Jump to content

Moto Zajednica

Racija na Miseluku

Recommended Posts

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Nije tacno da policija ne radi iste stvari i na zapadu. Mog drugara i njegove pajtase(prave Svabe),policija opkolila i svakog slikala,kao i kacige,kompletne motore,opremu do detalja i upozorili ih da ubuduce ne prave probleme jer ih sad sve imaju u arhivi i da ce svaki snimak biti koriscen protiv njih.

Rutinski policija kontrolise i auta na odmoristima kraj autoputeva...

Dakle nije tacno da policija ne radi iste stvari i u Evropi,samo je neko doyivio a neko jos nije...

Nije tacno da je policija samo kod nas stroga i da je ranije bilo puno bolje. Jednostavno nije tacno jer je policija od pomtivijeka bila okrutna i privodila i peglala i privodila na ifnormativne razgovore...

Moje licno misljenje je da je policija najblaza upravo sada...od kad znamo za miliciju...

Pojedini slucajevi neprijatnosti ipak nisu pravilo...

Nas je prije dva dana zasutavila policija radi kotrole,na ulazu u Banjaluku i to oko 7sati,bio je vec mrak.

Ljudi se poslije upisivanja podataka izvinjavali sto su nas zaustavljali i jos pravdali,znate imamo akciju,klinci voze brzo,bez kaciga,neregistrovane motore,izvinte jos jednom itd...

jel ti citas sta si napisao? Da ubuduce ne prave probleme!!! Znaci da su ih dosad zaustavili ,nije bila rutinska kontrola vec evidentirali bajkere koji prave probleme...to nije rutinska kontrola.

Pa sta tebi tu nije jasno?

Zamisli kakva bi se kod nas digla frka da nas policija zaustavlja i slika svakog pojedinacno... Kod njih je to sasvim normalno. Po meni je to radikalnije od rutinske kontrole.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: GSXR

Panduri su svuda isti. Nisu nasi ni bolji ni gori

U najdemokratskijoj zemlji na svetu policajci su tipa ubili od batina. Sve je to snimljeno i nikom nista

Tako da mani te se tih gluposti da tamo preko policija ne zaustavlja zbog rutinske kontrole i da su svi fini i posteni, a samo nasi ne valjaju

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Hornet S

Ja sam bio na Miseluku.

Motor registrovan,imam dozvolu,sva oprema,imam cak i prvu pomoc. Ali sam morao da sacekam pola sata da iskontrolisu,pa da idem. Kako oni meni mogu vratiti tih pola sata zivota? Nikako! Mogu li mi objasniti zasto na takav nacin? Ne!

Mogao me na prilazima rutinski zaustaviti,prekontrolistati i dovidjenja. A zasto da me zaustavi kada ni brzinu nisam prekoracio? Vozio sam 60 preko mosta,jer uvek tako vozim tuda zbog kamera.

Drugari,osecaj je odvratan kada te neko tretira kao kriminalca,a ti to nisi.

Plus znam dvojicu koji nisu kaznjeni-jedan bez dozvole,drugi sa neregistrovanim motorom. Izmigoljili su se.

Sada nije pitanje da li je to dobro ili lose. Pitanje je cilja te provere,jer verujem da je svega nekolicina bila "neispravna" , a neki od njih nisu odgovarali. Svi ostali,koji su "ispravni" su morali ucestvovati u tome.

Policajac koji je mene kontrolisao je bio korektan i poslovan.

I da zakljucim,zasto ja kao "ispravan" moram to da dokazujem. Valjda se krivica dokazuje.

Nemoj sada pogresno da me shvatis. Ali i sam znas da se tu ne okupljate samo radi druzenja ;)

A takodje ne treba zaboraviti da je ljudima jos uvek u glavama sveza ona saobracajka na bulevaru proslo leto.

Tako da tebi ne pise na celu da li si posten ili ne.....to policajac ne zna i on mora zadrzati autoritet kada ti se obraca.Na kraju krajeva vozis Horneta, a on ne zna jesi li jedan od "njih".

Ne pravdam ja ni policiju, eto kao sto kazes neki su se izvukli zbog korumpiranosti ili neke tamo veze -sta god.

Medjutim kapiram te, jer i ja bi se isto odvratno osecao da sam u tvojoj kozi bio taj dan, ali na zalost to je ta losa reputacija koju nam 10% idiota napravilo.

Zato glavu gore druze, samo ljubazno i dokazimo im da manjina nece okaljati vecinu.

Nisam ni rekao da je bilo korupcije,vec da su se u masi izmigoljili.

A drugo,iako vozim Hornet,ne mora da se predpostavlja nista. Vozim motor isto kao i svako drugi koji vozi bilo kakav motor. Nacelno sam protiv pretpostavki krivice.

Inace ni ne idem na Miseluk,igrom slucaja sam se trebao naci sa drugarom,pa smo planirali u voznju van grada i bilo je najzgodnije tamo. On vozi TDM,pa je prosao isto kao i ja.

I sto ne bih smeo ili ne bih trebao da dolazim na Miseluk kao posmatrac!? Ne divljam u saobracaju,i ne odobravam divljanje.

A mozda mi se pregrejao motor,pa sam stao da se ohladi.

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Ja sam krajem 80tih vozio Apn i krijo se od policije jer nisam imao dozvolu. Policajac me trazio i pitao klince ispred zgrade,ko ovde ima motor. Potom mi je sa pendrekom dolazio na vrata i htjeo na silu da udje u stan pa se gurao sa mojim starim u hodniku. Imao sam 13 godina i nisam klasicno "bjezao" jer nisam ni usao u ulicu gdje su oni stajali vec ranije skrenuo dok su se oni setali. On me skontao i trazio po naselju. Sta bi bilo da me zaustavio? Naravno, ne pravdam svoje ponasanje.

Policajac mi izvadio ventile iz bicikla i iste oduzeo jer sam drugara vozio na paksicu a on je stajao a ne sjedio,kako je trebalo.

Dakle bilo je "policijskog nasilja" i ranije.

Nasilja ima i na zapadu. Ko ne vjeruje nek proba neku glupost vani. Nek divlja sa motorom ili bjezi policiji pa nek uporedi.

Nasi su male mace...

Jbg. Ninja upropastismo ti temu :neznam: a samo si htio da pitas"sta je bilo na Miseluku?" :) Sorry

• Svrati ponekad, 246 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion

Ne razumem vas.Ako ne nadjete vozilo gde ste ga ostavili-zovete policiju,ako primetite nasilno otvorena vrata stana-zovete policiju, ako vas neko opljačka-zovete policiju, ako vas policija zaustavi radi rutinske kontrole e onda su sve i svašta.Ako ne daj bože na putu naidjete na saobracajnu nesrecu i čovek krvari, čime ćete zaustaviti krvarenje?Maramom sa glave ( kao u partizanskim filmovima) ili sterilnom gazom?Odakle sterilna gaza?

Da se razumemo niti sam pandur niti doušnik neke tajne ili javne službe.Znam samo jednog pandura, mog komšiju i stvarno je ok lik.Neka pravila i zakoni moraju da postoje.Uostalom to nas razlikuje od divljih životinja a čak i kod njih postoje pravila koja se poštuju.

Meni za koji dan stiže tablica i ja idem u vožnju sa prvom pomoci u gepeku i kacigom na glavi.Svakom bajkeru koga sretnem na putu javicu se, ako on pomisli da je to lažno moralisanje ili da sam neki doušnik ne mora mi odgovoriti.Ja vozim kada hoću,gde hocu i sa kim hocu, i uživam u tome.A ko, i šta misli zabole me!

• Podržavam 8

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

Ja sam pre par godina imao neprjatnu situaciju na Miseluku ... Dok smo iz centra isli ka miseluku (dva motora i auto) jedan od motora je zaostao za nama , i na zadnjem semaforu pre mosta je stustijo motor i prosao kroz crveno pritom je u raskrsnici isekao golfa u kome su bili neki panduri u civilu ... kad je stigao na miseluk za njim je doleteo i golf i pitali u masi (bilo dosta ljudi te noci) da ne bi cimali redom lik se sam prijavijo .. nista mu nisu rekli samo mu uzeli dozvolu i rekli da se javi sutra u sup ...

Ako se prijatelj ovim putem prepozna ima puno pozdrava od mene :zdravo:

• Zainteresovan, 974 postova

Ne razumem vas.Ako ne nadjete vozilo gde ste ga ostavili-zovete policiju,ako primetite nasilno otvorena vrata stana-zovete policiju, ako vas neko opljačka-zovete policiju, ako vas policija zaustavi radi rutinske kontrole e onda su sve i svašta.Ako ne daj bože na putu naidjete na saobracajnu nesrecu i čovek krvari, čime ćete zaustaviti krvarenje?Maramom sa glave ( kao u partizanskim filmovima) ili sterilnom gazom?Odakle sterilna gaza?

Da se razumemo niti sam pandur niti doušnik neke tajne ili javne službe.Znam samo jednog pandura, mog komšiju i stvarno je ok lik.Neka pravila i zakoni moraju da postoje.Uostalom to nas razlikuje od divljih životinja a čak i kod njih postoje pravila koja se poštuju.

Meni za koji dan stiže tablica i ja idem u vožnju sa prvom pomoci u gepeku i kacigom na glavi.Svakom bajkeru koga sretnem na putu javicu se, ako on pomisli da je to lažno moralisanje ili da sam neki doušnik ne mora mi odgovoriti.Ja vozim kada hoću,gde hocu i sa kim hocu, i uživam u tome.A ko, i šta misli zabole me!

Jos da je pola tvog gornjeg dela teksta tacna ja bih bio srecan. U ovoj drzavi policija je retko kome ista nasla. Sem ako nemas vezu da ih gonis da rade svoj posao za koji su placeni ( + ono sto otmu!) A evo ti i par primera. Obiju stan od zeninog brata i prvo policija nece ni da dodje zato sto ih mrzi, kazu dolazimo sutra. Pa onda kada su dosli nisu ni pogledali vec samo zapisnik i cao. A provalnike je snimila kamera iz menjacnice u prizemlju i on im nudi snimak. A oni nisu hteli da uzmu kazu ne treba! naravno nikada nikoga nisu nasli. Na lice mesta saobracajke dolaze posle 100god a kada treba negde da se naplati kazne eto ih veoma brzo! Kada sam bio klinac u prisustvu jednog pandura lik sa pistoljem mi preti on stoji pored u svojoj smrdljivoj uniformi i gleda bledo. I NISTA!!!! Nije rec rekao. I imam jos primera i to licnih ali ajde. I onda mi neko kaze da necemu sluze. Sluze samo da otimaju, kradu, maltretiraju, varaju... 90% njih su najobicnije picketine i seljacine koje nisu imale nista pametnije u zivotu da rade i pobegli iz blata i govana! I nisu imali ni muda da budu krimosi pa su panduri koji se kriju iza znacke! Nedaj boze da nekome oni zatrebaju bolje sam da se ubije! I za to imam vise licnih primera. A nikada u zivotu nisam prekrsio zakon! A kada su i trebali nije ih bilo! Stetocine!

• Podržavam 5

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Slazem se sa tobom Marko, meni su isto opljackali vikendicu i maznuli mi jako vredne stvari, alat mehanizaciju itd........panduri nisu hteli da dodju uopste, a kada smo dobili racun za telefon zakljucili smo da je obijac telefonirao bas dobroooo.....i izvadili smo listing iz poste i ponudili to pandurima ali njih to nije zanimalo?????????

Izgleda da sam trebao ja da budem pandur!!?????

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5560 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Toliko su panduri prethodnih godina srozali sami sebi ugled i poverenje koje bi narod trebao da ima u njih. Mnogo puta, kad su trebali da ti se nadju, oni nisu, a isto tako kad je trebalo da maltretiraju, biju i sl. nije im bilo tesko. Da li je do podredjenih ili nadredjenih, mene na kraju ni ne zanima.

Duboko se u narod ukorenilo uverenje da ako ti zatrebaju, od njih nema ni po k..ca, samo ako treba da globe!

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 974 postova

Neki od ovih mojih iskustava su skorijeg datuma. Npr to sa obijenim stanom je staro 2 god. A lepe uspomene mi se protezu sve do ranog detinjstva. I jos jednom napominjem da niko iz moje porodice nikada nije imao problem sa zakonom, kao ni ja. Najaca stvar je bilo mojih par saobracajnih prekrsaja iz ranijih dana. Tako da se oni nikada nece promeniti.

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Toliko su panduri prethodnih godina srozali sami sebi ugled i poverenje koje bi narod trebao da ima u njih.

A koliko se tek narod srozao, da ne pominjemo :(

• Podržavam 7

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Toliko su panduri prethodnih godina srozali sami sebi ugled i poverenje koje bi narod trebao da ima u njih.

A koliko se tek narod srozao, da ne pominjemo :(

Ah, ti tako znas da das coveku podrsku. :oda2: :oda2:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja