Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Drug član, 893 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Pozabavio se Bubom danas valjano:

Filter ulja,

Ulje,

Filter vazduha,

Svećice,

Proverio PK,

Zamenjeno ulje u difu,

Podmazani nutovi na kardanu,

I još sto čuda muda okolo naokolo.

Ovih dana još u planu kočiono ulje i narednih 10k km samo točim gorivo i vozim. 

Po koja fotka...

20240105-090242.jpg

20240105-165907.jpg

20240305-180729.jpg

20240305-181956.jpg

20240305-201000.jpg

• Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 821 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Кога то моје окице виде😍 право са границе и гаражу упале….IMG_1597.thumb.jpeg.32a0040ccdf5145e1ab2505b9436423d.jpeg

још ме другар изненадио брембо синтеред предњим плочицама…🙆‍♂️

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1017 postova
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200

Koliko si platio gume? Ja ih platio 300e pre 6 meseci od ričarda

Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka

• Drug član, 821 postova
pre 10 minuta, Krmco je napisao:

Koliko si platio gume? Ja ih platio 300e pre 6 meseci od ričarda

Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka

Не смем да ти кажем, разочараћеш се…210е, нашао у Италији , друг поручио и стигле код њега. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 146 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC
Pre 4 sati, _funjara__ je napisao:

Skinuo anlanser koji je krepao,otvorio sam ga, magneti se odlijepili u donji dio anlansera, u potrazi za drugim.. Motoklinika i motoroom nemaju.

Ako magneti nisu polomljeni, imao sam isti slučaj davno i uspešno zalepio na nekom kineskom anlaseru sa ATV-a kod koga su se odlepili posle ni manje ni više nego drugog-trećeg verglanja...
Koristio sam onaj tečni metal (sad ne znam kako se zvao), lepo se video otisak gde su magneti stajali tako da sam sve lepo očistio od prljavštine i masnoće a od drvenih letvica napravio odstojnike (oblepio selotejpom da lepak ne uhvati), tako da magneti budu podjednako udaljeni a da jedva može da se nategne na "fes". Jeste bilo zaje*ato, nisam uspeo iz prve jer se magnet okrene dok pokušavam da ga ubacim (privuče ga onaj drugi, okrene i sve unutra usvinji... pa opet čišćenje ispočetka...ovaj put i skidanje lepka) ali je na kraju bilo uspešno a mislim i da je i dan danas funkcionalno :) doduše vozi se samo po šumi ponekad...

Treba malo vremena i živaca, malo tečnog metala i vrlo verovatno će biti uspešna reparacija 👍

• Ne silazi, 2394 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5
Pre 5 sati, Dudico je napisao:

jer se magnet okrene dok pokušavam da ga ubacim (privuče ga onaj drugi, okrene i sve unutra usvinji.

Drugaru se odlepili magneti od nekog motorića za el. prozore, baš smo mozgali čime da zalepimo. Hvala za ideju !

Možda je bolje zalepiti prvo jedan magnet , pa tek sutradan drugi, da se ne desi isto ovo, citirano...

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
8 hours ago, Dudico said:

Ako magneti nisu polomljeni, imao sam isti slučaj davno i uspešno zalepio na nekom kineskom anlaseru sa ATV-a kod koga su se odlepili posle ni manje ni više nego drugog-trećeg verglanja...
Koristio sam onaj tečni metal (sad ne znam kako se zvao), lepo se video otisak gde su magneti stajali tako da sam sve lepo očistio od prljavštine i masnoće a od drvenih letvica napravio odstojnike (oblepio selotejpom da lepak ne uhvati), tako da magneti budu podjednako udaljeni a da jedva može da se nategne na "fes". Jeste bilo zaje*ato, nisam uspeo iz prve jer se magnet okrene dok pokušavam da ga ubacim (privuče ga onaj drugi, okrene i sve unutra usvinji... pa opet čišćenje ispočetka...ovaj put i skidanje lepka) ali je na kraju bilo uspešno a mislim i da je i dan danas funkcionalno :) doduše vozi se samo po šumi ponekad...

Treba malo vremena i živaca, malo tečnog metala i vrlo verovatno će biti uspešna reparacija 👍

Ja pre par dana imao isti problem na motoru (odlepila se sva četiri magneta na anlaseru).

Problem je bio što su se magneti izoomerali u krug, a teško je bilo da se utvrdi njihova prethodna pozicija.

Na jednom delu tela statora ostao deo lepka, pa upoređujući sa ostacima lepka na magnetu napravim redosled magneta i zalepi ih tekućim metalom.

Sve lepo sklopim, namontiram anlaser, a on se okreće u suprotnom smeru!

Ponovno rasklapanje, grejanje tela statora (da bih odlepio magnete), a onda upotrebio kompas radi određivanja redosleda i pozicije magneta.

Nemam više tekućeg metala (a nedelja je i nemam gde da kupim), pa upotrebim onaj obični (jedno komponenti) kineski "super lepak".

Namontiram i evo već tri dana sve radi kao sat.

Juče pričam sa jednim autoelektričarem i kažem mu čime sam lepio i da nameravam da sve dodatno zalijem tečnim metalom, a on mi kaže da nema potrebe i da on već godinama magnete lepi ovim "super lepkom" i da nikada nije bilo problema.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• Drug član, 821 postova

Нема везе са магнетом али можда може неком да помогне на конту лепка. Још на Тдм-у па и на Версису пуцале су ми пластичне вођице које иду у рам са гумом, и ја на наговор друга купим код кинеза лепак А и Б компонента, меша се 1/1 а кошта око 200дин, и мислим да је на полиуретанакој бази. То кад ухвати као смрт за бабу, никад ми више није пукло. Тражи добру припрему која је и најбитнија, као и код свега осталог. Лепио сам и на елоксирани алуминијум пластику, која је подложна вибрацијама и ударцима (не директним) и никакав проблем…Још једном она стара изрека се показала тачна, за најкомликованије ствари углавном реше наједноставније…

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 821 postova
pre 1 minut, N.F.S. je napisao:

Zver od lepka, radije ga koristim od bisona, uhu...

IMG_20240306_105714.jpg

То је та🤣

• Drug član, 1230 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Pre nekoliko godina odlepio se jedan i zaglavio rotor, ali zajebo i stator. Kupim stator sa sinama gde se uvuku magneti (znaci em zalepljeni em ucvrsceni sinama) tako da nebi trebalo da ima problema da otpadnu. Stavio nov stator, nov rotor , nove cetkice i piksne, i sad moze da rikne samo automat. Nisam Ziko siguran da taj super lepak ce dugo da drzi.

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2459 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
On 3/4/2024 at 7:59 PM, Mirkic said:

Danas se stideo...Nema druge reci...
Od onog sutra cu....doslo do strasnog...jbg,znam...stid me...Evo sad se javno izvinjavam motoru...Izvini sto sam pajser.Nemam izgovor....
Ulje u kvacilu je bilo bas lose...Boja,prasina na dnu...ma bas lose...

Sad je sve moguce izmenjano :) :)

Evo pre i posle.

0-02-05-96ed0630b4c57f8dd28256e26b34c64b53ca1060d29f5eb62aa5f825cbaf3f82_6907325c3e002585.thumb.jpg.05b8fb4413102c2f1ef75cf9c93eb002.jpg

0-02-05-f04d226ea0859a4b77289822ce656ecc343345d0510e65b2d65c38b538e8e54f_4d80d7a9e97d0794.thumb.jpg.81f8d049ce0fe44be43ef74ba1b99c11.jpg

Jedno pitanje, zasto ti je novo ulje u boci tako zuto?

Koji je to dot ili nisi isprao iz sistema?

Ja sam sipao 5.1 i bistro je kao izvorska vodica.

• Solo Rider, 3219 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A

Absorbuje vodu samo kad stoji u kofi......posude su malte ne hermetičke.....moje duboko ubedjenje da je to zabluda.....još ako se imaju pancir creva....ulje je večno. Ali ko voli da menja svake 2 godine ...srećno mu bilo 🍻

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 374 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
9 minutes ago, BaneVuk58 said:

Absorbuje vodu samo kad stoji u kofi......posude su malte ne hermetičke.....moje duboko ubedjenje da je to zabluda.....još ako se imaju pancir creva....ulje je večno. Ali ko voli da menja svake 2 godine ...srećno mu bilo 🍻

Ovaj post ne samo što je besmislen nego može biti i opasan po manje iskusne motocikliste.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

pre 1 minut, bdada je napisao:

@BaneVuk58 ne moze biti vecno zbog razlika u temperaturi, u celjustima vrelo u posudi hladno, znas sta je produkt. :)

Podržavam sve teorije, vidove prakse i religijska ubedjenja.......:care: :care:....

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 821 postova
pre 21 minuta, Paljevina je napisao:

Zato sto najverovatnije stoji ko zna od kad. Kociono ulje absorbuje vodu vremenom, pa onda i krene da menja boju u zutu, zato je najbolje pogledati kad je napravljeno i koliko dugo stoji.

U pravu si, treba da bude prozirno kad je dobro. 

Зато ја кад одем да купим кочионо као што је било кад сам мењао на ГС-а, тражим од продавца да ми да боцу, да погледам нешто, а на њој дот 2019. Можда њему не фали ништа, фабричко паковање, затворено итд…али глава не прихвата годиште па то ти је. И зарад мира разума и луде главе, одем директно код увозника, кад веч идем и том правцу и купим уље. Бацим поглед на дот, а оно 6 месеци од производње. Путам разум каже, узимај и незајебавај више..😂

pre 3 minuta, ekozelj je napisao:

Ovaj post ne samo što je besmislen nego može biti i opasan po manje iskusne motocikliste.

Zato postoje servisi u kojima se vozila servisiraju za one manje iskusne....ali pošto neki znaju više i bolje ...oni to rade u ličnoj izvedbi...što takodje podržavam. Teško da neko neiskusan ako naravno ima više mozga od kolibrija da bilo šta čačka oko kočnica na svoju ruku

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9733 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Mol dot4 je izrazito zute boje... Tu tecnost koristim od kada je Expendable (Steva) preporucio kao izuzetno dobar izbor.

Sto se ulja i namenskih tecnosti tice, njegovu rec u pitanje ne dovodim! Koliko sam samo informacija prikupio sa bloga koji kucka, zahvalan sam do neba.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9733 postova
  • Motocikl: ---Honda---
pre 10 minuta, Paljevina je napisao:

mutno žutu

Ovo je kljucno, zamucenje... Bistro zuta nije kontaminirana.

• Sviđa mi se 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2459 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
56 minutes ago, N.F.S. said:

Ovo je kljucno, zamucenje... Bistro zuta nije kontaminirana.

Cek, pricamo u kocionom ulju ili o uzorku mokrace za analizu?🤣

Ja menjam svake godine, pred sezonu, sta mi tesko. Evo, bas sam juce, ocas posla.

Boca Dot 5.1 je 400 din i pola sata posla uz Nesić. I imas dovoljno za dve zamene celog sistema, ako ne i vise.

WWW.TOMITREBA.RS

Mannol Brake Fluid DOT-5.1 - 3005 je potpuno sintetičko ulje namenjeno za kočnice...

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 2
  • Haha 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja