Jump to content

Moto Zajednica

draza

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1011
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Soko Banja
  • Motocikl
    Transalp `1998 & Transalp 1999

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

draza's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

530

Reputacija u zajednici

  1. Mislim da je od minimuma do maximuma skoro 400ml ulja . A toliko ima navoja na cepu . Tako da ako proveravate sa zavrnutim cepom onda ne radite to kako treba . Ako ne verujete probajte kada menjate ulje koliko ce da stane ovako a koliko onako . Imate na sto razlicitih manuala kako se ulje meri . Nije samo na Transalpu nego na svim motorima sa cepovima koji se zavrcu . Ni na jednom se ne meri kada se zavrne . A vi sad terajte pricu kontra da ste u pravu .
  2. Zasto niko nije ponudio pomoc ????? Mislio na ono sto je gore covek napisao . Zato sto svaka Tenera usijava granu pa ako to pocnu da pisu posle nikada nece da prodaju motor .
  3. I BMW uvek napravi SRANJE sa prvom serijom tako da nista nije cudno . Sve je sredjeno sve radi kako treba motor samo prede . A hvala ovima sto imaju takve motore i sto su mi izasli u susret . Ipak je ovo ostao forum za slikaje i kurcenje a ne pomoci itd . Ostalima hvala a tenerasima ......
  4. Jos jednom kada sam napisao USIJAJU ne znaci da se paterijal topi ili vec sta vec su onako CRVENKASTE vise NARANDZASTE . Mnogo je los kvalitet izduvnih grana i veoma je tanak . Zato bih i voleo neko da upali isti motor ako moze znaci ona prva verzije jer kod druge je tu nesto menjano . Malo zadrzi na nekih 2000 obrtaja jedno minut i pogleda da vidi sta se desava . Druga grana koja se ne USIJAVA ili vec kako ga razumete i ne moze da se usija jer se okalila ( po nasi a nemoguce je okaliti nesto jer mora da dodje do velikog usijanja ) jer je stalno pod vodom i prljzvstinom pa je promenila strukturu . . Znaci i rdjava je i u sustini kada kucnes po njoj i ovoj drugoj kao da su napravljene od dva razlicita materijala .
  5. Moram da nas da proverim sonde jedino mi je to ostalo . A i to sto kazes ako moze da se resetuje bilo bi ok . Mada mi se ipak cini da su sonde u pitanju . Ali i to nije problem rotiracu i pokusacu .
  6. Da li si to uradeo po novi bez svetla?
  7. A asto se tice sonde i to nije problem . rotiram proverim i otklonim i tu mogucnost . Ali iskreno tako su kurtonski napravljene grane da bih voleo da cijem od nekoga da proba isto ovo kao ja i da pogleda sta se desava . I ja ovo ne bi video da nije bilo svetla
  8. Hvala za komp . Ali to jos nemam . Sto se tice sajli on nema sajle vec motor koji otvara klapne . Ali za stelovanje opet treba nesto malo vise elektronike .
  9. Sve od ovog sto si pomenuo je ok Ajde redom Ventili sredjeni nisu pretegnuti a i da jesu gubio bi kompresiju\ Bobine su ok jer kada ih rotiram na drugom cilindru desava se isto Svecice isto tako menjam i opet isto Ostaje jos sutra da operem dizne u ultrazvucnoj i vise nemam pojma sta da radim . Zato bih molio ako neko moze da upali motor i na primer drzi na 2000 obrtaja nekih 20 30 sek da vidi da li se ta grana malo crveni . Ne USIJAVA se da moze da se kali nego se vidi da se menja boja . E sada zasto bas ta a ja sumanjm da je to mozda i kod svakog nego niste primetili . Leva grana se nalazi iza tocka i nju stalno voda bije kada je vruca i dvesta posto je promenjana struktura tog materijala . I onako kada cuknem necime ne zvuci mi isto . Ja ovo uopste ne bih primetio da nije nestalo struje . Znaci motor radi perfektno . Kompresija na oba klipa ista . I opet da napomenem sto se tice mehanike i bobina itd sve je OK . E sada komp Lambda sonde to je vec pitanje nisam toliko zalazio u problematiku . Ali cenim da 600ccm na jednom klipu mozda malo promeni boju grane . ILi pa kom ne baca dovoljno goriva i pravi mnogo vecu temperaturu zbog smese . Ali to bi se pa osetilo u voznji itd . Ali sv je OK . Tako da ako neko stigne i ako pali i kad pali motor neka proveri molim vas . Meni vise nista nije hitno sve je ok i tako ce i da se vozi .
  10. A i nema je jedna vec dve po cilindru
  11. Sve je ok . To i budala zna da izrotira sve sa leve na desnu i ako opet to radi sve je onda ok . Zar ne ? Inace imam servis mnogo mnogo godina ali ovo mi je malo cudno . Sve je ok a nesto mu smeta . Ali ne verujem da je i neko od vas ko ima takav motor zagrejao lepo i ugasio svetlll vidi da li se malo usija ili ne . Meni to treba ne trebaju mi brojevi od trte mrte vec konkretan odgovor da ili ne .
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja