to crank 5358 Napisano Novembar 28, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sad pogledah, na SV-u uglavnom glatko samo u donjoj trećini neke dve horizontalne linije. Ne bi smetale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Novembar 28, 2013 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Marre, a sto si morao da seces far da bi ugradio projektor? Vidim da bi to trebalo da moze da se usrafi na mesto obicne sijalice, naravno ako se kupi odgovarajuci projektor za fasung tvoje obicne sijalice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4458 Napisano Novembar 28, 2013 Advanced Member, 1979 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od raspolozivog prostora izmedju ogledala fara i zastitnog stakla. Neki farovi jednostavno nisu dovoljno "duboki" da bi se u njih mogao normalno smestiti projektor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 986 Napisano Novembar 28, 2013 Very Funny Rider, 1128 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan A sto si pravio zamenu za staklo fara, jel zbog rasipanja svetlosti? Meni deluje da je najveci problem kod ugradnje xenona u far bez sociva to sto svetlost nije fokusirana kao snop, vec se odbija od zvona fara i odatle krece rasipanje. Pa koliko sam ja skapirao kad se svetlo odbije od zvona fara staklo ima te linije koje oblikuju svetlo i iscrtavaju na put. Jebote čoveče TI si ostvario sve moje snove o farovima Za ovo si stvarno trebao da popizdiš i raskupusaš far do gole kože i kreneš iz početka. Ja takođe imam problem sa vožnjom noću i baš iz tog razloga izbegavam. U kojoj meri se razlikuju farovi od Transalpa i Dominatora , koliko vidim oblik je 98 posto isti a dimenzije , hmmm. Ako pristaneš da mi izliješ pleksi (naravno uz nadoknadu) ja bih rasturio moj far da ugradim projektore, mogu da ih nabavim veeeeoma povoljno (kod lokalnog autolimara , uvek ima neki razlupan far ) . Već duže vreme se razmišljam o ovome ali glavni razlog je upravo rebrasto staklo. Čekam tvoj odgovor i naravno dalji razvoj projekta, bilo bi glupavo da staneš sad. Zalim druze ali u manjku sam vremena da bih pravio bilo kome. Ovo sam sebi uradio iz hobija bez ideje da ce ispasti ovako dobro. Plus ovaj projekat sam radio barem jedno 3 nedelje u kucnim uslovima pored ostalih ukucana kojima nije bas bilo svejedno sto sam koristio rernu za pleksi a ne za neko pecenje Marre, a sto si morao da seces far da bi ugradio projektor? Vidim da bi to trebalo da moze da se usrafi na mesto obicne sijalice, naravno ako se kupi odgovarajuci projektor za fasung tvoje obicne sijalice... Dubina farova nije ista kod svakog vozila. Kod TA razdaljina izmedju montiranog projektora i stakla je bila mala pa samim tim projektor nije mogao da stane. Da bi uspeo da uglavim projektor morao sam da secem rupu u faru da bih projektor usao dublje i time ostavio mesta za podesavanje fara bez da projektor udari u staklo. Kod nekih automobila RETROFIT projektora prolazi bez ikakvih prepravki. Projektor se ubaci, zasrafi i staklo se vrati nazad. Ko nekih automobila montaza trazi ozbiljne promene fara. Ali bez obzira na sve prepravke dobija se mnogo bolji snop svetla. Evo kako radi projektor...izbacuje svetlo iz reflektora i onda ga konkavno staklo obrce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 986 Napisano Novembar 28, 2013 (promenjeno) Very Funny Rider, 1128 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Promenio Novembar 28, 2013 član Pablo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Novembar 28, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jebo te! Jel ovo legalno?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Novembar 28, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Setih se da sam uz 750-icu dobio i kutiju sa viškom delova i da kao da sam video neke farove (moje znanje o farovima počinje i završava se s tom reči, ima far - nema far). Siđem u podrum i nađem ova dva šugava predmeta: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Novembar 28, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan je far, drugi je pozicija, pretpostavljam. Prikačio sam ih na ispravljač i javi se svetlost. Čini mi se ni blizu jaka ni bela kao ova sa videa. Teško je reći pošto je sunčan dan. Ukoliko su unutra obične sijalice da li je moguće da se kupe xenon (?) i ušrafe na isto mesto gde je bila i stara sijalica? p.s. Palo mi je na pamet da bi ova "vakuum" varijanta mogla, možda, da se zameni sa "gravitacionom" ukoliko bi se na ram koji bi bio malo teži na uglove postavili klizači koji bi se kretali sa ramom gore dole po 4 šipke/klipa. edit: aha, "još dva para ruku" su mi promakla!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Novembar 28, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, Marre! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4316 Napisano Novembar 29, 2013 motoras, 2481 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da ima više vrsta tih morimoto prorektora. Takodje se i cene kreću u rasponu od 40-80€ za par. Kako odabrati odgovarajući? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Novembar 30, 2013 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Marre,imas volju,umece i zivce za desetku ,ovo odlicno izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Decembar 5, 2013 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje a muci me 2-3 godine. Elem, na mom TDM900 su posebno kratko a posebno dugo svetlo ,tako da kad ulazim u levu krivinu vidik mi se skracuje i nemam dobru orjentaciju krivine.na motoru je H7 obe.kada vozim iza Stroma ili Varadera koje imaju obaakratka i oba duga H4 svetla moja svetla deluju smesno.Far mi je bez icega onako samo pleksi.Kako da se ugradi kulturno H4 projektori oba fara da kad upalim baba plete carape i levo i desno ..Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Decembar 5, 2013 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Čini mi se da ti u levom faru već imaš sočivo tako da je najbolje da u taj far ugradiš samo xenon sijalicu (ballast se sakrije negde iza cajgera) Za desni far bi moralo žešće rasturanje i ugradnja projektora sa xenonom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 986 Napisano Decembar 5, 2013 Very Funny Rider, 1128 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Kao što Arakis kaze...ili xenon da manje boli glava ili projektor da više boli glava Da izlozim jos par ideja/problema koje postoje prilikom ugradnje projektora. Kad je motor uspravan linija secenje svetla koju pravi projektor je ravna sa nivoom nase prelepe planete zemlje. Onog trenutka kad udjete u krivinu i naginjete motor ta linija secenje pravi nagib motora i time nastaje problem rupe u osvetljenju. Napravio sam GIF ispod da se lakse skapira problem... BMW je na modelu K1600GT uradio odlicnu stvar oko prilagodjavanja svetla krivini. Ovaj model BMW-a da napomenem nema projektore...pa su ovom inovacijom samo pomogli postojece farove koji su i bez ovog chuda odlicni(video uzivo i probao). Ali nista nije nedostizno pa kao ni resenje ovog problema. Uz malo elektronike i par modula..gyroscope..angle meter itd...se vrlo lako moze iskontrolisati step motor koji bi okretao projektor zavisno od nagiba motora. Ovo je vec malo veci zalogaj ali sva sreca ima nas raznih profila na ovom forumu pa i ovo ne bi bilo tesko resiti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Decembar 5, 2013 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je xenon u levom faru uz LED dodatna svetla sasvim dooljno osvetljenje i u krivinama. LED spotovi se tako našteluju da ne zaslepljuju vozače u suprotnoj traci a da dobro osvetle svu širinu puta. Nešto kao ovo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Decembar 5, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Da bre , sad me potseti, kupio sao to od Glige odavno, kad ces da mi ih ugradis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Decembar 5, 2013 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kad hoćeš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Decembar 5, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Čika Rajko, znam da ste negde napisali koliko koji potrošač troši u Transalpu, al´ ne mogu naći nigde, pa da li biste bili ljubazni da napišete ovde, naravno ako nije problem? Znam da je snaga alternatora 0,31kW, pa s obzirom na malu snagu, moramo da kalkulišemo koji potrošač da stavimo. Konkretno, pored ksenona od 35 W. bih stavio i maglenke (35W) i grejače ručica (valjda su 40W). Da li to sve može da nosi TA, bez da stavljam led sijalice u žmigavce, stop svetla, itd? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Decembar 5, 2013 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Otprilike 70W je slobodnog "prostora" za dodatne potrošače na našim TA. Grejači ručica su, bar za mene, obavezni na svakom motoru ali potrošnja im je samo u položaju Start 40W ali max 60 sekundi pa se prebacivanjem na HI smanji potrošnja na 20W. Ugradiš xenon i dva dodatna LED spota i to ti je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Decembar 5, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da imamo malo prostora za igranku (blago BMW-jašima i njihovom alternatoru od 0.9 kW). Malo po malo, pa ugraditi te LED.ove, pa ćemo videti. Ksenon i grejače ručica PODOBAVEZNO ugrađujem ove zime, a na maglenke ću malo sačekati. Hvala na pojašnjenju čika Rajko! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Decembar 5, 2013 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Čini mi se da ti u levom faru već imaš sočivo tako da je najbolje da u taj far ugradiš samo xenon sijalicu (ballast se sakrije negde iza cajgera) Za desni far bi moralo žešće rasturanje i ugradnja projektora sa xenonom. Na TDM900 nema socivo ...ima na 850 zadnji model 4 tx mislim da je oznaka....a koliko su ove maglenke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Decembar 5, 2013 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da su 40E par. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Decembar 5, 2013 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Gde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Decembar 5, 2013 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan U Kini Ali nebrini, nije više ni to na kraj sveta, možeš običnom kreditnom karticom da platiš i naručiš robu do 50E i sve ti to dođe na Poštu i Carinu u okviru iste. Možda se plati neka mala carina i to je to. http://dx.com/p/m1306-cree-xm-l-u2-30w-1000lm-waterproof-white-light-car-led-bulb-black-247029 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Decembar 5, 2013 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Dal bi mogle one u farove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...