Jump to content

Moto Zajednica

Gume za maxiskutere

Recommended Posts

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL650

Stigle gume danas. :jee1:  Dunlop Scootsmart. Dot 1821 na obe. Ja zadovoljan, meke, lepe, nežne, mlade, neiskvarene20211028_093446.thumb.jpg.6529c1d9881b504bf1b513d003496483.jpg20211028_093609.thumb.jpg.e7ecd0a7a5b6c07673e6c89922536c17.jpg20211028_093545.thumb.jpg.bf90c405341295e07580ff776506e6b7.jpg...:)

Idu danas na montažu se nadam da ću uspeti da ih testiram za vikend.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Aprilia Srv 850

Vruca i friska roba sto bi mi lala rekao:  "skidaj gumu lalo, skidaj gumu lalo...diicu vrelu gumu dirat jedva vruc lebac diram"! Nek je sa srecom i uzdravlju se mnogo km navozao, za mene je bitno da je gumeza nova i samo gaas..:takoje:

• Hvala 1

• BJB Maxi scooter club, 1654 postova
Pre sat vremena, Predator016 je napisao:

Stigle gume danas. :jee1:  Dunlop Scootsmart. Dot 1821 na obe. Ja zadovoljan, meke, lepe, nežne, mlade, neiskvarene20211028_093446.thumb.jpg.6529c1d9881b504bf1b513d003496483.jpg20211028_093609.thumb.jpg.e7ecd0a7a5b6c07673e6c89922536c17.jpg20211028_093545.thumb.jpg.bf90c405341295e07580ff776506e6b7.jpg...:)

Bices zadovoljan sa dunlopom. Ako si prosecan vozac ,koji nekad voli i da doda gas...a vecinu puta vozis pametno,onda je ova guma za tebe pun pogodak. :na_glavi:

• Sviđa mi se 1

@boza_kg Da,da,  znam za taj jadac.. za to mi baš i ne pomaže  što ujedno i menjam centralnu oprugu, ali suzdrraću se nekako.. :):moto2:

@DaliborBP Ma ja sam ti oduvek bio u kruzer varijanti.. retko ili skoro nikad ne divljam, zato sam i ostao na maksiju. Naravno, vollim ponekad da zavrnem, ali u granicama. Ili ti što bi rekao Šojić, u skladu s propisi..

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

pre 22 minuta, Predator016 je napisao:

@boza_kg Da,da,  znam za taj jadac.. za to mi baš i ne pomaže  što ujedno i menjam centralnu oprugu, ali suzdrraću se nekako.. :):moto2:

@DaliborBP Ma ja sam ti oduvek bio u kruzer varijanti.. retko ili skoro nikad ne divljam, zato sam i ostao na maksiju. Naravno, vollim ponekad da zavrnem, ali u granicama. Ili ti što bi rekao Šojić, u skladu s propisi..

Valja se malo :moto2:

20211028_132718.jpg

• Haha 1

• Drug član, 1057 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic

@Predator016 Sa srećom bilo. Zdravo da ih potrošiš i nove kupiš :-)

Imao sam ih nove na 12-ci točkovima. Po suvom bile više nego korektne. Na mokrom znale da iznenade popustanjem. To mi se nikako nije dopadalo... (pisao sam u ovoj temi o tome, negde 2019.god).

Za zebre i horizontalnu signalizaciju da ti ne pominjem, znaš i sam. Tu ni jedna ne drži.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2259 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Na prethodnom skutu Liberty 125 sam stavio nove. Uzeo u Biker hausu, Tošin bunar. Odlične gume. Međutim, nisam prešao ni 1.500 km, prodao ga, tako da ne mogu neki bolji opis dati.

Znam samo da sam po suvom strugao štender !

On 28.10.2021. at 10:53, Predator016 je napisao:

Sta se to dimi od Leskovac:stabre: jel se pale gume ili....

FB_IMG_1635855745671.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

Vidimo se bajo i u Severnoj Koreji... :jee:

Gumeze su odlične, drže super, upravljive, totalno drugačiji odziv na kormanu, ja zadovoljan. Dobre na kočenju, malo su pevale i cvilele prvih 20-ak km, dok se nisu razgazile. Osećao sam sigurnost i u krivinama i na kočenju. Osećaju se bele linije, ne kliza, ali se osete.....

Probao sam je nekih 200km , samo po suvom i toplom, videćemo kako će se ponašati na mokrom asfaltu. Mada ja uglavnom vozim po suvom, po kiši samo ako me slučajno uhvati. Za moj stil vožnje, cenim da će mi savršeno odgovarati. 

Ali sad imam drugi problem, sa njima mi se pojavio  vobling kormana  koji do sada nisam imao. NIje strašan, ali ga ima, i to skoro na svim brzinama... Balansirao sam oba točka pri montaži... e sad, imam malo više tegova na prednjoj felni, mozda je ona kriva, ali sa starim gumama nije bilo trešenja. Mozda je guma loše namontirana, imam savet kolege da proverim obode gume da nije ukrivo nameštena, ali još nisam stigao da se time bavim... nemam pojma...  

• Integrisan, 9279 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Nije ukrivo nameštena skoro da sam siguran jer da jeste imao bi vecih problema u voznji.

Često vulkanizere mrzi da zarotitaju gumu na neku stranu, tim bi se smanjila gramaza tegova, bilo bi bolje.

Maltene mora da počne od 0 posao, ovako rokne tegove i ćao.

Digni motor na centralni, upali i nek neko drži gas (4,5krpm), čučni pozadi kod točka i gledaj šta se dešava, šta šeta.

Dal guma, dal felna dal oba... odatle ti dolazi trešenje kormana.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 3602 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 40 minuta, Predator016 je napisao:

Balansirao sam oba točka pri montaži... e sad, imam malo više tegova na prednjoj felni, mozda je ona kriva,

A jesi li video to balansiranje, ili ti je samo neko rekao da je odrađeno? ;) Malo vulkanizera ima opremu za balansiranje točkova za motocikle i skutere, pogotovo u unutrašnjosti. Moguće da je neko samo nalepio tegiće otprilike, odokativnom metodom...

• Podržavam 1

@Satelis Hvala drug, probaću tako. Malo mi je neverovatno da sa starim gumama nema  voblinga, a sa novim ima..

Nisam gledao balansiranje, ali znam vulkanizera koji je to radio, dobri smo, mogu provereno dobiti info da li je balansirao. Ok je lik, ne verujem da je samo odokativno nalepio tegiće..

Jbg, nisam to proveravao, mada sam više puta ponovio majstoru da obavezno balansira točkove, i kad sam preuzimao motor, pitao sam ga, rekao mi je da su balansirani i čak napomenuo da ima malo više tegova na prednjem točku, ali je doveden na nulu... :neznam:

• Drug član, 3602 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Sve je moguće. I da su nove gume izvitoperene, kao i da su felne malko krive, a stare gume se potrošile na način da prate okretanje osovine, pa da se trešenje sad pojavljuje sa novim, ispravnim gumama itd.

Ali ja nešto ipak tipujem na te tegiće, da oni sad prave disbalans. Mislim da je šansa da vulkanizer u Leskovcu ima svu opremu - štender(e) za točkove, razne konuse (ili kako se već to zove) za fiksiranje, i šta već sve treba za skutere, realno mala.

• Integrisan, 9279 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Nek samo isprati situaciju kako napisah ^ i znace se sta je defektno.

Najvise tipujem da je nova guma u problemu jer da je felna kriva svakako bi ljuljao.

Do sada imao sam dva slucaja da je nova guma defektna.

Jedan slucaj je bio sa Dunlop gumom na Xciting500, zadnja je imala grbu tacno po sredini. Cim se predje preko 100km/h poskakuje dupe.

Drugi slucaj je bio sa Pireli gumom na SW, opet zadnja, kriva je bila.

Najgore sta sam video do sad je jedan Scarabeo 200, toliko su bile krive felne da ga ne mozes voziti preko 90km/h. Ono u zivotu nisam video kako se otima.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 448 postova
  • Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;)
  • Motocikl: x9 500

Ima li neko iskustva sa ovakvim tipom gume/a?

WWW.AUTOGUME.RS

Zimske gume Anlas SC-500 Wintergrip 2, 150/70-14 TL 66S M+S karakteristika, Index opterećenja guma: 66, Indeks brzine: S: max 180 km/h.

Namerno rekoh sa ovakvim tipom - dakle, ne obavezno bas ovom; koja mi deluje bolno skupo - nego sa tom 'zimskom' varijantom.

• Drug član, 894 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Da iznesem malo utiske sa GY CityGrip2 - nisam merodavan za prednji točak, jer imam 2, ali mogu da pričam o proklizavanju zadnjeg dela po mokrom, obzirom da koristim motor svaki dan i dalje. Za sada sam stvarno zadovoljan, osim preko horizontalne signalizacije i preko Trga republike po kockama kad je mokro, nisam imao neprijatnih situacija, tj. proklizavanja. Slaviju odvezem veliki deo sa cca 50kmh poprilično nagnut, nisam imao bežanje dupeta. Rekao bih da mi čak uliva preveliko samopouzdanje...

• Podržavam 1

• BJB Maxi scooter club, 1654 postova
Pre 3 sati, darec032 je napisao:

Koje gume mi preporučujete za piaggio x9 250? 

Ako si umeren i odmeren vozac ,nisi sklon obaranju i zelis novu gumu po pristupacnoj ceni,mitas ce zadovoljiti potrebe.

Ako zelis,nesto kvalitetnije... Dunlop/Miselin/Conti

Ako zelis ,kvalitet i volis da potegnes,obaras ...Pireli/Metzeler

Izbegavaj belu liniju i zebru ma koju god izabrao. :takoje:

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 331 postova
  • Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000
Pre 11 sati, darec032 je napisao:

Koje gume mi preporučujete za piaggio x9 250? 

Miselin, imali su u Kompp-u pristojne cene.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja