Mr_Wolf 3687 Napisano pre 6 sati Drug član, 1148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Da je život idealan, ovo bi bio četvrti putopis koji objavljujem u prethodna 2 meseca. Ali pošto je život uglavnom sve osim idealnog, na trećem putopisu sam pao - i bukvalno a i metaforički, tako da će ovaj morati da posluži kao popravni. Nezgodno je to kada čovek padne, koliko god taj pad delovao benigno i suštinski bio glup. Čovek krene da sumnja u sebe, i džaba svo iskustvo kada greška kreće preuzima dominaciju u misaonoj refleksiji. Šta je najpametnije što čovek može da uradi nakon toga? Da se presabere, vrati korak unazad i proba da nađe alternativni put... Ili bar ja tako mislim. U svakom slučaju ovogodišnji odmor smo odlučili da provedemo na Tenerifama. Meni je ruka i dalje u kurcu od pada, ali kako ne iskoristiti priliku da vozim po ovakvom mestu? Idemo korak unazad... Vraćam se na hondu i snimanje samo jednom kamerom. Žena nije raspoložena da seda sa mnom na motor zadnjih dana... delimično opravdano. Nisam ni ja baš oduševljen time što sedam sam sa sobom, ali moram ponovo da se pokrenem. Dakle, dogovoreno je da jedan dan odsustvujem sa našeg odmora, pa sam i plan pravio u skladu sa raspoloživim vremenom. Motor je Transalp 750 u solidnom stanju. Krećem iz mesta Puerto de Santiago na zapadnoj obali Tenerifa i hvatam tranzit auto putem do mesta Playa de Americas gde se isključujem na put TF-28. Ovo je stari glavni put od juga ka severo-istoku ostrva i glavnom gradu. Ovo nije put sa razglednice već put između razglednica. Od turistički preurbanizovanog juga, penjanjem na sever ostrvo potpuno menja karakter. Za nekoga iz naših predela je fascinantno koliko Tenerife imaju lica za tako malo ostrvo. Sa desne strane se povremeno nazire Atlantik, a između nas od početnog zelenila koje se trudi da se probije postaje pustinja. Prava pravcata pustinja uz razuđenu suvu vegetaciju. Las Vegas, ali ne u Nevadi Uređeni parkić u pustinjskom seocetu Ovaj put je poznat i po velikom broju kanjona (barrancos) nastalih erozijom usled protoka vode Već neko vreme se vodi polemika oko upotrebe dronova za hvatanje saobraćajnih prekršaja. Ovde ih koriste namenski za lovljenje motociklista u prekršajima Sa puta TF-28 se isključujem na TF-271 koji kreće ubrzano da me diže u planine. Temperatura kreće da pada, vazduh postaje prijatniji za disanje a i vegetacija se menja u nešto što liči na preriju. Sve do puta TF-24 gde ulazim u borovu šumu, Ova šuma je toliko gusta i miris je takav da se ni Jadran ne bi postideo. A onda na nekim mestima šuma otvori pogled na padine iznad oblaka Kako izlazim iz šume ka Teide nacionalnom parku, pustinja kreće da menja sve moguće boje - od braon preko crvene do potpuno crne. Naime, Teide je najviša planina u celoj Španiji, ali je pored toga i aktivni vulkan pa je dosta pejzaža formirano lavom. Odavde gledaju vanzemljake Dalje se približavam samom nacionalnom parku Teide. Jebem li ga, to je samo pustinja, ali za nekoga ko nije navikao na takve pejzaže deluje očaravajuće. Sa Teidea se opet spuštam kroz šumu, pa opet kroz preriju nazad do auto puta i lokacije sa koje sam iznajmio motor. Ničim izazvano me je i Relive ispoštovao pa je sačuvao kompletnu mapu: Morning Sep 9 | Relive WWW.RELIVE.COM Motorcycling | Sep 9, 2026 Mapa je izgledala otprilike ovako: Google Maps WWW.GOOGLE.COM Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps. Ukupno sam prešao oko 280km za nekih 6,5 sati vožnje. Snimak se učitava na YT već 3 sata. Ako bude do jutra - okačiću ga. Ako ne - kada se vratim kući. A tada ću ujedno i saznati da li sam položio popravni. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 6366 Napisano pre 28 minuta Drug član, 567 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Top Vuče. Tenerifi su jako zanimljivo mesto, a usput si iskoristio priliku i da se resetuješ od pada. Što bi rekli 2 u 1... Samo napred... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3687 Napisano pre 24 minuta (promenjeno) Drug član, 1148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Tumbe. Evo i snimka za uz kafu. Promenio pre 19 minuta član Mr_Wolf 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...