Jump to content

Moto Zajednica

New Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ako je Nova AT predvidjena kao Enduro-Touring ili Adventure motor, onda jeste za istu namenu kao 1200GS. Cross motor svakako nije, kako je mnogi vide i predstavljaju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 451 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Vise puta sam pitao, ali niko da mi odgovori - Sta je off-road?

Ovo...

image.jpg

ili ovo?

Croatia-adventure-motorcycle-tour-32.jpg

Jer prema ovome...

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/bmw/bmw_r1200gs%2013.htm

http://powersports.honda.com/documentum/model_pages/specification_pdf_files/2016_Africa_Twin_Specs.pdf

GS LC ima 205Kg, a Nova Africa sa manualnim menjacem 231Kg, a sa DCT 242Kg (obe u ABS verziji, kao i GS). Zasto bi onda bile dve totalno razlicite kategorije? Da li ovih 26kg odnosno 37kg razlike pomaze van asfalta? Pri tom, GS SIGURNO ima nize teziste! Da, Africa ima nesto veci klirens inesto duzi hod opruga, ali ne toliko da bi bili "totalno razlicite kategorije". Kojem procentu amaterskih vozaca bi te razlike zaista znacile?

Da li bi ste sa novom (ili bilo kojom) Africom krenuli na teren sa prve slike?

I voleo bih da znam zasto bi za uslove za koje su predvidjeni ovi motocikli lanac bio bolji od kardana?

PS. Samo nemojte da postavljate opet sliku one slomljene zadnje viljuske na GS-u, plz?

Druže Lalajko,

pošto vidim da niko neće da ti da odgovor na tvoje postavljeno pitanje, evo ja ću.

Prva slika je off road, a druga je on makadamski road, a treću kad staviš gs-a na autoputu to je on asfaltni road.

Eto, ipak nije loše znati engleski!!!! :)  :)  :)

• Podržavam 2

• Јахач змајева, 1537 postova

Evo za orjentaciju... Visok sam 183cm i težak 85kg...

Izraz na licu govori da nisam baš oduševljen automatskim mjenjačem... Nadam se da ću ga uskoro imati priliku probati i nabaciti malo osmjeha jer kažu da je zaista jako dobar...

post-24716-0-03578500-1456485296.jpg

• Podržavam 1

• Svakom po zasluzi, 12467 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Verovatno nisi navikao :) Vidiš da je trend u svetu ugradnja automatike u sve nove motore, uskoro će biti kao u Amerikama: prodaju se samo automobili sa automatskim menjačem, ručno menjanje brzina slabo ko zna da koristi :(

Ipak su motocikli posebna branša ali trend je odavno primetan...na stranu što se pojavilo gomila tekstova poznatih kros vozača koji hvale automatiku - kažu da se mnogo lakše popeti uz brdo DCT-om nego ručno - nožnim menjanjem brzina :)

• Svakom po zasluzi, 12467 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Čestitamoooooooo!.Kako lepo miriše NOV motor, a? :)

Nego, nešto je visoka Kraljica, vidim da si balerina?

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Hvala drugari :)

Čika Rajko, balerina sam jer sam se nagnuo napred i dupe mi je podignuto. A ako sednem kako treba onda je TAMAN :)

• Podržavam 1

• Јахач змајева, 1537 postova

Hvala drugari :)

Čika Rajko, balerina sam jer sam se nagnuo napred i dupe mi je podignuto. A ako sednem kako treba onda je TAMAN :)

Koliko si visok kolega?

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Hvala, hvala svima :)

@GuMi5

Visok sam 187cm. Sedište je bilo namešteno na srednji položaj i mislim da će mi biti taman. Videću još da li će trebati podizati korman, nemam pojma, premalo sam sedeo na njoj i nisam ustajao u vožnji da bih bio 100% siguran. Fuzasteri su kesa - kratki i uski i to je valjda prva stvar koju ću menjati. Eto, to su neki prvi utisci. Tablica stiže u ponedeljak, "provozao" sam je danas nekih 20 metara po dvorištu u prvoj i to je to. (u sakou i cipelama, bez kacige - pobegao s posla) :D

@iksel

Gume... da.. :) Pa vidi, za ovde "po Nemačkoj" ove što su na njoj će biti odlične. A i nove su, majku mu :D Off-a nema ni u priči, na žalost. Svuda je zabranjeno silaziti sa asfalta... Planiram za Srbiju u avgustu i mislim da ću kada stignem kupiti neke čestite gume da malo izmaltretiramo novu gospođicu ;) Nisam još definitivno odlučio, mada mislim da sve vuče na TKC80. Do avgusta će madam da se baškari po nemačkom asfaltu, a onda... "hard time" ;) Nije svesna za koga se "udala", hehe :D 

• Podržavam 1

• Drug član, 1695 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Čestitke Omladinac....u zdrsavlju da je voziš....

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja