Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Kymco Xciting 250

Sve je to ok , ali mogucnosti su te koje odlucuju u ovoj prilici . 

Da sam pri kesu mozda bi se odlucio za njega jer znam sta kupujem , ovako

trazim ono sto mi je dostupno .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: bmw r1200gs adventure

Vozio sam 2 godine GILERU GP800 i preporucio bi ga svakome.napravio sam u dvije godine 20000km i nikakvih problema a motor je super vozan i malo trosi a snage dosta..

• BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Istina je sve što zboriš, samo to je ovde retka i skupa zverka sa povelikom registracijom, poskupim gumama i održavanjem  ;)

Ko može da je priušti sebi, imaće kez od uveta do uveta  :aha:

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Yamaha

Pozdrav bajkeri. Nov sam ovde na forumu. Kratko cu oko predstavljenja nije tema za to. Vojkan iz Zemuna.

Moje pitanje na temu kupovina MAXi skutera. Dvoumim se oko tri cetriti motora, jer sam ogranicen zbog moje visine i izbor mi je suzen. A to su

Suzuki Burgman 

Aprilia Atlantic

Piaggio X9 ili X8

Svi su od 250 do 500 cc

Moje pitanje je koji je najbolji od njih da uzmem i koji je najudobniji za voznju, pitam zbog moje visine od 210cm

• Zainteresovan, 649 postova
  • Motocikl: yamaha FZ6 fazer

Zbog tvoje tezine 500cc, a i zbog visine (mislim na krake (interna sala)) gledaj atlantika 500 ili burgmana 400. O njima imas dosta napisano, a ne bi bilo lose da i sam probas modele koji te zanimaju. 17og je otvaranje sezone, pa ce svi modeli koji te zanimaju biti ispred skupstine ;) sto ne znaci da sam pojuris i probas iste i ranije. Pozdrav!!!

Послато са Galaxy Nexus уз помоћ Тапатока

• You tube / Drandigo .., 619 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6S

Cvrsto sam bio resen da predjem na menjac, posle skoro 10 godina voznje raznoraznih skutera, sto maxi sto mini, palo mi je na pamet da predjem u enduro bandu, zasvideo mi se stil voznje, robusne masine, voznja van asvalta..

Gledao sam normalno motor u skladu sa mogucnostima, da kazem nemogucnostima, u cenovnom rangu do 1500e, izbor bi bili kle 500, dominator, transalp i takvi vec dobro poznati modeli. Kako se nekako novcana situacija pogorsala rekoh ajde za pocetak nekog kineza, tipa pulser apolo, sasvim slucajno pre desetak dana izadje enduro u oglasima, kinez 125cc, kao nov i odoh da pogledam, sve bilo ok i kupim.

Posle par dana voznje vise nije interesantan. Nemam gde mobilni da stavim, jaknu i kocigu tek. Na najmanju baricu uprlja nogavicu.Menjac, saltaj saltaj, taman dodjem do pete brzine neko stane pa aj nazad na dole. Za sumu je zanimljiv, za blagi off, ako zaglavim negde tezak je pa umrem dok ga izvucem, da sam sve novce dao za nekog kle-a pojeo bih se.

Ovako ovaj ide na prodaju, uz malo srece malo cu i da zaradim. Definitivno mi maxi skuter najbolje lezi, i tako po ko zna koji put sve ponovo, ako zna neko nekog da prodaje dobar maxi tu do 1300/1400e nek javi, ne bih ispod 250cc.

I tu imam malu dilemu o kojoj je razglabano milion puta ovde, 250 ili 500cc, radim kao kurir u bolnici, terenska (grdska) voznja od desetak km je svakodnevna, pa bi mi ta masina sluzila i za to. Vozio bih i neke jace ture do 1000km, znam da bi tu 500cc bas napravio razliku. Probao sam jednog bugija od 400cc k3, 1300e, cena bas povoljno, ali motor los u svakom smislu tako da za sada nista jos. Ova aprilija mi je interesantna, 250cc, nekako mi kao zlatna sredina, a voleo bih da motor ne menjam neko vreme, sramota da kazem ali ovaj kros mi je 16-ti motor do sada, da ne pisem zabrojao bih se :staa2: :staa2:

Prodavac kaze da je karburator,

2006 god, kaze zadnja serija sa karbom...

Nekako sam hteo i.e. ali videcu..

Sent from my GT-I9192 using Tapatalk

Ispazaren Meda 2003 S200

Lepo izgleda, super ide, ima da se sredjuje svasta nesto ali bice..

Za pocetak gume, prednja je 2003 godiste hehehhe

Na zadnjoj slici Max i Maxi skuter :)

post-22142-0-58452300-1462477003.jpg

post-22142-0-15561900-1462477005.jpg

post-22142-0-15290400-1462477188.jpg

• U prolazu, 7 postova

Moje postovanje  svima  nadam se  da  ce te imati dobre volje za  malu pomoc pri kupovini i odabiru , vec duze vreme razmisljam o kupovini  maxi skutera nekako najvise  mi  se dopadose suzuki burgman 650*  i honda silverwing600* ( jako su mi se dopali)    pa  bih vas zamolio  za pomoc  uopstenu,dal neko ima iskustva u voznji sa njima kakvi su,koliko su podlzoni kvarenju , delovi,servisiranja..  problemi,koji je bolji ,uopste..hvala unapred..  :care:

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Kymco Xciting 250

Dobra dilema kolega ;) sta god da odaberes neces pogresiti...Kolege koje imaju vise iskustva sa datim modelima ce se svakako ukljuciti a nesto informacija imas i u temama o tim modelima.

• U prolazu, 7 postova

pozdrav  Grofu ,reci mi jel ima negde posebna tema o ova dva modela nesto listam ne mogu da nadjem po forumu,ali bez obzira voleo bih da malo prodiskutujem sa ostalim clanovima koji imaju iskustva sa  ta  dva modela ..veliki pozdrav od srca.

• BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Па имаш део овог подфорума технички кутак,па овим моделима има више.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/26354-suzuki-burgman-250400650/

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/45778-silver-wing-600/

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 ABS

Cvrsto sam bio resen da predjem na menjac, posle skoro 10 godina voznje raznoraznih skutera, sto maxi sto mini, palo mi je na pamet da predjem u enduro bandu, zasvideo mi se stil voznje, robusne masine, voznja van asvalta..

Gledao sam normalno motor u skladu sa mogucnostima, da kazem nemogucnostima, u cenovnom rangu do 1500e, izbor bi bili kle 500, dominator, transalp i takvi vec dobro poznati modeli. Kako se nekako novcana situacija pogorsala rekoh ajde za pocetak nekog kineza, tipa pulser apolo, sasvim slucajno pre desetak dana izadje enduro u oglasima, kinez 125cc, kao nov i odoh da pogledam, sve bilo ok i kupim.

Posle par dana voznje vise nije interesantan. Nemam gde mobilni da stavim, jaknu i kocigu tek. Na najmanju baricu uprlja nogavicu.Menjac, saltaj saltaj, taman dodjem do pete brzine neko stane pa aj nazad na dole. Za sumu je zanimljiv, za blagi off, ako zaglavim negde tezak je pa umrem dok ga izvucem, da sam sve novce dao za nekog kle-a pojeo bih se.

Ovako ovaj ide na prodaju, uz malo srece malo cu i da zaradim. Definitivno mi maxi skuter najbolje lezi, i tako po ko zna koji put sve ponovo, ako zna neko nekog da prodaje dobar maxi tu do 1300/1400e nek javi, ne bih ispod 250cc.

I tu imam malu dilemu o kojoj je razglabano milion puta ovde, 250 ili 500cc, radim kao kurir u bolnici, terenska (grdska) voznja od desetak km je svakodnevna, pa bi mi ta masina sluzila i za to. Vozio bih i neke jace ture do 1000km, znam da bi tu 500cc bas napravio razliku. Probao sam jednog bugija od 400cc k3, 1300e, cena bas povoljno, ali motor los u svakom smislu tako da za sada nista jos. Ova aprilija mi je interesantna, 250cc, nekako mi kao zlatna sredina, a voleo bih da motor ne menjam neko vreme, sramota da kazem ali ovaj kros mi je 16-ti motor do sada, da ne pisem zabrojao bih se :staa2: :staa2:

Ja sam takođe imao namjeru vratiti se na mjenjač iako povremeno posudim i "prave" motore, sa parama u džepu krenuo sam kupiti Suzuki Vstrom 1000 i na putu do trgovca (30km) odlučio sam da nema smisla jer 90% vremena se motam po gradu i okolici. Kad sam dosao u trgovinu, jedan do drugog stoje Vstrom i Burgman, i dalje znate. Odvagnuo sam prednosti i mane prave mašine s mjenjačem i kupio maksi skuter. Inače sam skoro 2m visok a na Burgmanu se osjećam odlično.

• Podržavam 2

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Ljudi, jel zna neko da se prodaje neki Atlantic ili Xciting 500 da je u dobrom stanju, da ne lutam po oglasima, vise bih voleo da kupim nesto koliko toliko provereno ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja