cr4zyzola 860 Napisano Novembar 16, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, BaneVuk58 je napisao: Истина...... али после пет шест година нек' му је лака црна рециклажа Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka meni ovaj unibat traje vec cetvrtu godinu i to bez pametnog punjaca tako da se nadam da ce da dobaci 5 i zadovoljan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8365 Napisano Novembar 16, 2020 Solo Rider, 3203 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan meni ovaj unibat traje vec cetvrtu godinu i to bez pametnog punjaca tako da se nadam da ce da dobaci 5 i zadovoljanМени на моторима стално блинкаји неке диоде тако да уме да клоне после 15-20 дана па не желим више да се зезам. Они мотори који стоје или се возе ређе су на респираторимаPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 16, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Na infuziji Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8365 Napisano Novembar 16, 2020 Solo Rider, 3203 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Na infuziji Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk ProPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2039 Napisano Novembar 16, 2020 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator 50€Box cigareta 40€ Nek mi je ispravan u garantnom roku, zadovoljan sam. U prevodu, 7,32din dnevna amortizacija na 2god. Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17704 Napisano Novembar 16, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2430 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, floyd032 je napisao: meni ovaj unibat traje vec cetvrtu godinu i to bez pametnog punjaca tako da se nadam da ce da dobaci 5 i zadovoljan Moj ti je savet da ga zamenis, i to pod hitno, kažem iz ličnog iskustva. Tako sam se i ja ku...cio Vartom od 5 godina, koja nikada nije skidana zimi, pa sam pre par meseci morao da menjam i Vartu i Regler... (za taj Regler sam mogao da kupim tri nove Varte), srećom pa nisu stradali i namotaji... Ubuduce, na svake dve godine nov aku i ćao... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6285 Napisano Novembar 16, 2020 Drug član, 1403 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da je regler na zx12r neunistiv. Na mom motoru su bili radjeni namotaji tako da je pri 4000/5000rpm davao preko 120v ac na fazama. na regleru si redovno mogao da isprzis jaja, i nista mu nije zafalilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 16, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Najopasnije za instalaciju motora je kada akumulator kratkospoji jednu od ćelija. Tada crkava sve od instalacije, pa čak i CDI. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Novembar 16, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, BaneVuk58 je napisao: Мени на моторима стално блинкаји неке диоде тако да уме да клоне после 15-20 дана па не желим више да се зезам. Они мотори који стоје или се возе ређе су на респираторима Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka ako sam te dobro razumeo hoces da kazes da led dioda ako blinka to znaci da upozorava na slab aku ili slabu struju regler tako to jel si to hteo da kazes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8365 Napisano Novembar 16, 2020 Solo Rider, 3203 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan ako sam te dobro razumeo hoces da kazes da led dioda ako blinka to znaci da upozorava na slab aku ili slabu struju regler tako to jel si to hteo da kazesНе ....колико су ми у Јамахи рекли да комп је под напоном. Барем сам их тако разумеоPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2039 Napisano Novembar 16, 2020 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Не ....колико су ми у Јамахи рекли да комп је под напоном. Барем сам их тако разумеоPoslato sa VOG-L29 pomoću TapatokaPa mora biti.E sada, da li je ceo komp ili samo deo instalacije, zavisi od motocikla.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 19, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Oprao i voskirao motor i to je taj jedan jedini dan kad se crn motor sija i kad je lep. Već sutra će se videti prašina po njemu... 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1604 Napisano Novembar 19, 2020 Никад не једи жути снег!, 742 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Ma FJR se sija i kad je ceo u blatu... sija kao pojava 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17704 Napisano Novembar 19, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2430 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan On 16.11.2020. at 18:33, slave74 je napisao: Mislio sam da je regler na zx12r neunistiv. Na mom motoru su bili radjeni namotaji tako da je pri 4000/5000rpm davao preko 120v ac na fazama. na regleru si redovno mogao da isprzis jaja, i nista mu nije zafalilo. I ja sam mislio da je neunistiv jbg, kaze majstor da ga je ubio aku, verovatno je prespojio neku celiju i cao... Stavio sam nov regler i to Dukatijev oridjidji, e on je neunistiv, veci je od fabrickog Kawinog skoro duplo, jedva je stao u rep tj na mesto fabrickog... Sad sam miran dozivotno, nadzivece i Kawu... Edit: Ususkao ga u zimski san konacno...jedno dva-tri dana... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VR46 576 Napisano Novembar 19, 2020 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS "13 LC Prijavi odgovor kao problematičan Јел ово цирада за неког каравана? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17704 Napisano Novembar 19, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2430 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, VR46 je napisao: Јел ово цирада за неког каравана? ko mi kaze...tebi treba cerada od Dajca... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10620 Napisano Novembar 20, 2020 Hronični Motociklopata, 7367 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, ThePainkiller je napisao: Oprao i voskirao motor i to je taj jedan jedini dan kad se crn motor sija i kad je lep. Već sutra će se videti prašina po njemu... Ionako ti je dosadno i imaš viška vremena otkad nemaš lanac na motoru P.s. I ja bi kardan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10469 Napisano Novembar 20, 2020 Drug član, 3401 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan @ThePainkiller Vozio si i na lanac i sad na kardan... sakupio si neko iskustvo... ima l' razlike u povlačenju, generalno u vožnji... Ipak je, mislim, grublji prenos lancem, logično... više lufta, svuda... Ali pretpostavimo da je sve "u vinklu" i kod lanca i kardana, možeš li nešto reći? Po nekoj logici bi trebala biti prednost kardana... možda grešim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17350 Napisano Novembar 20, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3694 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan On 16.11.2020. at 19:16, ThePainkiller je napisao: Najopasnije za instalaciju motora je kada akumulator kratkospoji jednu od ćelija. Tada crkava sve od instalacije, pa čak i CDI. Netačno. Kad "prespoji" neka od ćelija ukupni napon akumulatora bude manji za 2-2,5 Volta i u tom slučaju motor neće moći da upali, a ukoliko ga ipak startujemo na neki način onda dolaze u opasnost Regler i namotaji alternatora. A instalacija (i svi ostali elektro uređaji i sistemi na motoru) su u opasnosti ako se desi da dođe do "prepunjavanja" (uglavnom zbog kvara Reglera), pa napon bude preveliki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 20, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, zika56 je napisao: Netačno. Kad "prespoji" neka od ćelija ukupni napon akumulatora bude manji za 2-2,5 Volta i u tom slučaju motor neće moći da upali, a ukoliko ga ipak startujemo na neki način onda dolaze u opasnost Regler i namotaji alternatora. A instalacija (i svi ostali elektro uređaji i sistemi na motoru) su u opasnosti ako se desi da dođe do "prepunjavanja" (uglavnom zbog kvara Reglera), pa napon bude preveliki. Pa ja sam to uopšteno rekao... Ako prespoji ćelija na akumulatoru, najčešće odmah strada i regler, samim tim može da dođe do prepunjavanja i do crkavanja sijalica, instrument table, a često i CDI tada pregori... Ako ćelija prespoji u toku mirovanja, dok motor ne radi, tada je kvar lako uočiti (jer akumulator nema dovoljno struje, niti istu prima prilikom punjenja) i onaj ko se imalo razume u struju na motoru, prvo će ispitati akumulator, neće pokušavati upaliti motor na neki drugi način dok je taj prespojeni akumulator još uvek na motoru. Problem nastaje ako akumulator prespoji ćeliju u vožnji, tada najčešće ni ne primetimo da nešto nije u redu i onda crkne regler, pa za njim i ostalo, ako dođe do prepunjavanja u vožnji... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 20, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, shoyyka je napisao: @ThePainkiller Vozio si i na lanac i sad na kardan... sakupio si neko iskustvo... ima l' razlike u povlačenju, generalno u vožnji... Ipak je, mislim, grublji prenos lancem, logično... više lufta, svuda... Ali pretpostavimo da je sve "u vinklu" i kod lanca i kardana, možeš li nešto reći? Po nekoj logici bi trebala biti prednost kardana... možda grešim? Na ovo boldovano te moram ispraviti... Po pitanju uglađenosti vožnje, prednost je ipak kod motora sa lancem. Kardan nema mogućnost ublaživanja tog udarnog momenta (kad se pušta kvačilo), pa je samim tim uglađenije i lepše voziti motor sa lancem, jer lanac na tu svoju dužinu prilično ublažava udarni momenat kada se pušta kvačilo pri kretanju ili kad se prešalta u niži stepen prenosa pa se pusti kvačilo. Na kardan i njegovo ponašanje u vožnji se svako mora priviknuti, jer on jednostavno tako radi i taj osećaj zna biti prilično frustrirajući dok se čovek ne privikne (ja se još uvek privikavam i sve se manje nerviram... ) Kardan povlači silovito, prenos na zadnji točak je momentalan i to je opet nešto što neko voli, a neko baš i ne voli tu sirovu i momentalnu isporuku snage na zadnji točak. Što se tiče same snage motora u vožnji, opšte je poznato da motori sa lancem imaju najmanje gubitke u prenosu snage na zadnji točak, dok kardan ima najveće gubitke. Dobra stvar kod FJR-a 1300 je ta što su konstruktori ubacili agregat u njega od 145 konja i samim tim se taj gubitak snage na kardanu ni ne oseti toliko. Mogu samo da pomislim kako bi FJR išao da ima prenos na lanac, a da ostane ovaj agregat... Što se tiče održavanja, svi već znamo koliko je kardanski prenos tu u prednosti u odnosu na lanac. Nema čišćenja lanca, prljanja felne od raznoraznih sprejeva za podmazivanje, nema razmišljanja da li si na put poneo sprej i da li ćeš negde morati da staneš da namažeš lanac... Kod kardana se na servisnom intervalu od 10000 km promeni ulje u završnom prenosu (ide oko 2dL ulja) i to je to... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22517 Napisano Novembar 20, 2020 Integrisan, 9653 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboraviti ni odrzavanje ricni na glavcini kardana kod tocka, moraju se tretirati nekom od moly masti (mos2), krst kardana pod manzetnom istom mascu takodje... Ko sa "lanca" ili kaisa predje na kardan veci je sok saltanje u nizu nego u visu, cesto i tocak blokira Takodje a zbog ziroskopskog efekta kardan se pri vecoj brzini ukruti i onemoguci rad ogibljenja nazad. Prva litra koju vozih je bas kardanas, GS1000G... Metalna, muska zver 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10469 Napisano Novembar 20, 2020 Drug član, 3401 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Znači mora se probati i kardan... kaišara vozio, lančinu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 20, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, shoyyka je napisao: Znači mora se probati i kardan... kaišara vozio, lančinu... Sledeće sezone, daće Bog, da se provozamo i vidimo negde, pa eto, probaš moju zverku... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Novembar 20, 2020 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Puno sam u životu vozio kardan...prva 2 motora su mi bili kardan...pa onda puno sa lancem, i sada već nekoliko godina uporedo lanac i kardan. Osim u ekstremno sportskom smislu, sve ostalo mi je na strani kardana. Trenutno na Teneri, kardan je tako dobro uradjen da jedva primetis da nije lanac u pitanju. Ali da treba probati, treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...