RankoBg87 2733 Napisano April 30, 2023 (promenjeno) Drug član, 1635 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko je to kratko za ovu temu 130 km, kuca, preko Barajeva za Kosmaj, Avala, kuca, krenuli stala kisa put mokar, Kosmaj sunce, Ralja pljusak stali na pumpu, na Avali, sunce, posle u Rakovici opet kisa, nemam nesto slika, bitno je da se vozilo tj vezbalo. Promenio April 30, 2023 član RankoBg87 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano April 30, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Пошто су мени првомајски празник и километража условљена богињама и то овчим, данас сам украо мало времена и који километар да се поклоним моштима св. Николаја Велимировића и св. Јустина Поповића. Пут од Плане до Лелића преко Тополе-Лазаревца и Лајковца је добар, али само када нема кише( мене је пратила од Лазаревца до Ваљева и назад до Аранђеловца) пророда прелепа, тако да би сваком препоручуо да обиђе ове светиње. 11 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8233 Napisano April 30, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Ако је неко данас искиснуо на мотору, чисто да зна да сам ја крив ... отерах кишу од Новог Сада ка Београду и даље јер направих на бициклу првих 20так км после 10.5 месеци паузе 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 261 Napisano April 30, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan @RankoFin potop. Nisam ni ja znao da ti vozis, niti da teras NC, lepo Прелепо, али пре-ле-по ... мало је возача мотора који користе предности технологије као ти и да снимају своје трекове вожњи, ја то радим али ето да сада увек последњу фотку коју поставим је слика трека али од сада ћу постављати и линк ка треку па могу да виде и комплетну мапу, да виде где се стајало итд итдIskren da budem posto mi ne radi brzinomer, koristih neku aplikaciju za prikaz brzine pa je ovo bio nusprodukt, nisam ni znao da snima trek. Medjutim nema opciju deljenja, samo snima lokalno na uredjaj. Mozda istrazim pa uzmem neku da pratim zanimljive voznje, moze biti korisno.Jedino me smara potrosnja baterije, al dobro. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8233 Napisano April 30, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, dule0911 je napisao: Jedino me smara potrosnja baterije, al dobro. Ни то није проблем, нађеш неки полован андроид (рецимо 3-4 године стар) са добрим ГПС-ом, побришеш све апликације што ти не треба, оставиш само апликацију за трекинг и оно основно, не треба ти ни нет у вожњи, само да снима трек (добра је апликација /Sports-tracker/ није велики потрошач, па чак и ако сликаш са тим фоном уз трек везује и фотку где је сликана, кад кренеш укључиш апликацију, убациш у јакну и терај ... додуше ја користим Garmin Montana 680t (најновији је 700i и брутално је добар), он је баш прави трекер и навигација и један је од најбољих за обиље спортова Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9609 Napisano Maj 1, 2023 (promenjeno) Drug član, 1464 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Današnja vožnja do Velike Plane, Manastira Pokajnica, Radovanjskog luga i Manastira Koporin sa kolegom @draki. Lep dan za vožnju i obilazak istorijskog nasleđa. Crkva Pokajnica Manastir Koporin iz 14-tog veka u kome se čuvaju mošti despota Stefana Lazarevića. Promenio Maj 1, 2023 član bajker71 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10151 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan 1.Maj,lepo vreme,mora se konačno obrnuti fina turica...da se čovek ne postidi kad ga pitaju -đes' bio? Plan napravih za čas...istok,gotovo.Prezentovah plan u jednoj Viber grupi. Ne bejah lenj,ionako se budim rano...u pola osam doručak u pola devet u sedlu...Na Markovac...ne...na Kragujevac,urađen put,za čas tu.Jagodina,Ćuprija,Paraćin...okrenuh Suzy da mi bude lepši kadar sa vrhom Rtnja. Dalje...Izletište Pećura u Krivom viru.Na par km. posle skretanja za vrelo Grze.Makadam 3km.,ma ide Suzy... Beše i malo blata,poturah kamenje pod ćopavu- nemo' mi padneš Suzy?! Javi se jedan kolega iz Batočine,sviđa mu se tura-Što se ranije ne javi?Dvoumio se...Aj' čekam te u Boljevcu.Izađoh iz Krivog vira asfaltnim putem,slušah navigaciju pre... Boljevac prazan deluje.Taman da ovršem sendvič,sedeći u bašti jednog od tri kafića,a nijedan ne radi...valjda su na uranku?! Stiže kolega Ivan posle skoro sat i po...Crni GS 1250,da crnji ne može biti... Opremio ga kolega domaćinski...Inače pre njega vozio Tracera GT,čak je bilo i polemike u vezi oglasa na PA kad ga je prodavao,kao nerealna cena,a opreme za par hiljada €, nije registrovan forumaš,kao gost čita teme.Naravno kupio ga čovek koji je znao da to ceni...jer svaka roba ima svog kupca,to je istina,pre ili kasnije... LM krenusmo do Lazareve pećine...a tamo vašar, muzika,šta je-svadba neka,pitah?Valjda otv aranje njihove sezone... Ljuška se viseći mos'! Popismo po limunadu,ispričasmo se i pokret...Pored Borskog jezera,ɓeše tu velika gužva,Žagubice,pored manastira Gornjak do Petrovca na Mlavi (nov put,krivine,milina...).Stadosmo radi dogovora,nešto prazno,nema kafića...teraj do V.Plane,tu napravismo pauzu. Posle svako na svoju stranu,do sledeće ture... 425km. Suzy produvala ventile,zadovoljna...ali prljavaaa...će je ribamo!!! Svako je namiren,to je bitno?! 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, shoyyka je napisao: 1.Maj,lepo vreme,mora se konačno obrnuti fina turica...da se čovek ne postidi kad ga pitaju -đes' bio? Plan napravih za čas...istok,gotovo.Prezentovah plan u jednoj Viber grupi. Ne bejah lenj,ionako se budim rano...u pola osam doručak u pola devet u sedlu...Na Markovac...ne...na Kragujevac,urađen put,za čas tu.Jagodina,Ćuprija,Paraćin...okrenuh Suzy da mi bude lepši kadar sa vrhom Rtnja. Dalje...Izletište Pećura u Krivom viru.Na par km. posle skretanja za vrelo Grze.Makadam 3km.,ma ide Suzy... Beše i malo blata,poturah kamenje pod ćopavu- nemo' mi padneš Suzy?! Javi se jedan kolega iz Batočine,sviđa mu se tura-Što se ranije ne javi?Dvoumio se...Aj' čekam te u Boljevcu.Izađoh iz Krivog vira asfaltnim putem,slušah navigaciju pre... Boljevac prazan deluje.Taman da ovršem sendvič,sedeći u bašti jednog od tri kafića,a nijedan ne radi...valjda su na uranku?! Stiže kolega Ivan posle skoro sat i po...Crni GS 1250,da crnji ne može biti... Opremio ga kolega domaćinski...Inače pre njega vozio Tracera GT,čak je bilo i polemike u vezi oglasa na PA kad ga je prodavao,kao nerealna cena,a opreme za par hiljada €, nije registrovan forumaš,kao gost čita teme.Naravno kupio ga čovek koji je znao da to ceni...jer svaka roba ima svog kupca,to je istina,pre ili kasnije... LM krenusmo do Lazareve pećine...a tamo vašar, muzika,šta je-svadba neka,pitah?Valjda otv aranje njihove sezone... Ljuška se viseći mos'! Popismo po limunadu,ispričasmo se i pokret...Pored Borskog jezera,ɓeše tu velika gužva,Žagubice,pored manastira Gornjak do Petrovca na Mlavi (nov put,krivine,milina...).Stadosmo radi dogovora,nešto prazno,nema kafića...teraj do V.Plane,tu napravismo pauzu. Posle svako na svoju stranu,do sledeće ture... 425km. Suzy produvala ventile,zadovoljna...ali prljavaaa...će je ribamo!!! Svako je namiren,to je bitno?! Видео сам вас, запазио сам овај црни гс када сам изашао мотором до града, мислим да сте тада баш кретали… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, bajker71 je napisao: Današnja vožnja do Velike Plane, Manastira Pokajnica, Radovanjskog luga i Manastira Koporin sa kolegom @draki. Lep dan za vožnju i obilazak istorijskog nasleđa. А ја био од Вас 500м ваздушном линијом, од манастира Покајница. Сви се данас негде возили, а ја морао да анимирам ‘ћерицу, добила богиње па јој списак за извољевање порастао… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8009 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 2112 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @shoyykapa mi smo mogli da se sretnemo danas.Ja bio do Borskog jezera.Malo slika,sa jezera i Čistobrodice. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7749 Napisano Maj 2, 2023 Solo Rider, 3086 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Прославимо мало и 1 Мај. Језеро Брује Ердевик.Bane loneridersa osmehom i stolicom 24 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3994 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Juče malo prošetah do Vrela, od znamenitosti sam video prase na ražnju: 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10151 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Немања je napisao: Видео сам вас, запазио сам овај црни гс када сам изашао мотором до града, мислим да сте тада баш кретали… Čudo ne zapazi lepši? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10151 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, gebee&co je napisao: @shoyykapa mi smo mogli da se sretnemo danas.Ja bio do Borskog jezera.Malo slika,sa jezera i Čistobrodice. Šta je ono?Gužva nenormalna,au?Ja mislio neki događaj,osim prvog Maja! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 380 Napisano Maj 2, 2023 U prolazu, 77 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Jučerašnja vožnja kroz Rumuniju, Transsemenic (Resita - Slatina-Timis). Predeli prelepi, put u poprilično lošem stanju na pojedinim delovima. Povratak kroz Nacionalni park klisura Nere (Jablanica - Oravica), stanje puta mnogo bolje, jedna deonica je potpuno nov asfalt. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, shoyyka je napisao: Čudo ne zapazi lepši? Ма то јутро сам гледао на инстаграму једну поголему пољопривредну животињу како се чеше о Гс-а па ми је остала слика целог дана у глави 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8009 Napisano Maj 2, 2023 (promenjeno) Drug član, 2112 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @shoyykamotorima smo se jedva probili do jezera,a tamo....vašar.Rekoh,begajmo odavde.A kako si se probio do Grze ne znam,tamo je za 1maj nemoguće,mi smo hteli u povratku da svratimo al smo odustali. Promenio Maj 2, 2023 član gebee&co Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8009 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 2112 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Hahahaha,bata @BaneVuk58uvek mi navučeš osmeh kad te vidim nasmejanog. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10151 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, gebee&co je napisao: @shoyykamotorima smo se jedva probili do jezera,a tamo....vašar.Rekoh,begajmo odavde.A kako si se probio do Grze ne znam,tamo je za 1maj nemoguće,mi smo hteli u povratku da svratimo al smo odustali. Koja bre,crna Grza?Posle vrela...piše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21684 Napisano Maj 2, 2023 Integrisan, 9454 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo i kod kuce smo Dok upijam mirise, uz pesmu slavuja mokrim preko bankine, onako motoraski, bez ruku Svirka u prolazu Cipi iz "Osvajaca", smeje se... Stigao sam ga 5 krivina kasnije, ruka ruci pozdrav, gas... 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, N.F.S. je napisao: Jos malo i kod kuce smo Dok upijam mirise, uz pesmu slavuja mokrim preko bankine, onako motoraski, bez ruku Svirka u prolazu Cipi iz "Osvajaca", smeje se... Stigao sam ga 5 krivina kasnije, ruka ruci pozdrav, gas... Знаш онај виц када човек мокри без руку, наиђе други и пита га шта то радиш што га лепо не ухватиш, а овај му одговара, ко ме једном изневери, нит га гледам нит ми руку пружам 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4496 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 976 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni ja prošao bez vožnje za praznike. Po prvi put izvozah svoju omiljenu rutu: BG - Golubac - Donji Milanovac - Majdanpek - Beograd. Razlika u odnosu na pređašnje vožnje je što ovog puta nisam bio sam. Pridružili su mi se @maza1 i gospodin mi otac njega je teško motivisati za ove dužnje vožnje, ali meseci parkiranog motora učiniše svoje. Pošli smo oko pola 11 sa Steco pumpe i autoputem pravo ka Požarevcu. Na naplatnoj rampi na izlasku za Požarevac nikad duži red, ali srećom nismo kolima, pa to nije problem odatle probijanje kroz saobraćaj do skretanja za Golubac odakle je situacija bila malčice bolja. Poželeo sam da nas sklonim sa puta za Srebrno jezero i Veliko gradište, međutim, kako smo skrenuli desno, tako smo se našli na vlažnom kolovozu i putu koji vodi pravo u oblake. Okrenusmo nazad i onda lagano standardnim putem ka Golupcu. Od tvrđave se, srećom, saobraćaj proredio, pa je moglo lepo da se pegla do Donjeg Milanovca gde opet pravimo za mene jednu novinu i umesto da skrenemo desno za Rudnu glavu i Majdanpek, mi pratimo putokaz za Miroč. Krajnje je vreme došlo da se proba vlaška klopa Kod Miročanca Od račvanja za Majdanpek dovde ima 20 minuta vožnje kroz lepe predele, jedino je skretanje sa magistrale ka Miroču malo problematično, jer se skreće pod uglom od jedno 150', maltene polukružno, pa u brdo. Lagani recept da te zvekne neko od pozadi, jer osim putokaza retko šta ukazuje da postoji put u tom smeru. U svakom slučaju, u restoran stižemo u trenutko dok se oni pripremaju za proslavu 1. maja, tako da dobijamo da jedemo ono što ima - predjelo (kačkavalj, prženi kačkavalj, neko jelo od, čini mi se goveđih, iznutrica, pečena paprika sa sirom, projice, pečurke sa sirom), a nakon predjela i glavno jelo - kačamak uz tzv. seljačko meso (podseća na gulaš) i još neko jelo gde sam shvatio da ima srnetine, ali i još dve vrste mesa. Malo je reći da smo uslast smazali klopu. Sve ovo + po jedno piće po osobi i salata izašlo nas je 3900 sve ukupno. Mesto je domaćinsko i tako se i gazda nosi. Jedino smo dobili savet koji prenosim i vama, da kad se dolazi pozove da se proveri da li je restoran otvoren, jer ima dana kada kuvaju na drugim mestima i onda ne rade. Odavde mi nastavljamo dalje ka Majdanpeku i dolazimo sad mogu da kažem, omiljenog mi puta za vožnju - deonica Rudna glava - Majdanpek. Jeste prelepo voziti i od Majdanpeka do Voluje, ali ova deonica koju sam pomenuo je puna dugih i brzih krivina u prelepom ambijentu i na savrenom asfaltu (promenjen krajem prošle godine). Lagano bih mogao da se vozim ovim krajem svake nedelje, mada jeste malo daleko od BG-a. U Majdanpeku smo imali jedan peh i jedan zamalo peh. Prvo, asfalt je jako klizav na glavnom putu ovde. Dakle, silazak u centar grada iz pravca Dunava zahteva opreznost i pažnju. Maltene pred sam kraj spusta, meni je zadnji deo zaplesao na izlasku iz krivine i pred samu raskrsnicu. Srećom, nije bilo vozila u kontra smeru, tako da je sam imao mesta da uđem u kontra smer i obuzdam motor. Nažalost, 10 minuta kasnije moj ćale odlučuje da malo bolje osmotri kop, penje se uz jednu uzbrdicu i rešava da parkira motor na pregibu uspon-spust, pa još i na bočnom nagibu. Naravno da je uspeo da obori motor i polomi ručicu kvačila. Srećom, to je sve od štete. Mislim da mu je ego pretrpeo veće oštećenje od motora Nakon ovoga, krećemo lagano ka Beogradu. Sad i ja malo obuzdanije vozim. Nije mi svejedno, jer ne znam koliko je ćale skoncentrisan na vožnju. Nažalost, posle Kučeva gde smo stali na pauzu, hvata nas kiša i sa malim prekidima nas prati sve otprilike do Smedereva. Dodajmo na to da idemo u susret suncu, pa možete zamisliti da je u nekim situacijama vožnja bila nešto manje uživanje nego dobar deo dana pre toga. Ali, ne žalimo se Stižemo kući oko 20h, Milan verovatno oko pola sata kasnije. Ja sam već u 23h bio u krevetu I tako, jedan post skoro putopis 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8233 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Данаске реших малко да се провозам до Сомбора по ветровитом и суморно тмурном дану да испратим моје другаре на бициклистичкој трци Мастерса и Ветерана у Сомбору, након трке где сам се поштено нафоткао мојих другара, после прошетах центром Сомбора те и ту окинух лепих фотки а у повратку сам обавезно морао свратити на сладолед у посластичарницу Гранд у месту Оџаци, таман кренух назад кад поче нека слаба кишица па кад сам већ био ту, ајд да некиснем пуно отиђох до сестре и зета у Лалић, попих кафицу па онда назад ка Новом Саду по предивном сунчаном времену Трек вожње: Garmin Connect CONNECT.GARMIN.COM Distance 209,30 km | Time 8:53:57 | Speed 23,5 kph | Elevation 39 m Фотографије бициклистичке трке (фацебоок) https://www.facebook.com/media/set?vanity=igor.pluznikovgiga&set=a.10222580082664047 Фотографије шетње Сомбором (фацебоок) https://www.facebook.com/media/set/?vanity=igor.pluznikovgiga&set=a.10222580312989805 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1776 Napisano Maj 3, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan I mi iskoristismo jedini dobar vikend u ovom mesecu da napravimo jedan krug po istočnoj Srbiji, tačnije po obroncima Stare planine.. Ideja je da obiđemo, po rečima mnogih, jedan od najboljih vidikovca, ako ne i najbolji, u ovom delu Srbije. Naleteo sam na TikToku na neki video gde pominju vidikovac Koziji kamen, a kako meni malo treba, odluka je pala u sekundi.. Kratak dogovor s ekipom uvek spremnom za akciju, i sve je dogovoreno. Ja sam prošle godine, kad sam vozio do Zavojskog jezera, hteo da odem i do ovog vidikovca, ali sam, prateći navigaciju, došao s druge strane, i nisam uspeo da ga nađem. Sada sledi popravni... Krećemo u nedelju pre podne. Nas dvojica iz Leskovca, i kolega @petar_lord iz Prokuplja. Nalazimo se u Nišu, gde se se dogovaramo oko detalja i naravno, da opalimo koju fotku. Trojica glavnih aktera i sredstva za šoferku... Plan je da, preko Niške Banje, odvozimo odličnu deonicu kroz Sićevačku klisuru do Pirota, pa dalje prema selu Rsovci, gde je početak pešačke staze do vidikovca. Posle fenomenalne vožnje kroz klisuru nabijene zdravom dozom adrenalina , stižemo u Pirot, mala pauza za kaficu i opuštanje na prolećnom suncu, pre nastavka avanture. Put od Pirota do sela Rsovci je poprilično zahtevan, odlične krivine, jaka uzbrdica, super asfalt i puno lepih mesta pored puta sa pogledom na Pirotsku kotlinu. Posle nekih pola sata uzbudljivog krivinarenja, stižemo do početka pešačke staze ka vidikovcu. Početak staze je obeležen, ali je zamerka što nema uređenog parkinga, već samo neko divlje proširenje pored puta, ka provaliji, gde mogu da se ostave kola i motori. Naravno, valja ovekovečiti trenutak, inače nam niko ko nas zna ne bi verovao da smo se usudili da krenemo pešaka stazom dugom skoro 4km do vidikovca. Parkiramo motore, koje smo morali da obezbedimo od sletanja u provaliju sofisticiranim uređajima za parkirno kočenje (čitaj: kamenom iza točkova), jer nam je baš bilo bitno da zateknemo motore na istom mestu gde smo ih ostavili (ili bar tu negde blizu). Opremamo se za ozbiljno pešačenje, prekrstismo se tri puta, pa krećemo polako. Pešačenje kroz prirodu je fenomenalno, staza je lepo obeležena, prolazi se kroz neverovatno lepe predele, red livada, red šuma, malo uzbrdo, malo nizbrdo, oko sat vremena lagane šetnje. Uz stazu na nekoliko mesta su postavljeni letnjikovci i klupice za odmor, a pravi doživljaj počinje kad smo se približili vrhu. Prvi momenat, kada dolazimo do vidikovca je nešto što stvarno do sada nisam doživeo. Volim da mislim da sam obišao većinu lepih i zanimljivih mesta u Srbiji, ali ovaj WOOW efekat se retko doživljava. Ljudi moji, kako je odjednom pukao pogled na prelepe obronke Stare planine i meandre reke Visočice, ja to stvarno ne mogu da opišem rečima. Koliko god slika postavio, ne može se njima dočarati ta lepota prirode, prosto tako nešto treba videti svojim očima da bi se stvorila prava slika. Direktno ispred se lepo vidi cela Stara planina, zajedno sa vrhovima Midžor, Babin Zub i Orlov Kamik, kao i Zavojsko jezero, skroz do brane. Naravno, pozerske slike pravih manekena se podrazumevaju, jer ambijent prosto to zahteva... Nismo mogli da se nagledamo ove lepote, ostali bi do mraka, ali svesni smo da se mora nazad, imamo jos dobrih sat vremena hoda do motora, a vreme neumitno teče. Stomaci nas podsećaju da je vreme da se krene, doručak je odavno bio. Uživali smo u šetnji nazad, još uvek pod utiskom, pa nam se činilo da smo stigli mnogo brže do motra nego što u stvari jesmo. Hvala Bogu, atovi nas verno čekaju na istom mestu, opremanje i paljba nazad. Brzo smo stigli do Pirota, na meraklijske pljeskavice.. Profesor se žurio kući, imao je obaveza, pa smo se rastali u Pirotu, on se vratio istim putem ka Nišu, pa dalje u Prokuplje, a nas dvojica preko Babušnice i Vlasotinca do Leskovca. I vožnja nazad je bila jako zanimljiva, pogotovo deonica od Svođa do Vlasotinca. I posle 250km + 7 km pešaka, stigli kući puni utisaka i bogatiji za još jedno fenomenalno iskustvo. Odlično provedena sunčana nedelja, sa super ekipom s kojom je dobra avantura uvek zagarantovana. I da... Strom se pokazao odlično, bio je na visini zadatka, i vratio me kući sa osmehom, što je, na kraju dana, i najvažnije. Upisano u "to do" listu!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7749 Napisano Maj 3, 2023 Solo Rider, 3086 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Kud ne ponese fotoaparat..... baš lepa priča i to sa ćaletom 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...