Jump to content

Moto Zajednica

pantah

Članovi
  • Broj tema i poruka

    204
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu pantah

  • Rođendan 12.10.1961.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Karaburac

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

pantah's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

41

Reputacija u zajednici

  1. Ne znam samo što su se mučili da plate obezbeđenje i dovlače muzičare kad im jedan pucač uništi svirku. Mesto, domaćini, gosti i sam Sombor svaka čast. Osim naravno ...
  2. @lencuga To što je zakon u ovm delu oko "puta" u Srbiji pisao crnogorac ne znači da kod nas važi crnogorski zakon. Još.
  3. Pa ako ga koriste ukućani onda oni spadaju u određene učesnike u saobraćaju. Nemojte da padate na lakonaki napisana ograničenja koja samo definišu da je put čak i površina na kojoj je zabranjen saobraćaj bilo kome osim vlasniku.
  4. Prema ZOBSu u pravu su oni koji kažu da je policajac imao nadležnost na tom putu. Naime put je svaka izgrađena ili utvrđena površina po kojem se kreću ljudi ili vozila. Da bolje ilustrujem: Ako roditelj pusti svoje detence da vozi igračku (recimo nekog džipčića od metar dužine) sa elektro pogonom na putu od kapije do garaže koji se nalazi unutar ograde i sa zatvorenom kolskom kapijom on je napravio prekršaj što je dozvolio da maloletna osoba upravlja motornim vozilom (koje će biti proglašeno vozilom kategorije M1) koje pri tome nije registrovano i nije plaćeno osiguranje a ako dete udari u garažu onda kazna raste astronomski zbog urožavanja maloletnika. Iako smo ukazivali na besmislicu u datoj definiciji puta, kao i što smo tražili da se dečije igračke Segveji i slično posebno kategorišu, MUP je to odbio i insistirao na brisanju iz pravilnika o tehničkim uslovima za vozila.
  5. U stvari nije ni to legalno, čak i mi imamo zakon za zaštitu robnog znaka i tu se koliko se sećam baš pominje upotreba sličnog fonta i oblika radi dovođenja u zabludu.
  6. Pravilnik o ispitivanju je bitno izmenio priču. U stvari pravilnik je doveo do realizacije policijsku želju za krajnjim otežavanjem legalizacije svih prepravki a ne samo krš budževina. Za pojedinačno proizvedeno vozilo je pametno napraviti jedan mali eleborat i deklarisati kao proizvođač sve bitne karakteristike vozila (proivođač, tip, model, vrsta, oblik, vrsta motora, gorivo, zapremina, snaga, kategorija izduvnih gasova i način pripreme smeše, najveće dozvoljeno zagađene, najeveća brzina, masa praznog vozila spremnog za vožnju, najveća dozvoljena masa, a pametno je da se za sve elemente koji su korišćeni od postojećih motocikala napiše njihova homologacija i karakteristike kao potvrda da je moguće upotrbiti "baš te kočnice" jar su u originalu za sličnu težinu/brzinu... Onda je potrebno kontaktirati Agenciju za bezbednost saobraćaja i videti sa njima koja će sva ispitivanja zahtevati jer od toga zavisi ukupna cena igranja. Što više dokumentujete na početku manje ispitivanja smeju da zahtevaju. Ako sam nešto zaboravio ne zamerite ja ne radim na ispitivanju vozila. Bolje informacije možete da dobijete od rukovodioca Instituta za vozila AMSS CMV Mirka Gordića na 065/987 3114 (al ako može zovite u normalno radno vreme).
  7. Moraš prvo da proveriš da nije slučajno sipano kvalitetno sintetičko na prethodno korišćeno mineralno ulje. Ako je tako dešava se da mešavina ulja emulgira ko majonez, pozapušava sve sitne rupice za podmazivanje i ako ga voziš napraviš popriličnu štetu. Pomaže jedino ispiranje ili rasturanje.
  8. Mene je puklo 36 kV pa me i dalje zovu Panta. Nije bitan napon nego snaga koju izvor napona može da da. Ovo je bila neka ruska kaskada sa ekrana radio goniometra. Mnoooogo dioda i kondenzatora za umnožavanje napona ali srećom struja jedva da curi. Mada, jes me puklo
  9. Stop prekidač na volanu, ili neka od automatika koje stavjaju, na pr. ja moram da povučem kvačilo bez obzira dal je u brzini ili nije pa može da otkaže i taj prekidač, ili neko nagazio menjač i ubacio u brzinu a spuštena ćopava...
  10. lepo očisdtiš i udariš tanko stakloplastiku sa obe strane po bar jedno platno. Ako nećeš da se drndaš sa staklom možeš da koristiš dvokomponentni lepak (epoksi) i laneno platno.
  11. Nadam se da će nekih pomaka ipak biti. Danas me je kontaktirala Jasmina jer su se očigledno otvorila neka pitanja, s druge strane i ja sam dobio Alarm od FEMA-e da je doneta nova direktiva o homologaciji kategorije L koja između ostalog otvara i mogućnost homologacije (a to znači i registracije za javni put) teških kvadricikala jačih od 15 kW. Jasmina je o tome obaveštena i ja imam obavezu da joj pošaljem direktivu kad izađe i glasniku EU. Znači, nešto se kreće. Razumem sve koji imaju negativan stav, no ionako niko od tog negativnog stava nema ništa i on ništa ne menja. S druge strane pratćemo da li ima pozitivnih kretanja pa da im damo kocku šećera svaki put kada su dobri.
  12. Bilo bi dobro da se vlasnici ove vrste motora koji osete probleme sa kočnicama jave u neku od naših poslovnica (AMSS - Centar za motorna vozila - Beograd, Sombor, Novi Sad, Čačak, Niš). Obzirom da se ovakve stvari NE SMEJU DESITI! Jedini način da se ovako "karamelizira" kočna tečnost je dolivanje neodgovarajuće tečnosti, a ako se dešava "fabrički" bez dolivanja onda je neophodno da se pojava dokumentuje i prijavi preko sistema homologacije onoj laboratoriji koja je izdala dozvolu za kočnice. Da ne bi bila reklama oni koji su zainteresovani mogu da mi pošalju poruku za kontakt telefone i adrese. U Subotu imamo sastanak svih inženjera u firmi pa ću im najaviti ovu pojau i dogovorićemo se kako da prikupimo podatke (i koje - naravno).
  13. slažem se sa protestnim vožnjama sve dok se batinaši ne presele u zatvor.
  14. Jel ti Horgoš daleko? http://www.suzukimotor.rs/
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja