Jump to content

Moto Zajednica

Od Nove godine nove tablice, vozačke i saobraćajne

Recommended Posts

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

BRAAAAATE pa bar su mogli na najobicnijem kartonu da mu markerom napisu bar broj koji je inace dobio, ovako lik da popije kaznu zbog njihove nesposobnosti... >:( >:(>:( >:(>:( >:(>:( >:(>:( >:(

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

Jutros drugar okacio nove Svilajnačke table :)

tp6Uz_04012011587.jpg

PA STO IH NISI SLIKAO PORED NEKE STARE TABLICE DA SE VIDI RAZLIKA ! I daj te nove tablice na Bobovo da vidimo !

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

danas otisao komsijin sin da registruje auto i vratio se bez tablica,skinuli mu na tehnickom i rekli javit cemo ti kada dobijemo! naravno sve to bez neke potvrde "parkiraj ovde ili na svoju odgovornost vozi kuci"!! bem ti drzavu........ >:(

a za motor cemouskoro videti jer mi mali izvodi piruete po zivcima za registraciju skutera!!

hahahaa, meni smešno, izvin'te.... :lol:

Ja se prosto divim vašem iskrenom povjerenju u državu... :gaa::-

• Podržavam 1

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

hahahaa, meni smešno, izvin'te.... :lol:

Ja se prosto divim vašem iskrenom povjerenju u državu... :gaa::-

koji deo je smesan?! i o kakvom poverenju je rec ?? posto sam evidentno nesto propustio!! :stabre:

• Podržavam 1

Ma turci su bili zakon oni uzimali 10% a ovi nasi sad 18% .. !@#@$%^&*( ti drzavu i sve u !@#$%^&*

Vratite se Turci bar jos 500god ... sve vam je oprosteno ...

• Drug član, 1885 postova

Дај бре Пецо не свирај, понашаш се као неко клинац

Иначе шта кажу прописи за мото таблице: Регистарска таблица за мотоцикле и тешке трицикле беле је боје, димензија 153,3 х 153,3 mm

А ево и како изгледа то на цртежу

9686d929.jpg

• Podržavam 2

Дај бре Пецо не свирај, понашаш се као неко клинац

Иначе шта кажу прописи за мото таблице: Регистарска таблица за мотоцикле и тешке трицикле беле је боје, димензија 153,3 х 153,3 mm

А ево и како изгледа то на цртежу

mozda druze se i ponasam kao klinac jer i jesam klinac ,, verujem da si ti primijo platu proslog meseca !!

Ja platu NISAM primijo vec 9 meseci a sad ce i 10 mesec ...pa me moje ponasanje i ne cudi ...i to platu koja je jedva 20,000 ...

da ponasam se ko klinac i izvinjavam se punooo ...

• Podržavam 3

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Ma turci su bili zakon oni uzimali 10% a ovi nasi sad 18% .. !@#@$%^&*( ti drzavu i sve u !@#$%^&*

Vratite se Turci bar jos 500god ... sve vam je oprosteno ...

Ako bi mogli da biramo, ja bih mozda pre izabrao JAPANCE! :lol: :lol: :lol:

Nije mi metar pri ruci... i kako se ove nove tablice "odnose" prema starim? :zbunjen:

Cini mi se da je dimenzija ista. :stabre:

• Podržavam 1

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

danasnji biser vezan za registraciju! zove me kolega jer sam imao nekada golf 2 da me pita koja je "ukupna tezina" vozila! to mu traze na tehnickom a nemaju u katalogu! na kraju sam mu nasao broj od inter car VW pa da njih pita,jer za taj podatak nisam cuo jos do sada! znam za neto i za nosivost ali ne i za ukupnu tezinu!

:zvizduk:

post-128-017579200 1294234372_thumb.jpg

uh pa bas je veca ova nova tablica ... kako da smeste ovo ljudi na kola ???? ima da ruzi ove dobre i novije automobile

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

:zvizduk:

post-128-017579200 1294234372_thumb.jpg

uh pa bas je veca ova nova tablica ... kako da smeste ovo ljudi na kola ???? ima da ruzi ove dobre i novije automobile

Da, ali samo one pravljene u Indiji(TATA npr). Ovi iz evropske unije imaju predvidjeno mesto za taj format. ;)

• zaludan, 383 postova

Bio na tehnickom pregledu da vidim sta i kako. Ispada da se i za motor placa +4400 na registraciu, sto je malo nelogicno, ako na kolima imas 2 tablice a ovde 1, nalepnica (registraciona) mora biti na vidljivom mestu sta god to znacilo. Ovi kako su krenuli oce da izbiju i zadnji dinar iz dzepa, izgleda da se jos samo ceka kad ce vazduh poceti da naplacuju :staa2: . Ali ovce jesu za sisanje jel da?

• bez čvaraka, 1212 postova
  • Motocikl: Naked u najavi

Bio na tehnickom pregledu da vidim sta i kako. Ispada da se i za motor placa +4400 na registraciu, sto je malo nelogicno, ako na kolima imas 2 tablice a ovde 1, nalepnica (registraciona) mora biti na vidljivom mestu sta god to znacilo. Ovi kako su krenuli oce da izbiju i zadnji dinar iz dzepa, izgleda da se jos samo ceka kad ce vazduh poceti da naplacuju :staa2: . Ali ovce jesu za sisanje jel da?

Kao da je izrada tih novih tablica skupa! Nije poenta da oni pokriju troškove, nego da nas opet oglobe!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

Na Nissan Murano ne mogu ni ove stare da stanu, mora da se savije prvo slovo i poslednji broj... Ruuuuzno do bola....

nissan murano je model za usa tržište, pa mu je mesto za tablicu po usa standardu

sad sam video na b92 tablicu BG 005 ĐI :lol::lol:

kako li će da izgleda tablica BG 005 ĐŽ :lud::lol::jee::bljak:

• zaludan, 383 postova

Ok ja sam za promenu u principu trebali bi da imamo samo benefite gubi se zeleni karton medjunarodna vozacka itd....

Ali ako menjas na kolima 2 za 4400 (mada nisam siguran da je 100 posto tacno) sto onda da motoru ili prikljucnom vozilu prikolicama i svemu ostalom sto ima 1 tablicu ti zaradjujes mnogo vise ili na kolima gubi, sto je malo verovatno ako uzmemo odnos kola/motora/kamiona/traktora itd....

Jos da dodam: dok sam isao u skolu bio neki sto je sve znao strebercic i iz mehanike pita profa za kraj polugodista malo teorije i zadatak sve u sklopu. Izadje ovaj na tablu izrecituje sve kao pesmicu kad je trebao to da primeni u zadatku prc nema pojma. Posla ga ovaj na mesto dade mu 1 kao vrata i rece sledece:

Draga deco bolje neke stvari nikako i nikada da neshvatite nego te iste BUKVALNO da primenjujete.

Izvinjavam se za off, ali ovi su pravi Bukvalisti.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

VAŽNO!! VAŽNO!! VAŽNO!!

Evo jedna informacija koju sam pre 5 minuta dobio od drugara, saobraćajca:

Stare tablice MOŽETE DA ZADRŽITE kod sledeće registracije, sve do 2014. ukoliko insistirate na tome!

To znači da ako registrujete motor za koji planirate da ga menjate pre 2014. god, slobodno zadržite staru tablicu... što se bacati u trošak za novu ako se već ne mora? :D

Ovo je jedna od onih informacija koju ćete teško naći po sredstvima javnog informisanja, a bogami je vredna...

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ne verujem da je to tacno. :)

Pa sad, ako mene laže saobraćajac, onda i ja lažem vas :) Trebalo bi da je tačno... videćemo ;)

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

I mene malko "golica" ta informacija...

Nego ima jedna cudna stvar, a odnosi se na registracione nalepnice.

Naime, kako su i rekli, a danas sam imao prilike i da jednu drzim u ruci i detaljno pogledam, nalepnica je predvidjena da se lepi sa unutrasnje strane soferke, analogno tome sa unutrasnje strane vizira kod motocikla...ko ima vizir-naravno! ;)

Ali postoje motocikli koji nemaju pleksi, tj.vizir. Sta onda? :stabre:

Kako je nalepnica samolepljiva samo sa jedne strane, i informacija koju nosi se takodje nalazi na toj strani te je nije moguce citati "sa ledja", postavlja se pitanje kako ce to resiti kod recimo Hornet-a ili fz-6...

:neznam:

• bez čvaraka, 1212 postova
  • Motocikl: Naked u najavi

Nešto razmišljam: Nije dobro da se lepi na vizir, pogotovo sa unutrašnje strane. Ako je nalepim negde visoko smetaće mi u vožnji, a ako je zalepim duboko dole nemam pojma kako ću je oguliti za godinu dana... <_< Još kad je upeče zvezda na +47C >:( A ko će da nam plati novi vizir, kad ga posle par godina izgrebemo, od guljenja silnih im nalepnica? :lud:

Definitivno je to delo nekog ko opasno mrzi motore i bajkere.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja