Jump to content

Moto Zajednica

YAMAHA FJR 1300

Recommended Posts

• Никад не једи жути снег!, 740 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)

Odustali smo od Trebinja pa se okrenuli ka sever-severo-istoku... Ekipa u sastavu: @Satelis(NC), @PaPaja(Caponord), @bobi_krofna(nonja), @Bojanko(NC), @Totomoto(GS) i Jadranka i ja...Evo rute od danas, skoro 400km:

image.thumb.png.4fe361f074babfcd90c7a791fceab3cd.png

Prvo u Pancevo na burek sa kolenicom. Onda mozemo da krenemo dalje...

Do Vrsca, praaaavo i dosadno :) Dopunismo rezervoare i predjosmo granicu. Put do grada Resica je pun rupa i sa puno zelenila pored samog puta pa nismo ni tu uzivali... Onda je bilo vreme za pivo... Neko Ursus - tamno za decake a ostali su pili neke svetle buckurise... ;) 

1336606549211174942.jpg.bcad2713886aa72bb8c3965f9ae9d011.jpg

E sad, krecemo odatle ka nacionalnom parku kanjon Nere. Dok sedamo na motore, oblaci se skupise - fak, sto bi vi mladi rekli... Odavno nisam vozio lepsi put... letimo, lomimo krivine sve do jaja nekoliko klometara i onda krece kisa. Ali ona lagana, dosadna, smarajuca... Nije da ne moze da se vozi ali asfalt je mokar i ne mozemo bas da uzivamo... Ali svejedno smo lepo vozili samo malo sporije... Fenomenalan put, moracu da se vratim tamo jednog dana po suvom da prodjem... 

Prelazimo granicu kod Bele Crkve i odmah klopamo u prvom restoranu posle granice. Dobra klopa - cene OK. Put od Bele Crkve do Kovina je takodje fenomenalan. Odlican asfalt, brze i blage krivine, savrseno... I od Kovina, preko Smedereva nazad za BG.

E sad, namam nesto slika ali evo jedne pre piva recimo:

8620143964591476092.jpg.c0d166c477930e44f56ae5f899485684.jpg

Primeticete da su motori cisti...a evo jedne posle one kise:

1754822535811454369.jpg.7ac454631876c68ab1b50f0fc9c0ca78.jpg

Bane mi je odmah pao na pamet...da mu kazem da vrati onu plastiku pozadi pa makar mu i ne videli gumu... Jadranka se najvise isprljala... sva tri kofera u8rana, strashno... Sutra joj sledi jedno zestoko ribanje... A potrosnja - standardna, oko 5.2l... :takoje:

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Solo Rider, 3199 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A

Vrnuo se iz Pirota pa posle 620 km skoro sve po auto putu oduševljen sa povišenim vizirom, raizerima i blago rečeno šokran sa potrošnjom. Ženće i ja (210 kg) i prtljag  oko 40 kg (više nije moglo da stane) i peglanje nikad ispod 140 km/h,pa smo pravili dve pauze zbog one prosečne brzine 6l/100 km. Vizir sve vreme izdignut, produženbja verzija i zakrivljen je čudo. Mogao sam u svako doba da dignem flip up kacigu bez problema. Ovo mi je prva tupa po autoput pod takvim uslovima. :jee1:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2754 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Kao i svake godine i ove godine sam na nasem susretu bio zaduzen za fotografisanje. To znaci da posle ispucanih hiljada snimaka nemam na kraju svoju sliku.  :)

Ovaj put me kolega obradovao.

31913924_1825785811057968_7222305352983773184_n.jpg

• Sviđa mi se 1

• "Trtl", 584 postova
  • Motocikl: BMW K1600 GT
Kao i svake godine i ove godine sam na nasem susretu bio zaduzen za fotografisanje. To znaci da posle ispucanih hiljada snimaka nemam na kraju svoju sliku. 
Ovaj put me kolega obradovao.

31913924_1825785811057968_7222305352983773184_n.jpg.ee10e17af30eb4143d202f16a395aa86.jpg
A mene kolega slikao a slike nidjeee :(

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

53 minutes ago, Throttle Addict said:

A mene kolega slikao a slike nidjeee :(

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

Ima problema sa opremom, sutra kaci pa cemo iskopati.

• Sviđa mi se 1

12 minutes ago, Sale-VFR said:

jel mu ovo kratka svetla ili duga?

Danju vozim duga, a slikano predvece, stvarno ne znam.

Generalno zadovoljan svetlima, mada i na Vtec bila odlicna.

• Zainteresovan, 531 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 2005

Aha.mozda nisam lepo postavio pitanje, na vfr na kratkim rade oba fara, pa zato pitao da li i na fjr rade oba fara kad se upale kratka svetla?:takoje:

Cika Bane ;) , evo jedna na temu one zdrave hrane koju cesto pominjete... Cim smo presli granicu kod Bele Crkve, stadosmo u neki restoran simbolicnog naziva "Krajina" i porcije su malko bezobrazne :D Ovaj "devojacki san" je kao moja podlaktica a ona nije mala... 

7139640113056845367.jpg.c6a870e14c6793eb39962a7327b533be.jpg

Cika Bane , evo jedna na temu one zdrave hrane koju cesto pominjete... Cim smo presli granicu kod Bele Crkve, stadosmo u neki restoran simbolicnog naziva "Krajina" i porcije su malko bezobrazne  Ovaj "devojacki san" je kao moja podlaktica a ona nije mala... 
7139640113056845367.jpg.c6a870e14c6793eb39962a7327b533be.jpg

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока

'Ajde neki spisak da vidimo koje gde i odakle, ne bili odredili lokaciju za neko vidjenje .

BaneVuk58, Sremčica Bgd.

1 minute ago, BaneVuk58 said:

'Ajde neki spisak da vidimo koje gde i odakle, ne bili odredili lokaciju za neko vidjenje .

BaneVuk58, Sremčica Bgd.

1. BaneVuk58, Sremčica Bgd.

2. Vlajko, Brace Jerkovic Bgd.

A evo i problema koji sam otkrio neposredno pred put pa mi treba savet kako da postupim... Elem, kao sto znate, Jadranka je imala neku havariju sa leve strane i svakim danom pronalazim ponesto novo da ne valja sa te strane... Prvo je ona leva rucica za kvacilo bila iskrivljena unapred, to sam sredio tj. kupio one druge... Vidim da je i plastika varena na nekim mestima i jebga, sta da radim, tako je kako i ne smeta mi mnogo, agregat je dobar, nema drugih problema sem kozmetickih... ali sad mi je ovo poslednje malo vise zasmetalo... :stabre:

Pred ovaj put, kleknem da pogledam ulje i rukom blago dodirnem prednji blatobran kad on se klima. Ja kao, ok, daj imbus da dotegnem ove srafove kad ne lezi vraze, na levoj strani, kod viljuske, tamo gde sam nekada planirao da stavim maglenke, sraf skroz labav. Ja ga pipnem rukom i pogledam malo bolje kad ono, njegov nosac se skroz odlomio od viljuske. Sa jedne strane je sraf, sa druge matica (mada nisam ni siguran da bi ona i trebala da bude tamo, valjda se taj sraf srafi direkt u taj nosac:stabre:). 

Slikao sam u garazi u mraku pa se mozda slabije vidi ali evo. ovo je spolja i vidi se kako sam ga pritegao vezicom pred put:

6466451950740607137.jpg.03ce78e72755389faacbfad4c074c66a.jpg

a ovo je iznutra (zanemarite onu prljavstinu gore):

1069144570278133259.jpg.2b4cdb9a0df71c4bdb69bee2a72d0158.jpg

I sad, taj sraf nemam za sta da utegnem. Pitanja su: da li to moze neko da mi napravi/zavari, ako se to uopste vari. Da li da probamo nekako drugacije da resim i kako? Neka selna mozda da ide svuda okolo pa da prodje kroz rupu, jebemliga...sta me savetujete?

@WlayCo Čekaj bre ti si kupio od denisa motor. Jel to bilo tako i kod njega?? Ne mogu da verujem da je napravio baš toliki propust.

Inaće ovako odokativno pretpostavljam da nemaš taj deo koji je slomljen da se recimo tečnim metalom nadoda mislim da je M6 matica u nivou rupe od blatobrana ili da se stavi šelna koja će obuhvatiti celu čizmu.Mislim na jeftinija rešenja.Naravno najbolje bi bilo sa se skine ceo štap i da se navari deo.

Dobar dugar koji se bavi kastamajzingom motora i ima alat i znanje ću da pitam za savet i eventualno koliko bi koštalo da ti to sredi ako je  moguće

Jesam, od Denisa ali on nije bas pominjao da je padano sa motora...mislim da je njegova teorija bila da je pao u mestu na levu stranu te tako iskrivio levu rucicu ali, kako dani prolaze sve vise stvari primecujem...ali, opet...on je prodavac, sto mora da mi kaze istinu... Moguce je da on to nije video, da je nosac bio napukao i da se drzao neko vreme pa otpao kasnije... Ja sam siguran da nije bilo tako kad je motor kupljen... Ali, sta sad, idemo dalje, da vidimo koliko, sta i kako. Hvala Bane na trudu, da vidimo koje su nam opcije pa sta dalje...;)

• Tužan 1

• "Trtl", 584 postova
  • Motocikl: BMW K1600 GT

@WlayCo Taj sraf se direktno uvrce u deo koji je tebi pukao-otpao, matica koja je navrnuta na sraf nije fabricka, sto dalje znaci da taj koji je nju zavrnuo znao je za ostecenje.
Da li je to Denis znao ne mogu da tvrdim, jer u mom slucaju nije hteo da uvrne sraf na nacin kao kod tebe vec je rekao pukla je zabica nabavi drugu i ovde ti fali matica....
Da imas to parce koje je otpalo 99% bi moglo da se zavari i da se razbusi nova rupa tj ureze novi navoj, a ovako je sve drugo budzenje :(

P.S. Ko ume i ima vremena da ti zavari, moze da pokusa da to mesto malo obradi i da zavari maticu.

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

1. BaneVuk58, Sremčica Bgd.
2. Vlajko, Brace Jerkovic Bgd.
3. Throttle Addict, Sabac - Tabanovic

4. Mrxfon (Marko), Zemun

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

@WlayCo Nije to nikakav problem, idi samo do nekoga ko zna precizno da zavari. Zavaris malu plocicu probusis rupu. Treba samo posle potrefiti boju viljuske i to ofarbati.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

1 hour ago, mrxfon said:

@WlayCo Nije to nikakav problem, idi samo do nekoga ko zna precizno da zavari. Zavaris malu plocicu probusis rupu. Treba samo posle potrefiti boju viljuske i to ofarbati.

Da, tako nekako... sto se boje tice, ista je kao boja za auto a tu imam jednu malu bocicu boje i bocicu laka, uzeo svojevremeno za one ogrebotine i sl. A i ne vidi se uopste tako da...

• Podržavam 1

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Daj menjajte ovu sliku više. Svaki put kad skroluje naniže i prodje ova tema meni krene voda na usta..
Karadjordjeva, domaće lepinje, salata i zajecarsko..

e63c716ce506f9cecdea8abd04b2bb0c.jpg

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

10 hours ago, Savan said:

Daj menjajte ovu sliku više. Svaki put kad skroluje naniže i prodje ova tema meni krene voda na usta..
Karadjordjeva, domaće lepinje, salata i zajecarsko..

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Da znas da mi nije bilo lako, al dao sam sve od sebe :D 

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja