ThePainkiller 4384 Napisano April 2, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Vratio stare (originalne) kočione čeljusti. Osetna razlika u korist šestoklipnih Tokico, ali šta da se radi... Gledaću da uzmem polusinter disk pločice za ova Nissin klešta pa će kočenje biti bolje. Nije ni sad loše uopšte, ali šestoklipna su ipak šestoklipna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano April 2, 2020 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Trebao da si pazariš četvoroklipne TOKICO sa GSXR-a. Bolja su klešta od šestoklipnih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 2, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ova Nissin su odlična klešta, a i u super stanju su (rasturao sam ih pre montaže i čistio klipiće i unutrašnjost). Pločice su organic i već su pred kraj. Tako da neću više eksperimentisati sa kleštima, nego uzeti plosinter pločice za ova Nissin klešta i biće to super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano April 2, 2020 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Apelujem da se pazari full sinter!Sent from my SM-J530F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 2, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, N.F.S. je napisao: Apelujem da se pazari full sinter! Sent from my SM-J530F using Tapatalk Žao mi diskova... Nisam ja neki ozbiljan trkač pa da ću pregrejati polusinter, čak ni ove organic nisam nikada doveo ni blizu stadijuma pregrevanja. Znam da je sinter Bog-otac za kočnice, ali isto tako su i agresivne po diskove, a ja nikada neću ni približno njihov potencijal koristiti na ovom motoru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano April 2, 2020 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu šta da ti žao diskova ili ne. Tu su da vrše funkciju, potrošni su materijal i nije moguće da ih sačuvaš i ne treba da ih štediš. Uostalom, nisu pločice brusilica... Nećeš ti da pređeš sigurno toliko kilometara da potrošiš diskove. Opet kažem, ne radi se uvek o brzini nego o težini. Krenućeš sa prtljagom i suprugom u brdsko planinske predele pa ćeš da vidiš kako kočnice mogu lako da se pregreju. Žao i je meni da krljam nešto što je kao novo ali šta da radiš, naručih nov set sinter Bremba. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17217 Napisano April 2, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2393 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Tako je @Alekre, podrzavam, neces nista posebno sacuvati diskove sa organikom a pregrejaces ih brzo, tezak ti je motor. ...samo Sinter i udri, to ti glavu cuva, ne stedi ih, uvek imas dobrih polovnih diskova za male pare, ili novih tu do 100e... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 797 Napisano April 2, 2020 Xtreme, 392 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ta Nissin klesta su ugradjivana i na RF 900 (cak mislim da je ceo prednji kraj ogoljeni RF ), znam da EBC koristi FA145 tip plocica za ta klesta pa mozes da uporedis. Gde idem sa ovim? Ta klesta su cesta meta vozaca Hajabuse prve generacije jer su definitivno unapredjenje u odnosu na sestoklipni Tokico koji se fabricki ugradjivao. Stavi pancirna creva i krstene sinter plocice i nemoj da razmisljas. Ja sam presao skoro 40k km na sinteru na diskovima koji su vec bili 18 godina stari, a sudeci po onome sto sam izvadio prilikom prve zamene sugerise da ih je i prethodni vlasnik trosio. Svake godine redovno proveravam stanje i debljinu istih sa Mitutoyo digitalnim mikrometrom i potrosenost je na nivou statisticke greske, bez zezanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 2, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Thaedass je napisao: Ta Nissin klesta su ugradjivana i na RF 900 (cak mislim da je ceo prednji kraj ogoljeni RF ), znam da EBC koristi FA145 tip plocica za ta klesta pa mozes da uporedis. Gde idem sa ovim? Ta klesta su cesta meta vozaca Hajabuse prve generacije jer su definitivno unapredjenje u odnosu na sestoklipni Tokico koji se fabricki ugradjivao. Stavi pancirna creva i krstene sinter plocice i nemoj da razmisljas. Ja sam presao skoro 40k km na sinteru na diskovima koji su vec bili 18 godina stari, a sudeci po onome sto sam izvadio prilikom prve zamene sugerise da ih je i prethodni vlasnik trosio. Svake godine redovno proveravam stanje i debljinu istih sa Mitutoyo digitalnim mikrometrom i potrosenost je na nivou statisticke greske, bez zezanja. Da, za Suzuki Bandit 1200 idu FA145 od EBC-a... Sutra će mi ekipa iz MRG-a javiti može li šta da nabave obzirom na ovo stanje u državi (zatvorene granice i ostalo)... P.S. Imam ponudu za Taiwan polusinter po ok ceni... šta mislite o njima? Ima li neko iskustva? @Motorcyclist, ti si uzeo polusinter? Koje marke? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17180 Napisano April 2, 2020 Integrisan, 5049 postova Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, ThePainkiller said: Da, za Suzuki Bandit 1200 idu FA145 od EBC-a... Sutra će mi ekipa iz MRG-a javiti može li šta da nabave obzirom na ovo stanje u državi (zatvorene granice i ostalo)... P.S. Imam ponudu za Taiwan polusinter po ok ceni... šta mislite o njima? Ima li neko iskustva? @Motorcyclist, ti si uzeo polusinter? Koje marke? Ja sam uzeo u MOTO LANDU, EBC marka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 797 Napisano April 2, 2020 Xtreme, 392 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno kontaktiraj i Marka, MarkonePegaz - od njega sam ranije nabavljao EBC dok je imao za moj motor, sada trosim Galfer isto kod njega nabavljeno. Meni se Galfer bolje pokazao u svemu osim sto mu treba vise vremena da se ugreje i za nijansu je losiji po kisi. Poredjenje EBC HH i Galfer G1370/1375. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 2, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam naišao na TRW sinter za 3200 din po paru. A ove Taiwan polusinter su 1400 din po paru... Mislim da ću probati te Taiwan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano April 2, 2020 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vozim trw sinter na skuteru upravo, nisam video plocice koje se brze trose od ovih, nisu ni priblizno klasa sa ebc. Cenom su jednaki u fullsinter segmentu. Po mom misljenju ebc pa sve resto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4842 Napisano April 2, 2020 Drug član, 1491 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Registrovao danas masineriju , pa metnuo crni vizir...Inace , nesto su namrsteni oboje Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17217 Napisano April 2, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2393 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prezadovoljan sa TRWom, vozim ih dugo godina unazad na mnogo motora, Thunderace, ZX9r, Hayabusa, R1 I sada zx12r, sinter naravno, Nindža mi je došla sa AP Racing pločicama koje sam prošle godine zamenio sa TRWom, koje mnogo, mnogo bolje koce od njih. Ostajem na njima i ubuduće... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckygsxr 699 Napisano April 3, 2020 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: N46 06.030 E19 45.398 Motocikl: Sveta Krava Prijavi odgovor kao problematičan Istog sam mišljenja kao i @BokyBoy.Neću da tvrdim da su najbolje ali sam ih na svaki motor vozio.Jednostavno navika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 3, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam TRW sinter za 2700 po paru. Te uzimam...ubedili ste me... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano April 3, 2020 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Počastio se i ja. Zadnje već imam, ali to se ne računa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano April 3, 2020 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Мало се игр'о, да убијем досаду у карантину 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 122 Napisano April 3, 2020 Svrati ponekad, 352 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio ulje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17217 Napisano April 4, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2393 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Naprskao ga Clinom, prebrisao magicnom i...napravio 200km... bem ti ovu karantenu... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 4, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Sredio i zadnju kočnicu, tj. očistio čeljusti, ispolirao klipiće i zamenio kočionu tečnost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el_marco 572 Napisano April 4, 2020 Svrati ponekad, 285 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Izgkeda da cu na kraju i boju da mu skinem, po ceo dan glancam detaljno, smorio sam i krpe 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blueser 2397 Napisano April 5, 2020 Analog Man, 341 postova Motocikl: Nisam član od 28.10.2022. Prijavi odgovor kao problematičan Krenuo sa pripremama. Pranje lanca i lančanika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17180 Napisano April 5, 2020 Integrisan, 5049 postova Prijavi odgovor kao problematičan Akra vs SGRASSO molim misljenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...