CedaVelja 1 Napisano Septembar 16, 2015 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison 3 Velvet Black 250 i.e Prijavi odgovor kao problematičan Po meni je, od navedenih, majesty najbolji kompromis izmedju gradske voznje i otvorenog puta. Meni je u uzem krugu izbora za sledeci skuter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr Iggy 2 Napisano Septembar 19, 2015 U prolazu, 20 postova Lokacija: pirot Motocikl: suzuki burgman 400 i yamaha majesty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam na odgovorima,jamaha je usla u najuzi izbor pa videcu nadam se da cu biti i ja vlasnik neke od 400cc ..pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Octobar 7, 2015 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Cisto onako pitam, sta bi ste pre kupili, Burgmana 2002 400cc(popularni Mercedes karburator) ili Atlantic 250i 2006, cena im je ista konkretno na ova dva primerka sto ja gledam? Ili nesto drugo u ceni od 1000 do 1200e. Ja sam hteo da idem na menjac neki enduro ali nikako da se odlepim od maksija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Octobar 7, 2015 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene upravo suprotno. Hteo sam da idem na maksija, konkretno Burgman-a AN400, a sad ne mogu da se odlepim od menjača, posebno sa 6 brzina ;-) Između ta dva, pre bih uzeo Atlantic-a, a Burgman-a ne starijeg od 2004., ali je on i skuplji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 947 Napisano Octobar 8, 2015 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan znam da nije pravo mesto ali nemam dovoljno poruka da se oglasim "onamo" ...ima li nekog od skuterasa iz velikog gradista da mi proveri jedan skuter ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spiritwalker 35 Napisano Octobar 8, 2015 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: Piaggio free 80cc, Kymco GD 80cc, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene upravo suprotno. Hteo sam da idem na maksija, konkretno Burgman-a AN400, a sad ne mogu da se odlepim od menjača, posebno sa 6 brzina ;-) Između ta dva, pre bih uzeo Atlantic-a, a Burgman-a ne starijeg od 2004., ali je on i skuplji. A sta ako je taj 2002 Burgman u perfektnom stanju u odnosu na neki les iz 2004 ili noviji, uopste ne treba tako da gledas, ja npr jako se bojim ako ovaj moj prodam da nikad necu naci takav polovan-noviji.Prodam moj, dodam jos 1000 evra, kad ono samo problemi.Neka uzme koji je u najboljem stanju za lovu.Do 2007 je isti motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1042 Napisano Octobar 9, 2015 Drug član, 1095 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije isti. Koliko znam 2004-a godina je prelomna za varijante karburator-I.E. Pricam o Burgmanu. Mozda gresim. A plus sto i 2006-o imas one koji su "ristajl" model. Fejs lifting, tocak i malo vise snage. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Octobar 9, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Od 2003 je počelo da se radi ubrizgavanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Octobar 9, 2015 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam taj prosle godine, 2003 400cc, injection. Bas sam prodao kineza pa svakako kupujem nesto, samo nzm sta cu.. Budzet trenutno nesto preko 1000e, pa ako cekam mozda se ii poveca, sa druge strane strah me da se ne smanji heheh, ne zna se... A i nestrpljiv sam... Vuce me Burgman, ostavio je najjaci utisak na mene od svih koje sam imao i vozio. Sediste je vrh, gepek je ogroman to mi se bas svidja a i super ide. Samo taj k3 mi je skuplji pa ne mogu njega sada nikako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1256 Napisano Octobar 9, 2015 BJB Maxi scooter club, 1681 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Dobijes medu za 950 i nema greske! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Octobar 9, 2015 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Meda je ekstra, po meni jedan od najlepsih maksi skutera ikada. Polozaj sedenja je takodje vrh. Ali, imao sam do sada 3 komada, koliko god da je dobar promenio bih malo :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spiritwalker 35 Napisano Octobar 10, 2015 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: Piaggio free 80cc, Kymco GD 80cc, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije isti. Koliko znam 2004-a godina je prelomna za varijante karburator-I.E. Pricam o Burgmanu. Mozda gresim. A plus sto i 2006-o imas one koji su "ristajl" model. Fejs lifting, tocak i malo vise snage. Drugar isti je motor, sem drugacijeg benzinskog sistema koji se ugradjuje od 2003, al nisam to mislio, momak je naveo kako nece Burgmana pre 2004, ipak su to motori vec vise od 10 godina, bolje da uzme onaj u boljem stanju, nego da ga gleda kod majstora, samo to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Octobar 10, 2015 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Ja i posle toliko promenjenih skutera i dalje ne mogu da procenim stanje agregata, cujem ako nesto lupa i ako trokira, ako nema miran rad,obicno kad probam neki skut sacekam da se zagreje pa mu dam malo jaci gas u mestu da vidim jel dimi pa opet znam da se predjem. Ma samo sreca. Kad sam kupio bugija pre dve godine, kad sam ga probao nije ni dimio, radio kao sat. Posle se ispostavilo da trosi prilicno ulja, ne znam gde samo i kako kad na auspuhu nije dimio a nigde nije curilo ali tako je bilo. A pamtim jos Piaggiov 250cc karburator agregat koji sam vozio u Madisonu, trosio benzina u gradu i preko 5, na otverenom oko 4,5. Grejao se dosta, cesto palio ventilator, prilicno je trom bio za svoju kubikazu a nije trosio ni kap ulja. Ma sve je macka u dzaku. Kad sam kupio x9 200cc, na satu pise 14000km, heheh kako da ne, decko od koga sam kupio mi je dao papire sa kojim je uvezen, na papiru pisala kilometraza sa uvoza, 48000km heheh, kaze da on nije vracao nista, da je tako kupio od coveka iz Subotice. Samo sreca kod kupovine. Svi muljaju nesto, pogotovo ovi uvoznici. Mislio sam sada za vikend da idem da pogledam taj Atlantic 250i 2006 god, 1100e, ali nisam stigao a i ova kisa. Ipak cu da sacekaqm jos malo mozda naleti nesto, ipak ide zima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2652 Napisano Octobar 10, 2015 ODUSTO OD DIJETE, 2681 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Sad je skoro pa kraj sezone, sačekaj i strpljenja imaš vremena do marta/aprila da juriš motor. Biće nekom možda frka pa naletiš na dobru cenu za dobar primerak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxi Scooters 1 Napisano Octobar 18, 2015 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan aprilia atlantic 125 ili peugeot jet force 125? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16266 Napisano Octobar 18, 2015 Integrisan, 9373 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ni jedno ni drugo....pogotovo ne ovo drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxi Scooters 1 Napisano Octobar 18, 2015 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan haha a sta je sa jet force om? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16266 Napisano Octobar 19, 2015 Integrisan, 9373 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sta je.... hmmm, kupi pa ces i sam vec videti La France 125-ce su za izbegavanje, gledaj 250+cc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaZemun 78 Napisano Novembar 5, 2015 U prolazu, 86 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki bandit 650s k8 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima na forumu...ja sam novajlija sa maxi jem od skoro...u pitanju je aprilia atlantic 2008 god kupljena ovde i od prvog vlasnika odrzavana u ovl.servisu sa 17000 na satu...pri odluci su mi najvise pomogla misljenja ljudi sa foruma,tako da hvala svima drugari:) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5188 Napisano Novembar 6, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 6053 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Živ bio i dobrodoš'o ti nama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slekic69 11 Napisano Novembar 9, 2015 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, ako ima neko iz Subotice a da bi mu bilo usput da pogleda i proba jedan Scarabeo 250. 2007.mnogo bi mi znacilo. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
insajder 1 Napisano Novembar 13, 2015 U prolazu, 30 postova Lokacija: Niš Motocikl: Sprint prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan poz drustvo procitao sam gotovo celu ovu temu i citao sam i po drugim forumima o maxi scooterima ali imam neka pitanja, pa se nadam da cete mi pomoci i olaksati dilemu. Elem, uzmimo da sam totalni pocetnik u svetu motora, vozio sam par motora i skutera ali nikad nisam imao svoj, ne racunam sto sam kao klinac imao tomos automatik. Zasto bih kupio motor? Godisnje prelazim oko 30000+ km (auto i kombi) sto zbog posla sto ovako i u toj kilometerazi postoji 7-8 hiljda koji bih mogao zameniti motorom, eto da dam sebi malo oduska i da iskuliram na vetru. Bio sam zagrejan za sve, i za R, i za naked, i za copere ali sam se sada usmerio ka maxi jer mi se tri stvari svidjaju kod njih: udobnost, mala potrosnja i automatski menjac. Dao bih za motor najvise 1500e, mogu da izdvojim i vise ali ne bih da se zalecem, hocu da prvo vidim da li je to to, lako cu kasnie zameniti. Ono sto je meni palo za oko u oglasima je Burgman 400 i Atlantic 500. Modeli 2000-2004 god. E sta mene zanima: 1. da li je maxi dobar za pocetnika, tj da li je motora za prve kilometre? 2. koliko su maxi dugotrajni? uzmimo u obzir Yamahu, Hondu, Suzuki... 3. da li se isplati kupiti maxi koji je star 10-15 godina i ima recimo 40000 na satu? i koje realno stanje mozes da ocekujes od maxi koji je ovoliko star, mislim u proseku.... 4. koliko su izdrzljivi automatski menjaci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djox88 14 Napisano Novembar 13, 2015 U prolazu, 66 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 K4 Prijavi odgovor kao problematičan 1. Vozim burgmana 400 , 2004. godiste, to mi je uopsteno prvi dvotockas. Kad si pazljiv I vodis racuna o tome da ne racunas na to da ce drugi zakociti iako imas pravo prvenstva ne bi trebalo da imas problema sto se tice neiskustva. Naravno, malo procitas st znaci kociti prednjom kocnicom kad nije volan ispravljen, ili po klizavoj podlozi I te stvari utuvis u glavu kao nesto sto je mandatorno. 2. Dugotrajni su onoliko koliko ih je neko odrzavao, ja sam svog kupio prosle godine, za sezonu sam presao 4000 km, I to sam 3 najtoplija meseca proveo na Malti tako da je skuter sedeo u garazi 3 meseca. Imao je raznih bubica al posle par dana u servisu dosli su do zakljucka da je prethodno ugradjen alarm pravio sranja sa strujom , pa je kompjuter prijavljicao greske kojih ustvari nema , na kraju me popravka kostala 3000 dinara I zivaca pun djavo , a ispade da je glupost najveca. 3. Ako ti je kupovna moc veca normalno da ces kupiti novije , ako nije ako si tu negde oko 10 godina starosti za skuter , onda moras gledati da ti bude najbolje , u principu svi su ti oglasi isti . Sedi I vozi , a u stvari to sedi sta znaci. Da sednem I da upalim skuter I da krenem . Pa niko nece prodavati nesto sto ne moze da upali. Fora je samo da nadjes nekoga ko ce ti reci sta je tacno sa masinom I posto 99,9% njih ima nekih nedostataka ako su stari preko 10 godina , da ti znas sa cime imas posla. Ja recimo eto sam kupio od coveka koji je imao knjizicu sta je radio. I ja sam nastavio da pisem u tu knjigu kad god sam radio nesto, posto cu verovatno od sledece sezone da predjem na neki enduro. 4. Sto se tice menjaca , sve je to potrosna roba, rolnice kaisevi varijatori , I ako povedes nekog ko je proveo bar 1000 km na datom skuteru kad budes isao da kupujes moze ti reci dal nesto nije u redu sa CVTom. Jer se manifestuje na brzini, ubrzanju , nekontrolisanom trzanju itd. Usrah se od kucanja Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16266 Napisano Novembar 13, 2015 Integrisan, 9373 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto je meni palo za oko u oglasima je Burgman 400 i Atlantic 500. Modeli 2000-2004 god. E sta mene zanima: 1. da li je maxi dobar za pocetnika, tj da li je motora za prve kilometre? 2. koliko su maxi dugotrajni? uzmimo u obzir Yamahu, Hondu, Suzuki... 3. da li se isplati kupiti maxi koji je star 10-15 godina i ima recimo 40000 na satu? i koje realno stanje mozes da ocekujes od maxi koji je ovoliko star, mislim u proseku.... 4. koliko su izdrzljivi automatski menjaci? 01. Maxi je idealan za pocetnika ili ti za prve kilometre, lakse se fataju fore i fazoni 02. Dal je japanac, tajvanac, talijan, francuz nema veze, bitno je odrzavanje, svi su podjednako dobri, samo je pitanje koji ti vise tj. bolje lezi 03. I ovde ti igra ulogu odrzavanje, racunaj duplo predjenu km od ispisane na satu (mot. iz uvoza) i retko retkooo koji je u "dobrom" stanju 04. CVT je poprilicno izdrzljiv, kais recimo traje izmedju 15 i 20K, rolnice 10-15-20K, klizaci 5-10K, ciscenje na 5-10K ( zavisno od kubikaze ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
insajder 1 Napisano Novembar 14, 2015 U prolazu, 30 postova Lokacija: Niš Motocikl: Sprint prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan a sta je njbolje kupiti u ceni do 1500? O maxi sam citao samo dve stvari, jedni ih ivale drugi ne. Procitao sam na jednom forumu, mozda je bilo i na ovom, da je neki lik kupio Burgmana za vise od 2000e hiljade pa posle dao jos 1000e za popravke, radio remont celog motora. Nigde nisam procitao da neko hvali bilo kog Maxija kao sto recimo ljudi hvale Bandita da je neunistiv motor, primera radi. Nije mi toliko bitno da li ce biti japanac, italijan, tajvanac, polazna tacka u izboru ce biti izgled motora ali zato pitam sve ovo da bih napravio kompromis. Jedino ne bih kineze, skeptican sam prema njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...