vasa.93 2658 Napisano Februar 5, 2021 Drug član, 1301 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kacigu obično stavljao u kofer, ili kada nema mesta vezivao bih je sajlicom koju sam dobio uz motor. Vezivanje sajlicom je jednostavno, ali smorno jer zahteva podizanje sedišta, pa sam oduvek planirao da kupim neku kraću sajlicu sa šifrom za te svrhe, i onda se veže bilo gde za motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1307 Napisano Februar 5, 2021 (promenjeno) prisutan, 1149 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad siđem sa motora,i skinem kacigu sa glave,pa kad je uzmem napucam volejčinom...!! Šala mala naravno!! Ma kofer majka i maćeha!! I to i moja i ženina,i naguram i jednu jaknu!! Sjećam se tog teglenja kacige,ali i jakne najčešće ,dok nisam imao kofer ,na motorima koje sam prije imao,patnja neopjevana!! I sada mi ne pada na pamet da kupujem motor bez kofera!! Promenio Februar 5, 2021 član mali_zmaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croser 177 Napisano Februar 5, 2021 U prolazu, 57 postova Lokacija: Subotica Motocikl: XVS 950A Prijavi odgovor kao problematičan Ako moram ostaviti kacigu, carinska sajla φ 6mm dužine 1000 mm. Ako moram ostaviti i jaknu, ista sajla, samo dužine 2000 mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5595 Napisano Februar 5, 2021 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio onu sajlu u lidlu, bogami cu i jaknu i kacigu vezati istom sajlom kad negde parkiran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 757 Napisano Februar 5, 2021 Zainteresovan, 466 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan U glavnom kofer, ako bas moram da idem negde daleko uz LS2 sam dobio ranac, spakujem u ranac i nosim, mada to jaaaako retko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17363 Napisano Februar 5, 2021 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3698 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom je okačim na na retrovizor. Baš ukoliko ostavljam na otvorenom motor na više sati kacigu ili stavim u kofer, ili osigura sajlom. A u toj situaciji izvadim i ključ za paljenje (što uglavnom ne činim pri kraćim zaustavljanjima ili kad odem od motora na par minuta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Februar 5, 2021 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna da je nekad ukradena kaciga ili jakna koja je bila vezana sajlom namenjenom za to ? Pitam jer debljina te sajlice baš ne uliva neku sigurnost Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 538 Napisano Februar 5, 2021 Zainteresovan, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, peratrap je napisao: Da li neko zna da je nekad ukradena kaciga ili jakna koja je bila vezana sajlom namenjenom za to ? Pitam jer debljina te sajlice baš ne uliva neku sigurnost Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока Ne znam za takav slucaj. Al' znam da su skidali auspuhe i druge delove, pa da je takvim "majstorima" naleteo motor sa tako vezanom kacigom, pokupili bi i to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5595 Napisano Februar 5, 2021 Drug član, 2509 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da za vreme sto ces obici neki grad, a pri tom ga parkirati u centru tog istog, ne verujem da ce neko da nosi alat za presecanje sajle da bi maznuo kacigu, a ni ne zna da li ga mozda gledas ili ne 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Februar 5, 2021 motoras, 2486 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, drmilan_ je napisao: Mislim da za vreme sto ces obici neki grad, a pri tom ga parkirati u centru tog istog, ne verujem da ce neko da nosi alat za presecanje sajle da bi maznuo kacigu, a ni ne zna da li ga mozda gledas ili ne Probaj samo... Moj kolega u sred bela dana u Šapcu zatekne lika kako mu skida sa Vektre lajsne. Tip spusti lajsnu pored auta i kaže izvini. Okrene se i ode. Misliš da ga je sramota sto je uhvaćen u krađi? Misliš da se uplašio? Da mu neko nešto kaze izbusio bi ga ko djevdjir pijana narkomancina. Ja moju kacigu obično zaključam sajlom ko prst (moj prst) kroz ram, točak, rol bar ili šta već. Letos na Prućcu sam kroz ram oko sedišta zaključao dve kacige i dve jakne kroz rukave. Da manje mislim o njima dok uživam. Na retrovizor stavim na kratko ako je bezbedno, a ako me mrzi da zaključavam onda je nosim sa sobom. Rukavice i potkapu obično trpam u tank torbu. Inace,da nešto nestane sa motora dovoljno je par sekundi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Februar 5, 2021 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Kacigu skoro uvek nosim sa sobom, za vezivanje sam kupio u motomaniji sajlu sa šifrom i vežem za volan. Sa njom mogu da vežem dve kacige ili uz kacigu da provučem kroz rukave od jakne pa i nju da ostavim na motoru. Uvek gledam da mi je motor u vidokrugu ali kada to nije moguće pomolim se i odlazim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4910 Napisano Februar 6, 2021 Drug član, 1046 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Imam sajlicu koja mi je uvek provučena kroz rukohvate za suvozača. Mogu dve kacige da okačim o nju, tako da je taman. Ko bi hteo, mogao bi da je preseče za 3 sekunde, ali računam da je u toku dana stvarno mala šansa da se tako nešto desi. Naravno noću mi kaciga nikad nije na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1783 Napisano Februar 6, 2021 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan Samo ako je u vidokrugu mogu da ostavim kacigu, jaknu i tank torbu na motoru, inace ih nosim sa sobom. Kaciga ima vrecu za o rame, kao i tank torba, pa nije problem. Tekstilnu jaknu ubacim u zadnji kofer, ako ima mesta. Preko noci kofer ne ostavljam na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rocknrolla 26 Napisano Februar 10, 2021 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Imam malu Givi sajlu sa sifrom , kacige se stavi na volan i provuce sajla kroz vizir i tako zakljuca da nema gde . Obicno nema mesta u koferu za kacigu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2614 Napisano Mart 16, 2021 Slow rider, 941 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kacigu stavim u prtljaznik za odlaganje kacige, hvala Hondi NC na tako korisnom resenju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 597 Napisano Mart 16, 2021 Zainteresovan, 565 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Nataknem na retrovozir, tj provucem retrovizor kroz nju i vezem sajlom. Nije neka zastita nego racunam da niko nece da se zeza da sece sajlu na javnom mestu za kacigu koja nova ksotala manje od 100 evra. Nikako da se nakanim da montiram topcase. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17768 Napisano Mart 16, 2021 Integrisan, 5244 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom nosim, ako ne nosim onda sajla za bajs kroz nju i negde oko motora. Nece niko da cupa i trza na javnom mestu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 16, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan te tanke sajle se seku običnim sečicama za kablove.Zaštita u bunaru,doduše imam i ja jednu takvu i sve se nadam da neće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17768 Napisano Mart 16, 2021 Integrisan, 5244 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, samo ko u sred dana nosi sa sobom makaze i bas mu kaciga treba. Bar kod mene za sada nema takvih manijaka ne znam po gradovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 16, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Motorcyclist je napisao: Naravno, samo ko u sred dana nosi sa sobom makaze i bas mu kaciga treba. Bar kod mene za sada nema takvih manijaka ne znam po gradovima. onaj kome treba kaciga taj nosi imakaze 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 597 Napisano Mart 16, 2021 Zainteresovan, 565 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, sasa ns 1 said: te tanke sajle se seku običnim sečicama za kablove.Zaštita u bunaru,doduše imam i ja jednu takvu i sve se nadam da neće Svestan ja toga, al se nadam da taj sto nosi secice posao da krade bicikle pa mu ne treba kaciga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 781 Napisano Mart 16, 2021 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom je nosim sa sobom ili zamolim neku ljubaznu prodavačicu u blizini da je ostavim u prodavnici, kiosku i sl. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4910 Napisano April 6, 2021 Drug član, 1046 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan On 3/16/2021 at 10:21 AM, sasa ns 1 said: te tanke sajle se seku običnim sečicama za kablove.Zaštita u bunaru,doduše imam i ja jednu takvu i sve se nadam da neće I ja koristim tu malu sajlu, ali to je zaštita čisto da ne bude na izvolte. Do sad je niko nije presekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2359 Napisano April 6, 2021 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Zato se uz kacigu dobija vrecica koja moze vrlo lako da se okaci na ledja kao ranac. Kaciga je za mene jako privatna stvar i nema sanse da bi je ostavio na motoru osim ako sam stao na pauzu. Ne volim da mi je diraju,stavljaju na svoju glavu itd. Uvek u vrecu,na ledja i mogu gde god. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano April 6, 2021 (promenjeno) 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Isto sam hteo da napisem kao @lestra Jako intimna stvar tako da nikada nisam kapirao ko kupuje polovnu Ne samo zbog kose ili same glave vec mi je najbitniji prednji unutrasnji deo Zamisli pozajmis nekome a on se iskaslje i iskija i ti to posle poljubis Nisu to jakna i rukavice Uvek uz sebe i uvek nova Ne dam nikome Osim nekoj devojci koja bi mi se bas svidela to bi bio jedini slucaj Promenio April 6, 2021 član floyd032 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...