Jump to content

Moto Zajednica

Honda crf250L i crf300L

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 162 postova
  • Motocikl: CRF300L
On 4/16/2026 at 9:31 PM, Skandi said:

Jel može da se uključi da mi piše koliko je ostalo u rezervoaru u litrima (čini mi se da sam negde to video) i koliko je to preciznije od crtica?

Mislim da to ne moze da se namesti, vec da moze samo da se namesti koliko je goriva potrosio od poslednjeg restarta kilometraze. Napunis gorivo, prebacis na TRIP B, resetujes na 0 i onda podesis da ti dole stoji 0.0 (ili _._) L (to je ukupna potrosnja do tog trenutka), mislim da se ovo menja na donje dugme. Koristio sam par puta i mislim da gresi fazon 0.1/0.2 na ceo rezervoar (pun -> crveno blinkanje -> napuni rezorvoar -> uporedi pumpu i instrument tablu).

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: CRF 300 Rally, Vespa nv150
On 4/3/2025 at 2:24 PM, Hacky said:

Da se zapljunem i ja, rezervisan jedan rally stiže za koji dan Bože zdravlja :jee3:

Plan je da se prešaltam sa vožnje po putu na vožnju van puta, sa izuzetkom vožnje po putu putem do dela gde počinje deo van puta i opet od dela van puta po putu do kuće (koja je blizu puta) :lol2:

Mislim da je ovako nešto ono što će da mi završava posao s obzirom na moje više nego skromno iskustvo. Ako se pokaže da je to to, CBF će na oglase, a ja ću u šumu i blato gde mi je i mesto.

Dok čekam motorin, listam lagano kataloge i kontam da je prvo što mi treba neki kršteni štitnik rukčica kvačila i kočnice, da ne kažem handguard i neki normalan skid plate. Mjetal naravno i jedno i drugo, umesto ove fabričke plastike. Ima li tako nešto kod nas da se pazari po razumnoj ceni i da paše relativno šraf na šraf i ako ne, odakle je najbolje da poručim?

To je samo vrh ledenog braga što se kupovine tiče, al' o tom potom, da vidimo kako ćemo se snaći motorić i naročito ja, sa svojih skromnih 105+ kila žive vage. Biće mi ovo ne samo prvi nov motor, nego i prvi motor koji kupujem a da ga nisam ni upalio a kamoli provozao :lud:

Čitam temu temeljno i brojimo sitnoooo :jee:

Ako se ne varam, makar po temi poslednji si istrazivao koji handgard i skid plate si na kraju izabrao za Rally.

imate li preporuku za najpovoljniju varijantu rack-a na koji bih mogao da nakacim givi rack za mali top case kad idem na pijacu.

Koji pritisak u gumama za asfalt i za offroad preporucujete?

da li ste na rally stavljali crash barove?

• Ne silazi, 3172 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
On 4/16/2026 at 11:19 PM, vidakn said:

Može i biciklom na Željin
651620a63e73f01f4fc23a6cbfa41b1b.jpg

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Uh kakva mašinerija, ja se na ovako nešto vraćam kad tad ! 
Iskreno više me privlači to nego da uzimam neki hard enduro motor.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1723 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Uh kakva mašinerija, ja se na ovako nešto vraćam kad tad ! 
Iskreno više me privlači to nego da uzimam neki hard enduro motor.
Pa naravno...

• Drug član, 787 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Honda CRF 300 Rally
20 hours ago, pajche said:

Ako se ne varam, makar po temi poslednji si istrazivao koji handgard i skid plate si na kraju izabrao za Rally.

imate li preporuku za najpovoljniju varijantu rack-a na koji bih mogao da nakacim givi rack za mali top case kad idem na pijacu.

Koji pritisak u gumama za asfalt i za offroad preporucujete?

da li ste na rally stavljali crash barove?

Handguards: Acerbis X-factory. Malo treba da se namešta da nosači ne kače vođice sajli. Moji su malo možda previše okrenuti na dole, ali tako mi stoje i poluge kvačila i kočnice, pa je u ravni sa njima. Stavljeni su na aftermarket deblji korman. Nisam uspeo (ali nisam previše ni pokušavao) da ih zakačim na fabrički.

Skid plate i kreš barovi:  Garda, debela plastika, poljska firma. Prednosti: paše na fabričke plastike baš za rally gde je izbor prilično očajan. Ništa nigde ne kači, samo se skine fabrički skid plate. Ima produženu zaštitu za poluge zadnjeg amortizera. Mane: skupo ko otrov i kreš barovi su toliko mali da ne znam da li ičemu služe realno, al ajd kao. Sve u svemu ja sam zadvoljan prilično.

Rack: kineski neki, Aliexpress valjda. Nisam stavljao top case, vezujem torbe i rančeve kojekakve. Verujem da bi izdržao neki manji lagani kofer. To baš ima da se bira po netu.

Za pritisak u gumama ja vozim fabrički propisanih 1,5 i na putu i van puta jer me mrzi da pumpam i ispuštam. Mislim da još dovoljno penzionerski vozim da mi pritisak ne pravi neku značajniju razliku. Koliko sam upućen preporučuje se 0,9 - 1,0 za off.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 481 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE
30 minutes ago, Hacky said:

Za pritisak u gumama ja vozim fabrički propisanih 1,5 i na putu i van puta jer me mrzi da pumpam i ispuštam. Mislim da još dovoljno penzionerski vozim da mi pritisak ne pravi neku značajniju razliku. Koliko sam upućen preporučuje se 0,9 - 1,0 za off.

Milsim da bi treba odma da probas sa manjim pritiskom

Ja vozim tezi motor, gume su mi na 1.3-1.2 napred pozad 1.2-1.1 

Sam osecaj u voznji je drugaciji, taj manji pritisak bas pomoze ogibljenju(lakse se ispeglaju rupe kamenje  itd) i u mnogim situacijama me je ta ispumpana guma spasila jer jednostavno ima bolji grip...

Neko iskusniji ce to bolje objasniti 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: CRF 300 Rally, Vespa nv150
2 hours ago, Hacky said:

Handguards: Acerbis X-factory. Malo treba da se namešta da nosači ne kače vođice sajli. Moji su malo možda previše okrenuti na dole, ali tako mi stoje i poluge kvačila i kočnice, pa je u ravni sa njima. Stavljeni su na aftermarket deblji korman. Nisam uspeo (ali nisam previše ni pokušavao) da ih zakačim na fabrički.

Skid plate i kreš barovi:  Garda, debela plastika, poljska firma. Prednosti: paše na fabričke plastike baš za rally gde je izbor prilično očajan. Ništa nigde ne kači, samo se skine fabrički skid plate. Ima produženu zaštitu za poluge zadnjeg amortizera. Mane: skupo ko otrov i kreš barovi su toliko mali da ne znam da li ičemu služe realno, al ajd kao. Sve u svemu ja sam zadvoljan prilično.

Rack: kineski neki, Aliexpress valjda. Nisam stavljao top case, vezujem torbe i rančeve kojekakve. Verujem da bi izdržao neki manji lagani kofer. To baš ima da se bira po netu.

vala jeste skupa ova Garda, moracu malo da istrazujem ili da se bolje udam

• Haha 1

• Drug član, 787 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Honda CRF 300 Rally

To ti kažem, mada su tu negde svi sa cenama, bar za rally verziju gde je izbor očajan. Za L verziju je skroz druga priča. Dugo sam mozgao i tražio nešto da je dobro i da ne mora da se budži/seče i na kraju sam prelomio za ovo. Jes da nisam jeo dva meseca ali sada sam se bar istripovao da mi je motor zaštićen od kojekakvih stenčuga na planinčugama na koje realno neću ni ići :jee:

Nešto kao koferi na GS-u...:lol2:

Promenio član Hacky
  • Haha 1

• Drug član, 1723 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
...ja bi volo da probam downhill... Za te ljude smatram da su verovatno najveći ludaci koje sam ikada video. 
Idem skoro pa svake godine na Dolomite leti...
Žičare su prilagođene za prevoz bicikala a staze za downhill i enduro vožnju, bike parkovi itd.
Raj!

ee2b4c909906a4637c347adc78a5d999.jpg67afbc650aed57e75f23936ea880fe5e.jpg

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Kad smo kod toga, skoro sam gledao redbullov video na tu temu. 

Ja sve kazem hondica toliko smešno troši da me situacija na bliskom istoku još ne zabrinjava toliko da bi hvatao kondiciju za pedalanje :D

• Strucnjak, 1695 postova
  • Motocikl: CRF300L, Versys650
21 hours ago, Hacky said:

a pritisak u gumama ja vozim fabrički propisanih 1,5 i na putu i van puta jer me mrzi da pumpam i ispuštam. Mislim da još dovoljno penzionerski vozim da mi pritisak ne pravi neku značajniju razliku. Koliko sam upućen preporučuje se 0,9 - 1,0 za off.

Visok pritisak ce te ograniciti u napredovanju na terenu tako sto ce te drzati u grcu. Ovo je najizrazenije na kamenoj podlozi ali vazi i za ostale. Ne samo da umanjuje napredovanje, nego te navodi na izbegavanje nekih puteva koji se sasvim lepo voze sa izduvanom gumom. Nema neke nauke oko pravog pritiska. Isprobas sve i skapiras sta ti prija. 1 do 1.2 bara su dora polazna tacka. Naravno da neces spustati i dizati pritisak na svakoj raskrsnici, ali jednom dnevno prilagoditi pritisak nije neka muka. 1min do 3min traje procedura kad imas elektricnu pumpu i merac pritiska.

Na sledecoj voznji spusti na 1.2 i probaj. Daj sebi pola sata, sat da se priviknes na "ljigavu" gumu. U pocetku cudno, posle ce ti biti prirodno.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Enduraš, 6701 postova
  • Motocikl: 450MT

Ja sam na crf-u uvek vozio na oko 1 bar, bilo na putu ili van njega. Mrzelo me da dopumpavam, ionako sam uglavnom vozio po terenu.

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Imaš na temuu za male pare džepni kompresor. Može da stane lagano u veći džep. Meni je deo opreme koju nosim na svaku voznju sad. 2 minuta ti je da namestis pritisak, a stvarno se oseti razlika. Ja spustam do 1 bar, uglavnom 1,2 vozim. Ispod se bojim da ne napravim pizdariju negde da se pokida ventil 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja