Pseudonim 179 Napisano Octobar 12 (promenjeno) Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da snimam video i upoređivanja stock CRF sa stage 1 i sa Stage 3. Promenio Octobar 12 član Pseudonim 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nvic 189 Napisano Octobar 13 Svrati ponekad, 80 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l Prijavi odgovor kao problematičan @Pseudonimjavi kad budes prodavao crfa, od tebe se isplati kupiti 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3317 Napisano Octobar 13 8-bit, 1993 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 10/12/2025 at 3:43 PM, aca-pn said: Ovo će već da bude ozbiljan dobitak kad se sve spakuje. Na 8 hiljada obrtaja taman da te lansira do stratosfere Ono što nas zanima opseg 3 do 4 hiljade, koliko vidim samo 1 do 2 konja razlike. Sa svim tim izmenama očekivao bih više Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 179 Napisano Octobar 13 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Evo kakva je situacija sa tjuningom i stejdžovima za CRF300L kod 550Performance. Ja sam se odlučio za Stage 3, jer je to max da je sačuvana trajnost i postojanost mašine. Sve posle toga skraćuje vek znatno i postaje ozbiljnije održavanje. Stage 3,5 je isto što sam ja uradio, samo su još polirani kanali u glavi itd.... to nisam hteo da radim .... barem za sada. Stage 3 je za mene najbolji odnos dobitka i postojanosti mašine. Ovo su grafovi svih tuninga za CRF300 Stage - Samo flešovan ECU i sve stock, Stage 1, Stage 1,5, Stage 2, Stage 3, Stage 3,5, Stage 4 Stage 4,5. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7034 Napisano Octobar 14 Enduraš, 6618 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, mradomir said: Na 8 hiljada obrtaja taman da te lansira do stratosfere Ono što nas zanima opseg 3 do 4 hiljade, koliko vidim samo 1 do 2 konja razlike. Sa svim tim izmenama očekivao bih više Pa sad, taj motor se i ne vozi bas na 3-4000, ja sam ga uvek vozio 5-6000, kod jačeg ubrzavanja i preticanja i do 8000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3317 Napisano Octobar 14 8-bit, 1993 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, aca-pn said: Pa sad, taj motor se i ne vozi bas na 3-4000, ja sam ga uvek vozio 5-6000, kod jačeg ubrzavanja i preticanja i do 8000. I ja isto, i nije mi falilo snage u tom opsegu, već u onom nižem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 116 Napisano Novembar 4 U prolazu, 53 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da ne ode tema mnogo dole Put do vrha Stolova jos nije ociscen sa strane Žiče, ima oborenog drveća i granja. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 147 Napisano Sreda u 10:45 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Napokon sam se naterao da promenim oprugu u vili. Kupio sam to kada i zadnji amortizer (wilbers), al nekako me uvek bilo strah da prckam. U principu, posao od jednog dana ali ja sam radio 3 jer nisam mogao da rastavim vilu u kojoj je opruga. Znam da mora da se pritisne da se kompresuje, ali me je namucilo. Na kraju sam uzeo krckalicu i tako kompresovao vilu, gurnuo neki prsten ravnim srafcigerom i oslobodio sigurnosni pin. Da se krckalica otkacila, instant KO, zena bi me nasla na podu garaze... Wilbers preporucuje 7.5 ulje vs fabrickog 10 i malo vise tecnosti, tako da sam isao po njihovom upustvu naravno. Sve u svemu, zanimljiva vikend akcija. Znacajno je tvrdja vila sad, prednji kraj se ne kompresuje toliko prilikom kocenja i ceo motor je nekako uspravniji. Definitivno moram da zamenim nogicu jer je motor sad bas kriv sa fabrickom. Promenio i ulje/filter jer sam vozio u ovlasnjeni servis i prepunili su mi motor (kada sam ispraznio 1.7L) i na radnom nalogu pise da su stavili 10w40. Tako da ono, bukvalno cu sve da radim sam osim prokletih guma, to sam prosle godine probao pa naravno nisam uspeo. Morao sam u cegeru da nosim gumu do mesta koje je 30km udaljeno jer ni jedna garaza u ovom gradu nije htela da mi zameni gumu ukoliko kod njih nije kupljena. Neverovatno, majke mi. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 1680 Napisano pre 10 sati Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000, Honda CRF 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan On 12/3/2025 at 11:45 AM, penumbra said: U principu, posao od jednog dana ali ja sam radio 3 jer nisam mogao da rastavim vilu u kojoj je opruga. Znam da mora da se pritisne da se kompresuje, ali me je namucilo. Na kraju sam uzeo krckalicu i tako kompresovao vilu, gurnuo neki prsten ravnim srafcigerom i oslobodio sigurnosni pin. Da se krckalica otkacila, instant KO, zena bi me nasla na podu garaze... Wilbers preporucuje 7.5 ulje vs fabrickog 10 i malo vise tecnosti, tako da sam isao po njihovom upustvu naravno. Svaka čast, mene čeka isto, samo da ugrabim vremena. Je l može malo pojašnjenje oko ovog citiranog dela? Ja sam samo jednom to radio, ne sećam se da sam nešto morao da kompresujem. Isto, javi ako ti nije teško odakle nabavljaš dužu ćopavu, odn. koja paše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 147 Napisano pre 9 sati Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U jednoj vili je samo ulje, dok druga ima oprugu. Ova koja ima samo ulje, tu nista ne treba da se radi, dok ova sa oprugom mora da se rastavi da bi promenio oprugu jelte. Ja sam u principu gledao ovaj klip https://youtu.be/rDlIGhU_2fI?si=RiwzqzFCcRBJPnxq&t=419 I sad, mozda nije najbolje objasnjenje ali: Na slici se vidi kako izgleda vila sa oprugom. 1. je vezano za poklopac vile gore i dole ima kao jednu plocu koja kompresuje glavnu oprugu. Ti moras da pritisnes 1 na dole (da kompresujes glavnu oprugu) da odvojena opruga 2. se malo opusti i spusti dole da ne gura plocu 3, kada to uradis tek onda mozes da izvadis sigurnosni pin 4. i da rastavis vilu. E sad, moj najveci problem je bio sto 3. je pritiskan oprugom 2. cak i kada sam kompresovao 1. na sigurnosni pin 4. I onda sam krckalicom kompresovao 1, uzeo srafciger sa promenljivim vrhovima i bez vrha (cisto da bih imao veliku povrsinu) pritisnuo 3 na dole ( a to mogu da uradim jer sada opruga 2. ima mesta da se pomeri jer je 1. kompresovano) i onda uspeo malim srafcigerom da izvucem 4. i da rastavim vilu. U principu, pritisnes 1 na dole od cepa da kompresujes glavnu oprugu da bi 2 i 3 mogli malo da odu na dole da mozes da izvadis 4 pritom moras necim drugim da gurnes 3. na dole ako ne mozes da zavuces srafciger iza sigurnosnog pina 4. Krckalica skroz okej radi posao, ne moras mnogo da nategnes, par cm cisto da mozes da pritisnes 3. na dole lepo. Sto se tice nogice, video sam da rally raid ima produzene nogice bas za crf300l, ali su 100e. Nazalost, nemam aparat za varenje, a i ne znam da varim, pa ne mogu to sam da uradim, jer je 100e za ovo bezobrazno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...