MILJAN* 157 Napisano Septembar 6, 2011 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan @ Miljan Tourance EXP sam skinuo sa 15000km, ali prednja je imala za jos par hiljada. Eno mi je u garazi jos uvek. odlično.... Obzirom da su one za sledeću sezonu planirane. Hvala na odgovoru... @severian... tu ste negde po potrošnji guma.... Elem, mislim da su te gume najbolja opcija za ove tipove motora.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4210 Napisano Septembar 6, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @đunta Da li bi ti vozio motocikl sa gumom kojoj je otpao cep i koliko dugo? Al' iskreno! Ja lično samo do garaže, možda tu samo po lokalu i to polako. No predpostavljam da je kidanje četvrtke verovatno uobičajena pojava u vožnji off-om, otkine se na cimanju po oštrom kamenju i nastavi ko zna koliko još tako osakaćena. Al na off-u nema prevelikih brzina i opasnosti od eksplozije ili raslojavanja jer su brzine relativno umerene a i ko ide na katakombe verovatno ima i svu opremu a pre svega je sasvim sigurno odličan vozač. Za asafalt i bržu vožnju po meni takva guma nije za upotrebu. I još nešto, nije isto ako se defekt desi na friškoj gumi grebanjem po kamenu ili je odpadanje nastalo nakon određene kilometraže odnosno kad je guma već matora, presgorela, presušila,... što zaista treba uzeti ozbiljno u obzir jer je već pri kraju. Moj stav je u svemu možda previše perfekcionistički, al ako pneumatik nije dobar ni po izboru ni po stanju, džabe čovek da bude oprezan jer nekad i pola metra krćeg zaustavnog puta može da bude spasonosno. Sad sam izabro Anakee 2 samo zato što ima skoro jednake vozne osobine po suvom i kiši, iako nije najbolja po suvom, recimo ko Tourance. Pročito sam negde komentar da se motor uostalom ne vozi po kiši, što je tačno, al ko se desi, tad je to izuzetno važno, znači, žrtvovaću gro kvaliteta za neki redak ekstrem jer tad se radi o glavi. @Miljan-ako se ne varam, Matijaku se sa Metzelera odvojilo nekoliko četvrtki po povratku iz Jordana a uzeo nove pred put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Septembar 7, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Kupis Dunlop TR 91 i miran. 200 evra je puno al imas gumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4210 Napisano Septembar 7, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kupis Dunlop TR 91 i miran. 200 evra je puno al imas gumu Već sam uzo Mišose. Navikao sam na Mišeline na autima, vozam ih još od nekad čuvene ZX, koja je postavila tad Mišelin na vrh, i svi kasniji modeli su imali slične osobine, nije se otkačinjala naglo i lako se vraćao auto kontrom a i vrlo slično ponašanje i po suvom i kiši. Formirao sam svoje verujuće predubeđenje-sujeverje i kad su mi Mišelinke na točkovima imao sam punu dozu samopouzdanja što je značajno za kritične momente, tako da i sad imam isti odnos prema moto gumama, da se smejete, poljubio sam ih kad su mi stigle. Čitao sam letimično testove i forume, vrti se priča oko njih i Turanca kao dobar izbor mahom za put i neki lagani off, što mi baš i treba. Nedavno sam video mog učitelja, Lazu Evila i odma mi je naznačio Anakee, tako da sve u svemu, neću da pametujem. I Anake nisu jeftine nit je cena od uticaja previše, bitno je da su tuđa iskustva u voznom smislu dobra. Gledajući šaru na ovim Danlopima, vidi se sličnost sa Sportmax-om, (prava putna i odlična guma, imam ih sad na motoru, zadnja nova,) i poredivši sa Anakeom, nema baš jake kanale što možda ukazuje da je više orjentisana za put. Kontija, o kome se ova tema vrti, sam odmah preskočio čitajući tuđa iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3099 Napisano Septembar 7, 2011 Drug član, 1183 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan E, ja bezobrazno bacio kosku i izgubio se... Hoću da napomenem da je kod Steve u MotoBox NS rok za reklamaciju uglavnom par dana a samo kad stvarno mora, može da traje duže. Više puta je dao nove gume ljudima bez da sačeka ekspertizu i odgovor fabrike. Ja nemam nameru da reklamiram gumu sa slike pošto je prošlo 1.5god od isteka garancije a i zadnja je svakako potrošena do kr"j"aja. Sada sam u potrazi za novim setom i ozbiljno razmišljam o Scorpionu koji je Pirelli razvio za novu Multistradu. http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/motorcycle/sheet/scorpion_trail.html?url=%3Fsubtype%3Droad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4210 Napisano Septembar 7, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan E, ja bezobrazno bacio kosku i izgubio se... Hoću da napomenem da je kod Steve u MotoBox NS rok za reklamaciju uglavnom par dana a samo kad stvarno mora, može da traje duže. Više puta je dao nove gume ljudima bez da sačeka ekspertizu i odgovor fabrike. Ja nemam nameru da reklamiram gumu sa slike pošto je prošlo 1.5god od isteka garancije a i zadnja je svakako potrošena do kr"j"aja. Sada sam u potrazi za novim setom i ozbiljno razmišljam o Scorpionu koji je Pirelli razvio za novu Multistradu. http://www.pirelli.c...Fsubtype%3Droad Na samom sajtu stoji "većinom za put", znači ulični enduro. Gledajući šaru, vrlo je slična gore pomenutom Danlopu. Moj neki ukus je da guma ima kanal po sredini, bilo prav, bilo malo krivudav i to mi je nekako detalj koji predpostavlja bolje istiskivanje vode sa sredine gazećeg sloja a za off vožnju, bolju upravljivost po blatnjakavoj podlozi ako uopšte tu ima bilo kakve upravljivosti. Takođe, kanali su uži i plići nego na Anakeu što ukazuje na asfaltnu orjentaciju. Gledao sam reportažu za Multistradu i kako je Pireli upravo razvio po Dukatijevom zahtevu novu gumu za drum i off, al nisam siguran da je to bš tako, bar na oko. Inače je oduvek marketinški trik bio preporučeno vezivanje auta i guma što naravno ne mora znači da je to optimum. Po mom iskustvu sa Pirelijem za auto, jako mnogo kontrastnih karakteristika imaju što recimo nije slučaj sa Mišelinima. Po ono malo isustva za auto, Pireli ima pretvrde bokove. Sad, mnogi se za R motore kunu u njih, opet drugi u nešto drugo. Teški enduri ko Multistrada uglavnom ne idu u off tako da kvazi enduro guma više ima šminkerski značaj a ne stvarnu upotrebnu-voznu vrednost. Lično, gledajući je, ipak bi pre Anake ili Touranse. Po čitanju na Advrideru, Anakee 2 prelazi kilometražu iznad svih, skoro da se ne ukockava, skoro jednako ponašanje po suvom i kiši u zavojima, a osetno bolje koči po vlažnom od konkurencije. Moj odabir sam već izneo, sad idem u montažu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17358 Napisano Septembar 7, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3698 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Tema ode malo u "off"! Nije mnogo ali ... (Molim Đuntu da malo "smanji gas") Kad sam stavio ovu temu nije mi bila namera da "pljujem" po ovoj gumi niti da potencijalne kupce istih ubedim da od toga odustanu. Naprotiv, na samom početku sam naveo da se ova guma pokazala izvanredno u skoro svim situacijama na putu.. Tema je trebalo da pokaže da li i drugi korisnici ovih guma imaju problem koji se javio kod mene, odnosno da li se radi o generalno lošem kvalitetu ovih guma ili o pojedinačnom slučaju. Pa ako je ista situacija i kod drugih da ubuduće "zaobiđemo" Conti. A ukoliko nije tako, nameravam da "riskiram" i da mi i sledeći set guma bude ponovo Conti Trail Attack. Već sam se navikao na "ponašanje" motora sa ovim gumama, a odgovaraju i mojim potrebama i stilu vožnje. Ako sam ipak baksuz i ponovi se ova zajebancija, onda da ga j... . Jedan kolega sa foruma je preko pp zatražio da mu pošaljem fotografije mojih guma da bi ih postavio ovde. Poslao sam mu juče ali ih još uvek nema. Takođe sam danas poslao dopis prodavcu ovih guma ("MOTOBOX") i zatražio njihovo mišljenje i eventualni predlog za rešenje problema. Čekam odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Septembar 7, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan U odbranu Conti guma (i Motoboxa). Tražio sam sport-touring gume 17 ke. Motobox je jedina radnja koja je držala cene iste kao u nemačkoj (za svoj program - Continental). SVI ostali zastupnici (ostalih marki guma) su tražili između 20 i 40% više novaca od cena koje važe u Nemačkoj (to mi je bio reper). Ne znam u čemu je štos, ali sam iz čistog principa otišao i kupio tamo gde me ne šišaju. Uzeo sam Continental Road Attack 2 gumu. Fenomenalna u svakom pogledu, ali se posle manje od 7000 km (umerene vožnje solo) prednja mogla menjati. To je jedina zamerka. Cena je bila 75 naspram 100 i više evra za druge marke (za prednju gumu). Očigledno je reč o gumama za normalne zemlje: uzmeš nove, voziš jednu sezonu, baciš, na proleće opet. Što ima svojih prednosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 606 Napisano Septembar 7, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan I na kraju dolazimo do Farbach-ovog zaključka da je najbolje ona guma kojoj veruješ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4210 Napisano Septembar 7, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan I na kraju dolazimo do Farbach-ovog zaključka da je najbolje ona guma kojoj veruješ! Ovo je sušta istina i otuda moje "sujeverje". @Žile-Guma glavu čuva i uopšte nije loše da je "malko" proširimo. Motobox jeste vrlo dobra firma i ako ima nekih nedostataka kod pojedinih primeraka bilo koje robe, to nije do njih tako da nikakav minus nemaju. I sa cenama i izborom su isto tako dobri, normalno prihoduju radom a ne obogaćuju se preko noći ko što većina pokušava. Bilo je već negativnih iskustava sa Kontijem, vobling prednjeg točka. Jeste nominalno jeftina al kad se uračuna mogući rizik te pojave, pa doda relativno kratka kilometraža račun bi mogao drugačiju sumu da izbaci, mada se apsolutno slažem da treba vozati novu-svežu gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Septembar 8, 2011 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan evo slika zikinih guma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1753 Napisano Septembar 8, 2011 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Lično sam prešao preko 60.000 kilometara sa Conti TrailAttack i nikada mi se nije javio nikakav problem sa raspucavanjem guma ili woblingom....istina je da su sve moje gume bile Made in Germany, pa možda zato, a i pređena kilometraža jim je bila zadovoljavajuča (oko 15.000 kilometara). Sada vozim Tourance EXP II i isto tako su to dobre gume, mada mi se čini, da jim pređena kilometraža neče biti tako dobra ( na 4000 su več istrošene skoro do pola.....možda je to zbog mog načina vožnje). Obično su imali ljudi problem sa prednjom kontinentalkom, koja je bila Made in Korea.... ( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18642 Napisano Septembar 8, 2011 Integrisan, 8484 postova Prijavi odgovor kao problematičan @đunta Da li bi ti vozio motocikl sa gumom kojoj je otpao cep i koliko dugo? Al' iskreno! Ja lično samo do garaže, možda tu samo po lokalu i to polako. No predpostavljam da je kidanje četvrtke verovatno uobičajena pojava u vožnji off-om, otkine se na cimanju po oštrom kamenju i nastavi ko zna koliko još tako osakaćena. Al na off-u nema prevelikih brzina i opasnosti od eksplozije ili raslojavanja jer su brzine relativno umerene a i ko ide na katakombe verovatno ima i svu opremu a pre svega je sasvim sigurno odličan vozač. Za asafalt i bržu vožnju po meni takva guma nije za upotrebu. I još nešto, nije isto ako se defekt desi na friškoj gumi grebanjem po kamenu ili je odpadanje nastalo nakon određene kilometraže odnosno kad je guma već matora, presgorela, presušila,... što zaista treba uzeti ozbiljno u obzir jer je već pri kraju. Moj stav je u svemu možda previše perfekcionistički, al ako pneumatik nije dobar ni po izboru ni po stanju, džabe čovek da bude oprezan jer nekad i pola metra krćeg zaustavnog puta može da bude spasonosno. Sad sam izabro Anakee 2 samo zato što ima skoro jednake vozne osobine po suvom i kiši, iako nije najbolja po suvom, recimo ko Tourance. Pročito sam negde komentar da se motor uostalom ne vozi po kiši, što je tačno, al ko se desi, tad je to izuzetno važno, znači, žrtvovaću gro kvaliteta za neki redak ekstrem jer tad se radi o glavi. @Miljan-ako se ne varam, Matijaku se sa Metzelera odvojilo nekoliko četvrtki po povratku iz Jordana a uzeo nove pred put. @djunta U aktuelnoj Motoreviji imas veliki i dobar test pneumstika za maxi enduro motore. Radjen je bas na gs-u. Rezultati su SKROZ suprotni tvom rangiranju. Pobedio je conti (trail esc))). Isti je i dunlop (samo bod msnje), ali mnogo se brze trosi, no superioran na kisi. Metz exp je kompromis, a njihove zakljucke za isti ja mogu da potpisem. pogledajte test. Pozdrav iz Albanije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Septembar 8, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan Iste takve pukotine su i na mojim gumama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4210 Napisano Septembar 8, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @Severian-pročito sam taj test, neki strani i čitao dosta iskustava sa raznih foruma, a na TA imam te Danlope koje sam žarko želeo da maknem s točkova. O Kontiju ima previše problematičnih iskustava uključujući i u ovu temi pa taman da Vale napiše da su dobre, za mene nikako nisu. Svaki test prati određena subjektivnost iza koje stoji plaćeni marketing. Da bi utisak bio valjan, guma mora da bude ocenjivana u srednjem periodu eksploatacije jer na krajnjoj kilometraži se gube performanse a na početku kad su gume nove, još nisu razrađene. Posle prvih klizavih kilometara dok se guma ne obezmasti, sledi period jako udobnog i mekanog ponašanja i dobrog prianjanja dok ne popuca završno vezivno , a tek potom dolazi konstantana performansa koja treba da je što duža i to čini stvarni kvalitet gume. Džabe što su rezultati u prvih 500 km ekstra a posle na 3-5 k padnu postepeno a to se uglavnom ne oseti jer se vozač privikave neprimetno. Primerice, Anake po tuđim iskustvima sa foruma prelaze na teškim motorima 25 k a Kontiji ko što se vidi jedva 15, tako da je očigledna razlika u prosečnom trajanju dobrog ponašanja. Dalje, Anake pruža skoro jednakost na suvom i kiši što je po meni izrazita prednost jer omogućava isti napor ili stil voženja bez obzira na promene vremena koliko je to moguće. Putna enduro guma mora da bude maksimalni kompromis koji bi trebao da zadovolji konstantu u eksploataciji u što dužem periodu i na svim podlogama. Moje uslovno rangiranje narvno nije na svom iskustvu već zasnovano analitikom tuđih, filterisano svojim iskustvima iz automobilizma. I naravno da sam subjektivan prema Mišelinima, nikad ništa loše sa njima, a ko što Antek citiraše Farbača, lično poverenje je presudno, dodajem, makar i u pogrešan izbor. Gledajući ove slike, to nisu brazde već raspukline koje nikako ne bi smele da se pojave ili ne zabrinu korisnika. Po meni je ovo osnov opravdan za reklamaciju i skidanje sa točkova uprkos još dobrim četvrtkama. Ovakva guma sigurno nema ni približno karakteristiku ko u testu, a ko zna kad je usledilo unutrašnje razjedinjavanje gume i već tad počeo gubitak performanse. Ne kapiram Žile da bi ponovo stavio ovo isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Septembar 9, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Dalje, Anake pruža skoro jednakost na suvom i kiši što je po meni izrazita prednost jer omogućava isti napor ili stil voženja bez obzira na promene vremena koliko je to moguće. Pazi kada se oslanjaš na najbolje kišne gume. To je dobro samo zbog paničnih kočenja. Na kiši je nemoguće oceniti stepen prijanjanja pošto se menja iz metra u metar (gde se slije voda, gde je ulje na putu a gde ga nema - to se ništa ne vidi na vreme). Zato po kiši uvek kao po jajima. Verujem da su neke gume bolje po kiši, ali ne znam ni jednu putnu gumu koja ima isti (ili skoro isti) grip na kiši i na suvom. Drugari sa endurima hvale te Mišelinke i još neke Metzeler (ne sećam se tačno modela), samo još kada bi se ovde mogle naći za normalne pare. Ne znam isplati li se ići do Hrvatske ili Mađarske po par guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4210 Napisano Septembar 9, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @ Slaninar-Prvo što sam zpamtio od Evilove poduke je da je vlažan grip svega 30% od suvog. Prvim kilometrima u životu a na skuteru, tresnuo sam sa 5 na sat pipnuvši na nizbrdici prednju kočnicu i kad vidim pljucu na ulici mene i dan danas odma panika iako autom nemam trunke zenta po kiši čak naprotiv, opet sad, al strah, iz ličnog predubeđanja. "Almost the same"-skoro isto, je komentar za Anake 2 na tamo nekom testu a što i potvrđuju enduraši na raznoraznim forumima. Najbitnije za vlažan put je kočenje. Kod auto guma ako dobro prianja na kočenju, dobra je i u zavojima dok se ne savije na bok i ode na deo bez šare i performanse su relativno bliske dok se ne pređe granica, a kod motora u nagibu se povećava kontaktna površina i mogućnost zaplivavanja je mnogo veća nego pri uspravnom motoru tako da u odnosu na suvo je razlika do svega preostalih tih tridesetak procenata. Naravno, ima trkaćih namenskih moto guma za kišu al to nije za našu svakodnevnu upotrebu. I zaboravismo malko off vožnju kao enduro orjentaciju, recimo moj Danlop Trajalmaks neće da pipne trunku blata pa nek je naj naj po suvom i kiši, džaba mu kad moram da prelazim do svog splava sa obe noge po zemlji i velikim rizikom da tresnem i umažem se ko krmak. Sad sam skinuo nove Danlope sa Bmw-a upravo što čim se orosi trava, kliza ko po snegu, iako se na suvom ne mrda pod velikim nagibom i teretom. Hvale endurovci Metzeler Tourance i Anake i svakako da to treba uzimati u obzir pri izboru. Jesu nominalno skuplje, al ako idu duplo više kilometara od drugih a koštaju pedesetak procenata više, ispada da su u stvari jeftinije ne samo kroz cenu već i su i troškovi montaže,balansiranja i zezanja manji. Ja sam uzeo Mišeline po vrlo lepoj ceni i mislim da nikakvog smisla nema ići kod suseda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18642 Napisano Septembar 9, 2011 Integrisan, 8484 postova Prijavi odgovor kao problematičan Djunta, brate - napravi nauku celu;))). Za metz tr exp ti rekosmo iz 3 iskustva - nije to tako dugotrajna guma. Inace, naravno da znam kako se rade i sta su testovi, ali pogledaj bolje taj test u motoreviji. veoma je argumentovan, plus ponovo su merili i polupotrosene gume. svakako je vredniji nego samo oslanjanje na licna ogranicena i nabacana iskustva po forumima. naravno, i to je samo jedan input. Ipak, meni dosta govori da sve, narocito detalje, iz da kazemo empirije;)) za metz i bridgestone (sto sam od testiranih modela vozio), mogu potpuno da potpisem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4210 Napisano Septembar 9, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @Severian-hvala brate, ne samo po marki. Između redova, Anake 2 ide duže od ostalih al nisam hteo da budem decidirano subjektivan prema njima. Dobro je što je test rađen na pređenih 3 k što je otprilike početak duže stabilne performanse. No recimo, Trajalmax po opet tuđim iskustvima nakon 5k počinje drastično a se klizavi tako da je sve relativno. Ja sam zključio i tako odabro pre par dana, da su Mišelinke jako dobar izbor jer pružaju odlične i ujednačene performanse suvo-vlažno, mogu na lakši off, ne kockaju se zbog tvrdog čela, traju vrlo dugu kilometražu, nema anomalija u smislu boranja i zubljenja četvrtki, koštaju nominalno umereno skupo...i naravno, lično predubeđenje što smatram možda najvažnijem, jer ako sam siguran da me neće neka guma prodati, verovatno ću bezbednije terati nego ako imam nelgodnost iako na boljem pneumatiku. Moje izlaganje je minorno od minornog i šteta što prekaljeni ljudi ne iznose svoje isustvo. Hvala na pozdravu iz Albnije, imao sam prijatan susret i "moraćeš" da nam potanko izneseš utiske, a za vožnju te dužim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17358 Napisano Septembar 9, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3698 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan dzonsBL Postavljeno Danas, 00:06 AM Iste takve pukotine su i na mojim gumama Jel se radi isto o gumama Conti Trail Attack ili o nekim drugim? đunta Postavljeno Danas, 00:54 AM Gledajući ove slike, to nisu brazde već raspukline koje nikako ne bi smele da se pojave ili ne zabrinu korisnika. Po meni je ovo osnov opravdan za reklamaciju i skidanje sa točkova uprkos još dobrim četvrtkama. Ovakva guma sigurno nema ni približno karakteristiku ko u testu, a ko zna kad je usledilo unutrašnje razjedinjavanje gume i već tad počeo gubitak performanse. Ne kapiram Žile da bi ponovo stavio ovo isto. 1. U konkretnom slučaju smatram da se radi o pojedinačnom slučaju, a ne o genaralno nekvalitetnom proizvodu Ne verujem da bi jedna velika firma sebi dozvolila luksuz da na tržište pusti (i zadrži) proizvod sa greškom. 2. Nismo svi isti ljudi. Neko voli da mu je sve "pod konac", a drugom takvo stanje nije zanimljivo. Ja volim da eksperimentišem i riskiram . Život bi mi bio jako dosadan i depresivan ako bi mi sve bilo "savršeno" i predvidivo. A noćas sam (radi "testiranja" ovih guma) mog Transalpa "nagazio" na skoro 170 km/h (autoput Niš - Aleksinac). Kako nije bilo niikakvih problema, smatram da guma još uvek može normalno i sigurno da se koristi za uobičajene brzine (130-140 km/h). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Septembar 9, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan Da radi se o Conti Trail Attack (Kod mene) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4210 Napisano Septembar 9, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @Žile-dovoljno si iskusan da bi te iko pritiskao. Činjenica je da sa ovom gumom ima istovetnih problema što ne znači da se radi o pojedinačnom slučaju. Takođe već ima ranije iznetih iskustava koje im ne idu takođe u prilog. Ovo što je na slikama nije uobičajena posledica esploatacije već jednostavno defekt. Razumem tvoj avanturistički duh al jedno je rizik sa nečim proverenim pa čak i ne proverenim a drugo sa neispravnim artiklom. To što si ti nagazio na kratkoj relaciji ne znači da neće pod teretom i dužim voženjem doći do totalnog raslojavanja. Vozao sam ja i točak na platnu i sa ispalim žičanim kordovima al kad nisam imao kud, no da krećem takav nikako ma kako bio sklon riskantnom. Što se tiče renomea određenih preduzeća na tržištu, postoji sračunati rizik plasmana nečeg i na neko tržište. Ovo naše parče zemlje je isuviše malo, zakonski preslabo i svi ovakvi slučajevi kod nas su ko kap u moru, bez ikakvog uzburkavanja reputacije, znači prepušteni smo na milost i nemilost. Kao bivši gumarac znam veoma dobro o čemu pričam, prizvodi za izbirljivo tržište nisu isti ko za petorazredna. Iako ista, savršena tehnologija, kvalitet gume zavisi od šarže a ona pak od komponenti koje mogu biti od do, po ceni i kvalitetu. No, tvoj izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 9, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan ...... verovatno hladan kalup pri izlivanju gume i nije došlo do vulkanizacije sa unutrašnjim slojem tako da se gazeći odvojio i pukao. Ovo je redak slučaj da teško da će iko moći da odbije reklamaciju. Evo mojeg danasnjeg saznanja i razocarenja ; Conti Twist, presle oko 4000 i vozene godinu dana, odvojio se gornji od donjeg sloja jer kad pritisnem klobuk, gornji sloj se za tren zalepi za donji. Sutra zovem Motobox da vidim sta nam je ciniti jer mi je garancija za malo iscurila. I tako celim obimom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Septembar 9, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Cudno je da se pojave te brazde! Mada milsim da ne mogu ozbiljnije uticat na sigurnost voznje samo sto zna delovati frustrirajuce ako das 150 evra za posrane gume i one tako ispucaju. Danas sam citao moto reviju i kaze da su na prvom mestu TR 91 gume koje ja imam i za koje mogu reci samo reci hvale nisam ih jos jedino probao po mokrome. Dugo Hvaljene Anakee II su na 4 ili 5 mjestu ne sjecam se pa mi je to malo cudno posto ih hvalite ovde masovno! Najava za sledeci broj u kom se takodje testiraju gume je TEST JEFTINIH ili ti ga PEVEC GUME na rasprodaji i samo znam da spominju i medju te JEFTINE uvrstavaju naravno MITAS ali k HEIDENAU i MAXIS ???? Pa HajdeSAd gume i nisu bas tako jevtine zar ne ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Septembar 9, 2011 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Igore, tekst u motoreviji potpisuje 1 covjek kome ne znas motive, a ovde ti utiske prenosi nekoliko ljudi koje poznajes a kojima je jedini motiv prenosenje iskustva radi izbora najboljeg za cijenu. Kome ces vjerovati? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...