drvodelja 851 Napisano Septembar 11, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo Elbrus? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7579 Napisano Septembar 11, 2012 MotoDJIR.com, 1425 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan To je Ararat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4514 Napisano Septembar 11, 2012 Nemanja Stojanović, 1470 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ne, malo smo južnije od toga. Ovo je Ararat, simbol Jermenije, a nalazi se u Turskoj. Danas smo bili u Khor Virap manastiru, koji se nalazi jako jako blizu ganice Jermenije i Tuske. Ovo je fotografija sa puta do tamo, i na njoj može čak da se vidi jedna zelena vojna osmatračnica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Veliki pozdrav celoj ekipi,samo napred.Nego Skittles nešto mnogo ozbiljan posle ´onih´ slika . :takoje: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Septembar 11, 2012 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan To je Ararat Ima li traga Nojevoj barci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4514 Napisano Septembar 11, 2012 Nemanja Stojanović, 1470 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ne brini se, oprema je dobro zaštićena i spremni smo na sve vremenske prilike i neprilike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan To je Ararat Ima li traga Nojevoj barci Bas htedoh da priupitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NaMi 175 Napisano Septembar 11, 2012 U prolazu, 65 postova Lokacija: Celje, SLO Motocikl: Benko F650GS TWIN Prijavi odgovor kao problematičan Brzo prolazi vrijeme. Ararat prije 2 godine izgledao ovako. ps Super putopis! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan#JunioR 719 Napisano Septembar 11, 2012 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Vincha Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nema o cemu da brinemo sto se tice vremenskih nepogoda. Ta 'mala' promena vremena je maciji kasalj za vas . Nije ni cudo kad je moj tata zaduzen za bezbednost Veliki pozdrav, uz vas smo. Samo polako i pun gas 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3293 Napisano Septembar 11, 2012 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Go for it! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Septembar 12, 2012 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Zdravstveni bilten? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19351 Napisano Septembar 12, 2012 Integrisan, 8551 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravstveni bilten? Žariću, vidovit si - zdravlje nam je dosta loše. I vreme je katastrofa. Doduše, Mimi je zdrav i prav, jede i eksere i nije mu ništa.. ALI, evo nas u Nagorno Karabahu!!! Prošli smo... Ima čak i wi-fi u Stepaneku, u glavnoj ulici , pa se evo javljam... Fotke kada se vratimo u Goris (Jermenija). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4514 Napisano Septembar 12, 2012 Nemanja Stojanović, 1470 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Septembar 12, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Žariću, vidovit si - zdravlje nam je dosta loše. I vreme je katastrofa. Doduše, Mimi je zdrav i prav, jede i eksere i nije mu ništa.. "Specijalac" nema sta ... A vas dvojica... sta da vam kazem... drz`te se!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Septembar 12, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan A Nemanja i Milos? Kakav je vas zdravsteni bilten? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 228 Napisano Septembar 12, 2012 Drug član, 1025 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi pozeri!!!!!!! Naravno,šalim se,ali Vam mnoooooooogo zavidim,samo napred! :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19351 Napisano Septembar 12, 2012 Integrisan, 8551 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nagorno Karabah je najdalja tačka našeg puta. Dogurali smo do polovine! Od ovog trenutka, može se reći da počinjemo povratak kući! Mada će i put nazad biti pun avantura i zanimljivih mesta koja čekaju da ih posetimo. Nagorno Karabah je baš kao što su nam i pričali zelena i planinska teritorija. Potpuno drugačiji od Jermenije, koja je uglavnom zlatna i žuta, povremeno čak i polupustinja. Karabah je zelen, šumovit. Ljudi nemaju često priliku da vide strance, a još manje motocikle (nismo videli ni jedan jedini motor u celom Karabahu). Stanovništvo je veoma srdačno i neskriveno pokazuju interesovanje i dobrodošlicu posetiocima. Od srdačnog odmahivanja pored puta, ablendovanja iz vozila, do desetina odraslih ljudi i dece koji pokušavaju da ostvare komunikaciju i sporazumeju se na mešavini ruskog i engleskog jezika sa nama. Dok smo bili parkirani na glavnoj ulici Stepanekerta (glavni grad Karabaha) desetine dece iz obližnje škole zasipali su nas pitanjima i osmesima. Gde ima toliko dečijih osmeha ne možete a da se ne osetite dobro. Ipak, na ulicama Stepanekerta primetno je prisustvo uniformisanih ljudi. Vidi se praktično na svakom koraku da je nerešeno pitanje statusa ove teritorije, kao i da su ratne rane još sveže i nezalečene. Bitna informacija - policija je izuzetno srdačno raspoložena prema strancima. Sve administrativne zavrzlame (iako smo na granicu pristigli bez viza) završili smo brzo i lako, bez bilo kakve posebne kontrole. I na kraju - na naše iznenađenje, pogranični jermenski grad Goris i Stepenekert spaja put sasvim solidnog kvaliteta. Izgrađen je nakon poslednjih ratova sa Azerbejdžanom, novcem svih Jermena sveta (što ponosno stoji ispisano na desetinama tabli pored puta). Čak možemo reći, zbog planinskog terena, čestih krivina i umerenog saobraćaja - ovaj pravac je jedan od najboljih za vožnju motora koji smo do sada imali na našem putovanju. Nagorno Karabah zaslužuje da bude posećen od svakoga ko dođe u ovaj kraj sveta. Kao i obično - strah je potpuno neopravdan i posledica neznanja i predrasuda. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19351 Napisano Septembar 12, 2012 Integrisan, 8551 postova Prijavi odgovor kao problematičan I jedan lična opaska: ne pamtim da sam se ikada na motoru toliko borio sa samim sobom gotovo svakog kilometra na putu. Ne pamtim da sam se ikada osećao ovoliko loše (u zdravstvenom smislu) u kontinuitetu. I broj pehova je iznad proseka . Sinoć jedva pretekoh ... ozbiljno sam mislio da jutros neću moći da držim motor uspravno. Negde oko 5h ujutro bio sam očajan i mislio da nema šanse da vozim do Karabaha. Trebalo mi je puno mentalne snage da jutros sednem na motor. Do Stepanekerta borio sam se sa svakim kilometrom. Sada na kraju dana osećam se baš dobro. I zdravstveno i inače . Iza svakog iskušenja sledi nagrada... 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Septembar 12, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan ...mogu da zamislim koliko ste "veliki" u ocima ovih klinaca, a mozda neko pronadje u svom srcu skrivenu ljubav prema tim cudnim prevoznim sredstvima i jednoga dana podje vasim stopama...ali obrnutim krugom . Onima koji imaju tih afiniteta (i ne samo njima) ostacete sigurno duuugo u pameti. Sada se eto i meni vracaju slike prvih kontakata sa svetom na dva tocka i slatki trnci koji idu uz kicmu, dok ispod mene brunda matori GPZ Predeli su zaista sjajni, mada sam siguran da ce ih biti jos, jos i jos 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Septembar 12, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno mogu reci da posle Jermenije koja je toliko sumorna i raspala u svakom smislu (osim Jerevana koji me je prijatno iznenadio i verskih lokaliteta koje smo obisli), odlazak u N.Karabah bio je pravo osvezenje za oci i dusu. Prelepa planinska zemlja, toliko zabacena i zaboravljena od svih, a opet, toliko prijatna i gostoprimljiva...prepun sam pozitivnih utisaka. Odavno nisam osetio toliku prijatnost medju ljudima koji su nam bojazljivo i stidljivo prilazili i pokusavali da ostvare kontakt sa nama. Stekao sam utisak da velika vecina nikada uzivo nije videla motor...Nekoj deci sam dozvolio da dodaju gas na mom motoru.....ajojjjj....srece i radosti . Mislim da ce im to ostati dugo u lepom secanju ... 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Septembar 12, 2012 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Zavidan uspeh,svaka čast.želim vam puno zdravlja(Mimi je čelični njemu netreba ) i sreće u nastavku avanture.Sažet i propraćen putopis,bravo .Dokazali ste da ste sposobni za jako zanimljiva putešetvija(uz slogu i pozitivan duh uprkos zdravstvenim problemima-za to je potrebna velika mentalna snaga)imate punu podršku 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Septembar 12, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 12, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gorski Karabah ha? Ludo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Septembar 12, 2012 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Srećna Vam druga polovina puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Septembar 12, 2012 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Od danas ce sve biti bolje i vase zdravlje ce se popravljati,znacajno. Ne zaboravite da se neko,to jest ja,jedna mikro cestica od coveka,dnevno izmedju svih ostalih pomolim i za vase zdravlje i uspeh. Nemam prava da vam obrazlazem sve to.Vi budite slozni i hrabri.Uspeh ste vec ,veliki postigli.Sada vam predstoji da polako i na sto bezbedniji nacin,prelazite drugu polovinu puta koja vas vodi ka vasim porodicama , prijateljima,drugarima i svim ostalim ljudima dobre volje koji se raduju vec postignutim podvigom. Sve ostalo ce Bog urediti onako kako treba da bude. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...