Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Xciting 250

Recommended Posts

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Kymco xciting 250

Sacekaj da se stabilizuje temperatura i polako nazad. Samo ga nemoj gasiti. Ako ga ugasis nece raditi pumpa za vodu i Jos vise ce ti dici temperaturu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 969 postova
  • Motocikl: NEMAM
Verovatno ti je zaglavio termostat pa radi samo kratka cirkulacija, tj voda ne ide u hladnjak. Radi li ti ventilator kada digne temperaturu?
Pošto se pregreva, pre će biti da je kontra. Ako je taj slučaj ne postoji šansa da se pregreje,može samo da obara temperaturu.

Svakako, ne vozi motor dalje,pravac kod majstora da se vidi u kom položaju je termostat zaglavio i da li je on problem. Možd bito senzor neki ili jednostavno pomešao ulje i vodu. Nadaj se najboljem, da nije pomešao ili oštetio agragat od pregrevanja....

Послато са 21091116UG помоћу Тапатока

• U prolazu, 61 postova

pre 43 minuta, slobasuper9 je napisao:

Pošto se pregreva, pre će biti da je kontra. Ako je taj slučaj ne postoji šansa da se pregreje,može samo da obara temperaturu.

Svakako, ne vozi motor dalje,pravac kod majstora da se vidi u kom položaju je termostat zaglavio i da li je on problem. Možd bito senzor neki ili jednostavno pomešao ulje i vodu. Nadaj se najboljem, da nije pomešao ili oštetio agragat od pregrevanja....

Evo me sad napravili pauzu i od malopre nista se ne desava. Temp je na pola. Nisam pametan. Ali

vidim da je ovo prvi i zadnji polovan motor koji sam kupio. Nemam zivaca za ovo nerviranje jbg. Sledece sedmice ide kod majstora samo da nadjem

slobodnog. Pa cemo videti sta je problem.  Hvala svima za pomoc. 

• Drug član, 969 postova
  • Motocikl: NEMAM

Može biti da je samo sistem prljav, nema dobru cirkulaciju voda, prljav hladnjak...

Svakako,sve nek majstor proveri, ako je sve ispravno zameni rash. tečnost, ispuškiraj dobro hladnjak spolja pa onda probaj.

• Integrisan, 9286 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 5 sati, Ivannovakk je napisao:

Da li se nekome desavalo da se motor pregreje samo kada ide na uzbdro? Sada sam krenuo na voznju i uz zlatibor mi je usao u  crveno. Stao sam sa strane i ispod njega bara vode. U boci u stopi ima vode, ali ne znam dal smem nastaviti voznju u pm 

Normalno je da se temperatura povećava kad idemo uzbrdo ali nije normalno da udje u crveno polje 

Ovo je odlika prljavog (saće je u problemu) ili delimično zapušenog hladnjaka (unutrašnjost je u problemu).

Prvo se resava pranjem pod pritiskom, drugo se resava demontazom hladnjaka pa pranjem.

Može se desiti da je termostat ili impeler u problemu ali to je baš redak slučaj, obično je gore navedeno problem.

Za početak ispuskirati hladnjak i zameniti rashladnu tečnost.

Nakon toga obaviti test vožnju na dobroj uzbrdici.

Trebalo bi da bude sve Ok.

• U prolazu, 61 postova

Resen problem slabog povlacenja.  Naime pukla je membrana na vakuumu. Zamenjea i motor bukvalno grize. E sada. Pojavio se drugi problem. Non stop obrtaji na 3000. Da li je to verovatno do loseg auto sauha?

• Svrati ponekad, 168 postova

Iskocio mi je jedan xciting 500i, slomljene dvije 3 plastike za 550 eura, registrovan, moj je 250cc, plastike bi prebacio sve na ovaj od 500 ako ga trgujem, ali ne znam da li mogu vile sa 250 na 500cc? Da li zna neko mozda jesu li iste vile od 250 na 500?

• Drug član, 3627 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ne da ja znam, ali bacio sam pogled na kataloge rezervnih delova, za Xciting 250, strana 64\68, i Xciting 500, strana 74\78. Oba iz 2005-te, iste su im šifre delova, što bi trebalo da znači da paše.

Al naravno pod uslovom da su isti modeli, a ima ih nekoliko, i da je uopšte tačno to što piše u Kymco šifarniku.

Mada, moj skromni savet - ja ne bih više ulagao u taj stari skuter. Matoro je to, pitanje je šta će sledeće da gecrkne i da generiše nove troškove. Oprosti se sa njim, bolje traži nešto novije.

• Svrati ponekad, 168 postova

Odustao sam od te rabote, u pravu si, to je vec star skuter i nikad ne znas na cemu si.

Inace, ako kome treba tabla, nabavio je moto-room, javio mi prije neki dan da je nabavio, ali posto sam ja vec uzeo, meni ne treba.

• Drug član, 3627 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ja menjam na 3.000, na prošlom Kymcu sam na 5.000, jer su takve fabričke preporuke. Ķažu da svi motori troše nešto ulja, all ni ja nisam primetio. Uvek je OK kad merim.

Prema tome, rekao bih da je normalna potrošnja ona koju ne možeš da primetiš:)

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Kymco Xciting 250

Pozdrav ljudi, imam vrlo iritantan problem sa drmanjem i udaranjem, naime, cim motor udje u nekih 2500-3000 obrtaja obavezno dobro zadrma i zalupa, ne znam sta bi to moglo biti. Pod bilo kojim drugim brojem obrtaja sve radi normalno, samo se u toj rpm zoni tako ponasa, pa ako je neko imao slicnih problema neka podeli, bio bih zahvalan. Motor je 2008. kymco xciting 250, verzija sa karburatorom.

• Zainteresovan, 421 postova
  • Motocikl: k9

Ali ako jako zatrese i zalupa nesto kod kvacila nije u redu. Ako je sve ispravno ono normalno sastav,i uz neke blage vibracije, ne bi trebalo da lupa i trese previse. Moguce da su one lamelice istrosene pa nece odma' da sastavi. Ili mozda rolnice, nisam bas siguran.  Ima ovde ozbiljnih strucnjaka, javice se 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja