nikola92 32 Napisano Februar 16, 2011 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Kle Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me kako da nauljim filter za vazduh? Koje ulje da koristim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elektrometla 86 Napisano Februar 16, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: NS Motocikl: Hornet 600 '02 Prijavi odgovor kao problematičan da nauljis filter za vazduh...?!?!?!?!?!? cekaj meni nesta vamo fali.... zasto bi to radio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Februar 16, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Zato što je sunđerasti i zato što se to tako radi. Inače ja ne znam koje ulje. Čekamo sledećeg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BAKLAVA 11 Napisano Februar 16, 2011 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: kovin Prijavi odgovor kao problematičan to se misli na k&n i bmc itd. filtere? imas da kupis komplet za pranje i podmazivanje takvih filtera , K&N ga bas proizvodi , komplet kosta oko 1500din , tako je barem bilo kada sam ja kupovao prosle godine! imas u Auto centar Tadić. Adresa: Beograd, Višnjička 59. Telefon: +381 11 27 81 401,+381 11 27 84 415. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5732 Napisano Februar 16, 2011 Svakom po zasluzi, 12392 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dakle vako: filter treba da je masnjikav da bi se za tu mrs lepila prašina. To ne znači da mora biti MASTAN! jer se tako guši protok vazduha. Procedura je sledeća: izvadiš filter iz kućišta, opereš ga deterdžentom ili sapunom. Nikako benzinom i/ili agresivnim rastvaračima jer će pojesti sunđer. Kad se sunđer osuši, uzmeš i rukom pretrljaš malo ulja ravnomerno po površini i eventualni višak ubrišeš krpom. Ulje može biti bilo koje mašinsko. Prašini je sve jedno da li će se zalepiti za sintetiku ili mineralno ulje. Dakle, uzmeš u nauljiš ga, ali vrlo tanko. Prosto ko pasulj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Februar 16, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Za takve stvari koristim WD castrol, naravno kao sto Arakis kaze prvo dobro oprati i osusiti sundjer. Potom sa spoljne strane sprejem naprskati, ne treba preterivati da ne bi gusilo masinu. Najbolje je da sprej nanosi rasprsivacem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1030 Napisano Februar 16, 2011 Drug član, 2996 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Prvo budi MALO precizniji sundjer ili platneni perivi.....? Sundjer se natopi uljem u PVC kesici, i u istoj ISCEDIS dobro tako da visak vratis u flasu posle .... A platneni (KN, BMC,...) naprskas ili lagano namazes..... U oba slucaja NAJbolje je posle toga ostaviti da PRENOCI!!! http://www.youtube.com/watch?v=Rh6t6JUEkVA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6287 Napisano Februar 16, 2011 Enduraš, 6361 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rece rboban, sundjerasti filter se ne premaze malo po povrsini, nego se dobro natopi i isto tako dobro iscedi. e 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cilesd 171 Napisano Februar 16, 2011 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Gas Gas Ec 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja operem filter u faminu (imas na pumpama oko 300 din.) pa isperem vodom, pustim da se osusi prirodno (bogami dosta dugo, neki put i preko noci ostavim), i onda lepo siknem ovaj motulov sprey (lepo ravnomerno da nema da fali nigde) i to je to... Nije neka nauka... Evo moze i ovako strucno: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Februar 16, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Nešto me zanima. Ako dobro natopiš sunđer u kanti sa uljem pa ga dobro iscediš, koliko je to dobro isceđeno? Da li takav sunđer ima dovoljno protoka da propusti sav potreban vazduh? Ako je to dovoljno, zašto postoje sprejevi za tu svrhu? Sprejom ne možeš tako dobro natopiti sunđer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Februar 17, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Nešto me zanima. Ako dobro natopiš sunđer u kanti sa uljem pa ga dobro iscediš, koliko je to dobro isceđeno? Da li takav sunđer ima dovoljno protoka da propusti sav potreban vazduh? Ako je to dovoljno, zašto postoje sprejevi za tu svrhu? Sprejom ne možeš tako dobro natopiti sunđer. Možda ima različitih filtera, a možda i samo hoće ljudi da uzmu pare. Čisto razmišljam, ko zna? Na uputstvu za filter na Suzukiju GN na primer stoji da treba da se umoči u kadicu s uljem (bilo kojim motornim uljem, ne piše da mora biti specijalno), a potom nežno pritisne ravnim dlanovima, samo da iscuri višak. Nije stajalo da se baš treba natapati. Ja sam bio slobodan da pretpostavim da će prskanje sprejom sa spoljne i unutrašnje strane i ostavljanje da upije imati sličan efekat, ali možda sam i pogrešio. Što se pranja tiče tu je stajalo da se rastvori deterdžent u mlakoj vodi i ispere filter. Pre toga rukom i finom četkicom odstraniti krupnije čestice prljavštine sa površine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Februar 20, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan ajme dramu napraviste oko obicnog filtera,operes ga brate mili i utrljas ga u ulje i kraj ,pici,nema tu sta pametovati,da sad prasina gleda ocel na sintetiku il na mineralno,jaooo neverujem,zejtina da mu stavis vrsice poso isto ko taj motulov napucani sprej,stoga peri i deri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokkac 15 Napisano Maj 19, 2011 U prolazu, 90 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Cube 1998 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Imam Apriliu Pegaso Cube 97', nemam KN vec obican CHAMPION (valda je papirni) filter za vazduh, recite mi molim Vas da li bi se i takav filter trebao nekako nauljiti, nemam ranijih iskustava oko toga pa bolje da pitam da nesto ne zabrljam na svoju ruku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 19, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Pa brate, nije svejedno Elem, za taj Pegaso... ako je običan papirni uložak filtera, onda se ne maže uljetom. Ako je sunđer onda se maže uljem kao što je gore opisano i izfilozofirano Pretpostavljam da je sunđer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Maj 19, 2011 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja to radio u kesi sa uljem koje je namenjeno za te stvari, jeeeeedva sam iscedio višak ulja. Činilo mi se da je ulje svakim sledećim stiskom filtera sve gušće. To ulje je toliko masno i gusto da su mi se ruke i kroz kesu izmastile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokkac 15 Napisano Maj 19, 2011 U prolazu, 90 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Cube 1998 Prijavi odgovor kao problematičan Sve jasno. Bas cu da proverim sutra od cega je filter, uopste na to nisam obracao paznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Maj 21, 2011 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan ajme dramu napraviste oko obicnog filtera,operes ga brate mili i utrljas ga u ulje i kraj ,pici,nema tu sta pametovati,da sad prasina gleda ocel na sintetiku il na mineralno,jaooo neverujem,zejtina da mu stavis vrsice poso isto ko taj motulov napucani sprej,stoga peri i deri Probaj zejtin pa javi kako izgleda filter kod sledećeg čišćenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 535 Napisano Maj 25, 2011 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan kao zele bombona sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Maj 28, 2011 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan sundjer filter ako nezelis da potrosis ni banke,operes tecnim sapunom za sudove,dobro odmascuje,osusis ga kompresorom ili na suncu,kako mozes,nauljis ga istim uljem koje koristis u motoru u tom momentu,novim,ne onim iz motora naravno ,ne masinskim i ostalim mastima!sipas u ruku ulje,namazes ga kao kremu pa onda ih obrises filterom bukvalno,ponovis radnju dva do tri puta,nesme da se cedi iz filtera,vratis ga gde je bio u motoru i gotova stvar.to je rucna radinost,u protivnom postoje samponi i masne podloge za filtere svih tipova ali to kosta.pozz... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokkac 15 Napisano Maj 28, 2011 U prolazu, 90 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Cube 1998 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, hvala na odgovorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 13930 Napisano Maj 28, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan svi spominjete neke kese za ulje, kakve su to kese, obicne neke, za zamrzivac, najlonske, papirne i gde ima sve da se kupe? da li razlicita ulja traze razlicite kese i da li se papirni filter samo natrlja papirnom kesom bez ulja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bukinac 5 Napisano Maj 30, 2013 Svrati ponekad, 98 postova Lokacija: BG Motocikl: Kawasaki er6n 06' zx6r 05' z750 07' Z750 07' Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima!U ovoj temi vidim da ima dosta razlicitih misljenja, pa me interesuje da li moze da se koristi WD- 40 da se naulji filter?(inace moj filter je sundjerast) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Maj 30, 2013 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Za sunđeraste filtere kosristi se za to namenjeno ulje : - u spreju - u pakovanju od 1L Postupak : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Maj 30, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Sundjer, ma kakav bio propusta malo prasine. Nauljivanjem se to sprecava,moze se omastiti bilo kojim motornim uljem(ne previse gustim). Najbolje je za to odgovarajuce ulje LUFT FILTER OIL, lepo objasnjeno u prethodnom postu. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 263 Napisano Jul 21, 2014 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Dizem staru temu. Ne znam da li se ovaj fiter pere ili menja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...