Biker Q 1642 Napisano Januar 4, 2013 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo izvolite ovde a ne tamo gde mu nije mesto... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Januar 4, 2013 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan E jbg, a ja očekivao neki savet... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Januar 4, 2013 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pa ni ovde nije mesto, tema je za Motoriste na drumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Januar 4, 2013 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Evo izvolite ovde a ne tamo gde mu nije mesto... Osnovno je imati adekvatnu toplu al moto opremu, jer podhlađen organizam nema dobru reakciju. Upotreba skijaške opreme, naročito debelih rukavica nije primereno jer se ostaje bez nužnih protektora. Nadodavanje dodatne odeće samo čini trapavost i smanjuje percepciju informacija koje dolaze od točkova i samim tim reakcija kasni. Velika verovatnoća je pojava magle pa je potreban vizir sa dodatim anti maglenim slojem, sva reklamirana sredstva su sumnjivog učinka i bez potvrđenog efekte im se ne može verovati. Tamni viziri su zbog niskog zimskog sunca i snežnog bleštavila samo na prvi pogled poželjni ali u slučaju magle pogubni, pogotovu ako zatekne mrak. Džetovke nisu za ovaj period. Zimska vožnja uvek nosi rizik ne predviđenog lošeg i vožnja obično traje duže nego planirano, odnosno zahvata mrak i nagli pad temperature. Čitanjem o nezgodama koje se dešavaju od kasne jeseni do proleća, redovno je izgovaranje sa iznenađenjem, "hladan aasfalt". Pa šta drugo očekivati. Nas devetoro je prvog januara išlo na vožnju put Avale. Umesto da odmh sa zbornog mesta na auto putu kod Steka krenemo na Avalac, Severian je iskusno poveo četu naokolo do Bubanj Potoka i Kružnog Puta jer je brza vožnja po pravcu koliko toliko zagrejala pneumatike. Oni ne dostižu nikako letnji grip, vrlo brzo se podhlade i dovoljna je pauza za pušenje i da oni ne drže ko pre desetak minuta. Mnogi pneumatici i nisu dizajnirani za vožnju pri nižim temperaturama pa praktično ih je nemoguće navesti na dobar grip. Rezerva kočenja i nagiba je znatno umanjena. Poledica, rizla, blato,... sve je to za očekivati u krivinama, prevojima bez obzira što sunce prži i gde god se ne vidi put treba se postaviti za prolazak u uspravnom pravolinijskom položaju. Obično u unutrašnjem delu krivene bude nešto loše i za očekivati je da vozilo iz suprotnog pravca vrši izbegavanje i olako prelazi na drugu, našu, polovinu puta, posebno na malo prolaznim drumovima gde se mi po pravilu vozamo. Naročito su opasne leve krivine u kojima nikako ne treba tražiti trkaću putanju. Ja se vozam uvek sa fluo prslukom uprkos izrugivanju. Pri pomenutoj prvojanuarskoj vožnji iz sunca smo uleteli u testo od magle i na prvom mogućem stajalištu, pumpi, "ko ima prsluk", ko god je imao obukao ga je i raspodelili smo se u koloni, (obavezno poslednji) povećavši uočljivost, plus paleći 4 migavca.( Vožnja po magli je posebna priča al da me ne ) 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Januar 4, 2013 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Za one koji misle da se ne vozi zimi........kolega trenutno opet na Aljski.... Bikes pg1 Star.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Januar 4, 2013 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Isto treba zagrejati masinu pre voznje, pogotovo nemoj turirati motor dok ne postigne radnu temperaturu. Bilo da ti motor stoji u garazi ili napolju, prvi kilometar predji po malim gasom, bez naglih ubrzanja ili bilo kako preopterecenje masine. Ako motor ima vodeno hladjenje, proveri antifriz, a provera napona akumulatora je isto pozeljna. Sve ostalo je kolega Djunta rekao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Januar 4, 2013 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan Moze malo da pripomogne oko opremanja samog vozaca za zimske voznje. http://www.motori.hr...in/cl.rr?id=657 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 4, 2013 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan E jbg, a ja očekivao neki savet... Evo vidis, bice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 4, 2013 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa ni ovde nije mesto, tema je za Motoriste na drumu Prebacite gde god da joj je mesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Januar 4, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam svakako. I sa zimskom jaknom, skijaškim pantalonama, cipelama,... Poenta je da ako hoćeš (a verujte mi ne morate) da vozite zimi, obavezno uzmite opremu namenjenu za motor! Ski jakne, pantalone su ok, ali što rekoše osećaš se tromo, jer je kabasto. Prosečna moto jakna i duks ispod odlično rešava stvar. Vozio sam na -10, nisam osećao hladnoću. Kupio sam neki dan touring čizme, preporodio sam se! Vozio sam u poludubokim patikama, toplo mi je, ali hladan vetar udara u zglobove. Imam zimske moto rukavice, ok su, ali dok ne ugradim ručice sa grejačima, o dužim vožnjama zimi, mogu da zaboravim. Kroz mesec dana ću kupiti novu kacigu, jer postojeća nema anti fog (protiv magljenja) vizir. Malo iritira kad moram po magli da vozim sa poluotvorenim vizirom...Gledaću da uzmem kacigu sa integrisanim sunčanim naočarama (mnogo bolje, nego da nosaš dva vizira (tanmni i svetli). Naravno i pantalone ću kupiti u skorije vreme, mada trenutno nosim farmerice i ispod trenerku. Sve je ok, mada kolena posle vožnje ne osećam, tako da verovato i neke grejače treba uzeti u obzir... To bi bilo to, što se tiče opreme. Na motoru, obavezno proveriti antifriz! Zbog česte magle, nije ni moguće brzo voziti, tako da za neke specijalne gume nema potrebe, mogu i one koje se voze leti... Trenutno na motoru su mi bukvalno ,,plastične" gume (stare jbg), te ni ne smem brzo da menjam pravce i bez naglih ubrzanja, ali opet može da se vozi... Smanjiti pritisak u gumama za 0,2 - 0,3 bar niže od propisanog pritiska koji je u letnjem periodu. Neki preporučuju da se ugrade maglenke, mada to mi je poslednje na listi, vidi se odlično iovako... Eto, tako je kod mene stanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Januar 5, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ako si vozio na -10 i nisi osecao hladnocu verovatno da ti je crkao termostat ili si pio antifriz. Na svim temperaturama ispod 5 stepeni ne pomazu rukavice a ni grejaci rucica. Dok dlan gori gornji delovi prstiju pocinju da mrznu i gubis svaki osecaj. Mozda bi rukavice sa grejacima resile taj problem ali od ovog gore pomenutog nema vajde. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Januar 5, 2013 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Tehnička ispravnost i adekvatna moto oprema se podrazumevaju kao preduslov za bezbednu vožnju bilo kad ali niz drugih okolnosti se menjaju. Sledeća opasnost je od smanjenog uočavanja i uočljivosti. Krajem godine dosta vizira pretrpi ogrebotine koje i pri ole maloj izmaglici i vlazi smanjuju vidljivost a zbog hladnoće se ne podiže vizir kad se oseti potreba, usled magljenja se vizir samo odškrine što dodatno deformiše prelamanje svetlosti zakošenošću. Mnogo veća opasnost je drastično smanjenje vidiljivosti kod automobila. Na svakom autu se pri hladnom vremenu sva stakla zamagle, izjutra i uveče i zalede. Vozači kreću sa zamagljenim i zaleđenim staklima i vozeći čekaju da ventilator odvidi šajbnu i brisači sastružu inje. Praktično kreću na slepo i to obično u žurbi ne bi li se što pre ugrejali i naravno, skloni su previdu. Savesniji tokom vožnje briskaju stakla često nekontrolisano se krećući. Za stepenicu savesniji ostružu samo prednju šoferku i obrišu je iznutra. Praktično im je vidno polje od 360° svedeno na maksimum oko 90°, koliko je prednji vetrobran. Bočna stakla i zadnja šajbna jako dugo ostaju neprozirna. Da bi se postigla minimalno prihvatljiva svuda u krug potrebno je i tridesetak minuta što praktično znači da svi na posao i nazad voze delimično slepi. Retrovizori naravno isto skroz mutni. Posebna je opasnost isparkiravanje unazad, kako je Bone poginuo u Paraćinu. Ni jedan auto koji odstoji neko vreme parkiran nema providno zadnje staklo nit bočne prozore. Svako ko sedne u auto jednostavno i da hoće ne može da obriše bočna stakla iza a zadnju šoferšajbnu ni teoretski, nit iko to čini da ne bi oštetio žice grejača i kad bi mogao. Svi kreću totalno na slepo, mic po mic izlazeći uzdajući se da će biti viđeni, zaobiđeni ili da će im u najgorem slučaju neko ablendovati ili svirati da stanu iako zbog buke ventilatora i saug gasa znatno slabije se čuje da ne govorim o kapama i naušnicima preko ušiju. Praktično, svaki parkiran auto "naopako" je potencijalno opasan i leti, posebno kombiji, venovi i džipovi koji tek kad izađu do pola ulice počinju da vide. Upaljena pozicija i stop svetlo je znak da svakog časa može da izađe faktički ne gledajući. Znači od našeg očekivanja da moraju da nas vide nema ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Januar 5, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Evo primera: Vozio sam za Sv. Nikola nekih 130+ km. Bilo je jako hladno (digitalni termometar je pokazivao -8C). Od opreme sam imao: Zimske rukavice(+ letnje rukavice ispod), farmerice (ispod trenerka), moto jakna (ispod duks i majca) i poluduboke patike (sa dva para čarapa). Posle nekih 50 km, vrhove prstiju nisam osećao, stao sam sa strane i sa rukavicama naslonio ruke na cilindre da se ugrejem. Držao sam nekih 5 minuta, potom sam nastavio, s tim da se sva prikupljena toplota od cilindara zadržala na rukavicama dosta dugo (verovatno dobru ulogu imaju i štitnici ruku na motoru). Zato sam rekao da bez ručica sa grejačima više ne idem na duža putovanja zimi. I kolena nisam osećao, jer vetar direktno udara u njih, tako da moram da kupim i adekvatne grejače kolena... Inače, išao bih ja tog dana autom, ali su mi ga uzeli roditelji, tako da sam bio primoran da idem motorom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 5, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Što sam hteo da kažem? ....(izmedju ostalog)... stavite i na motore Z I M S K E G U M E. Zasto? na niskim temperatura sa letnjim pneumaticima je trag kocenja dosta veci.. Zasto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Januar 5, 2013 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Što sam hteo da kažem? ....(izmedju ostalog)... stavite i na motore Z I M S K E G U M E. Zasto? na niskim temperatura sa letnjim pneumaticima je trag kocenja dosta veci.. Zasto? Pa zato druže, što zimske gume imaju sasvim drugu smesu gume - obogačeno sa silikom, koja i u dosta hladnom vremenu i debelom minusu deluje dovoljno "mekano", da sprečava ono, čega se motoristi najviše boje dok pokušavaju da zakoče ili zaustave motor. Još te zimske gume, pored zimskog profila imaju u profilu i takozvane lamelice, koje između ostalog same održavaju gumu čisto od snega ili matsha te puno bolje odvajaju vodu i snežnu brozgu. I što je najvažnije - sam put kočenja je prosečno 20 % krači sa zimskom gumom a da o proklizavanju i ne pričam. Zimska guma sa silikom ima najbolji grip kod + 7 stepeni i naravno polako "pada" padanjem temperature,ali još uvjek ima "dovoljan" grip i dok je vani debeo minus. Dok letna guma najbolje "drži" negde između +30 i +40 stepeni dok je ugrijana na 60-70 stepeni. A sad zamisli kakav je grip letne gume kod +10, +7, +2, 0, -2, -5, -7, - ... stepeni. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 5, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Što sam hteo da kažem? ....(izmedju ostalog)... stavite i na motore Z I M S K E G U M E. Zasto? na niskim temperatura sa letnjim pneumaticima je trag kocenja dosta veci.. Zasto? Pa zato druže, što zimske gume imaju sasvim drugu smesu gume - obogačeno sa silikom, koja i u dosta hladnom vremenu i debelom minusu deluje dovoljno "mekano", da sprečava ono, čega se motoristi najviše boje dok pokušavaju da zakoče ili zaustave motor. Još te zimske gume, pored zimskog profila imaju u profilu i takozvane lamelice, koje između ostalog same održavaju gumu čisto od snega ili matsha te puno bolje odvajaju vodu i snežnu brozgu. I što je najvažnije - sam put kočenja je prosečno 20 % krači sa zimskom gumom a da o proklizavanju i ne pričam. Zimska guma sa silikom ima najbolji grip kod + 7 stepeni i naravno polako "pada" padanjem temperature,ali još uvjek ima "dovoljan" grip i dok je vani debeo minus. Dok letna guma najbolje "drži" negde između +30 i +40 stepeni dok je ugrijana na 60-70 stepeni. A sad zamisli kakav je grip letne gume kod +10, +7, +2, 0, -2, -5, -7, - ... stepeni. Sve je to vjerovatno tako, ali ja sam podebljao motore. Sto se tice profila i lamelica, to tvoje objasnjenje moze da vazi za aute, a brzo ili sporo "odvodjenje bljuzge" na motoru.... to se meni cini nemogucom misijom bez nogu na podu, na ne znam kakvim gumama. (cak je vaznije da se djonovi cizama ne klizu ) Vozio sam cesto po snijegu, silom prilika, dok se ne dokopam ociscenog. Uvijek je to bilo mucenje s nogama na podu, a ne voznja. Sto se tice temperature gume, mekoce i gripa, zar nece jedna Supercorsa biti meksa od bilo koje "zimske gume"? Ja dakle govorim o mokrom ili suhom asfaltu zimi, ne o snijegu i ledu kao podlozi!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4908 Napisano Januar 5, 2013 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dakle kad vozite po zimi ponasajte se kao da je zima, a ne ko majmuni kojima svi treba da se dive jer su zajebani što voze po usranom vremenu. Tako jednog sam mogao da potkačim u patrijarha pavla kod plavog voza na nekom Varaderu ili tako nečemu BG-07-4.. Sam će da se prepozna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Januar 5, 2013 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Od oktobra do marta,motociklista treba da ima crvenu rotaciju na vrhu kacige ili jako signalno svetlo kao avion da bi ga na prvom mestu videli drugi.I to da uvedu da bude propisano zakonom.Dosta ljudi sa kojima sam pricao jednostavno ne shvata da moze u vreme kada ima bljuzgavice da mu prozuji ili istrci motociklista.Jedva cekaju da dodje zima da se odmore,kako kazu,od nas na dva tocka.Strasno ali istinito.Ne obracaju paznju na nas ni u sred jula. Sto se tice opreme,sta god da sam oblacio po ladnom,najvise mi je prijao aktivni ves za skijanje.Bez toga sta god da natucem,nekako probije.U to spadaju carape,dugacke gace i majica sa dugim rukavima plus sve ostalo ali tako da bude udobno za voznju a spada u zimsku moto opremu.Jedino shake nikad nisam uspeo da zagrejem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Januar 6, 2013 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Što sam hteo da kažem? ....(izmedju ostalog)... stavite i na motore Z I M S K E G U M E. Zasto? na niskim temperatura sa letnjim pneumaticima je trag kocenja dosta veci.. Zasto? Vidis sam pneumatik je elastican i on se deformise, pa samim tim prilikom kretanja dolazi do deformacije koje se dele prema osama (X,Y,Z) Deformacije prema X osi su deformacije koje nastaju prilikom ubrzavanja i usporavanja, posto je pneumatik elastican, vlakna unutar kordova se sabijaju na jednu stranu pneumatike dok se na drugu stranu razvlace. Ta deformacija se zove tangetna reakcija vucne sile i obelezava se sa X. Ako znamo da koeficijent prijanjanja (φ) jednak: φ=X/Z gde je Z predstavlja normalnu reakciju podloge i priblizno je jednaka masi tocka zajedno sa udeo mase vozila koji deluje na osovini tocka, koja se obelzeava sa G. Posto masa vozila nije promenljiva, onda dolazimo do zakljucka da u slucaju ako X opada onda i φ opada i obrnuto. A posto veca deformacija pneumatika znaci veca tangentna reakcija vucne sile, mozemo zakljuciti da koeficijent pijanjanja zavisi od koliko se pneumatik deformise. Posto se zimi zbog niskih temperatura pneumatika manje deformise, samim tim koeficijent prijanjanja je manji, a posto je koeficijent prijanjanja manji duzi je trag kocenja, a i veca je verovatnoca da ce doci do blokiranja tocka prilikom kocenje. Najekstremniji primer su tockovi voza, posto su od metalnih legura, oni se uopste ne deformisu i ako uzmemou obzir nizak stepen prijanjanja izmedju sine i tockova, moze se primetiti da tockovi vozova konstantno proklizavaju sto ih onemogucava da savladaju vece uspone. Drugi primer je, ako si gledao off-road trke, i kada se vozilo zaglibi u blato i ne moze da izadje jer proklizava, vozaci najcesce ispuste gume, mnogi kazu da to rade jer na taj nacin obezbedjuju veci gazeci sloj, i lakse moze da izadju, medjutim to je da kazemo polovican odgovor, ispustanjem vazduha iz pneumatika se obezbecuje veca deformacija pneumatika, sto dovodi opet do onog sto smo pricali gore, odnosno da se povecava tangentna reakcija vucne sile. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Januar 6, 2013 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to vjerovatno tako, ali ja sam podebljao motore. Sto se tice profila i lamelica, to tvoje objasnjenje moze da vazi za aute, a brzo ili sporo "odvodjenje bljuzge" na motoru.... to se meni cini nemogucom misijom bez nogu na podu, na ne znam kakvim gumama. (cak je vaznije da se djonovi cizama ne klizu ) Vozio sam cesto po snijegu, silom prilika, dok se ne dokopam ociscenog. Uvijek je to bilo mucenje s nogama na podu, a ne voznja. Sto se tice temperature gume, mekoce i gripa, zar nece jedna Supercorsa biti meksa od bilo koje "zimske gume"? Ja dakle govorim o mokrom ili suhom asfaltu zimi, ne o snijegu i ledu kao podlozi!!! Nije u pitanju samo fizicka mekoca gume mada zimske jesu uvek mekse od letnjih iako ti se ne cini tako, jednostavno su grip i konstrukcija gume prilagodeni nizim temperaturama. Kao kod motornih ulja imas viskoznosti koje bolje leze zimskim ili letnjim uslovima voznje. Evo jednog testa, doduse u Engleskoj su blage zime tako da je testirano na temperaturi vazduha od 9 stepeni. Bilo bi dobro naci neki test na jos nizim temperaturama. http://www.visordown.com/motorcycle-top-10s/whithams-five-best-winter-tyres/14795.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_bg 38 Napisano Januar 6, 2013 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Beograd-Dorćol Motocikl: Honda hornet, Fz6,f800gs Prijavi odgovor kao problematičan Svakako je i neophodna dobra podkapa. Ali ona koja ne propusta vetar. Bez ovoga ja licno ne bih mogao na nuli da vozim vise od kilometar. Bez nje sinusi odlaze neminovno, bez obzira sto je u pitanju fulface. Takodje kolena treba zastititi i ruke koliko je to moguce. Meni licne najvise stradaju prsti na rukama, tj. tu mi prvo probija hladnoca. Nosio sam i skijaske(goratex)i moto zimske i ne vredi nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 6, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan φ=X/Z Vrlo konstruktivno kolega, ali mislim da si zapostavio digestivni koeficijent psilocibne mase. Ispravna forumula bi bila φ=(X/Z)*mmm gdje je mmm kolicina pojedenih gljiva po kvadratnom litru. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5937 Napisano Januar 6, 2013 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Gljive Ludare ili neke druge, nisi bio precizan poštovani koleZa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6672 Napisano Januar 6, 2013 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Voziti motor je vrlo nebezbedna radnja. Voziti motor zimi je ekstremno nebezbedna radnja. Svak' po svome. Ja pauziram doooobro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 6, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gljive Ludare ili neke druge, nisi bio precizan poštovani koleZa Malo se salim, ali sam se sjetio odmah . Psilocibin ili losa interpretacija / prenos informacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...