Jump to content

Moto Zajednica

Nova saobraćajna isprava

Recommended Posts

• Zainteresovan, 188 postova
  • Motocikl: Z1000SX

Jedno glupo pitanje:odem da kupim vozilo koje ima novu saobracajnu kako da znam koje je godiste,koliko ccm,itd,moram da vodim saobracajnog policajca sa mobilnim citacem da mi ocita bukvicu?Jao Majko Srbijo!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 204 postova

Za čitanje novih dokumenata od hardevra vam treba najobičniji čitač smart kartica (isti se koriste za bankarske kartice prilikom elektronskog plaćanja i slično i može se nabaviti na svakom koraku)... Za iščitavanje podataka sa LK sa sajta MUP-a može da se skine program "Čelik" - prikazuje na ekranu podatke očitane iz LK koji mogu da se odštampaju. Pretpostavljam da će vrlo brzo na istom mestu osvanuti i aplikacija/e za čitanje saobraćajnih i vozačkih...

Ako je kraj godine vrlo brzo - onda DA.

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Jel to proverena informacija da će odgovarajuća aplikacija biti dostupna tek krajem godine? Pitam zato što to jako interesuje mog kolegu zaduženog za vozni park u firmi...

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000 Fazer

Jedno glupo pitanje:odem da kupim vozilo koje ima novu saobracajnu kako da znam koje je godiste,koliko ccm,itd,moram da vodim saobracajnog policajca sa mobilnim citacem da mi ocita bukvicu?Jao Majko Srbijo!

Obrazac saobraćajne dozvole sadrži:

1) Prednja strana obrasca u središnjem delu sadrži tekst: "Republika Srbija" ispisan na srpskom jeziku, ćiriličkim pismom i na engleskom jeziku, meñunarodnu oznaku "SRB", a ispod toga, naziv: "SAOBRAĆAJNA DOZVOLA" ispisan na srpskom jeziku, ćiriličkim pismom i na engleskom jeziku.

Ispod naziva dozvole nalaze se rubrike sa tekstom: "Registarski broj vozila", "Datum izdavanja", "Registarski broj dozvole", "Dokument izdaje", "Matični broj vlasnika", "Prezime (naziv) vlasnika", "Ime vlasnika", "Prezime (naziv) korisnika", "Ime korisnika" i "Matični broj korisnika", ispisanim u deset redova, na srpskom jeziku, ćiriličkim pismom i na engleskom jeziku.

U gornjem desnom uglu je Mali grb Republike Srbije na pravougaonoj podlozi.

U gornjem levom uglu nalazi se prostor za oznaku dokumenta, a ispod toga strelica koja ukazuje na smer ubacivanja saobraćajne dozvole u čitač dokumenta.

U donjem desnom uglu nalazi se prostor za serijski broj saobraćajne dozvole.

2) Na poleđini obrasca nalaze se rubrike sa tekstom: "Vrsta vozila", "Marka", "Tip i model", "Boja vozila", "Broj šasije", "Godina proizvodnje", "Radna zapremina", "Snaga motora", "Masa vozila", "Nosivost", "Broj sedišta", "Broj mesta stajanja", "Broj osovina (za priključna)", "Datum prve registracije" i "Napomena" (sa podrubrikama: "duplikat" i "ograničenje otuñenja do"), ispisanim u šesnaest redova, na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom i na engleskom jeziku.

• Podržavam 1

• U prolazu, 57 postova

Za auto sam predao 28.01 i dobio je juce tj. 23.02,za motor predao danas 24.02 pa cemo videti na salteru u Ljermontovoj kazu 10-15 dana mada ja mislim da je to pre 20-25 dana....videcemo...

Jesi dobio i novu tablicu za motor? Kako izgleda, jesu i nju menjali?

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Za auto sam predao 28.01 i dobio je juce tj. 23.02,za motor predao danas 24.02 pa cemo videti na salteru u Ljermontovoj kazu 10-15 dana mada ja mislim da je to pre 20-25 dana....videcemo...

Jesi dobio i novu tablicu za motor? Kako izgleda, jesu i nju menjali?

Dobio sam novu tablicu i nalepnicu kao i papir koji menja saobracajnu. Svojih slika nemam ali dimenzije su nesto vece od predjasnjih 153mm sa 153mm. Evo odlicnog teksta o tome iz drge teme pa vidi:

Evo i ja registrovao i dobio punoletnu....

1B2A9231-A790-FF40-8FED-B6F14060F894_thumb.jpg

Cak je i malo ostecena totalno losa zavrsna obrada :moto3: mozda je za 2 milimetra sira i duza ali staje u stare ramove.

Nalepnica poveca i ne bas lepljiva...

14677A17-100F-FD45-91A7-83AD7381B3F7_thumb.jpg

...oni nalepe foliju preko nje pa zato nemoze da se lepi iznutra mada nevidim, ako nekome bas treba sto ne bi obrnuto zalepio istu i onda moze da je zalepi iznutra...

Gospodja sto radi na salteru rece da moze i pozadi da se nalepi i uputi me na oglasnu tablu da procitam opavestenje o nalepnicama mada tamo nepostoji ta mogucnos vec na vizir sa leve strane ili ako vec nemoze blizu fara da bude vidljivo sto znaci konkretno u mom slucaju da ide na levi stap....

I treca mada privremena stavka saobracajna.....

2276F065-7F47-C44D-8C27-117D7566CD30_thumb.jpg

....na istoj se izgubio broj motora, ali ga upisuju na tehnickom pregledu na onom listu koji sad vise nije ona dva lista kao da su iscepljeni iz sveske nego obican A4 istampan na kompjuteru. Celo zadovoljstvo me kostalo 10800 din pa ko voli nek izvoli...... :zdravo:

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

2) Na poleđini obrasca nalaze se rubrike sa tekstom: "Vrsta vozila", "Marka", "Tip i model", "Boja vozila", "Broj šasije", "Godina proizvodnje", "Radna zapremina", "Snaga motora", "Masa vozila", "Nosivost", "Broj sedišta", "Broj mesta stajanja", "Broj osovina (za priključna)", "Datum prve registracije" i "Napomena" (sa podrubrikama: "duplikat" i "ograničenje otuñenja do"), ispisanim u šesnaest redova, na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom i na engleskom jeziku.

Ovde moram da se umesam, i navedem sta od gore navedenih podataka NE SADRZI nova saobracajna :)

"Vrsta vozila" - NEMA

"Boja vozila" - NEMA

"Godina proizvodnje" - NEMA

@GIXXER, ja sam nezvanicno cuo da ni na cipu nema podatka o godini proizvodnje, pa ako je to tacno, samo ce sup posedovati taj podatak u svojoj bazi, a ako je i to tacno, verujem da ce nam drzava izaci u susret, i za simbolicnu novcanu nadoknadu izdavati potvrde o starosti vozila kad dodje vreme za prodaju :D

• Zainteresovan, 952 postova

Na tačnu godinu proizvodnje prilikom kupovine obraćaju pažnju samo preprodavci i budale. Prvi da bi posle šminkanja bolje uvalili onim drugima a ostali se uzdaju u svoje oči.

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: Honda Dylan 150cc

мени чудно што сам добио нову возачку приликом уписа А категорије (1500дин) али нема чипа :zbunjen:

односно нема оног дела са стерлицом и где се убацује, а ни чипа као на ЛК :zvizduk:

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000 Fazer

Ovde moram da se umesam, i navedem sta od gore navedenih podataka NE SADRZI nova saobracajna :)

"Vrsta vozila" - NEMA

"Boja vozila" - NEMA

"Godina proizvodnje" - NEMA

@GIXXER, ja sam nezvanicno cuo da ni na cipu nema podatka o godini proizvodnje, pa ako je to tacno, samo ce sup posedovati taj podatak u svojoj bazi, a ako je i to tacno, verujem da ce nam drzava izaci u susret, i za simbolicnu novcanu nadoknadu izdavati potvrde o starosti vozila kad dodje vreme za prodaju :D

http://www.registracija-vozila.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=248&Itemid=108

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Uopšte ne treba sumnjati da će kazne biti previsoke, da će maltretiranje biti golemo, da će se i ovako policijska država pretvoriti u Godzilla državu kojoj je sopstveni narod najveći neprijatelj i kome treba po što kraćem postupku doći glave.

Napraviće "oni" sebi novi, bolji narod! U stvari, sami sebi će biti narod, ne treba njima ovakav narod!!! Mamicu im...

• Podržavam 4

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: KEEWAY SPED 150

Pre neki dan sam, igrom slučaja, razgovarao sa vrlo visoko pozicioniranim saobraćajnim inspektorom baš oko novih saobraćajnih dozvola. Prvih nekoliko hiljada komada što je izašlo iz štamparije imale su grešku u čipu pa su povučene iz upotrebe, otud u početku ono kašnjenje od 30-tak dana. Ubuduće bi trebalo čekati max nedelju dana zbog toga što se nalog za štampanje prosleđuje štampariji (Kovnici novca ispod Košutnjaka) koja štampa i vraća nazad svim Mupovima.

I još jedna stvar: u čipu je zapisana kompletna istorija vozila, sa brojem motora, šasije, godinom proizvodnje, prvom registracijom, prvim vlasnikom...tako da patrola koja proverava saobraćajnu radio vezom izdiktira ime i prezime i broj saobraćajne i dobije sve navedene informacije o vozilu. U postupku nabavke u Mup-u je mobilni čitač sa displejem gde će policajac u svom službenom vozilu na licu mesta očitati čip u saobraćajnoj i odmah videti sve podatke.

Za vozačku: Zabrana bilo koje kategorije važi za sve kategorije i upisuje se u čip a kazne za vožnju pod zabranom su veoma velike.

samo napomena, imam novu dozvoli i ona nema cip...

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

U Požarevcu se saobraćajna čeka 10 dana, znači u Beogradu bi trebalo da je kraće od toga.

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Zna li neko šta se dešava ako na registraciju odem u zakonom propisanom roku - do 30 dana ranije? Trebalo bi da do dobijanja nove dozvole i tablica mogu koristiti stare? :stabre:

• Svakom po zasluzi, 12436 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

C, jok 1oda.gif

Predaješ staru tablicu i odmah dobijaš novu i papir A4 umesto saobraćajne.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3696 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
Arakis

Postavljeno Danas, 18:30 PM

C, jok

Predaješ staru tablicu i odmah dobijaš novu i papir A4 umesto saobraćajne

Moguće da je tako u Beogradu! U Nišu to izgleda ovako: Kad predaš dokumenta i staru tablicu ne dobiješ ništa, nego te obaveste da nakon dvanaest dana odeš ponovo po tablicu. A kad odeš opet, taj rok ti produže za još deset dana. Za to vreme (dvadeset dva dana) nemaš prava da koristiš vozilo!? I tek onda ti izdaju potvrdu (umesto saobraćajne dozvole)! U praksi to znači da oko dva meseca nemate mogućnosti da nesmetano (legalno) koristite sopstveno vozilo, iako vam za to vreme "teče" period za koji ste registrovali vozilo.

Još da napomenem da svaka od ovih "operacija" (predaja dokumenata, preuzimanje tablice, pa odlaganje i opet preuzimanje tablice, preuzimanje saobraćajne), podrazumeva i višesatno čekanje u redu ispred šaltera.

Meni se čini da je ovo prilična zajebancija naroda od strane "države", posebno ako se uzme u obzir i apsolutno neprimereno ponašanje pojedinih radnika MUP-a prilikom ovih "radnji".

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 295 postova

Prvi put cujem za ovo, u Kragujevcu dobijes potvrdu (A4 list) i dozvola stize za desetek dana. Ja sam moju uzeo prosle nedelje ali kao sto neko rece guzva je nevidjena na preuzimanju.

Da, odmah ti uzmu staru tablicu i saobracajnu.

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

C, jok 1oda.gif

Makar se ne stedi na papiru, A4 je prilicno veliko parce papira...

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

C, jok 1oda.gif

Ali tu onda upadamo u problem. Ako mi daju tablice i nazovi saobraćajnu, tj. potvrdu tada - ukrali su mi 30 dana registracije. Zar ne?

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Dakle, jeb'o lud zbunjenoga... :stabre: :stabre: :stabre:

Ma joooook... >:(

Četiri sata sam čekao u Ljermontovljevoj da se desi neko čudo. Četiri sata života sam izgubio a nemam pojma zašto i šta sam čekao. Predao sve papire i rečeno mi je "sačekajte". Četiri sata kasnije mi je šalteruša dala tablicu i papir umesto saobraćajne. Pa da ga je sama pravila, napravila bi ga za manje vremena. A tablicu bi ja brže napravio grickalicom.

I sad treba ja da ih zovem i pitam kad da dođem po saobraćajnu i opet čekam u redu kao par ljudi koji su uredno stajali sa mnom i čekali svoje saobraćajne. Bruka i sramota šta nam rade. Osećam se kao da mi se cela panduracija posrala na vr glave iz čistog hira.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja