Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 283 postova

kupio od FJcharli-ja :) nisam iz komsiluka, svratio tu samo otmicu neku da odradim, veliki je dom :D

To je to... Kupio motor i odmah skuplja studentkinje :D :D jao jao jao

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Evo mala informacija... Novi Sprint Pulser 200 na sajmu u NS 590e . Ja nisam verovao kada sam video........

kako je to moguce? sig si 100 % ? http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/27960-sprint-apollo/page__st__1540 zadnji post.... u cemu je onda fora 0zbunjen.gif

• Drug član, 3087 postova

Evo mala informacija... Novi Sprint Pulser 200 na sajmu u NS 590e . Ja nisam verovao kada sam video........

A шта му фали када толико кошта?

• Advanced Member, 1974 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Fali mu jedinica ispred na pocetku cene 1lol.gif Pulser 200 kosta 164-165 hiljada, Apolo je 150 i nesto. To su cene bez popusta.

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125

verovatno zaboravio da stavi 1 ispred :D. jer nema sanse da je 590. 600 dolara je prodajna cena u kini. onda dele besplatno

• Svrati ponekad, 283 postova

Kazem vam, moguce da nisam video, ali smo gledali i ja i devojka i cudu se cudili. Jedinicu nisam video, sem ako nije bila sakrivena, ali video sam cenu od 59 hiljada i nesto dinara. Zao mi je sto nisam slikao. Mozda je bila samo greska u stampi

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Piaggio x9 250cc

imam problemcic.... Dr.Mr. Primarius Skuba mi je reko da je na mom qingqi 200 SM otisao lezaj na prednjem tocku(kaze da je na zadnjem 6203 ali za prednji nije siguran pa mi je rekao da proverim, a ja ne mogu da nadjem0plac.gif) ?

takodje mi je otisao semering prednji, tj na prednjoj viljusci (ne znam koji treba da kupim) ?

i ako neko zna koliko staje ulja u prednje viljuske?

ko odgovori na sva tri pitanja dobije 3 piva :D znaci pivo po pitanju 2BJB2.gif

• Podržavam 1

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Piaggio x9 250cc

nasli smo kolko ide ulja u viljuske, ostale su jos dve bitnije stvari koje ne mogu nikako da pronadjem u ovom portugalskom, mislim da je to u glavi 14 ali nema teorije da pronadjem ...... 0ljut2.gif

EDIT 1 : malo sam lutao i naisao sam na ovo http://jamestowncomp...ish_Version.pdf (engleska verzija) 1moto3.gif , ali i dalje ne znam sta treba da kupim 1hmm.gif

EDIT 2 : http://www.sprintsco...-%20Deo%203.pdf sve vreme je bilo pred nosom , tako blizu a tako daleko (semerinzi i lezajevi su na kraju) e sad samo neko da mi kaze koje dimenzije , da ponovim treba mi za prednji tocak 2jee1.gif

• Podržavam 1

Изгуглај речи типа "qingqi parts catalogue" - у тој књижици имаш све мере за семеринге, шрафове и остало.

imam problem..

menjao sam ulje, i nakon sto sam ispustio ulje, vratio sam sraf na koji se ulje ispusta kad ono taman da zategnem da ne mrda on se opet okrene i tako u nedogled..

skinuo sam opet sraf i video da oko njega ima nesto nalik na feder ali lici na minijaturnu kariku(samo sto su povezane u feder :D ) i to je ispucalo, ostalo je samo na 1/3 srafa (ne znam da li treba na celom da bude).

i stavim ja malo one kucine jos preko toga zavrnem onako isto kao prosli put (opet moze da se okrene sraf, ali sam nasao polozaj u kome najjace drzi da ne moze rukom da se odvrne).

do sad sam presao oko 220 km tako i nije curelo nista, tek sad vidim da je sa strane na koju je motor nagnut kad je na nozici procurelo kod srafa i dihtunga. proverim da se nije odvrnuo sraf, ne moze vise da se zavrne to je to.

i sta sad da radim jel ima da se kupi taj deo sa srafom ili samo sraf sa tom karikom, ako je ona uopste od njega?

nista ne razumem, sta se polomilo uopste?

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Oćeš reći bilo je nešto u navoju na šarafu?

Bilo je metalno i išlo je u krug kroz skoro cjeli navoj u šarafu?

I sad kad si to izvadio šaraf proklizava?

Znaš li šta je to?

Navoj u karteru, jebo si mu kevu... :goodluck:

Да ти неко уреже нови навој и пажљиво увијеш нови вијак који одговара том навоју....

mozda i ne.. posto je mesto gde se nalazi sraf za ispustanje ulja vezano sa 3 srafa i skida se ceo taj deo.. zvacu sutra massetehnik da vidim da li imaju ceo taj deo zajedno sa srafom..

Па и не мораш да дајеш новце и чекаш нови део - то нарезивање навоја је по' сата посла са све паузама за пиво, максимум.

• Drug član, 2265 postova

Da se pohvalim da sam malo poradio i na performansama.

Rasturio sam donirani auspuh od SM-a, pocupao pregrade, a kroz sredinu provukao perforiranu cevku i stavio da izlas bude sirine izduvne grane. Sa stanovista estetike i, a bez odgovarajuceg alata nije bas da lici na nesto, ali bitno mi je bilo ono unutra, pa se time nisam opterecivao.

Uz krug - dva na gornjem srafu karburatora, i dva zareza podignutim siberom, osetno se dobilo na performansama u celom opsegu obrtaja, kako u maksimumu, tako i po pitanju elasticnosti.

Sto se zvuka tice, glasniji i basovitiji u odnosu na fabricki, ali ne preterano bucan i napadan i bez preteranog urlanja na visokim obrtajima, sto je bitno zbog turaznije putne brzine manjih kubikaza.

Sve u svemu, prezadovoljan sam ovom operacijom. :moto3:

Samo zamenom auspuha, a pre nego sto sam pomerio siber na igli u karburatoru, primetio sam poboljsanje u prvoj polovini obrtaja, ali i blagi gubitak snage u drugoj, uz smanjen opseg obrtaja. To me je asociralo na standardno ponasanje SM-a, (s'tim da je SM nesto mrsaviji i u donjem opsegu obrtaja), pa bi mozda podizanje igle za zarez bio odgovor za nesto slabije performanse u odnosu na Enduro u fabrickoj izvedbi.

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: CBR 600 F4i

Citam ovu temu i nikako ne mogu da skontam koji tip lancanika treba da kupim... Moze li mi neko pomoci da rezimiramo ovu pricu?

Vozim QM200GY - B(A) tj. SM, 2007. godiste, ima dobos kocnicu na zadnjem tocku, 6 rupa za zadnji lancanik, bez silent block-ova.

Da li za njega pasuje:

JTF409 15 zuba - prednji lancanik

JTR809 48 zuba - zadnji lancanik

lanac 428, ali koliko clanaka da uzmem? negde sam procitao 136?

Moj lanac se toliko isteglio da sam morao da ga skratim za 4 clanka jer nisam vise mogao da ga dotezem i nastavio je da se tegli... Sada je vec u raskoraku sa lancanikom i slomio je vrh shakog drugog zuba na zadnjem lancaniku... :(

Ima li neko iskustva sa D.I.D. 428h lancem? Mislio sam da stavim njega, ne isplati mi se da za moj motor kupujem neke skuplje lance sa O/X ring-ovima...

Imate li neku preporuku gde sve to da narucim, a da ne cekam dugo na isporuku? Ipak su mi lanac i zadnji lancanik u ocajnom stanju... :(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja