Vuja 36 Napisano Jul 30, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sve dobro radi i nedostaje malo žestine na zadnjem točku i dalje mislim da je to 1 ili najviše 2 zuba. MZ, izbroj zube ponovo, mislim da ih imaš manje, tako mi je nešto ostalo u sećanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Ako sve dobro radi i nedostaje malo žestine na zadnjem točku i dalje mislim da je to 1 ili najviše 2 zuba. MZ, izbroj zube ponovo, mislim da ih imaš manje, tako mi je nešto ostalo u sećanju. mozda mu je ispao koji ili je koji ugradio kod zubara hehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Jul 31, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan MZ koji ti je sad lancanik? To su simptomi lancanika 21-20,ali 17-18 kad bi stavio video bi ti kako magarence povlaci. Inace,jesi li ga razradio ;D? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jul 31, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan . Inace,jesi li ga razradio ;D? Bas ga je sinoc razradjivao na auto-putu ...kao i ja bobber-a ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Jul 31, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam kod mene na 251 je odnos od fabrickog 250, tocak osamnaestica i lancanik devetnaestica. Brzina 100% tacna jer imam i digitalni sat koji se steluje po spoljasnjem precniku gume, a i sa kolima sam se "trkao" pa je i tad potvrdjeno jedino sto vec oko 120km/h prednji tocak peva svoju pesmu jer nije balansiran pa nije mnogo prijatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Avgust 1, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Napred 21 pozadi standard za 250. A na auto-putu navuceno celih 115 km/h da bi u V palo na 110 i to je to nece dalje, uskoro menjam lancanik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan stavljaj manji lancanik pa ce ti u 4 navuci 100 al ce za to u petoj nastaviti ubrzavati i do 130 km/h tak je nakak kod mene ok ja imam 18 zuba jel on meni tuh 13 km navuce u 1 km al da imam 19 zuba mozda bi mogo i do 140 je da bi mu trebalo malo duze al mi je ovako draze da na svakoj uzbrdici nemoram saltati nisu a i kad nabacim kofere u nepovoljan vjetar mu isto nije svednoi i s tim 18 zuba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Avgust 1, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Pa u planu je taj od 19 zubaca. Mada i ovo kada drzi u 100 nije lose?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan da al gubi ti snagu i brzinu u petoj umjasto da povecava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Avgust 1, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se definitivno odlucio za 18, mada po ravnom i sada, kada sam sam na motoru, povlaci odlicno, ali pod opterecenjem je druga prica, ipak se oseca veci tocak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Avgust 1, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan sta bi ja dobio stavljanjem manjeg lancanika napred? trenutno imam 20 zubaca i nazad tocak od 16"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan a neznam opisi kolika ti je konacna brzina i dal ti ima snage u petoj pa ti nesto kazem ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Avgust 1, 2009 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Meni je napred 21 pozadi nisam brojao guma16 prema drugarevoj Fazerki 118 km/h u petoj i vuce kroz svih pet mada na mom satu skazaljka stoji pravo dole e sad il vam nisu tacni satovi il ova fazerka laze ne znam.Ja sam hteo veci da bacim napred al NEMA p.s. izbrojacu sutra i broj zuba pozadi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Avgust 1, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan a neznam opisi kolika ti je konacna brzina i dal ti ima snage u petoj pa ti nesto kazem ;D trenutna max brzina koju sam izmerio je 136km/h, u petoj ima snage ali cini mi se bas da i nema toliko koliko bi trebalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan a neznam opisi kolika ti je konacna brzina i dal ti ima snage u petoj pa ti nesto kazem ;D trenutna max brzina koju sam izmerio je 136km/h, u petoj ima snage ali cini mi se bas da i nema toliko koliko bi trebalo... a onda nemoj nista mjenjat i moj tak nesto ide oko 130 i kusur tako mi je kolega izmjerio s kavicem jel meni sat ne radi a i emzo preko 110 nije bas stabilan imam osjecaj ko kad vozim neki jaci motor tam 160 i kusur ma jos je i gor moras drzat guvernal jel leta da boli glava ma po meni je bitno da ti na ravnom moze u petoj drzati 90-100 ono da se ne pati nego da onak veselo radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Meni je napred 21 pozadi nisam brojao guma16 prema drugarevoj Fazerki 118 km/h u petoj i vuce kroz svih pet mada na mom satu skazaljka stoji pravo dole e sad il vam nisu tacni satovi il ova fazerka laze ne znam.Ja sam hteo veci da bacim napred al NEMA p.s. izbrojacu sutra i broj zuba pozadi jel se uopce moze kupiti zadnji lancanik s vise ili manje zubi mislim da su svi isti tj da samo s prednjim mozes regulirati kako oces ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7011 Napisano Avgust 1, 2009 Drug član, 3060 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ao se ne varam, MZ koji je fabricki imao prikolicu je imao prednji zupcanik za zub manji, valjda 15 zubaca, a serijski ima 16. ili bese 17? Uf, davno je to bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan mozd aje imo 17 ili 18 mislim da je 19 org Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Avgust 1, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ao se ne varam, MZ koji je fabricki imao prikolicu je imao prednji zupcanik za zub manji, valjda 15 zubaca, a serijski ima 16. ili bese 17? Uf, davno je to bilo. Tačno tako. Samo i oni su planirali da svako napravi motor po svojoj meri pa ih zato i ima od 15 do 21. Eto, nikada ne valja, kada nema onda nije dovoljno a kada ima čovek nemože da se odluči, tako je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 2, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan jel se uopce moze kupiti zadnji lancanik s vise ili manje zubi mislim da su svi isti tj da samo s prednjim mozes regulirati kako oces ??? Stariji modeli MZ-a , MZ ES 175/1 ima zadnji lancanik koji se moze skinuti sa pogona tocka ( zasrafljen je sa srafovima za isti ) , pa se samim tim moze staviti veci ili manji ako se nadje. Kod novijih modela je to napravljeno izjedna ( lancanik je uliven u pogon ). Nije mi do sad padalo na pamet da brojim zube na zadnjim lancanicima - na primer kod modela od 150, 175 i 250 ccm , radi uporedjivanja . Cak i ako ima razlike u tome, tu se onda javljaju drugi problemi i povecavaju troskovi, jer nisu kod svih modela isti oni gumeni amortizeri udarca ( izmedju tocka i lancanika ). Na primer kod ETZ 250 - na tocku postoje tri kockasta dela koji upadaju u gumu, a kod ETZ 150 ti delovi su valjkasti. Tako da bi ta zamena zahtevala i promenu zadnjeg tocka ( vece troskove ) ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Avgust 4, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Nazad se ne menja nista ,samo napred! Na 250 je fabricki 19 zuba a na 251 je 21 zub. Kad se menja valja zameniti bar za 2 zuba jer je sa jednim malo primetna razlika. A i sve zavisi od modela,tj tocka,jer 250ima 18 a 251 16-icu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keder 0 Napisano Avgust 12, 2009 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bela Crkva Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi imam problema sa kvacilom na MZ 250 ts, pa bih vas zamolio ako neko ima sliku da postavi kako bih video nasta to izgleda pre nego sto rasturim kvacilo, i ako neko ima neki savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 12, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Imas u MZ manuali kompletnu radnu knjigu, skini je i imaces sve za ceo motor . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keder 0 Napisano Avgust 12, 2009 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bela Crkva Prijavi odgovor kao problematičan nasao sam, ali meni treba izgled lamele, korpe i tog levog dela radilice, posto koliko su mi objasnili konus na lameli ili na radilici je otiso i sad mi kurbla u prazno i kad zategnem onu maticu od kvacila proradi i drzi jedno 10 kilometara i opet isto. Pa me interesuje kako sve to izgleda, dal da otvaram ili ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 12, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Od zatezanja te matice - nema leba, jer ona ne steze kvacilo ! Moraces skidati deklu . Kad skidas deklu - nemoj skidati kurblu, ona ide zajedno sa deklom . Nemoj vise kurblati da ne bi zeznuo i radilicu ( ako vec nisi ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...