ts-chopper 113 Napisano Decembar 17, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Pa kod mene i nece da se zavrti turbina muski, preko 0,5-0,6 bara mozda nece ni ici. A mogo manje ce se grejati nego kod cetvorotaknog motora zbog par razloga: pogon (izduvni gasovi) ce ici tek nakon rezonantog auspuha, znaci ti gasovi (koji imaju ogromnog uticaja na temperaturu usisa jer zagrevaju celu turbinu) su u ovom slucaju dosta ohladjeni, rezervoar za ulje koje ide kroz turbinu ce ce biti izgradjen u obliku hladnjaka sa rebrima. Taj roto-ventil koji je imala jawa je super stvar, ali kod mz-a ulogu roto ventila imaju pera na donjem delu klipa, tako da isto kao i java i on usisava u prostor ispod klipa (karter)tj, u prostor radilice. Interkuler ili hladnjak vazuha nije neophodan (nemaju ga ni svi fabricki turbasi). A kao sto sam vec napomenuo put od karburatora, do cilindra je preko turbine koja je odmah uz cilindar, tako da je usisna grana minimalne duzine, pa ce se motor, dok se ne "zalaufa" turbina, ponasati kao obican karburatorac. Znaci lag bi trebao manje da se oseca nego sto je to slucaj kod cetvorotakne masine. Ovo je sve teorija, pokusacu pa cemo videti...naravno sve kritike i saveti su dobrodosli. Od kompresora sam odustao zbog kompikovanosti regulacije broja obrtaja pri ekstremno visokim obrtajima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Decembar 17, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ovde nadjes nesto korisno.. http://cx500forum.com/index.php?/forum/7-cx500-cx650-turbo-forum/ l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 22, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Nastavak radova. -Danas sam napravio produzetke za zadnju vilu. Celom duzinom je unutar vile ubacena cev a preko nje na mestu prekida je ubacena cev precnika same vile. Tako da ce sama vila (pore toga sto je duza za oko 10cm) biti i mnogo jaca nego original (doduse i malo teza). -Pored ovoga razdvojio sam zadnji blatobran, i spremio parce lima kojim cu ga prosiriti. Nadam se da cu sutra sa drugom zavrsiti varenje oba dela CO2 aparatom. - Poceo sam da pripremom felne, ali sam potrosio brusne ploce za brusilicu, pa cu morati sutra u kupovinu. Falice mi i WD-40 jer su zice prilicno zapekle. - Nasao sam i dve uljne pumpe (za turbinu), ali sam u dilemi, nekako su mi nezgodne za ugradnju. Verovatno cu se odluciti za jednu drugu varijantu da napravim malu uljnu pumpu koja bi se ugradila u malu deklicu kod kvacila. Ocekujem i da mi se javi jedan prijatelj u vezi iglica donjeg lezaja klipnjace. Tako drugari... TS ne spava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 22, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Nista ja to ne verujem dok ne vidim... :zvizduk: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 22, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ma ispraznila mi se baterija na mobilnom, inace bih malo fotografisao. Sutra nadam se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Decembar 22, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan Nista ja to ne verujem dok ne vidim... :zvizduk: ma bolje i da ne gledam.. sta ovom padne na pamet, i u CAGI-ju bi se zabrinuli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 23, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Produzena viljuska, jos samo da se obrusi visak vara i moze na farbanje. Zadnji blatobran je takodje prosiren, i on treba da se obrusi i zagituje. Jedino me muci tocak... ove zice ni da pomisle da se odviju...vidim ja, bice tu muke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Decembar 23, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, nove žice u džep i sa njima cvikcangle... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Decembar 23, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Najgore je dok ne provališ da li te jebe masa ili pojedinac.Posle je sve ,nekako lakše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 23, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan a slikeeee?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 23, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Bice.... ma Sumi nemoj da me za***as... treba valjda nesto i da radim, a ne smao da slikam... trentutno vise drzim bruslilicu u rukama, nego fotoaparat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 23, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Bice.... ma Sumi nemoj da me za***as... treba valjda nesto i da radim, a ne smao da slikam... trentutno vise drzim bruslilicu u rukama, nego fotoaparat. pa uposli nekog drugog to da slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Decembar 23, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 24, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Evo, nisam jedini koji ugradjuje turbo na dvotaktnoj masini. Ovaj lik izvukao impresivnih 42 konja od obicne vespe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Decembar 24, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Coperu koliko vidim ovaj lik je koristio turbinu novije generacije kao sto imaju tdi motori dok sam mogao da primetim da je tvoja od nekog golfa starog dizaja Trebao bi da imas sto manju turbinu da bi uspeo da je zavrtis dovoljno da pocne da puni jer ako koristis veliku za nju ti treba mnogo izduvnih gasova da bi se dovoljno vrtela sto znaci da ce trebati veliki gas da bi dobio neki rezultat Neznam da li si razmisljao u tom pravcu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 24, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan eto strucno misljenje iz prve ruke! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 24, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam razmisljao u tom pravcu.... Ova je veca i jeste od dizela, 1.6 , e sad, taj dizel motor starije generacije se vrteo na 2-3000 rpm, sto je menogo manje nego mz-ovih 5-8000 rpm. Sa druge strane dizel je cetrvorotaknti ciklus a MZ je dvotatni, sto ce reci sledece: nedostatak u zapremini motora se kompenzuje razlikom u broju obrtaja, a deo razlikom u broju taktova po ciklusu. Pored ovoga stoji ono sto sam vec pomenuo u ranijim postovima (kao da postim ) a to je da ne zelim preveliko punjenje turbine, vec reda velicine 0.5 bara eventualno malo preko ali ne vise od 0.8 bara,tako da ce ova turbina i raditi smanjenim kapacitetom. A opet ima dovoljan pratok da motor nesmetano radi cak i kada se turbina ne vrti (odnosno vrti veoma sporo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 24, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa onda stavi elektro motor sa turbinom,to jest ventilatorom,,dobices isto.. samo me zanima kako ces vreo vazduh da ohladis.. benzin i vreo vazduh iz turbine nikako nesmeju da se mesaju u usisnoj grani..jer vazduh koji se pod pritiskom ubacuje se greje.. e to trebas da resis...po meni bolje resenje je kompresor,no dobro,probaj pa vidi,mozda i nedobijes nista.. turbini treba malo vise da se zavrti da bi radila,gasova iz 1600cm ima malo vise nego na cvaji od 250cm,,to jest,kad bi merili sta izadje na auspluh,,,mnogo mnogo kolicinski vise izbaci 1600cm nego 250cm,,dzaba broj obrtaja,treba veliki prootok da je zavrti..,nece mozda previse da vrti,to je ok,ali dali ce to biti dovoljno da ga napoji... uh,,mnogo toga sto bi trebalo resiti.. celo klipa mora da bude kovano,,,ili ojacano,,i zbog pritiska i zbog temperature... ili ces na kraju da trzis turbo kao ukras,,,ili dobar interkuler.....e to je vec slatka muka..razvuci creva hladjenje......... aaa,ja imam viska ct 27,mala slatka i lepa...maze se uljem iz motora auta,od supre 3.000cm,,, imam i negde njen inter kuler,i ventil iiiii imam jos svasta nesto od nje,mozda mogu da ti pozajmim za experiment..mada znam da se od daihatsua nekog sa 3cilindra stavljala turbina,on je 900cm,ali zadovolji uljaru 1100....jedva ali je zadovolji,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 24, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan samo me zanima kako ces vreo vazduh da ohladis.. benzin i vreo vazduh iz turbine nikako nesmeju da se mesaju u usisnoj grani.. Nema usisne graneee.. a karb ide na turbinu pa iz turbine u cilindar... nisi pazio na casu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 24, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan elo klipa mora da bude kovano,,,ili ojacano,,i zbog pritiska i zbog temperature... Opet gresis!!!! kod 4t motora turbina potisnutu smesu ubacuje direktno u komoru za sagorevanje zato idu kovani klipovi, da izdrze dodatni pritisak kad se vetili otvore!!!! a ovde ide u komoru ispod pa u komoru sagorevanja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 24, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan samo me zanima kako ces vreo vazduh da ohladis.. benzin i vreo vazduh iz turbine nikako nesmeju da se mesaju u usisnoj grani.. Nema usisne graneee.. a karb ide na turbinu pa iz turbine u cilindar... nisi pazio na casu.. znaci gorivo opet prolazi kroz vrelu turbinu... bas ako napravi dobro hladjenje izduvnih gasova...da hladan vazuh vrti turbinu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 24, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je da probam, kao sto sam rekao, kada zeznem stvari sa tuniranjem cilindra onda ide novi klip i cilindar, a ako zeznem sa turbinom, skinem je i vratim stari auspuh i vozim kao i ranije. Ovu turbinu sam dobio na poklon, tako da osim utrosenog vremena nista ne gubim. Mozda ste u pravu, i sigurno imate vise iskustva od mene, ali eto ja uvek volim da ucim na svojim greskama (nekada se dasi da budem i u pravu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 24, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan A mogo manje ce se grejati nego kod cetvorotaknog motora zbog par razloga: pogon (izduvni gasovi) ce ici tek nakon rezonantog auspuha, znaci ti gasovi (koji imaju ogromnog uticaja na temperaturu usisa jer zagrevaju celu turbinu) su u ovom slucaju dosta ohladjeni, rezervoar za ulje koje ide kroz turbinu ce ce biti izgradjen u obliku hladnjaka sa rebrima. Da ne ponavljam. Pored toga smesa se dodatno hladi unitar rarilice (mz ima tu rebra za hladnjenje) i dok dodje preko prelivnih kanala (u cilidru koji opet ima rebra za hladnjenje) biva ohladjena na optimalnu temperaturu... ili ne ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 24, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan A mogo manje ce se grejati nego kod cetvorotaknog motora zbog par razloga: pogon (izduvni gasovi) ce ici tek nakon rezonantog auspuha, znaci ti gasovi (koji imaju ogromnog uticaja na temperaturu usisa jer zagrevaju celu turbinu) su u ovom slucaju dosta ohladjeni, rezervoar za ulje koje ide kroz turbinu ce ce biti izgradjen u obliku hladnjaka sa rebrima. ako je nezagrejes dovoljno nece moci da kompresuje vazduh,,,a samim kompresovanjem vazduha se greje,, nije problem sto se greje nego da se nepregreje.... blizu je karb,isparavace gorivo..... ili nedj boze da se zapali... valjda nece znam da smo ko klinci montirali levke na motore i usmeravali ka napred,i obradjivali donje zone iglica iz zibera,,sto ga brze vozis vise se i iglica sa siberom pomera na gore,dobija vise goriva,al dobija i vazduha vise,,znam da je bilo smesno videti ali je bilo korisno..ono kao japanski ram sa eir tehnologijom.. funkcionisalo na svim tomosima,ukradeno sa jawe babete.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 24, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Pa koliko znam nije temperatura ta koja kompresuje vazduh vec je u pitanju zapreminski protok izduvnih gasova, a on u ovom slucaju ne zavisi mnogo od teperature. Po jednacini kontinuiteta (mehanika fluida) protok na ulazu u auspuh jednak je protoku na izlazu (tj. protoku kroz turbinu) Kako se radi o kontinualnom protoku zapremina ce se neznatno menjati time sto se ti gasovi ohlade u auspuhu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...