pronto 6795 Napisano Jun 22, 2023 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj dal'ti je porastao nivo ulja u motoru i dal' je ulje promenilo boju...na sivo ili žuto-belo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Jun 22, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Ne ulje je uredu to sam vec pogledao sve djeluje uredno. Ne mješa tečnost i ulje zaboravio sam reci da sam vidio na cesti kako izbaci veliku količinu tečnosti ali ne vidim odakle. Dodjem kuci parkiram malo nizbrdo i on propiša i čuje se para i pritisak kad izbacuje tečnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Jun 22, 2023 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Možda Loš čep,Vazduh u sistemu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4962 Napisano Jun 22, 2023 Drug član, 3739 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @JustPosi ne znam kako je na XMax-u, al kod mene na Kymcu je bio problem što šraf na šelni nije bio dovoljno zategnut, pa je curelo kad se tečnost ugreje i poveća pritisak. Kao na slici ovde, ali i sa druge strane creva, ispod sedišta, to nisam slikao. Sa obe strane je puštalo. Rešeno prostim dotezanjem. Pogledaj dal je kod tebe nešto slično. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Jun 22, 2023 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije vazduh u sistemu onda si mozda prepunio, ne obaziri se preterano na nivo u prelivnoj boci on moze varirati, kad je hladan nema pritiska i ne vrti vodu pa zato i ne kaplje, TDM 850 ima boljku u vidu kucista termostata koje je plasticno pa vremenom se malo izdeformise pa pusta po malo, spakuj u flasu rashladne tecnosti i idi na kakvu malo duzu voznju prati situaciju, mozda ce prestati kad izbaci visak (ako ga ima) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4962 Napisano Jun 22, 2023 Drug član, 3739 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da, možda je jednostavno više sipano, pa preliva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10273 Napisano Jun 22, 2023 Drug član, 1513 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan To se dešava i ako se ne vodi računa pa se prilikom sklapanja prignječi crevce koje vodi do prelivnog suda... Sa porastom temperature dolazi i do porasta pritiska u sistemu pa raste nivo u sudu. Ako ne može "višak" tečnosti da pređe u sud izbija na spojeve creva, na kućištu termostata ili probije semering vodene pumpe što dovede do crkavanja ležaja itd. Imao sam takav slučaj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Jun 22, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima pregledam sve iznova i vidim šta dalje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4924 Napisano Jun 22, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Spajanje tema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Jun 30, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan OK Update zamjenio tečnost i prešao oko 400 KM da bi na jednom brdu pred kraj ture počeo da izbacuje tečnost na prelivnoj boci na čepu kroz rupicu koja mi djeluje fabrički kao neki odušak valjda i nije stao dok sve nije izbacio bukvalno motor ostao suh ko barut. Nije mi jasno zašto nakon 400 KM uredne vožnje (brda , planine uzbrdo nizbrdo ravnica...) odjednom problem. Na čepu od radijatora kad sam ga odvrnuo vidim ima onaj smeđi mulj , ulje uredno opet provjereno ne fali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4962 Napisano Jun 30, 2023 Drug član, 3739 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A jel ti radi ventilator na radijatoru? Da li ga čuješ da se vrti kad staneš, na semaforu i sl? Meni izgleda da tečnost proključa, i iskoči napolje kroz odušak jer se ne hladi dovoljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Jun 30, 2023 (promenjeno) U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Radi ventilator dok ne izbaci tečnost možda termostat nekad otvara nekad ne i to mi prolazi kroz glavu i dok otvara sve super čim prestane belaj Promenio Jun 30, 2023 član JustPosi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Jun 30, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Izvadio Termostat zalio ga ključalom vodom ne otvara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Jun 30, 2023 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Drug nemoj se mučiti više, polako vadi motor iz rama il daj nekom majstoru. Na poslednjoj slici vidi se da meša, ulje ti gura u rashladni sistem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Jul 11, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li nekona forumu da zna da me uputi kome u Sarajevu da odvezem skuter za zamjenu dihtunga glave ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Avgust 1, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Jeli ovo dihtung glave motora ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2034 Napisano Avgust 1, 2023 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih pre rekao da je to negde neko crevo. Nisam jos video da neki dihtung glave tako pusta napolje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Avgust 2, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi da ti pumpa vode ne pusta pa se slijeva dole. Ona zna popustiti na Xmaxu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JustPosi 16 Napisano Avgust 3, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Puštalo je na kapi termostata pa se slijevalo , i dalje vraca vodu na prelivni sud , testirao dihtung glave tečnošću za prikaz CO2 izgaranja u sistemu ne daje nikakve znakove da postoji problem na tom polju , dali je to premaleno puštanje na dihtungu pa tečmost nemoze da ga registruje ili stvarno nije dihtung. Ostalo mi je još da vidim vodenu pumpu ili eventualno senzor na hladnjaku čuo sam da se zna desiti da nabije pritisak u sistemu ukoliko je senzor loš pa se kasno pali hladnjak. Idemo dalje učim pomalo na kraju ce se doci do rješenja nekog Hvala svima na pomoći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markopavlovic1983 0 Napisano Avgust 6, 2023 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna gde mogu da nabavim lulicu oduska zadnjeg reduktora za Yamahu X Max 250? Izvinite ako ne napisah kako je trebalo, ali ne razumem se mnogo. (to je onaj plasticni nastavak na cev sto se usrafljuje u reduktor) uletela mi grana i polomila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1361 Napisano Septembar 7, 2023 (promenjeno) Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dali neko zna sta je ovde problem, ja mislim da je neki Lager Ali nisam siguran. Kad se okrece tocak cuje se kao neko struganje, kao da su kocione plocice potrosene, izkontrolisane i nisu one, tocak nema lufta kad se cima levo-desno, skuter se ponasa najnormalnije, inace x-city 250 je u pitanju… postavicu link ka videu koji sam snimio da bi se bolji uvid imao o problemu Unapred se zahvaljujem svima PS, Ako @Satelis ima volje da baci oko na video i da da njegov sud Promenio Septembar 7, 2023 član bobangsxr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Septembar 8, 2023 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Neki lezaj je u problemu, mogu biti tri mogućnosti, neka od njih (cvt, traverzna, diferencijal) ili mix. Najbolje je da skines traverznu da bi video stanje ležaja, zatim otvori CVT i vidi stanje lezaja u kvacilu. Kad je već sve poskidano, spusti diferencijal i proveri stanje. Najpre mislim da je problem u diferencijalu i traverzni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1361 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Hvala puno na javljanju Moram da priznam da nisam imao do sada kontakt sa skuterima, Inace mi neke osnovne stvari oko mehanike nisu strane, cackao sam oko auta i motora… Dali ja te lezajeve mogu da zamenim sam, mislim dali je previse zahtevno i Dali znas mozda koji lezajevi tu idu, ili mozda ima da se kupi set lezajeva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1361 Napisano Septembar 9, 2023 (promenjeno) Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Rasturio nesto i uglavnom sto sam mogao da primetim je da je onaj lezaj na traverzni dobar i kad se okrece tocak isto se cuje onaj zvuk, osovina nema lufta, e sad ovamo kod kvacila ne mogu da odvijem onu maticu, nemam udarni odvijac, Dali ima neka ideja Kako da se odvije? Strah me je da ne polomim nesto Promenio Septembar 9, 2023 član bobangsxr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1361 Napisano Septembar 10, 2023 (promenjeno) Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc sam gledao malo na YouTube Kako se rasturaju varijatori lamele i diferencijali… malopre rasturio i pronasao kvar… jedal lager je nastradao… e sad Imam pitanje Kako da izvadim ovu osovinu? sa spoljne strane je ovaj lager zatvoren, Jel to semering ide u kompletu sa tim lagerom ili ostaje? Morao sam sve ponovo da sklopim ( samo rukom pritegnuti srafovi) jer sam sve radio u otvorenoj garazi i ne mogu da ostavim to tako rastureno… kad stigne lager onda ponovo rasturam. I naravno imam visak delova mali bio samnom da mi pripomogne, i covek poceo da se igra sa srafovima i sad imam jednu podlosku koja trenutno ima nepoznati status pitanje je gde Ona ide, kod felne ili kod lamele? Evo snimka I slike Promenio Septembar 10, 2023 član bobangsxr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...