Rodic 132 Napisano Septembar 4, 2023 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Posle 6 meseci vozanja Beva, mogu da kažem da sam prezadovoljan skuterom, mala potrosnja, lepo ide, nikakvih većih problema nisam imao, sem redovnih servisa (ulje, svićica, filteri....) Do pre nekih nedelju dana, imam osećaj kao da mi se skuter "uvija" ( ne mogu da opišem taj osećaj) kad pređem preko neke veće neravnine! Ne dešava se svaki put, i kad se desi posle par sekundi kao da se vrati sve na svoje mesto! Gume su nove, stavljene prošle godine, propisno naduvane (mislio sam da su izduvane, sličan osećaj)... znam da može da bude svašta (amortizeri, ležaj volana, silen blok ili kako se već zove...) još jedna stvar, dao sam komšiji da provoza skuter, kaže da on ništa ne primećuje, skuter je bez greške! Jel dešavalo nekom nešto slično? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2522 Napisano Septembar 4, 2023 Drug član, 1073 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji taj efekat uvijanja i na drugim modelima,nisi lud,može da bude i nosač motora (iskustvo sa drugog brenda). Recimo pretegnuti držač motora i loše podloške,rešenje bakarne podloške i dotezanje na pravu meru(ovo je za neke bmw modele..) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11011 Napisano Septembar 4, 2023 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Hoce da se malo uvija ram kod extrema.Bolje i to nego da je napukao . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 132 Napisano Septembar 4, 2023 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pomislio sam i na nosač motora, i na ram... (skoro sam čitao da je Satelis imao na servisu, baš puknut ram na nekom od skutera)... Sad če kraj sezone, pa će neko od majstora sa foruma da malo pregleda skuter, onako detaljno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1878 Napisano Septembar 4, 2023 (promenjeno) Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sagnes se ispod motora i pogledas u kakavom je stanju guma (silen blok) na ovom zaokruzenom delu. Kod beva to zna da oslabi ili pukne, pa hoce da daje osecaj uvijanja tokom voznje. Promenio Septembar 4, 2023 član muljaz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4748 Napisano Septembar 5, 2023 (promenjeno) Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan U uputstvu za moj skuter piše da se takva guma proverava na svakih 10.000, a menja na 30.000 km. Pretpostavljam da se to slabo radi na polovnjacima u praksi. Treba biti realan, teška posla da je skoro punoletan skuter bez greške. Ako već nije rađeno, svašta je tu odavno za remont - i viljuška, ležaj kormana, silen blokovi, amortizeri... Bitno je da nije kriv ili napukao od udaraca, ostalo se da srediti. A i to što neko proba i kaže da je OK i nije neko merilo. Sve zavisi kakva su mu iskustva. Moj burazer nedavno uzeo matori Bev 500. Ja ga probao, ono je meni skroz neupravljivo - vuče u stranu, nakucan ležaj pa se boriš sa kormanom, sav se trese kad kreće... A on sav hepi, kaže da mu je super Promenio Septembar 5, 2023 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Septembar 5, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Većina ljudi nije svesna da prednjim amortizerima treba uraditi servis na odredjenoj km (30-35K) kao sto se radi recimo CVT (10K). Lezajevi takodje tu negde traju kod skutera jer je svaki dan borba sa udarnim rupama. Zadnje amorte ne izvale da su propali jer su iscureli, mastnocu puška davno skinula. Dosta njih vozi sa iskrivljenim nosačem motora, beše jedan slučaj i sa puknutim ramom kod vrata viljuske....bese i onaj SW od Alekse koji je davno bio za presu ali eto neko se dovatio aparata i zavario ram. Beše jedan Satelis koji vizuelno ima amorte ali samo vizuelno, vozim iza njega i gledam kako hoće da izleti iz krivine.....svašta se može videti da se kotrlja. Neko ne zna, neko se pravi da ne zna, većina ostavlja sledećem vlasniku da sredi, neko uporedjuje neuporedivo a to je sa automobilom (amorti, lezajevi). 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle73 5 Napisano Septembar 9, 2023 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Imam problem što mi se skuter(bev 250ie 2009g) gasi u vožnji,promenio sam pumpu goriva,prevezao prekidač pomoćne nožice(samo da probam) i ništa,desi se da prođem 100km bez problema i onda krene na svaki kilometar da se gasi.Kad se ugasi neće da vergla,kao kad je otvorena nožica,onda isključim kontakt nekad jednom,nekad par puta i onda upali.Danas nije hteo nikako pa kad sam ga popeo preko ivičnjaka na gurku onda je upalio,kao da ga neki kontakt zeza.Na dijagnostici ne prijavljuje nikakvu grešku.Ako neko ima ideju šta da gledam....hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Septembar 9, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Proveri kill switch... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11011 Napisano Septembar 9, 2023 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Copava,prekidac kontakt? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle73 5 Napisano Septembar 9, 2023 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Ćopavu sam prespojio i dešava se isto.Kad se ugasi sija mi lampica kontakta.Nije mi palo na pamet da pogledam kill switch,sutra gledam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovadetlic 1 Napisano Septembar 12, 2023 (promenjeno) U prolazu, 14 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Piaggio Beverly Cruiser 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto je u naslovu......... Motor kada je zagrejan tj cuje se zvuk i u voznji ali ja ga najvise cujem kada ga parkiram, zvuk je bukvalno metalni, kao metal o metal. Kolega mi rece da se auspuh hladi ali meni ne deluje tako....... Primetio sam da i u voznji hoce da se cuje ali nije povezan sa gasom ili kocenjem po meni. Rece jos neko da je moguce da se cuje relej neki.... Da li je neko imao slicna iskustva ili mozda zna u cemu je problem. Pozdrav svima i unapred hvala! Promenio Septembar 12, 2023 član jovadetlic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1880 Napisano Septembar 12, 2023 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Lupkanje/čekićanje/struganje/zveckanje/zvonjenje/cviljenje...metalni zvuk u mašini/dekli prenosa/točku/auspuhu/blatobranu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 140 Napisano Septembar 12, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, jovadetlic said: Kao sto je u naslovu......... Motor kada je zagrejan tj cuje se zvuk i u voznji ali ja ga najvise cujem kada ga parkiram, zvuk je bukvalno metalni, kao metal o metal. Kolega mi rece da se auspuh hladi ali meni ne deluje tako....... Primetio sam da i u voznji hoce da se cuje ali nije povezan sa gasom ili kocenjem po meni. Rece jos neko da je moguce da se cuje relej neki.... Da li je neko imao slicna iskustva ili mozda zna u cemu je problem. Pozdrav svima i unapred hvala! Kad ga parkiraš i ugasiš? Ako je tako, onda ti je kolega sigurno u pravu, ne brini. Kod mene na vespi gts250 je isto tako... Promenio Septembar 12, 2023 član zhex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle73 5 Napisano Septembar 17, 2023 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 9. 2023. at 20:49, Loshmi82 je napisao: Proveri kill switch... Baš ovaj prekidač mi je zadao toliko muka,ni na kraj pameti da može tolike probleme da napravi,sredio sam ga i prešao već 500km i sve fercera. Hvala svima! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Septembar 17, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pa da...bas zna da zeza.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle73 5 Napisano Septembar 19, 2023 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 6. 2023. at 19:12, zhex je napisao: Ne znači da su rolnice, verovatno i nisu. Može da čangrlja i zbog istrošenih klizača, klimave ploče na kvačilu i još ponečega. Bilo je dosta priče o tome na forumu. Ako te jako nervira, moraš ići korak po korak, pregledati sve i tek onda rešavati... Kako se manifestuju istrošene rolnice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Septembar 19, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Cangrljanje + pad performansi + brže ukopava ležišta u variatoru. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle73 5 Napisano Septembar 20, 2023 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Satelis je napisao: Cangrljanje + pad performansi + brže ukopava ležišta u variatoru. Sve sam rasturao,kvačilo nema nikakvog lufta je čvrsto,zamenio klizače,rolnice mi je rekao majstor da su dobre ali i dalje se čuje kao kad smo kao klinci stavljali komad plastične čaše u žice od bicikle da čangrlja,posle par kilometara se smanji taj zvuk ali kad tek krenem baš se čuje.Kad majstor kaže:Ma dobro je to,teraj ,to se kod svih čuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, srle73 je napisao: .Kad majstor kaže:Ma dobro je to,teraj ,to se kod svih čuje. Cesto sam to cuo kada je prenos Piaggio-a u pitanju... Izludim od toga...i nikako ne mogu da prihvatim cinjenicu da je to izgleda to...i da dugorocnog resenja problema nema.. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir2211 5 Napisano Septembar 23, 2023 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: U fazi kupovanja Prijavi odgovor kao problematičan Šta mislite o naručivanju original brzinometar sajle od preko (Nemačka) ?Poskakuje mi kazaljka za brzinu, zaključio sam iz teme da je zbog zamenske sajle.Sent from my Pocophone F1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15783 Napisano Septembar 23, 2023 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan E tako, u temi treba pisati da bi i ostali videli tj porcitali. Ja je ne bi narucivao od preko jer nova oem nije skupa da se kod nas kupi iz sledeceg razloga..... sta ces raditi ako dodje do ostecenja u toku transporta, kome se zaliti? Njeno pakovanje je najobicnija najlon kesa, bupne li nesto tesko na buzir, osteti.... cao, moz da je bacis. Sitna je lova da bi se zezao sa narucivanjem..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir2211 5 Napisano Septembar 23, 2023 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: U fazi kupovanja Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se, gledao sam i ovde original sajle ali bezuspešno osim na Kp.Bem li ga, jedino ako postoje neke prodavnice za koje ne znam.Sent from my Pocophone F1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1038 Napisano Septembar 23, 2023 Drug član, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Jel si zvao PGS ili Peđu moto ricambi? To na KP ako piše da je prodavac Peđa to je to onda, nemaš brige 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir2211 5 Napisano Septembar 24, 2023 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: U fazi kupovanja Prijavi odgovor kao problematičan E jeste Pedja, odlično onda!Hvala Sent from my Pocophone F1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...