Jump to content

Moto Zajednica

Honda crf250L i crf300L

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

@lemy 2/4 pogodjeno. Blizu, ali može pivo za dobar pokušaj :)

Ništa nije u Srb. Ide detaljan izveštaj kad dodjem kući

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Evo pošto sam obećao detaljan izveštaj:

Što se tiče samog CRFa, ja sam prezadovoljan. Evo mašina je blizu 30k kilometra i sve radi perfektno. Put je prošao bez ikakvog problema kod mene. Devojčice u gradu kažu da je sladak (CRF), a lepo ide i po planini. :D Obožavam što ovako malo troši, lako kvačilo i što je mašina baš linearna. Wilbers je pun pogodak, naštelovan je tačno za mene i opremu. Jako mi je žao što nisam imao vremena po Velebitu dodatno da ga testiram, ali evo jedan duži klip sa Zelengore (TET):

Promenio član Skandi
  • Sviđa mi se 2

Mali jubilej hondici, dočekala 30k simbolično na dragačevskom makadamu. Ne pokazuje znake umora a ne štedim je

IMG_20260620_135751.jpg

Promenio član Skandi
  • Sviđa mi se 3

Juče sam se upoznao i vozio sa @Hacky i @hatch. Malo smo uživali, a malo se i mučili po Goču i Željinu. 

IMG_20260725_111227.thumb.jpg.2fc5181686761fb38d75dc64d896cd75.jpg
IMG_20260725_195504.thumb.jpg.e6c9448f03373827d6357e647d9780fa.jpg

Evo kratkog snimka dok smo lutali Željinom:

Sve u svemu, fina vožnja i druženje. Nadam se da ćemo se uskoro ponovo voziti, ostalo je još mnogo puteva i brda za istražiti u okolini :)

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 804 postova
  • Motocikl: Honda CRF 300 Rally

Da se i ja oglasim i okačim koju fotku sa ekspedicije Goč - Željin - Stolovi.  Jako lepa vožnjica, nekih 200ak km off-a. Hvala Skandiju na upoznavanju i druženju, nadam se da ćemo ponoviti u skorije vreme. Interesantno je da smo izgleda na usponima ka Željinu i Stolovima nehotično izabrali teže trekove, ali dobro, u tome je draž.

Sve u svemu super vožnja, predivni predeli i naravno odlični motori :moto3:

Pogled sa Ljuktena (vrh Goča)

ljukten.thumb.jpg.a2877edbeb3f533957e18aa6ffdc01e6.jpg

Vrh Željin ,,na dohvat ruke" al zamalo.

zeljin1.thumb.jpg.fd4053647eb938e050699dec52ddc611.jpg

Uspon ka Željinu, naravno ne sa strane sa koje ide sav normalan svet i kuda može i kolima do gore...kreće rastresita vlažna zemlja gde uzbrdo kad se stane jako je teško uhvatiti grip ponovo...ali ništa od toga ne utiče na fotogeničnost Hondice :Bandolero:

zeljin2.thumb.jpg.f55d533aa662c9ca15e6724b1876d2b2.jpg

Konačno na vrhu Željina, posle dobrog čupanja i guranja po pešačkoj stazi uzbrdo kroz šumu...na prvoj slici nešto i piše na kamenju dole, ne znam da li se lepo vidi šta :D

zeljinvrh.thumb.jpg.c723842986d7cee6d6e83b7ccc68ca87.jpg

zeljinvrh2.thumb.jpg.29d9065a23ff80273c35ef15190b5cb6.jpg

Sa TET-a ka Stolovima...

stolovi.thumb.jpg.88b7d9d8b0a319daf6ab798508f50283.jpg

• Sviđa mi se 8

• Zainteresovan, 531 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA

Samo necural 👌. Kad vidim vake slike uvati me neki pundravac da i ja nabavim neku offroad masinu 🥳.

A mislim da smo se sreli jednom prilikom na Goliji pre jedno 2 meseca. Bio sam na onim zelenim klupicama na pola puta izmedju Raske i Golije i mezio lebac 🤭

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1824 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Da se i ja oglasim i okačim koju fotku sa ekspedicije Goč - Željin - Stolovi.  Jako lepa vožnjica, nekih 200ak km off-a. Hvala Skandiju na upoznavanju i druženju, nadam se da ćemo ponoviti u skorije vreme. Interesantno je da smo izgleda na usponima ka Željinu i Stolovima nehotično izabrali teže trekove, ali dobro, u tome je draž.

Sve u svemu super vožnja, predivni predeli i naravno odlični motori default_1moto3.gif

Pogled sa Ljuktena (vrh Goča)
ljukten.thumb.jpg.a2877edbeb3f533957e18aa6ffdc01e6.jpg

Vrh Željin ,,na dohvat ruke" al zamalo.
zeljin1.thumb.jpg.fd4053647eb938e050699dec52ddc611.jpg

Uspon ka Željinu, naravno ne sa strane sa koje ide sav normalan svet i kuda može i kolima do gore...kreće rastresita vlažna zemlja gde uzbrdo kad se stane jako je teško uhvatiti grip ponovo...ali ništa od toga ne utiče na fotogeničnost Hondice default_Bandolero.gif
zeljin2.thumb.jpg.f55d533aa662c9ca15e6724b1876d2b2.jpg

Konačno na vrhu Željina, posle dobrog čupanja i guranja po pešačkoj stazi uzbrdo kroz šumu...na prvoj slici nešto i piše na kamenju dole, ne znam da li se lepo vidi šta 
zeljinvrh.thumb.jpg.c723842986d7cee6d6e83b7ccc68ca87.jpg
zeljinvrh2.thumb.jpg.29d9065a23ff80273c35ef15190b5cb6.jpg

Sa TET-a ka Stolovima...
stolovi.thumb.jpg.88b7d9d8b0a319daf6ab798508f50283.jpg
Mi to biciklom lagano

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

521f567c3d8aff91d8cb52784b12437b.jpg

Pre 8 sati, Miroslav91 je napisao:

Samo necural 👌. Kad vidim vake slike uvati me neki pundravac da i ja nabavim neku offroad masinu 🥳.

A mislim da smo se sreli jednom prilikom na Goliji pre jedno 2 meseca. Bio sam na onim zelenim klupicama na pola puta izmedju Raske i Golije i mezio lebac 🤭

IMG_20260524_140154.thumb.jpg.7112d1156549894cbc718c4dcee2e932.jpg

Ovde? Da, to smo bili burazer i ja :)

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Tuareg 660 (ex-Husky 701)

Cao ludi!
Vozim Apriliju Tuareg, ali tokom odmora imao sam priliku da rentiram CRF 250 Rally.
Evo je voznja po Turskoj blizu Alanije, divan teren i baš dobar motor.
Volim lake motore (kao moj prvi Husky 701 bio je odličan), pa mi se sviđa ova Honda.
Pozdrav!

• Sviđa mi se 2

Nakupilo se materijala u Rumuniji. Počinjemo od Transalpine.
Sledeći klip je TF, pa nasladje za kraj, makadami preko OFF55 Transcindrel i puta 66A (delovi bivšeg TETa)

Promenio član Skandi

Stigla nova obuća za Hondicu, kolekcija jesen - zima - proleće 😁

IMG_20261006_145936.thumb.jpg.c9485c85f2bb0563c2671b792993bbbe.jpg

Danas montirane, samo sam ih na kratko probao na asfaltu. Moram da se resetujem i zaboravim kako sam vozio e 07+ da se ne sprcam sa ovim po asfaltu.

Jedva čekam da ih probam na terenu (verovatno već sutra :) )

fun fact: made in Serbia guma, ali je kod nas skuplja nego u Nemačkoj, Francuskoj ili Poljskoj

Nego sad sa gumama i ogibljenjem mi ponestaje izgovora, sad ostaje samo manjak veštine 😅

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: CRF300L; super cub

Posto vec imam drugi najbolji dual sport na svetu, red je bio da nabavim i najbolji.

Ima mesta za jos jedan u garazi, makar sam ubedio gospodju u to :D (nemamo kola, al tockova imamo za izvoz :D )

btw, procurela mi vila, kada sam menjao oprugu zimus nisam zamenio semering vec samo ulje i oprugu tako da sam sad komplet rastavljao vile i menjao semering. Posto sam vec znao kako se rastavljaju, sve je trajalo jedno popodne. Proverio sam i caure naravno, nije bilo potrebe da se menja, sve izgleda normalno. Od spec alata sam samo uzeo onaj drajver za semering jer nisam hteo da se zajebavam sa plasticnim cevima, ali osim toga ne treba nista posebno. Nije tezak posao, osim one zajebancije sa vadjenjem opruge. 

Poceo je semering da me zajebava posle https://www.enduroxperience.de/enduro-training kursa. Fina zajebancija sve u svemu, sranje je samo sto ne mozes da ides u solo izvedbi jer je park pravljen za ATV.

Proverio sam i lezajeve tocka i nije bilo potrebe da se menjaju, cak ni posle 40Kkm. Bukvalno se okrecu kao novi, nema nikakvog zaravnanja, nista ne grebe, sve je kako treba. Mislim da me je crf razmazio sa odrzavanjem,  kad kupim nesto sto mora cesce da se proverava da cu da budem u fazonu da je totalno smece.

A super cub je prezabavan i prelak za voznju. Naravno da postoje _mnogo_ prakticniji 125cc motori, ali samo ne izgledaju ovako dobro. Gledao sam Dax, i razmisljao sam malo jer mi je bio udobniji jer sam visok pa mogu da se povucem malo pozadi, a ovo sediste iz dva dela je malo cudno, ali vec sam narucio novo sediste koje je kao klupa.

Kad gospodja polozi za A1, prodajemo njen skuter pa cemo videti sta i kako dalje.

PXL_20260922_150941600.MP~2.jpg

sc2.jpg

PXL_20260909_183559612.MP.jpg

PXL_20260909_183538538.MP.jpg

• Sviđa mi se 4

Pre 20 sati, DjordjeMijailovic je napisao:

Ne bi trebalo da se tako lako sprcas. Dobra je to guma.

Ma da, nisam ni mislio da je loša nego dok se ja priviknem. Nisam vozio ništa ovako agresivnije do sad.
Evo, danas sam je malo više vozio, obišao krug po planini. Malo mi je bilo čudno prvih 15ak minuta. Delovala mi je stara guma stabilnija na tvrdom makadamu. Valjda i ova malo više sama prati trag/kanal. Ali kako naidje rastresitije ili zemlja, tu nova guma grize. Sad će kiša za vikend, pa ću je videti i kad se napravi blato. Tu bi trebalo tek da dominira.

Kako sam se vraćao kući već sam bio i na asfaltu mnogo slobodniji. Samo dok se razgazi malo a i ja da se naviknem.

• Strucnjak, 1699 postova
  • Motocikl: CRF300L, Versys650

Na to pracenje traga i kanala najbolje ni ne obracati mnogo paznju. Samo gas :) preporuka za tracker na crfu: prednja 1bar, zadnja 0.8bar. Za nezgodno gde treba trakcije, lagano i ispod 0.5bar pozadi i onda guma mnogo lepo vuce.

• Hvala 1

• Zainteresovan, 564 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

I ako si uzimao zadnju gumu fabricke sirine (120/90 R18), proveri da li kramponi cesu unutrasnju stranu auspuha. Ako osetis miris topljene gume ili cujes neki zvrk zvuk kada ides preko rupe/neravnine, to je to. Prestane kada se pojede tj. otopi malo.
Zadnji Tracker sirine 110 (110/100 R18) nema taj problem.

• Hvala 1

Jeste 120/90 zadnja. Za sad nisam primetio da nešto češe ali hvala na upozorenju, baš ću da obratim pažnju. To jedino može da češe kad se amortizer sabije, jer ovako deluje da ima i više nego dovoljno prostora kad sidjem sa motora.

U zvuk ne mogu da se mnogo uzdam, jer se još navikavam na buku koju ova guma pravi, ali na miris i vizuelno ima da proveravam neko vreme.

Češalo fabrički auspuh ili neki aftermarket?

Danas sam vozio na 1.5 bara. Sledeću vožnju spuštam onda na 1 da probam.

Zanimljivo, kada sam ove gume stavio (uz promenu amortizera), sad motor nekako lepše stoji na ćopavoj.

Promenio član Skandi

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja