the_doctor 8695 Napisano Mart 5, 2024 Drug član, 893 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Pozabavio se Bubom danas valjano: Filter ulja, Ulje, Filter vazduha, Svećice, Proverio PK, Zamenjeno ulje u difu, Podmazani nutovi na kardanu, I još sto čuda muda okolo naokolo. Ovih dana još u planu kočiono ulje i narednih 10k km samo točim gorivo i vozim. Po koja fotka... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2187 Napisano Mart 5, 2024 Drug član, 821 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Кога то моје окице виде право са границе и гаражу упале…. још ме другар изненадио брембо синтеред предњим плочицама… 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2707 Napisano Mart 5, 2024 Drug član, 1017 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko si platio gume? Ja ih platio 300e pre 6 meseci od ričardaPoslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2187 Napisano Mart 5, 2024 Drug član, 821 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Krmco je napisao: Koliko si platio gume? Ja ih platio 300e pre 6 meseci od ričarda Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka Не смем да ти кажем, разочараћеш се…210е, нашао у Италији , друг поручио и стигле код њега. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2707 Napisano Mart 5, 2024 Drug član, 1017 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Extra, svaka čast.Drugar @MaRkO sad je na njima na 15 000km,na GS-uPoslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 811 Napisano Mart 5, 2024 Zainteresovan, 499 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, the_doctor je napisao: Pozabavio se Bubom danas valjano: Ispravka kolega, to je buba sa primesama alfe, twin spark 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5617 Napisano Mart 5, 2024 Drug član, 1638 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Nazovimo stvari pravim imenom , ne frljajte se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 345 Napisano Mart 5, 2024 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, _funjara__ je napisao: Skinuo anlanser koji je krepao,otvorio sam ga, magneti se odlijepili u donji dio anlansera, u potrazi za drugim.. Motoklinika i motoroom nemaju. Ako magneti nisu polomljeni, imao sam isti slučaj davno i uspešno zalepio na nekom kineskom anlaseru sa ATV-a kod koga su se odlepili posle ni manje ni više nego drugog-trećeg verglanja... Koristio sam onaj tečni metal (sad ne znam kako se zvao), lepo se video otisak gde su magneti stajali tako da sam sve lepo očistio od prljavštine i masnoće a od drvenih letvica napravio odstojnike (oblepio selotejpom da lepak ne uhvati), tako da magneti budu podjednako udaljeni a da jedva može da se nategne na "fes". Jeste bilo zaje*ato, nisam uspeo iz prve jer se magnet okrene dok pokušavam da ga ubacim (privuče ga onaj drugi, okrene i sve unutra usvinji... pa opet čišćenje ispočetka...ovaj put i skidanje lepka) ali je na kraju bilo uspešno a mislim i da je i dan danas funkcionalno doduše vozi se samo po šumi ponekad... Treba malo vremena i živaca, malo tečnog metala i vrlo verovatno će biti uspešna reparacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10683 Napisano Mart 6, 2024 Ne silazi, 2394 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Dudico je napisao: jer se magnet okrene dok pokušavam da ga ubacim (privuče ga onaj drugi, okrene i sve unutra usvinji. Drugaru se odlepili magneti od nekog motorića za el. prozore, baš smo mozgali čime da zalepimo. Hvala za ideju ! Možda je bolje zalepiti prvo jedan magnet , pa tek sutradan drugi, da se ne desi isto ovo, citirano... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17409 Napisano Mart 6, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Dudico said: Ako magneti nisu polomljeni, imao sam isti slučaj davno i uspešno zalepio na nekom kineskom anlaseru sa ATV-a kod koga su se odlepili posle ni manje ni više nego drugog-trećeg verglanja... Koristio sam onaj tečni metal (sad ne znam kako se zvao), lepo se video otisak gde su magneti stajali tako da sam sve lepo očistio od prljavštine i masnoće a od drvenih letvica napravio odstojnike (oblepio selotejpom da lepak ne uhvati), tako da magneti budu podjednako udaljeni a da jedva može da se nategne na "fes". Jeste bilo zaje*ato, nisam uspeo iz prve jer se magnet okrene dok pokušavam da ga ubacim (privuče ga onaj drugi, okrene i sve unutra usvinji... pa opet čišćenje ispočetka...ovaj put i skidanje lepka) ali je na kraju bilo uspešno a mislim i da je i dan danas funkcionalno doduše vozi se samo po šumi ponekad... Treba malo vremena i živaca, malo tečnog metala i vrlo verovatno će biti uspešna reparacija Ja pre par dana imao isti problem na motoru (odlepila se sva četiri magneta na anlaseru). Problem je bio što su se magneti izoomerali u krug, a teško je bilo da se utvrdi njihova prethodna pozicija. Na jednom delu tela statora ostao deo lepka, pa upoređujući sa ostacima lepka na magnetu napravim redosled magneta i zalepi ih tekućim metalom. Sve lepo sklopim, namontiram anlaser, a on se okreće u suprotnom smeru! Ponovno rasklapanje, grejanje tela statora (da bih odlepio magnete), a onda upotrebio kompas radi određivanja redosleda i pozicije magneta. Nemam više tekućeg metala (a nedelja je i nemam gde da kupim), pa upotrebim onaj obični (jedno komponenti) kineski "super lepak". Namontiram i evo već tri dana sve radi kao sat. Juče pričam sa jednim autoelektričarem i kažem mu čime sam lepio i da nameravam da sve dodatno zalijem tečnim metalom, a on mi kaže da nema potrebe i da on već godinama magnete lepi ovim "super lepkom" i da nikada nije bilo problema. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2187 Napisano Mart 6, 2024 Drug član, 821 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Нема везе са магнетом али можда може неком да помогне на конту лепка. Још на Тдм-у па и на Версису пуцале су ми пластичне вођице које иду у рам са гумом, и ја на наговор друга купим код кинеза лепак А и Б компонента, меша се 1/1 а кошта око 200дин, и мислим да је на полиуретанакој бази. То кад ухвати као смрт за бабу, никад ми више није пукло. Тражи добру припрему која је и најбитнија, као и код свега осталог. Лепио сам и на елоксирани алуминијум пластику, која је подложна вибрацијама и ударцима (не директним) и никакав проблем…Још једном она стара изрека се показала тачна, за најкомликованије ствари углавном реше наједноставније… 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22881 Napisano Mart 6, 2024 Integrisan, 9733 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Zver od lepka, radije ga koristim od bisona, uhu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2187 Napisano Mart 6, 2024 Drug član, 821 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, N.F.S. je napisao: Zver od lepka, radije ga koristim od bisona, uhu... То је та Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2706 Napisano Mart 6, 2024 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pre nekoliko godina odlepio se jedan i zaglavio rotor, ali zajebo i stator. Kupim stator sa sinama gde se uvuku magneti (znaci em zalepljeni em ucvrsceni sinama) tako da nebi trebalo da ima problema da otpadnu. Stavio nov stator, nov rotor , nove cetkice i piksne, i sad moze da rikne samo automat. Nisam Ziko siguran da taj super lepak ce dugo da drzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18208 Napisano Mart 6, 2024 Vozim motor, nisam BAJKER, 2459 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan On 3/4/2024 at 7:59 PM, Mirkic said: Danas se stideo...Nema druge reci... Od onog sutra cu....doslo do strasnog...jbg,znam...stid me...Evo sad se javno izvinjavam motoru...Izvini sto sam pajser.Nemam izgovor.... Ulje u kvacilu je bilo bas lose...Boja,prasina na dnu...ma bas lose... Sad je sve moguce izmenjano Evo pre i posle. Jedno pitanje, zasto ti je novo ulje u boci tako zuto? Koji je to dot ili nisi isprao iz sistema? Ja sam sipao 5.1 i bistro je kao izvorska vodica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8419 Napisano Mart 6, 2024 Solo Rider, 3219 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Absorbuje vodu samo kad stoji u kofi......posude su malte ne hermetičke.....moje duboko ubedjenje da je to zabluda.....još ako se imaju pancir creva....ulje je večno. Ali ko voli da menja svake 2 godine ...srećno mu bilo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15311 Napisano Mart 6, 2024 moto merkat °°, 4954 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @BaneVuk58 ne moze biti vecno zbog razlika u temperaturi, u celjustima vrelo u posudi hladno, znas sta je produkt. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 819 Napisano Mart 6, 2024 Zainteresovan, 374 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, BaneVuk58 said: Absorbuje vodu samo kad stoji u kofi......posude su malte ne hermetičke.....moje duboko ubedjenje da je to zabluda.....još ako se imaju pancir creva....ulje je večno. Ali ko voli da menja svake 2 godine ...srećno mu bilo Ovaj post ne samo što je besmislen nego može biti i opasan po manje iskusne motocikliste. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8419 Napisano Mart 6, 2024 Solo Rider, 3219 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, bdada je napisao: @BaneVuk58 ne moze biti vecno zbog razlika u temperaturi, u celjustima vrelo u posudi hladno, znas sta je produkt. Podržavam sve teorije, vidove prakse i religijska ubedjenja....... .... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2187 Napisano Mart 6, 2024 Drug član, 821 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Paljevina je napisao: Zato sto najverovatnije stoji ko zna od kad. Kociono ulje absorbuje vodu vremenom, pa onda i krene da menja boju u zutu, zato je najbolje pogledati kad je napravljeno i koliko dugo stoji. U pravu si, treba da bude prozirno kad je dobro. Зато ја кад одем да купим кочионо као што је било кад сам мењао на ГС-а, тражим од продавца да ми да боцу, да погледам нешто, а на њој дот 2019. Можда њему не фали ништа, фабричко паковање, затворено итд…али глава не прихвата годиште па то ти је. И зарад мира разума и луде главе, одем директно код увозника, кад веч идем и том правцу и купим уље. Бацим поглед на дот, а оно 6 месеци од производње. Путам разум каже, узимај и незајебавај више.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13382 Napisano Mart 6, 2024 Ne silazi, 7531 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, bdada said: @BaneVuk58 ne moze biti vecno zbog razlika u temperaturi, u celjustima vrelo u posudi hladno, znas sta je produkt. Zeza nas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8419 Napisano Mart 6, 2024 Solo Rider, 3219 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, ekozelj je napisao: Ovaj post ne samo što je besmislen nego može biti i opasan po manje iskusne motocikliste. Zato postoje servisi u kojima se vozila servisiraju za one manje iskusne....ali pošto neki znaju više i bolje ...oni to rade u ličnoj izvedbi...što takodje podržavam. Teško da neko neiskusan ako naravno ima više mozga od kolibrija da bilo šta čačka oko kočnica na svoju ruku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22881 Napisano Mart 6, 2024 Integrisan, 9733 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mol dot4 je izrazito zute boje... Tu tecnost koristim od kada je Expendable (Steva) preporucio kao izuzetno dobar izbor. Sto se ulja i namenskih tecnosti tice, njegovu rec u pitanje ne dovodim! Koliko sam samo informacija prikupio sa bloga koji kucka, zahvalan sam do neba. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22881 Napisano Mart 6, 2024 Integrisan, 9733 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Paljevina je napisao: mutno žutu Ovo je kljucno, zamucenje... Bistro zuta nije kontaminirana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18208 Napisano Mart 6, 2024 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2459 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan 56 minutes ago, N.F.S. said: Ovo je kljucno, zamucenje... Bistro zuta nije kontaminirana. Cek, pricamo u kocionom ulju ili o uzorku mokrace za analizu? Ja menjam svake godine, pred sezonu, sta mi tesko. Evo, bas sam juce, ocas posla. Boca Dot 5.1 je 400 din i pola sata posla uz Nesić. I imas dovoljno za dve zamene celog sistema, ako ne i vise. Mannol Brake Fluid DOT-5.1 - 3005 WWW.TOMITREBA.RS Mannol Brake Fluid DOT-5.1 - 3005 je potpuno sintetičko ulje namenjeno za kočnice... Promenio Mart 6, 2024 član BokyBoy 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...