mick 3262 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Krokodilo je napisao: Ви сте "сречне коцке", верујте, ево око чишчење ланца ништа му није равно Sent from my SM-N960F using Tapatalk Hehehh evo ako budeš zainteresovan javi se da organizujemo da ti pošaljemo neki kontigent te tekućine! To je najmanje što se može uraditi za tebe obzirom koliko pomažeš ljudima na forumu. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4605 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, sasa ns 1 je napisao: ako ti je sumnjiv brejk kliner uzmi karburator kliner on ne nagriza sigurno gumice i membrane u karburatoru pa i na lancu-Meni je ostalo mannolovog karburator klinera po 300 dinara koji sam na forumu prodavao pre 2 godine i to dosta sam prodao.Extra je jak i čisti sve masnoće i kamenac i rđu,ako te zanima javi se na pp I to ću da razmatram, hvala ti. Odem juče da fotkam ovu hemiju i usput pogledam lanac, nije se mnogo zaprljao od kad sam ga zadnji put prala, kad ono dlake koliko hoćeš, izgleda da je onom nesrećnom psu rep otišao u lanac... Pisala sam o tome ovde. Taj Chain Cleaner u Lidlu ima stalno ili samo kad su im one akcije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3262 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Alexandra995 je napisao: Taj Chain Cleaner u Lidlu ima stalno ili samo kad su im one akcije? Ima ga par puta godišnje ali uvek ostane na onim rafovima gde je mešovita roba. Samo gledaj gde je raf sa W5 brendom. Često ide po nižoj ceni. Inače brake cleaner i tečnost za čišćenje felni su im ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4605 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, mick je napisao: Ima ga par puta godišnje ali uvek ostane na onim rafovima gde je mešovita roba. Samo gledaj gde je raf sa W5 brendom. Često ide po nižoj ceni. Inače brake cleaner i tečnost za čišćenje felni su im ok. Ja uzimam suprugu Brake Cleaner da skidam višak ulja koje mi odleti na felnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17180 Napisano Mart 11, 2022 Integrisan, 5049 postova Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, Alexandra995 said: Ja uzimam suprugu Brake Cleaner da skidam višak ulja koje mi odleti na felnu. Mozes ga koristiti i umesto chain cleanera, treba i da pise non chlorinated. Honda i preporucuje njihov brake/contact cleaner za lanac, mislim da pise u manualu za cbr600rr. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15748 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 1791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Alexandra995 je napisao: Ja uzimam suprugu Brake Cleaner da skidam višak ulja koje mi odleti na felnu. Ima sredstava koja se prave i koriste isključivo za čišćenje (odmašćivanje) svih delova. Nisu agresivna na plastiku, gumu, mat površine... recimo: 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2766 Napisano Mart 11, 2022 Ne silazi, 4865 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima sredstava koja se prave i koriste iskljucivo za ciscenje (odmascivanje) svih delova. Nisu agresivna na plastiku, gumu, mat povrsine... recimo: Овај Мотул уведе свет у будучностSent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Krokodilo je napisao: Кад "удишеш" петролеј видечеш колко скупо ти га продаје IPIONE. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Zato i pitah, pre bih petrolej uzeo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2766 Napisano Mart 11, 2022 Ne silazi, 4865 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zato i pitah, pre bih petrolej uzeo Aко ти је доступан Фамин нема ништа боље од тога. Петролеј је сасвим ОК а може и нафту. Фамин се испире водом а ово друго би било добро да удариш брејк клинером(ради психе око гумица) после чишчења. И на крају кад се и клинер осуши набациш нови слој спреја или пасте за подмазивање ланца(није битно). И то ти је поступак мање више.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Ma može i preko kerozina brake cleaner, on je džabaka isto, mada je dovoljna i voda Što skupo kad ne mora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2766 Napisano Mart 11, 2022 Ne silazi, 4865 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma može i preko kerozina brake cleaner, on je džabaka isto, mada je dovoljna i voda Što skupo kad ne mora Због психеИначе да, прво петролеј или дизел за скидање "блата" и после клинер да би очистио "АГРЕСИВНИ" патролеј или нафту. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4605 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Krokodilo je napisao: Због психе Иначе да, прво петролеј или дизел за скидање "блата" и после клинер да би очистио "АГРЕСИВНИ" патролеј или нафту. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Hoćeš reći da je ovo bezbedno za upotrebu? Pre 4 sati, Motorcyclist je napisao: Mozes ga koristiti i umesto chain cleanera, treba i da pise non chlorinated. Honda i preporucuje njihov brake/contact cleaner za lanac, mislim da pise u manualu za cbr600rr. Tamo piše da "ne uništava polistiren, ne sadrži hlorisane rastvarače." Da uzmem sa njim + petrolej lepo da radim i da ne bijem glavu više, toga ima uvek u garaži, a nije ni skupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16045 Napisano Mart 11, 2022 Ne silazi, 1175 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim petrolej oduvek i nikad nije načinio nikakvu štetu ni gumicama ni lancu. Sva ova sredstva što ima da se kupe je samo komformistički pristup banalnoj stvari. Nećemo sad od pranja lanca da pravimo cepanje atoma, pobogu? 3 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10094 Napisano Mart 11, 2022 Ne silazi, 2326 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Due je napisao: Nećemo sad od pranja lanca da pravimo cepanje atoma, pobogu? Tako je krenulo... 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8214 Napisano Mart 11, 2022 Solo Rider, 3162 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Due je napisao: Ja koristim petrolej oduvek i nikad nije načinio nikakvu štetu ni gumicama ni lancu. Sva ova sredstva što ima da se kupe je samo komformistički pristup banalnoj stvari. Nećemo sad od pranja lanca da pravimo cepanje atoma, pobogu? ......Divim se samo koliko je snage i energije uloženo 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano Mart 11, 2022 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ali je fensi kada se izvuku sve bočice,krpice,četkice pa rukavice,pa ovo miriše na jagodu,ovo na breskvu.Istini za volju nikad nisam imao želju da pomirišem lanac.Mada je uvek u besprekornom stanju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2651 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 1004 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim petrolej oduvek i nikad nije načinio nikakvu štetu ni gumicama ni lancu. Sva ova sredstva što ima da se kupe je samo komformistički pristup banalnoj stvari. Nećemo sad od pranja lanca da pravimo cepanje atoma, pobogu?Kako drugačije, tj. Drugojačije.Ja kad čistim lanac, skinem ga sa motora, rastavim svaki član, pa to lepo potopim u famin, gumice posebno u tečnost za regeneraciju gume.Verujte mi, tako se najbolje operePoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4605 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nema ništa loše u tome da vodimo računa šta špricamo po lancu, zato i pitamo ovde jer očekujemo savete iskusnijih. Na jedno mesto pročitaš petrolej (ili neka druga hemija) loš, na drugo mesto dobar, te može ovo, ne može ono. Čovek na kraju ne zna šta da misli, a kad je nov u tom svetu onda ne zna šta je stvarno. Ja lično da sam našla adekvatan odgovor po starim temama, ne bi davila nikog ovde. Sad i da pitam čiji petrolej koristite, opet će neko da iskomentariše da pravimo nauku od svega. Tako da neću ni da pitam, šta kupim, kupila sam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8214 Napisano Mart 11, 2022 Solo Rider, 3162 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Kako drugačije, tj. Drugojačije.Ja kad čistim lanac, skinem ga sa motora, rastavim svaki član, pa to lepo potopim u famin, gumice posebno u tečnost za regeneraciju gume.Verujte mi, tako se najbolje operePoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka ....daj i meni malo Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16045 Napisano Mart 11, 2022 Ne silazi, 1175 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, Alexandra995 je napisao: Tako da neću ni da pitam, šta kupim, kupila sam. Uđeš u farbaru i kažeš ovako: "Jednu flašu petroleja za lampe moliću"? Prosto? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano Mart 11, 2022 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Aleksandra,slobodno možeš da pitaš ništa tu nema loše,ali ima nas raznih,nekom odgovara jedno nekom drugom nešto drugo i na kraju je uvek konfuzija.Istina gomila stvari je da se uzme lova.Neke stvari su dobre ako si na dužem putovanju,to ima smisla. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10214 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Due je napisao: Uđeš u farbaru i kažeš ovako: "Jednu flašu petroleja za lampe moliću"? Na flaši piše "sredstvo za osvetljenje", ne znam zašto izbegavaju da napišu petrolej... I ja ga koristim za pranje lanca ali i za pranje felni, posebno zadnje kada je isprska lanac. Odlično rastvara masnoću a ne šteti farbi i jedina mu je "mana" što je jeftin u odnosu na sve one fensi sprejeve. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Mart 11, 2022 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam ovde po savetu mnogih kupio petrolej za pranje i Mol sprej za podmazivanje... Sad ce neko da kaze, mogao si i menjacko ulje, bacanje para itd... Zadovoljan sam kako petrolej to radi, ali mi nije jasno da su sad neki tamo sprejevi fancy i toliko bacanje para? Kao da ne bacamo pare u ovom nasem hobiju na kojekakve dzidzabidze, dodatke, opremu... Menjamo ulje na 1000 km, tek tako da isperemo mashinu (naravno, nemam nista protiv svega toga). A sad ispade bocica od 1000 din toliki trosak (ili od 300 din iz Lidla). Kad za jedno 5 god potrosim ovaj petrolej iz flase sto sam kupio, ima da se izbahatim za jedan sprej za ciscenje lanca... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam ovde po savetu mnogih kupio petrolej za pranje i Mol sprej za podmazivanje... Sad ce neko da kaze, mogao si i menjacko ulje, bacanje para itd... Zadovoljan sam kako petrolej to radi, ali mi nije jasno da su sad neki tamo sprejevi fancy i toliko bacanje para? Kao da ne bacamo pare u ovom nasem hobiju na kojekakve dzidzabidze, dodatke, opremu... Menjamo ulje na 1000 km, tek tako da isperemo mashinu (naravno, nemam nista protiv svega toga). A sad ispade bocica od 1000 din toliki trosak (ili od 300 din iz Lidla). Kad za jedno 5 god potrosim ovaj petrolej iz flase sto sam kupio, ima da se izbahatim za jedan sprej za ciscenje lanca... Ja se svaki put upišam od smeha kad čujem da neko ispira motor uljem na 1000km...Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10214 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, cikamike je napisao: A sad ispade bocica od 1000 din toliki trosak (ili od 300 din iz Lidla). Niko ne kaže da je to"toliki" izdatak ali je evidentno da za tu sumu možeš kupiti 4l petroleja što je dovoljno da 40 puta opereš lanac a sprejom jednom ili dva puta. Jeftin je, nema štetnih uticaja na lanac, oringe, farbu a fenomenalno pere... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...