radel1981 1 Napisano Avgust 19, 2023 U prolazu, 16 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kymco xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sacekaj da se stabilizuje temperatura i polako nazad. Samo ga nemoj gasiti. Ako ga ugasis nece raditi pumpa za vodu i Jos vise ce ti dici temperaturu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Avgust 19, 2023 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno ti je zaglavio termostat pa radi samo kratka cirkulacija, tj voda ne ide u hladnjak. Radi li ti ventilator kada digne temperaturu?Pošto se pregreva, pre će biti da je kontra. Ako je taj slučaj ne postoji šansa da se pregreje,može samo da obara temperaturu.Svakako, ne vozi motor dalje,pravac kod majstora da se vidi u kom položaju je termostat zaglavio i da li je on problem. Možd bito senzor neki ili jednostavno pomešao ulje i vodu. Nadaj se najboljem, da nije pomešao ili oštetio agragat od pregrevanja....Послато са 21091116UG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivannovakk 2 Napisano Avgust 19, 2023 U prolazu, 61 postova Lokacija: Gornji milanovac Motocikl: Kymco xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, slobasuper9 je napisao: Pošto se pregreva, pre će biti da je kontra. Ako je taj slučaj ne postoji šansa da se pregreje,može samo da obara temperaturu. Svakako, ne vozi motor dalje,pravac kod majstora da se vidi u kom položaju je termostat zaglavio i da li je on problem. Možd bito senzor neki ili jednostavno pomešao ulje i vodu. Nadaj se najboljem, da nije pomešao ili oštetio agragat od pregrevanja.... Послато са 21091116UG помоћу Тапатока Evo me sad napravili pauzu i od malopre nista se ne desava. Temp je na pola. Nisam pametan. Ali vidim da je ovo prvi i zadnji polovan motor koji sam kupio. Nemam zivaca za ovo nerviranje jbg. Sledece sedmice ide kod majstora samo da nadjem slobodnog. Pa cemo videti sta je problem. Hvala svima za pomoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Avgust 19, 2023 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Može biti da je samo sistem prljav, nema dobru cirkulaciju voda, prljav hladnjak... Svakako,sve nek majstor proveri, ako je sve ispravno zameni rash. tečnost, ispuškiraj dobro hladnjak spolja pa onda probaj.Послато са 21091116UG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15789 Napisano Avgust 19, 2023 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Ivannovakk je napisao: Da li se nekome desavalo da se motor pregreje samo kada ide na uzbdro? Sada sam krenuo na voznju i uz zlatibor mi je usao u crveno. Stao sam sa strane i ispod njega bara vode. U boci u stopi ima vode, ali ne znam dal smem nastaviti voznju u pm Normalno je da se temperatura povećava kad idemo uzbrdo ali nije normalno da udje u crveno polje Ovo je odlika prljavog (saće je u problemu) ili delimično zapušenog hladnjaka (unutrašnjost je u problemu). Prvo se resava pranjem pod pritiskom, drugo se resava demontazom hladnjaka pa pranjem. Može se desiti da je termostat ili impeler u problemu ali to je baš redak slučaj, obično je gore navedeno problem. Za početak ispuskirati hladnjak i zameniti rashladnu tečnost. Nakon toga obaviti test vožnju na dobroj uzbrdici. Trebalo bi da bude sve Ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivannovakk 2 Napisano Avgust 19, 2023 U prolazu, 61 postova Lokacija: Gornji milanovac Motocikl: Kymco xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li se ciscenje sistema moze odraditi samostalno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivannovakk 2 Napisano Avgust 26, 2023 U prolazu, 61 postova Lokacija: Gornji milanovac Motocikl: Kymco xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima pojma gde moze da se kupi stopli za kymca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivannovakk 2 Napisano Septembar 25, 2023 U prolazu, 61 postova Lokacija: Gornji milanovac Motocikl: Kymco xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Resen problem slabog povlacenja. Naime pukla je membrana na vakuumu. Zamenjea i motor bukvalno grize. E sada. Pojavio se drugi problem. Non stop obrtaji na 3000. Da li je to verovatno do loseg auto sauha? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Septembar 25, 2023 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa smanji mu malo ler gas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivannovakk 2 Napisano Septembar 25, 2023 U prolazu, 61 postova Lokacija: Gornji milanovac Motocikl: Kymco xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nista ne reaguje. Stoji na 3000 i nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7137 Napisano Septembar 25, 2023 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Vidi šta je sa iglom, da nije zaglavila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivannovakk 2 Napisano Septembar 25, 2023 U prolazu, 61 postova Lokacija: Gornji milanovac Motocikl: Kymco xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mislis na iglu na sauhu? Ili na membrani. Mada ja sumnjam da je membrana malo manja nego sto bi trebala da bude. Njsam siguran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Septembar 30, 2023 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Iskocio mi je jedan xciting 500i, slomljene dvije 3 plastike za 550 eura, registrovan, moj je 250cc, plastike bi prebacio sve na ovaj od 500 ako ga trgujem, ali ne znam da li mogu vile sa 250 na 500cc? Da li zna neko mozda jesu li iste vile od 250 na 500? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Octobar 1, 2023 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne da ja znam, ali bacio sam pogled na kataloge rezervnih delova, za Xciting 250, strana 64\68, i Xciting 500, strana 74\78. Oba iz 2005-te, iste su im šifre delova, što bi trebalo da znači da paše. Al naravno pod uslovom da su isti modeli, a ima ih nekoliko, i da je uopšte tačno to što piše u Kymco šifarniku. Mada, moj skromni savet - ja ne bih više ulagao u taj stari skuter. Matoro je to, pitanje je šta će sledeće da gecrkne i da generiše nove troškove. Oprosti se sa njim, bolje traži nešto novije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Octobar 3, 2023 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odustao sam od te rabote, u pravu si, to je vec star skuter i nikad ne znas na cemu si.Inace, ako kome treba tabla, nabavio je moto-room, javio mi prije neki dan da je nabavio, ali posto sam ja vec uzeo, meni ne treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivannovakk 2 Napisano Octobar 3, 2023 U prolazu, 61 postova Lokacija: Gornji milanovac Motocikl: Kymco xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kolika je "norlmalna" potrosnja ulja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Octobar 3, 2023 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja do sad nisam primjetio da mi uopste trosi ulje.. mjenjam ga na 2000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Octobar 3, 2023 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja menjam na 3.000, na prošlom Kymcu sam na 5.000, jer su takve fabričke preporuke. Ķažu da svi motori troše nešto ulja, all ni ja nisam primetio. Uvek je OK kad merim. Prema tome, rekao bih da je normalna potrošnja ona koju ne možeš da primetiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Octobar 3, 2023 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moj je presao malo vise a 1l ENEOS ulja je 11,50€, necu da razmisljam zbog 11,50€ i 15 min posla da ga zamjenim.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivannovakk 2 Napisano Octobar 4, 2023 U prolazu, 61 postova Lokacija: Gornji milanovac Motocikl: Kymco xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Onda mom fali mesto. Moj potrosi razliku izmedju min i max na oko 1000 km a mozda i manje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Octobar 5, 2023 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo kod mene, sad izmjerio posle skoro 2000km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivannovakk 2 Napisano Octobar 5, 2023 U prolazu, 61 postova Lokacija: Gornji milanovac Motocikl: Kymco xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovako mozda na 500 km haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetaz 2 Napisano Octobar 15, 2023 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, imam vrlo iritantan problem sa drmanjem i udaranjem, naime, cim motor udje u nekih 2500-3000 obrtaja obavezno dobro zadrma i zalupa, ne znam sta bi to moglo biti. Pod bilo kojim drugim brojem obrtaja sve radi normalno, samo se u toj rpm zoni tako ponasa, pa ako je neko imao slicnih problema neka podeli, bio bih zahvalan. Motor je 2008. kymco xciting 250, verzija sa karburatorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11015 Napisano Octobar 15, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan U tim obrtajima ti kvacilo ukljucuje.Tu je problem. Promenio Octobar 15, 2023 član cezarpa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Octobar 15, 2023 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ali ako jako zatrese i zalupa nesto kod kvacila nije u redu. Ako je sve ispravno ono normalno sastav,i uz neke blage vibracije, ne bi trebalo da lupa i trese previse. Moguce da su one lamelice istrosene pa nece odma' da sastavi. Ili mozda rolnice, nisam bas siguran. Ima ovde ozbiljnih strucnjaka, javice se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...