Jump to content

Moto Zajednica

Honda crf250L i crf300L

Recommended Posts

• Zainteresovan, 691 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Honda CRF 300 Rally

Da je loše, jeste. Ali nije toliko loše da ne može da se vozi, pogotovo za početnika kao što sam ja npr.

Naručio sam Ktech vesanje, pa cu pretpostavljam tek onda videti razliku ali hocu da kazem da ni fabricko nije tako katastrofalno kako se po netu propoveda.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Jeste lose fabricko vesanje, ali daleko od toga da ne moze da se vozi. Doduse nekako moras da vozis oko limitacija ogibljenja. @DjordjeMijailovic i ja smo se fino navozali sa originalnim. Naravno, kako raste iskustvo, raste i brzina pa nedostaci ogibljenja dolaze vise do izrazaja. Ali onda pljunes kes i uzmes neko bolje tipa ktech, yss, wilbers (u nasem slucaju). 

Premotati na 1:20 pa odgledati jedno 20ak sekundi. Vidi se kako se crf sa originalnim vesanjem ljulja na vecoj brzini.

• Strucnjak, 1674 postova
  • Motocikl: CRF300L
28 minutes ago, maxx said:

Vidi se kako se crf sa originalnim vesanjem ljulja na vecoj brzini

Ovo ljulja na ravnom, a na talasastom makadamu dobijes morsku bolest od ljuljanja već na 60km/h. Celo telo izmućka gore dole. Sto je najgore, nisam ni bio svestan koliko ljulja dok nisam promenio amortizer. Veliki sam protivnik kupovine glupavih i suvisinih dodataka za motor, ali amortizer je gotovo obavezan vec posle max godinu dana voznje.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Kako ste poručivali vešanje? Koja je razlika izmedju YSS-a/wilbersa/k-techa u sličnom cenovnom rangu?
Prvi mi je motor i nisam znao za bolje dok se sad nisam provozao sa ekipom na CFu (video). Na 11:20 se najbolje vidi koliko je to loše, nekako CF mnogo lepše upija sve. Meni zadnji tocak samo šeta levo-desno

I jel neko menjao fuzastere? Trebali bi mi neki malo niži i eventualno malo siri. I podižači kormana, mnogo sam krakat... Ima li to negde kod nas ili preko moram da naručim? Neka preporuka za brend/model?
Malo sam gledao ima tu raznih visina... Kako tačno da odredim koliko da podignem korman/spustim fuzastere? Postoji li neki način da to unapred izračunam? Da ne uzimam od oka pa da posle u vožnji proveravam.

Mnogo pitanja za ponedeljak :)

• Drug član, 2587 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Aco što se tiče podizača i fuzastera. 
Nema šta da se računa, mi smo dosta visoki, teško da možeš da preteraš.
Podizači od 2 - 3 cm će biti sasvim dovoljni ali tu si ograničen dužinom creva i kablova, e to već moraš da potražiš koliko dozvoljava ovaj motor. 

Spušteni fuzasteri - slično. Osetićeš razliku i ako su spušteni 1 cm. Ali mana je što će ti stopala stajati šire, lakše je da zakačiš nešto itd. 
Takođe pitanje je koliko može da se spusti na ovom motoru a da ne moraju poluge da se prepravljaju, i da ne budu fuzasteri najniža tačka. 
Iz mog iskustva - 1 eventualno 2 cm sasvim dovoljno. 
Ako ne postoje već takvi fuzasteri za ovaj motor, postoji jedan lik u češkoj koji ih radi po narudžbini. Bili su oko 80 evra kad sam uzimao za Tenere, + poštarina, carina - izađe na 130 e. 

No photo description available.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova

Hvala Živke! Mislim da sam naišao na tog tipa iz češke. Bosley’s Pegs?
Tako nešto sam i ja mislio. -20mm dole i + 30 gore. Mislim da je +30 podizanje max na CRFu bez dodatnih prepravki.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650
1 hour ago, Skandi said:

Kako ste poručivali vešanje? Koja je razlika izmedju YSS-a/wilbersa/k-techa u sličnom cenovnom rangu?

Porucili smo direkt preko njihovog sajta, samo smo imali tad neku semu da dodje u hrvatsku. Sada bi narucio na neku od firmi sto dovozi stvari iz nemacke.

Mi smo wilbersa izabrali jer ima -3cm opciju (imamo kratke noge, jbg), pa nam vise odgovaralo. @nvic ima yss i zadovoljan je.

Mislim da ti je sve to manje vise isto. Bitnije je da uzmes ogibljenje koje odgovara tvojoj tezini. I da ima mogucnost da se servisira.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 73 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l

@Skandibolje sacekas par meseci pa kupis moj motor, vise ti se isplati nego to sve da porucujes/menjas :)

Ja sam isto krakat (193cm) pa sam vecinu tih stvari odradio i sada ko god da sedne, a da je nizi od 175cm nije mu prijatno :)

Fuzastere sam stavio DRC ultra wide low, gledao sam i Bosley, al su mi previše siroki, a i ruzni :)

Koroman stavio Pro taper contour cr high sa Cosmo 5cm riserima i odaljio koroman od sebe. Ovo, uz promenu amortizera, je najbolja stvar koju mozes da uradis, ja pre toga nisam mogao da vozim stojeci. Morao sam i sajle da promenim, narucio preko Bikerbitza. 

Suspenzija komplet YSS, napred opruga i pozadi amortizer, enduro verzija 90+kg, ja sam prezadovoljan. Probao i 2 crfa sa  Wilbersom, od toga jedan i na mx stazi i iskreno (moguce posto sam pocetnik, da se ogradim odma) nisam primetio neku razliku. Malo je tvrdji YSS, al opet moze to da se podesava... 

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 45 postova

A nudio mi je aca-pn već YSS zadnji, ali sam tad kupio od njega vizir i nosac za prtljag, pa mi se nešto džep stisnuo i za amortizer. :)
Ti i ja smo iste visine, tako da bi tvoj setup i meni odgovarao. Mada možda prvo probam malo niže, da ne moram da menjam sajle, pa ako ne bude išlo idemo još u vis.
Super, dao si mi odgovor i na jos jedno pitanje: da li menjati nesto i napred, ako se menja zadnji amortizer, zbog geometrije? E kad bi sad još i na poslu neki bonus uleteo da se ovo ne oseti finansijski :) 
Gledam samo ima li šta od svega ovoga što mi treba slučajno kod nas da se kupi. Ili da tražim nekog rodjaka iz EU :D 

Promenio član Skandi

Mislim da kod nas nema nista od navedenog. Ne moras da menjas napred, ako ti je mekano, mozes prvo da probas sa drugim uljem. Kad se promeni zmacajna je razlika i dosta manje potanja

• Hvala 1

• Drug član, 1568 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
A nudio mi je aca-pn već YSS zadnji, ali sam tad kupio od njega vizir i nosac za prtljag, pa mi se nešto džep stisnuo i za amortizer.
Ti i ja smo iste visine, tako da bi tvoj setup i meni odgovarao. Mada možda prvo probam malo niže, da ne moram da menjam sajle, pa ako ne bude išlo idemo još u vis.
Super, dao si mi odgovor i na jos jedno pitanje: da li menjati nesto i napred, ako se menja zadnji amortizer, zbog geometrije? E kad bi sad još i na poslu neki bonus uleteo da se ovo ne oseti finansijski  
Gledam samo ima li šta od svega ovoga što mi treba slučajno kod nas da se kupi. Ili da tražim nekog rodjaka iz EU  

R.TAPATALK.COM

Kako sam promenio motor mnogo pre nego što sam očekivao, prodajem nove K-Tech opruge za CRF 300 Rally. Prednja 10N i zadnja 110N. Cena 200e 063 817 9960

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Enduraš, 6565 postova
  • Motocikl: 450MT
23 hours ago, Skandi said:

Super, dao si mi odgovor i na jos jedno pitanje: da li menjati nesto i napred, ako se menja zadnji amortizer, zbog geometrije?

Ja kod sebe nisam menjao ništa napred i bilo mi je ok. Prednje viljuške jesu mekane, ali rade ok (za razliku od amortizera) sve dok ne voziš extra brzo i ne skačeš motorom.  

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova
Pre sat vremena, vidakn je napisao:
R.TAPATALK.COM

Kako sam promenio motor mnogo pre nego što sam očekivao, prodajem nove K-Tech opruge za CRF 300 Rally. Prednja 10N i zadnja 110N. Cena 200e 063 817 9960

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Prošli vlasnik je već menjao oprugu, tako da mi sad preostaje samo ceo amortizer. Mogu da zamislim koliko je to fabrički bilo loše.

Napred je već promenjeno ulje i to mi izgleda prilično dobro, tu onda ništa neću dirati za sad.
Hvala svima na odgovorima, šaljem neki update, samo prvo da se pozabavim malo logistikom odakle i gde da poručim da mi ne ode koža sa leđa.

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-)

Kolege,

Imam ECU (kompjuter) od Honde CRF300L 2024 godište koji je flešovan od strane 550Performace iz USA u Stage 1. To znači da se uz zamenu auspuha i prerade usisne kutije dobije 18% više snage i 12% više obrtnog momenta itd. Itd.

Ako je neko zainteresovan mogao bih da se menjam za standardni ECU uz vašu doplatu od 100€. Vaš  CRF mora biti 2023 i mlađi, to jest, mora imati ECU sa oznakom: 38770-K1T-EB1

Ja prelazim na stage 3, tako da ću ponovo flešovati ECU u USA. U USA je flešovanje 200€ plus svi poštanski troškovi.

Šta je sve potrebno raditi da bi se CRF podigao na Stage 1, imate u mom videu ovde: https://youtu.be/iIZ7b6-EWQg?si=Ixi1m3dxTrNf3A5o

Ako je neko zainteresovan nek mi se javi. Ja u utorak(30.9.2025) rano ujutru šaljem moj ECU u USA, tako da je eventualna zamena moguća do ponedeljka 29.9.2025.

Pozdrav
Saša
063 80 65 700
Promenio član Pseudonim
  • Sviđa mi se 2

ECU je dostupan, ja nisam pazljivo pratio nastavu. 

Promenio član nvic
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja