Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Ne silazi, 5079 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@nesa841 ajde bogati koncipiraj se :) Mislim da je sasvim dobra cena oko 4.000 za Agility 350 i prvog vlasnika u IT. Rado bih novo, ali nema.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pa dobro, to je kao dilema. Nov sa garancijom, da ga ima kod nas, koštao bi kao neki godinu dana star, polovan iz uvoza, otprilike i ugrubo.

Na prvi pogled, ne isplati se. Ali ako je alternativa neki drugi model, koji mi se ne sviđa ili mi ne odgovara, možda i nije tako bez smisla.

I ostaje treća varijanta, da teram ovaj sadašnji, dok se boje ne rastope :) 

• Drug član, 675 postova
  • Motocikl: Nmax 155
Pre 14 sati, Miroslav91 je napisao:

Ja nzm koji novi skuter danas moze da se uporedi sa silver wing-om u tom smislu? Svi mi nekako malo deluju.

Dobro, pao mi je na pamet kymco ak

Mislim da će kitajci i tajvanci da pojačaju ponudu u tom segmentu. Ove sezone će stići kod nas Sym TTL, dva cilindra i turing orijentisan skuter. Takođe zanimljivo izgleda QJ Fort 600, nisam uspeo da pronađem kada će početi proizvodnja, ali isto je 2 cilindra. 

Naravno to će biti daleko od kvaliteta jedne Honde SW, ali mi je sa druge strane drago to što se lagano vraćaju 2 cilindra u svet maksi skutera. Dugo vremena je ponuda bila baš tanka samo Tmax i Kymco AK koji se pridružuje od 2017. Nešto ranije je Honda počela sa Integrom, pa nastavila sa Forzom i Xadv koji opet nemaju veze sa CVT i skuterom u izvornom obliku.

Živi bili, pa videli kako će se dalje razvijati tržište.

• Zainteresovan, 594 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max
23 hours ago, Rolle2010 said:

SR4 - krstarica. Skuter sa najviše mesta od svih modela na kojima sam sedeo. Nisam siguran koliko je sjajan u gradskim gužvama jer je masivan, ali čini se kao da je za sve ostalo odličan, udoban, sa dobrom zaštitom od vetra.

Zakaži probnu vožnju ako imaju test vozilo, a trebalo bi da imaju. Ako ne u ATV nautici, ima još jedan diler ili dva u Beogradu, pa vidi ko ima dostupno vozilo za probu. 

Sto se tice voznje po gradu, vozi se kao bicikl. Težina se apsolutno ne oseti odmah  nakon polaska. 

Ako ne nadjes test vozilo, javi se privatno porukom, rado cu ti dati da probaš moj. 

• Sviđa mi se 4

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F, Yamaha 600 thundercat, Honda X11

Pozdrav ljudi. 

Zna li neko nešto konkretno o ovom motoru? 

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Honda Silver Wing 400, 2006. godište, Scooter, vozilo prešlo 64085 km, Futog. Cena 1.849 € - Motori - Polovni...

• BJB Maxi Scooter Club, 4518 postova
  • Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT

Skarabudžen je, farban (ko zna zašto), plastike oko kormana nisu od tog godišta. Ja bih to preskočio.

pre 31 minuta, Alexa90 je napisao:

Skarabudžen je, farban (ko zna zašto), plastike oko kormana nisu od tog godišta. Ja bih to preskočio.

Hvala na odgovoru. 

• BJB Maxi Scooter Club, 2331 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Имаш на форуму један Силвер са познатом историјом ако већ јуриш тај старији модел

Video sam, ali dok ne prodam moju Hondu, ništa od toga. 

Ovaj je napisao da može zamena, pa sam zato pitao da li neko zna nešto o tom skuteru. 

Zanimljivo mi deluje i Scarabeo što prodaje Sale-kum. 

Jedino što bi to opet bila venčanica. 

Promenio član StrahinjaS

• Drug član, 1214 postova
  • Motocikl: Maca

Ako bih mogao i ja da zamolim za pomoć vezano za jedan primerak. Da li je neko možda gledao ovaj skuter ili mu je možda u komšiluku a razume se koliko toliko i imao bi vremena da baci pogled?

https://www.polovniautomobili.com/motori/28472690/kymco-xtown?&show_date=true

Ja sam ovako laički primetio da su mu oznake nedostajajuće ili na pogrešnim mestima (ili skuter ima worp pogon pa je ona jedna nula od trenja vazduha skliznula na drugi deo skutera) što onu navedenu originalnu boju dovodi u pitanje.

Ovo jeste original fabrička boja za to godište. A što je odletela nula, pretpostavljam da je moguće da je suvozač(ica) očepila đonom nalepnicu, pa je onda slučajno zalepila na suprotan kraj prilikom pentranja, i tako ostalo. Ko bi ga znao...

I ovo je stariji, Euro4 model. Malko je jači na papiru od novijeg Euro 5, i živahniji je na osećaj, ali zato troši jedno pola l više. Nema LED svetla.

• Sviđa mi se 1

Da da, znam da je Euro4. Euro5 je tek od 2021/2022.

Bilo bi bolje da je Euro5  model u pitanju, zbog ujednačenijeg gasa, potrošnje i farova, ali pošto skuter nije baš ono što sam tražio već više neko prelazno rešenje za pretežno po gradu dok ne smislim nešto bolje žao mi je da dodajem preko 1k eura u Euro5 model koliko je trenutno najjeftiniji na oglasima u odnosu na ovog.

Inače po salonima jako sumorna situacija za nas visoke. Ono malo skutera koji nam odgovaraju se prodaju kao alva, često nemaju test model pa čak ni skuter u salonu.

Autopromet u salonu ima samo Zontes 368G i 2 125ccm modela i to je to. Rasprodali su skoro sve 368 modele koji im stižu do leta, a 368E i K modele za salon očekuju tek od subote ako i oni ne odu u međuvremenu. Ništa od QJ skutera nemaju u salonu.

Eurosumar je takođe rasprodao dosta toga.

Peda RT3S koja je isto komotnija za visoke, imaju jednu u salonu, a test primerak prodan.

Uskoro će sajam, pa će ih biti verujem, bar za pokazivanje. To ti je dobra prilika da bar odmeriš šta ti paše, sve na jednom mestu.

Imaš i jedan Scarabeo od kolege sa foruma https://forum.bjbikers.com/topic/234505-aprilia-scarabeo-250ie i to može za visoke.

Da, mator je i uglavnom venčanica ako kupiš, ali je povoljan i održavan.

Promenio član boza_kg

Pre 9 sati, Rolle2010 je napisao:

Ako bih mogao i ja da zamolim za pomoć vezano za jedan primerak. Da li je neko možda gledao ovaj skuter ili mu je možda u komšiluku a razume se koliko toliko i imao bi vremena da baci pogled?

Ja sam ovako laički primetio da su mu oznake nedostajajuće ili na pogrešnim mestima (ili skuter ima worp pogon pa je ona jedna nula od trenja vazduha skliznula na drugi deo skutera) što onu navedenu originalnu boju dovodi u pitanje.

Nisam nešto ispratio te mlađe skutere, ali mi ovo deluje povoljno za to godište. 

Možda grešim. 

Promenio član StrahinjaS

@boza_kg

Slično sam i ja razmišljao ali eto npr momci iz Autoprometa mi kažu da ako rasprodaju sve Zontes 368 neće ih ni izlagati na sajmu. Da li je  samo žvaka zbog lakše prodaje ne znam, ali deluje da im prilično dobro ide i da ih ne tangira sajam previše. Pritom ispred salona je bilo jedno 10 Zontesa na prikolici spakovanih za isporuku.

Beogradski Peda distributer neće ni učestvovati na sajmu, mada hajde Peda nije uopšte neki faktor ali eto doprinosi utisku.

@StrahinjaS

Da i meni deluje da je skroz dobra cena, zato ga i ozbiljno razmatram jer ipak nije baš skroz ono  što bi mi trebalo.

• Sviđa mi se 1

• Skuteras, 3852 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ima drugar iz Ivanjice Silvera 2007. Motor je mehanicki odlican. Kvacilo novo, kais nov, rolnice, gume nove, kocnice nove, ulje, filteri… ofarban ceo. Radi i ide tako glatko kao da je na struju. Oko 2500€

pre 47 minuta, muljaz je napisao:

Ima drugar iz Ivanjice Silvera 2007. Motor je mehanicki odlican. Kvacilo novo, kais nov, rolnice, gume nove, kocnice nove, ulje, filteri… ofarban ceo. Radi i ide tako glatko kao da je na struju. Oko 2500€

Koliko cene nisu normalne. 

Za malo više prodajem Hondu X11. 

pre 7 minuta, boza_kg je napisao:

Maxi skuteri su genaralno skuplji od motora, pogotovo dvocilindraši. Tako mu je.

U pravu si. 

Nisam nešto pratio skutere. 

Imao sam jedan od 50 kubika pre skoro 20 godina. 

• Zainteresovan, 594 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max
16 hours ago, Rolle2010 said:

Prosle godine je bio jedan sivi primerak, novijeg godista, takodje mu je nedostajala druga nula, nalepnica. i to sa obe strane. Verovatno nisu bas "smrtno" zalepljene pa se vremenom odlepe ili je mozda potrebna manja sila da otpadne...Cak sam i pitao vlasnika.

Screenshot 2026-02-10 at 16.39.05.png

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 479 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

Što se tiče Scarabea, ja se ipak nadam da ćemo se razvesti🤣. Dobar je skuter i mnogo sam uložio u njega u odnosu na prodajnu cenu.

Kao što napisah, ja sam rešio da završim karijeru novim motorom(skuterom), tako da sam danas uplatio Zontes 368E. Hteo sam D model jer ne planiram mnogo da putujem, ali je toliko kratak da gospodja i ja ne možemo da stanemo.

Inače, u salonu stoji K model, D i E nema. A ispred goooomila pristiglih motora u kutijama. Baš me zanima koliko im treba da sve formiraju, kažu ukupno ima 9 kontejnera. Nadam se da servis prati ovoliku količinu prodatih motora.

Ja sam hteo beli, za ovu tranšu su bili rasprodati, za tranšu mart-april sam jedva dobio jedan od poslednjih komada. Na moju veliku žalost, toliko ih dobro prodaju, da nisu prihvatili nikakav razgovor o ceni.

• Sviđa mi se 1

Pre 13 sati, sale-kum je napisao:

Što se tiče Scarabea, ja se ipak nadam da ćemo se razvesti🤣. Dobar je skuter i mnogo sam uložio u njega u odnosu na prodajnu cenu.

Kao što napisah, ja sam rešio da završim karijeru novim motorom(skuterom), tako da sam danas uplatio Zontes 368E. Hteo sam D model jer ne planiram mnogo da putujem, ali je toliko kratak da gospodja i ja ne možemo da stanemo.

Inače, u salonu stoji K model, D i E nema. A ispred goooomila pristiglih motora u kutijama. Baš me zanima koliko im treba da sve formiraju, kažu ukupno ima 9 kontejnera. Nadam se da servis prati ovoliku količinu prodatih motora.

Ja sam hteo beli, za ovu tranšu su bili rasprodati, za tranšu mart-april sam jedva dobio jedan od poslednjih komada. Na moju veliku žalost, toliko ih dobro prodaju, da nisu prihvatili nikakav razgovor o ceni.

Nije mi jasno što se taj Scarabeo teško prodaje. 

Razumem onaj stariji model, ali za ovaj mi nije jasno. 

• Drug član, 1261 postova
  • Motocikl: NEMAM

Zato što je ružan kao ... Multipla recimo.

Sve je isto kao Beverly ali generalno ljudi zarad dizajna su spremni više da plate istu stvar.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja