BokyBoy 19898 Napisano April 17 Vozim motor, nisam BAJKER, 2650 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Motorcyclist je napisao: Mrezica za hladnjak? Smanjio si protok vazduha za 20% 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 288 Napisano April 17 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Svuda po svetu, gde god me puste. Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan @Juan i mene to zanima. Bas razmišljam danas o tome dok sam prao motor. Neki silikon sprej ili vosak, nesto za zastitu plasitka i metalnih delova. Verovatno ima na forumu, samo treba iskopari. Inace, jedva sam skinuo "sranje" sa felni. Predhodni vlasnik je ostavio neopran motor u garazi tokom zime i zapeklo sve. Sent from my SM-S926B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6512 Napisano April 17 Drug član, 1882 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Bojan_87 je napisao: Svi brembiramo ovih dana Sent from my iPhone using Tapatalk Jel isto crvene si uzeo ? Videh na sajtu njihovom da ima i neke bele , koje su kao wow wow Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 441 Napisano April 17 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jel isto crvene si uzeo ? Videh na sajtu njihovom da ima i neke bele , koje su kao wow wowIsto crvene.Video sam i ja te bele na sajtu ali nisam istraživao nešto. Ovo mi je preporučeno sa više strana, pa nisam hteo da budem tester Kontam da ću menjati motor pre neko što se ove istroše. Do tad će i više ljudi probati te bele.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6512 Napisano April 17 Drug član, 1882 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ma da, nisam ni mislio da testiram...vise pitam informativno jesi video, jer nisam nikad video da neko koristi bele , niti da ih neko ima na stanju.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 441 Napisano April 17 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma da, nisam ni mislio da testiram...vise pitam informativno jesi video, jer nisam nikad video da neko koristi bele , niti da ih neko ima na stanju..Isto. Nisam znao ni da postoje dok nisam pretraživao sajt da vidim koji broj ide na koji disk ...Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19310 Napisano April 17 Integrisan, 5881 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, BokyBoy said: Mrezica za hladnjak? Smanjio si protok vazduha za 20% Da. Rekao sam da cu testirati bez mrezice pa zabeleziti temp pa onda sa mrezicom pa videti ali iskreno mrzi me. Kontaktirao sam nekoliko ljudi sa GSR grupe na fb, niko nije napisao da mu se povecava temperatura. U svakom slucaju znam koliko je na otvorenom, pa cu lako primetiti. Ako leti bude drasticno povecanje, skinem za 5minuta. Laganica posao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 19898 Napisano April 17 Vozim motor, nisam BAJKER, 2650 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik) Prijavi odgovor kao problematičan ...obrisao prasinu i maltretirao ga ceo dan... a on bas to voli... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 12342 Napisano April 17 Ne silazi, 2869 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Šta, niste uzeli bele Brembo ? c, c, c ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6512 Napisano April 17 Drug član, 1882 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, Blaza je napisao: Šta, niste uzeli bele Brembo ? c, c, c ... 299 vatra Hahahaha 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1905 Napisano April 17 Drug član, 876 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Istupih zube pricajuci .. Ko vozi ovu gumu - ostaje na njojZeNe znam za moćniji izgled gume,vozio road 5 nemam zamerkeSent from my RMX2202 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6512 Napisano April 17 Drug član, 1882 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, idanijel je napisao: Ne znam za moćniji izgled gume,vozio road 5 nemam zamerke Sent from my RMX2202 using Tapatalk Sinoc na kosutnjaku , stojimo nas trojica , cetvorica , pricamo o gumama... Ja im pokazem zadnju gumu i pitam , sta mislite koliko je presla .. Odgovori : 3.000 km , 5000 km ...treci je skontao da pitam zbog fore pa je rekao 8.000 km... Kad sam im rekao da ima skoro 16.000 km niko mi nije verovao... Pokazivao u app kad sam promenio.. GTR 300 kg , ja , zena i 3 kofera 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1905 Napisano April 17 Drug član, 876 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan I onda kao skupa,ista stvar je i sa auto gumama, svaka ozbiljna firma koja gazi puno km kupuje Michelin. Čak je Lagotica odmah došla da vidi šta je bre toSent from my RMX2202 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 935 Napisano April 17 Zainteresovan, 404 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Točkovi skinuti, diskovi i ležajevi demontirani u sopstvenoj režiji, felne ispeskarene, plastificirane... Sutra veliki petak, znači pauza a u subotu kod vulkanizera montaža novih guma, u svojoj režiji novi ležajevi i semerinzi i montaža diskova, u svojoj režiji statičko balansiranje, sve zajedno na motor i GAAAAS!!! 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 223 Napisano April 17 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sada Sam bio na samousluznoj perionici da operem motorce I kada Sam dosao kuci podmazao lanac,dal sam skrenuo ili je to normalno da radis u ovo dobar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 487 Napisano April 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio vizir, navikao matori da ima šajbu ispred sebe. @Baniša posredovao u nabavci. Promenio April 18 član kingdrom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12023 Napisano April 18 (promenjeno) Drug član, 1680 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Juče svratim do Barel-a da pogledam kacige i kupim nov akumulator. Stari je još uvek u funkciji ali je kod mene došao zajedno sa Banditom pre 4 godine, a i tada je već bio mator. Počeo je da popušta pa sam mu pre neki dan dolio destilovanu vodu što nije pametan potez za AGM. Kupio sam odgovarajući BS akumulator da ne razmišljam. Odmah sam mu sipao elektrolit i došlo je do hemijske reakcije i stvaranja toplote. Pustio ga malo da odstoji a zatim stavio poklopac na ćelije. Ostavio sam ga tako 24h, posle toga stavio na pametni punjač. Na početku ciklusa punjač je očitao vrednost napona 12,6 V i ostaviću ga tako na punjaču naredna 24h. Kažu da je to pravilan način formiranja ovog tipa akumulatora. Ako su mene lagali i ja lažem vas! Možda nekom bude od koristi. Promenio April 18 član bajker71 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24335 Napisano April 18 Integrisan, 10166 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ..sve si uradio kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16608 Napisano April 18 Integrisan, 9473 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan I nije baš..... Kad se sipa kiselina dolazi do reakcije, ključanja i porasta temperature što se da osetiti na spoljnom zidu baterije. Tako otvorenog treba ga ostaviti min 2-3h da odstoji, odradi svoje, smiri se i ohladi. Nakon toga baterija ide (otvoren) na pametan punjač do punog kapaciteta. Posle punjenja ostavi se jos nekih sat vremena da odmori i tad može zatvaranje poklopca i montaža. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24335 Napisano April 18 Integrisan, 10166 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne se slazem, baterija (agm) se zatvara odmah po sipanju elektrolita i ostavlja bez inicijalnog punjenja sat/dva u zavisnosti od kapaciteta. Puniti AGM bez kapica i dozvoliti da isparenja "pobegnu" rezultuju smanjenjem kapaciteta. Pa kako ko "oce... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8826 Napisano April 18 Solo Rider, 3290 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Колико ме памћење служи .... пре шест година купих у Барелу АГМ аку за Јамаху....у кутији беше упутство....Више се не сећам ...можда сам га сачувао....као што рекох беше си пре шест година.....и да споменем аку је и даље у Јамаху. Мада не знам колико је све ово релевантно јер моја Јамаха је к'о онај ауто Кристин....за оне који су гледали филм. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24335 Napisano April 18 Integrisan, 10166 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne premisliti... Kako kazu uputi tako se radi, valjda zna proizvodjac Ovo kaze Yuasa. https://www.yuasabatteries.com/resources/guides/how-to-activate-an-agm-battery/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 441 Napisano April 18 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uradio zadnja 2 puta po uputstvu. Sipao, sačekao 30 min, stavio u motor, seo i provozao 30 min ... Gotovo.Stava sam da to dal traje 5 godina ili 3 godine i nije neka razlika, i zavisi od "X" faktora a ne od formiranja.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 6782 Napisano April 18 Drug član, 1516 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan I u agm se sipa elektrolit. To znaci kiselina i voda u odredjenom razmeru. I u agm aku voda moze da isparava iz tog gela. To sto nekad ne moze da se takav aku oporavi nakon dolivanja vode u celije, moze da znaci da mu je vec kasno i da se iznutra struktura deformisala. Prodje par godina, a setimo se da mu pomognemo dolivanjem vode tek kada posustane. U svakom slucaju se prepozna, kad se takav aku ne moze oporaviti, a za vecinu motocikala nije ni skup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 441 Napisano April 18 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Oprao motor, skinuo bube što su kampovale tu od Obrenovca, sad se lomim i auto da operemEdit: Auto nije opran Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...