vlado_bo 23 Napisano Mart 20, 2021 U prolazu, 63 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Savamalac said: Nadam se da gresim, ali ovde nema popravke... Morao si novu da kupis? Imao sam sreće .. ladno je exer zahvatioo i to veoma precizno deo gde je takoreći meso gume.. izgleda da Pirelli Diablo Rosso ima jako izbačene i popunjene ove rubove pa sam prošao bez oštećenja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Mart 20, 2021 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan @vlado_boi meni ovo deluje da je proslo bez posledica... Karkasu nisi ostetio i to je dobra stvar. Da je ubolo,mogla bi fleka.. Da je pocepalo sa boka,menjanje. Ovako,peglaj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Mart 20, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Uz rizik da ispadnem glup u drustvu, sta je karkasa u recenici "Karkasu nisi ostetio"? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlado_bo 23 Napisano Mart 20, 2021 U prolazu, 63 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan @Savamalac, ako ti je za utehu ni ja ne znam šta je to.. mogu da pretpostavim na šta se misli, al izraz prvi put čujem , pa ako moze @DaliborBP da nam objasni, a inače sam veoma slab sa strucnom terminologijom , sto se tiče gume, NIJE se oštetila.. bukvalno "sreća u nesreći" što bi narod rekaoo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1874 Napisano Mart 20, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Karkasa je unutrasnji sloj pneumatika koji je ispod gume kako bocnog tako i gazeceg sloja. Najlakse je shvatiti kao “armaturu” gume. Obicno je napravljena od kombinacije metalnih obruca i tekstilnih vlakana. Ako probusis gumu, ona se vulkanizira, krpi. Ako pocepas karkasu, narusena je struktura gume i mora da se menja jer moze da se bukvalno raspadne. Promenio Mart 20, 2021 član francuz69 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Mart 20, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na objasnjenju. Da li to znaci da se prilikom cepovanja (ili cepiranja) nuzno ostecuje karakasa? Ali zbog relativno malog ostecenja posle moze da se vulkanizira? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4771 Napisano Mart 20, 2021 Drug član, 3648 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan To najbolje vulkanizer može da oceni. U principu, bušenje i mala oštećenja mogu da se poprave, a veća ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Mart 20, 2021 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Francuz je napisao... Boza se nadovezao. U sustini gazni deo se u vecini slucajeva moze resiti,bok ne preporucujem nikom da sanira,kao i vulkanizeri. Ima ljudi koji insistiraju na tome ... ali uradimo bez garancije. To je isto kao kad udare u rupy,izadje 'bubreg' ili jaje .. i pitaju ' da li to moze da se vozi?' To niko ne moze da garantuje. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4771 Napisano April 21, 2021 Drug član, 3648 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Stigle taze nove gume! Michelin City Grip 2. Reklamiraju sa kao all seasons M+S, i da gripuju opako 15.200 din obe. Javljam utiske kad namontiram. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlado_bo 23 Napisano April 21, 2021 U prolazu, 63 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Samoo Pirelli bajooo moj hahahaha.. salim see, ajdeee javljaaj utiskee iz prve ruke kakvee su..?! .. ranije sam uzimao Dunlop.. a zadnjih godina uvek Pirelli Diablo!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4771 Napisano April 21, 2021 Drug član, 3648 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Čitao sam šta si pisao o Pirelli, a prethodne su mi bile Diablo Scooter. Hteo sam njih, al nema ih trenutno broj koji mi treba. Mitas sam odustao, ostale su Dunlop i ove. Reko, aj da ih probam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11047 Napisano April 21, 2021 Ne silazi, 2203 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Taj Michelin City Grip sam vozio na Liberty ju,i odlicne su.Par puta me uhvatio pljusak ,osecao sam se stabilno i sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4771 Napisano April 21, 2021 Drug član, 3648 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi taj verovatno, ovo je novi model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano April 22, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci Bozo na provalu oblaka pa da nam javis utiske.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4771 Napisano April 22, 2021 Drug član, 3648 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo nam je vreme ovog proleća, to neće biti problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4771 Napisano April 28, 2021 Drug član, 3648 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Montirao sam najzad gume. Na prvi pogled, posle pređenih 15-ak km posle pljuska, po mokrom i hladnom asfaltu + par km seoskog blatnjavog puta - vrh su! Za ovakve uslove, baš su primetno bolje od starih. Udobne i lepo amortizuju neravnine. Videću još kako će se pokazati po vrelom letnjem betonu, ali za sad mi se čine skroz OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano April 28, 2021 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Bozo na CG coveku treba vremena da se privikne.Kad je malo bolje upoznas,videces koliko moze i sta. Moj utisak ,kad sam ih vozio na altantiku,da belu liniju ne vole (ali koja voli), kisu ok podnose dok su novije, krivine lepo idu ali kad se dobro ugrije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano April 28, 2021 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Drugim recima.. idealne nema, svaka ima nesto sto radi bolje ili gore od drugih..najbolja je ona koju postujes u svim uslovima voznje i opreznom voznjom istaknes njen kvalitet.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4771 Napisano April 28, 2021 (promenjeno) Drug član, 3648 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @DaliborBP Imao sam i ranije Michelin City Grip gume, dok sam vozio Scarabeo, bile su mi baš OK. Ali, napominjem opet, ovo je novi model 2. Po prvi put all-seasons model, Mud and Snow, kombinacija starog modela i winter MCG gume. Pa zato i pišem, čisto da prenesem zapažanja, pošto nema mnogo iskustava sa ovim modelom, jer je taze. Promenio April 28, 2021 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4724 Napisano April 29, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 6001 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ako se pokaze korektno, moze da bude vrlo zanimljiv izbor za one koji voze preko cele godine ili samo ne tokom bas prave zime... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4771 Napisano Maj 3, 2021 Drug član, 3648 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Prešao sam sa MCG2 gumama jedno 350 km, i zaista nemam nikakvu zamerku. Odlične su! Lepo hvatajui po suvom i po mokrom, nikakakav problem nisam primetio ni po belim linijama, mada tu naravno vozim opreznije. Sva preporuka sa moje strane, ovako laička naravno. Ono što me oduševljava je kako su udobne. Nekako su mekše i elastičnije, skuter je osetno udobniji na njima. Probao sam i da menjam pritisak, ko velim, možda treba da se pumpaju više nego prethodne, ali nije to u pitanju. Bolje su nego stare, mnogo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragisa.pa 5 Napisano Maj 4, 2021 (promenjeno) U prolazu, 24 postova Motocikl: Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo MSG2,i bio neprijatno iznenadjen proklizavanjem zadnjeg tocka u krivini po mokrom asfaltu,i u krivini po suvom pesackom prelazu.Vise sam ocekivao ,al sad pazim ,i vozim ko po jajima Promenio Maj 4, 2021 član dragisa.pa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4771 Napisano Maj 4, 2021 Drug član, 3648 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Žao mi je što to čujem. Možda se još nisu "razgazile". Prvih 100-ak km sa novim gumama treba biti oprezan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1874 Napisano Maj 4, 2021 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Tacno tako. Meni se isto desilo sa Pirelli Diablo Rosso u koju se svi kunu. 100 km kasnije nece ni da maknu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlado_bo 23 Napisano Maj 4, 2021 U prolazu, 63 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan 31 minutes ago, francuz69 said: Tacno tako. Meni se isto desilo sa Pirelli Diablo Rosso u koju se svi kunu. 100 km kasnije nece ni da maknu Imam pomenute Pirelli Diablo Rosso i zadnjih nekoliko godina samo njih furam (pre toga Pireli Diablo, stariji model iste) ... i potvrdjujem reci francuza .. isto mi se desavalo prvih 100-200km, blaga neprijatna proklizavanja ( malo i ostrije vozim inace) cak sam i pisao nadjite post od proslog leta,,, eeee posle toga kad se guma malo razradila nikad nisam primetio proklizavanja ,, sad je druga sezona i presle nekih 4K,, cak se nisu puno ni istrosile a kidaju kako dobro drze... Moj glas uvek ide za Pirelli Diablo Rosso ako se ikad dvoumite oko guma za skuter... btw, inace bi ih preporucio svima koji vole malo ostrije da ulaze u krivinu i da obaraju na stranu ,,, jeste fraza al ponovicu "lepe kao zvaka za asfalt" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...