Jump to content

Moto Zajednica

Moto Skupovi na kojima se ne naplaćuje ulaz.

Recommended Posts

• Ne silazi, 1797 postova
  • Motocikl: mali strom
pre 17 minuta, max80 je napisao:

Znači nešto organizator pokloni svojom voljom, ali red je da se plati.

Ovo ti je malo igra recima koja moze biti shvacena ovako ili onako.Ajde da probamo da postavimo ovako,recimo u Petrovcu na mlavi je( jbg,pre godinu-dve ) ulaz bio 500 dinar i tom prilikom "dobijen" kupon-popust 50% na ulaznicu u banju Zdrelo (redovna cena bila 1000 ) pored svega onoga sto ide na samom skupu, ili u Despotovcu u okviru izleta bila poseta Resavskoj pecini (redovna cena cini mi se 300 ) a jednom i poseta onom dino-parku ili kako se vec zove u Svilajncu (redovna cena 500 ). Ja bih ovakva desavanja nazvao nekom organizacijom a ne bas nekim poklonom koji se placa.

Promenio član ivica744

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2261 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5
pre 54 minuta, stari roker je napisao:

Da li TNT naplaćuje ulaz? Pitam se... Nisu napisali da je Free... 

TNT je pre 2 godine, kada sam bio, naplaćivao ulaz 10 km (5 €). Za te pare imao sam dal 2 ili 4 male limenke piva, večera (petak), subota klopa i nedelja doručak. Meni, tj nama bilo dovoljno i pivo...:cirka1:

Muzika, i organizacija TOP !

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 690 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

@ivica744Da ne bude da polemišem, naročito ne sa tobom, kao aktivnim članom ove naše zajednice, ne smatram da je smrtni greh naplata ulaza, kao u gore pomenutim primerima gde postoji neka opravdanost, ali u većini slučajeva to nije tako, a to znaš i sam. Hoću samo da kažem da se skupovi pretvaraju u komercijalne, a ne moto skupove. I što svako ima potrebu da napravi skup, mnogi u cilju zarade, a barem polovina nisu sposobni ili barem u mogućnosti to da urade kako treba.

Deceniju sam proveo u ugostiteljstvu na raznim pozicijama, pa i vlasničkim. Dobro znam gde može i koliko može da se zaradi na piću i na klopi recimo i da to u dobroj meri može da pokrije sve navedeno pa čak i po "drugarskim cenama" i bez naplate ulaza. 

Ali je problem kada klub koji ima 7-8 članova to organizuje, a nisu u stanju da skupe 50 motora. E onda to jeste trošak i muka, ali stvar je potpuno jasna, majstori niste za to i nemoj da se blamirate, a još manje da naplaćujete ulaz i time, vadite fleke. Treba biti spreman i na minus, koji sigurno ne može da bude veliki, naročito ako ga pokriva više ljudi.

U normalnoj situaciji skup treba da bude druženje i zabava i za goste i za organizatore, a ne komercijala. Ja kada bih organizovao tako nešto bio bih spreman i da pokrijem minus, a da to kompenzujem lepim druženjem i zadovoljnim gostima. Problem je što većina organizatora ne kreću sa tim ciljem i nisu spremni da izvade lovu iz svog džepa, ali su vrlo radi da je stave u isti.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 159 postova
  • Motocikl: Kawasaki vulcan 1500

Ja sam komentarisao skup gde sam prebrojao 15 motora, 1 kvad i grubo oko 50 ljudi. Vratili smo se drugar i ja iz BP gde je bilo daleko bolje i oko 22:30h platili ulaz u ZR 1000 din za dva motora. Da sam mogao sa ulaza da vidim situaciju okrenuo bih se i otišao kući. Na ulazu smo dobili sunđerasti privezak. Moto skup je organizovao klub koji godinama u nazad pravi kikseve a ne moto skup. Znači da nešto ne rade kako treba. Nije mi žao 500 din da se razumemo. 

• Sviđa mi se 1

@max80,ma ne polemisemo,samo razmenjujemo misljenja,iskustva,vidjenje situacije o jednoj temi.Pojavilo se mnogo takozvanih kasika-bajkera,dodju na skup,prosetaju,rucaju,malo isturiraju motore (citaj,iznerviraju ljude koji su dosli na skup zbog skupa) i onda odu,njih  skup ne zanima kao druzenje bajkera a onda pljuju zbog ulaza.Oni koji su dosli tu zbog skupa i druzenja,placanje ne pominju. 

Ili da pokusam drugacije,vozaju se ljudi pa slucajno nalete na skup pa bi da svrate malo,to im je onako usputna stanica kao kafana ili neko mesto za odmor i onda kao "sto se placa ulaz?" ,a pozadina svega ih ne zanima.

Promenio član ivica744
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Hronični Motociklopata, 7309 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

@ivica744 izvini, ali nema svako vremena da ceo vikend bleji na moto susretu, ljudi rade, imaju porodicu, razne obaveze... većina ljudi zato i dođe subotom posle podne na par sati, jer drugačije ne mogu...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Pana, 511 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535

Тема : Скупови на којима се не плаћа улаз  се од посете и најаве  истих  претворио у  образлагање трошковника  и правдање зашто се иде на те скупове .     :lol2:

И ко уопште прави та окупљања без наплате улаза и зашто ?  :P ( Од ових других, нико не пита како се то ради  и јел могуће / исплативо  ) 

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Pretvorilo se u obrazlaganje troškova skupova sa naplatom ulaza i pravdanje istog. Ja razumem da neko brani svoje stavove, ali da ne želi da sagleda realno stanje, to ne mogu da shvatim. 

• Podržavam 1

Pre 1 sat, Disko Nindža je napisao:

@ivica744 izvini, ali nema svako vremena da ceo vikend bleji na moto susretu, ljudi rade, imaju porodicu, razne obaveze... većina ljudi zato i dođe subotom posle podne na par sati, jer drugačije ne mogu...

Ma razumem te,vecinom i ja mogu samo subotom popodne,moja zamerka je samo na pljuvanje za placanje ulaza.Ove godine (do sada) sam samo na dva skupa otisao,kolima i usao kao pesak (jbg.tako mi je do polovine juna) na par sati i svojevoljno platio ulaz kao da sam dosao motorom.

• Pana, 511 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535
pre 48 minuta, ivica744 je napisao:

moja zamerka je samo na pljuvanje za placanje ulaza

Али ово је права ,  баш та тема  :P 

• Svrati ponekad, 368 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E

Otišao sam u subotu na Panonske vukove, reko kakva je atmosfera, kaže mršavo, sa slika sam video da ima max 30 motora, reko dobro koliko je ulaz

Kaže 500 din

ništa onda vidimo se sledeće godine

Ne znam ni da l je bio defile, ili bilo šta

Jako veliko razočarenje, svake godine do sad sam bio, uvek platio ulaz, al neću da ga platim za prazan moto skup

S tim da sam ja došao uveče, posle jela i svega

Da je ulaz džabe, naplatili bi oni to kroz piće, a više ljudi bi im došlo

Iskustvo 0/10 :jok:

• Podržavam 1

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Generalno nije problem da se naplati, nego da taj skup lici na moto skup, a ne na livadu gde se okupilo par entuzijasta jer su odlucili da nece vise biti clanovi maticnog moto kluba pa se podele na tri cetiri. Prosto da potrosim svoje vreme da odem negde gde cu svakako uzeti pice i pooiti kafu po cenama kafica i da gledam ocajnu svirku i prazan moto skup, nece da moze. Onda cu isto tako da se odvezem do nekog lepog kafica ili restorana i da uzivam. Ne treba mi niko da pravda troskove ili da obrazlozi sta i kako. Prosto ako je los skup los je, pa ne znam ko da ga organizuje. A da ima previse moto skupova i to stoji, svako manje mesto pravi skup. Jos malo pa ce sva sela imati svoj moto klub i manifestaciju, a da ne govorim o tome da u jednom vikendu ima dva tri skupa u razdaljini od 100km. Pa kad se razude svi ti motori dobije se tri osrednje zalosna skupa. Moje misljenje, ne napadam nikog i nije uperen prst ni u jedan skup vec pisem generalno.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 1058 postova
  • Motocikl: YZF R1

Nekad je bilo skupova da ih možeš na prste prebrojati..Nadam se da će uskoro se obrnuti krug sa trenutnim "svako selo svoj susret", te se ponovo vratiti na par skupova za koje znam da ako odem da će biti to to i sa sigurnošću da ih zaokružim na kalendaru..

• Podržavam 1

• Vozac A kategorije :D, 929 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650
pre 16 minuta, SlobodanR1 je napisao:

Nekad je bilo skupova da ih možeš na prste prebrojati..Nadam se da će uskoro se obrnuti krug sa trenutnim "svako selo svoj susret", te se ponovo vratiti na par skupova za koje znam da ako odem da će biti to to i sa sigurnošću da ih zaokružim na kalendaru..

Још ће Дрином проћи воде док се то деси, добри мој. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 102 postova
On 14. 5. 2023. at 21:57, ivica744 je napisao:

Preskaces neke stvari,hrana,kamp,izlet,poklon na ulazu itd. pesaci ne dobijaju

I pesak moze da kampuje i jede tu niko mu nece zabraniti. 

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)
On 15. 5. 2023. at 21:49, keš je napisao:

Ovo sam nasao na njihovoj stranici.

mk-sid.jpg

Е баш бих се могао у суботу провозати до Липовачке шуме, таман радим до 16х па онда до Б.Паланке па преко Хрватске ка Шиду, то ми је некако најбржа траса до тамо

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)
pre 4 minuta, nafetS je napisao:

@ПИпезос baš do lipovačke šume? to ti je jugoistočnije malo od moto skupa, takoreći kod Beograda :)

Излетиште липовача ја одкако знам за себе зовем липовачка шума и увек напоменем шид јер то и јесте шума .... видим да ћу следећи пут кад напишем да идем у Београд, морати да напишем и који ;)

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Šalim se malo, Igore, meni kad neko kaže Lipovačka šuma, pomislim na Ibarsku magistralu :)

Malo sam off otišao..
Znači valja tamo i kao izletić neki, da se ponese termos i iskulira? :)

• Podržavam 1

• Vozac A kategorije :D, 929 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650
Pre 1 sat, nafetS je napisao:

Šalim se malo, Igore, meni kad neko kaže Lipovačka šuma, pomislim na Ibarsku magistralu :)

Malo sam off otišao..
Znači valja tamo i kao izletić neki, da se ponese termos i iskulira? :)

Возиш мотор а још ниси био на скупу у Шиду? па тамо се не иде на један дан :)

Имају највећи камп на свијету :) 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja