Jupiter 3255 Napisano Jun 26, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pošto su te jagodice i kakve su? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano Jun 27, 2022 (promenjeno) Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Jupiter je napisao: Pošto su te jagodice i kakve su? 1000din. veća od kg.,ova manja 500.,super je,upravo probao 2,3,5 kašičica...za mene je najlepše slatko od šumskih jagoda,samo da ga previše ne zaslade,ovo je taman. Ne znam gde da napišem: PAŽNJA!!! Zbog jakih pljuskova,dosta peska,blata u krivinama ka tj. od Kote 555... Promenio Jun 27, 2022 član shoyyka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Jun 27, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan De cemo za vikend? -Stara planina? Moze, moze... -U nedelju? Nikakav problem.. Isplaniramo mi sve, crkva svetih Apostola i Pavla, vodopad Tupavica, manastir Sukovo, kanjoj reke Jerme... Aliii... I dosla ta nedelja, okupljanje je bilo u Leskovcu, jer nas ima i iz Vranja i iz Prokuplja, pa je to neka zlatna sredina.. A evo i sastava @Alexandra995 @Predator016 kolega iz Vranja (ne znam kako je upisan na forumu i @petar_lord Popili kaficu i ajde da krenemo polako za u krivine (Svodje) Onda Babusnica i tu je dogovor da pitamo kakav je deo puta: Ali posto nam je receno da taj put od Babusnice prema Dimitrovgradu nije bas najbolji i plus ima radova... Tako da idemo za Pirot i do crkve sv.ap. Petra i Pavla i da taman Aleksandra ubije vreme i da ode do pirota na MAD moto karavan.. Krecemo lagano do Pirota, od Pirota ajde neka slicica da padne dok smo svi zajedno Stizemo blizu crkve i sad po ko zna koji put napravimo gresku pitamo mestanina kakav je put, jel blizu.. Da da, nekih 500m, dobar je put, nije los.. Auu brale, kamen do kamena koji vire iz zemlje po 10, 15mm i nije 500m nego malo vise Prolazeci pored ove reke, Aleksandaru i meni se pojavila odjednom neka zelja za pecanjem Prolazimo sve te "prepreke" dolazimo do crkve i nismo znali da je crkva inace zakljucana i da se uzima kljuc od nekog tu u selu to smo tek saznali pri polasku od nekih planinara Tako da ako neko resi da ide, koristan info Odatle mi nastavljamo do vodopada, a Aleksandra se vraca za Pirot.. Opet jedna velika greska pitavsi mestane za put.. "Pa dobar je, sve je asfalt i na izlaz iz sela Dojkinci krece makadam nekih kilometar i po, ali dobar je moze da se prolazi" Ma idemo kad smo vec dosli, ali ne budem lenj pa stanem i policiju da priupitam isto pitanje.. Rekose sledece "Narednih 5km je asfalt i onda krece makadam 4.8km, ali idemo svi kolima, moze to lagano, lepo je utaban" i upozorili su nas da idemo polako jer ima peska, asfalt nije bas ok, a i mestani malo brze voze i secu krivine, hvala na tome Ajde da bacimo jednu sliku sa njima To je to, resili smo da idemo, nema nazad, nije mozda predjen 1km, krenu kisa neka, ajde oblacenje, k'o za bedu ja nisam ocekivao kisu, pa samim tim nisam ni kofer poneo sa opremom Nema veze, bitna je ljubav prema voznji Dolazimo do prve kafane i ajde da napravimo pauzu da vidimo sta ce biti, parkiramo uredno Ulazimo u restoran, konobar ga nema, ja uzeo punjac da ga pitam za uticnicu i da dodje.. Izlazi on kaze "A sto ste seli unutra, ajde napolje, napolje imate pokrivenu bastu, ajde napolje"... Reko jbt u kom je fazonu ovaj.. Ajde napolje, nalazim uticnicu, prilazi meni opet on kaze "A sto tu ukljucujes, ajde nemoj tu, doci ce mi neki gosti za taj sto, ajde u sank tamo".. Nema veze, idemo dalje, sta ko pije, reko ja ocu pivo neko malo, koje imas, kaze "Nisko i 2 mala Zajacarska" Ja posle da platim, kolko treba kaze 510, reko izvoli, naplati 600, a njegova reakcija u fazonu "a sto bratee" Bas nisam uspeo da skontam na cemu je onaj konobar bio Ali to je bilo skroz nebitno, samo meni malo cudno.. Gledamo nebo, oblaci ze razilaze, kisa stala, nema cekanja, nastavljamo, sedamo na motore, krece da pada... Posto je meni bila ukljucena navigacija isao sam prvi i sad dolazim do tog dela de prestaje asfalt, usporavam gledam niko ne staje.. Reko to je to onda, idemo, auu brale, pa to je kamenje kao do crkve, blato, bare preko celog puta, potoci.... Posle 2 km resimo da stvarno nema potrebe da nastavljamo i ako smo skoro pa stigli, nisu nam bas skuteri za hard enduro voznju To je to, neki maler, nismo otisli juznije od Pirota do kanjona i Sukova, nismo usli u crkvicu, nismo videli vodopad... A kisa lije, lije, nekih dobrih sat, sat i po.. Ima par nekih slika, makar je priroda bila lepa Vratili se za Pirot, sta sad, ajmo makar na jezero, ali moramo da jedemo.. Srecom profa dodje do ideje da ne sedimo nigde, nego neki rostilj s nogu i to je bio pun pogodak za ustedeti vreme Odatle dalje nestavljamo bez vranjanca, morao je kuci ranije, srecan put, javi se kad stignes, cao, cao.. Nastavljamo dalje do jezera Put do jezera nije bas najbolji, tamo realno, sem odmora nema nista drugo.. I fazon je da vozis motor u papucama, gacama i bez majice, takve smo vidjali Ajde nazad do Pirota, svratimo do kafica de je bilo okupljane, tamo samo organizatorka i jos kolega iz Prokuplja, popricali malo i ajde nazad, ali resimo da se vratimo istim putem de smo i dosli da ispratimo kolegu i onda mi lagano kuci... Udarimo jos neku sliku Nastavljamo dok nismo osteli krivine, e to nam je trebalo... Rizicna preticanja, obaranje ko je koliko u mogucnosti, gas kolko moze (115km/h) sto se tice mene Stajemo u selu, mislim da se zove Donji Dejan To neka decica pronalaze nove drugare (nas), turiraju skuter Bilo je interesantno Dolazimo do Leskovca, pozdravljamo se, profa i ja nastavljamo dalje i to bi bilo to Ukratko, mnogo smo hteli, nismo nista videli, ali lepo je druzenje bilo, fina voznja, zabava, kisa, nerviranje... Svega po malo Profi je ovo bio rekord sto se tice dnevne kilometraze, bilo je negde blizu 400km Zaboravio sam da dodam, nismo skuter sekta, nego ljudi nemaju vremena ili neki drugi razlog I jedna slika za kraj, da zavrsim, do sledece voznje Promenio Jun 27, 2022 član BataJova 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4575 Napisano Jun 27, 2022 (promenjeno) Drug član, 1174 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ću samo da se nadovežem sa fotkama... @BataJova @Predator016 @petar_lord @Darkoniii Jučerašnji dan - 250km i nova poznanstva! Ja sam pobegla kiši, malo je padala u Pirotu, al' ništa strašno. Promenio Jun 27, 2022 član Alexandra995 11 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Jun 27, 2022 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo.., hvala na druzenju @Darkoniii @BataJova @Predator016 @Alexandra995 Drugo, kazu “klin se klinom izbija”…ipak cu posle 380km na beverliju danas drugacije.. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7743 Napisano Jun 27, 2022 Solo Rider, 3085 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan QUIK_20220627_123946 STREAMABLE.COM Watch "QUIK_20220627_123946" on Streamable. Kratka vožnja od 450 km 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1781 Napisano Jun 27, 2022 Zainteresovan, 616 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, BataJova said: Stizemo blizu crkve i sad po ko zna koji put napravimo gresku pitamo mestanina kakav je put, jel blizu.. Da da, nekih 500m, dobar je put, nije los.. Auu brale, kamen do kamena koji vire iz zemlje po 10, 15mm i nije 500m nego malo vise Lepe staze ste prosli. Bio sam na slicnim relacijama zavrsno sa proslim Ponedeljkom tako da smo se mimoisli za nedelju dana .... upravo pisem putopis pa ce i ove vase deonice doci na red. Nego samo da dodam, da kada sam pitao mestane, mnogo bolje smo se razumeli tako da od Rsovca nisam ni pokusavao dalje da idem. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15497 Napisano Jun 27, 2022 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, BataJova je napisao: Stizemo blizu crkve i sad po ko zna koji put napravimo gresku pitamo mestanina kakav je put, jel blizu.. Da da, nekih 500m, dobar je put, nije los.. Auu brale, kamen do kamena koji vire iz zemlje po 10, 15mm i nije 500m nego malo vise Prolazeci pored ove reke, Aleksandaru i meni se pojavila odjednom neka zelja za pecanjem Prolazimo sve te "prepreke" dolazimo do crkve i nismo znali da je crkva inace zakljucana i da se uzima kljuc od nekog tu u selu to smo tek saznali pri polasku od nekih planinara Tako da ako neko resi da ide, koristan info Ko čita, ne skita. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Jun 27, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Deki Katana je napisao: mnogo bolje smo se razumeli Prvo 2 zene, zatim 3 policajca.. Kazu fin, utaban Ako im je ono utabano, ne znam sta je lose.. A Stara planina je stvarno lepa, samo steta sto nema puta (asfalt) koji se od tog sela spaja sa severnim delom planine, tipa gde je Babin zub gore.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Jun 27, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan @yogibear Kod tebe sam i nasao ova mesta Doduse ne samo ova, seo sam jednog dana da citam i svako mesto koje mi je privuklo paznju na google maps sam obelzeio kao omiljeno i hvala ti na tome 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15497 Napisano Jun 27, 2022 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan @BataJova nema na čemu! Najmanje je bitno odakle si povukao inspiraciju, bitno da se ljudi voze i uživaju. Šalim se ja malo, link ka mojoj temi sam postavio jer sam tu detaljno opisao kako doći do crkve, odnosno kako doći do ključa. Čak sam i na mojoj mapi tačno obeležio kuću u kojoj se nalazi ključ od crkve. Kojekuda po Srbiji – Google My Maps WWW.GOOGLE.COM Kojekuda po Srbiji 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BataJova 277 Napisano Jun 27, 2022 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda CBF 600n Prijavi odgovor kao problematičan E tu sam se ja zeznuo jer video crkvu i nisam detaljno citao, rekao sam sebi "ides tu" , samo sam je instat obelezeio... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15497 Napisano Jun 27, 2022 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam poodavno izučuo tu školu. Nešto mi se svidi ili za nešto čujem i samo odem. A onda, tek po povratku ili ko zna kada saznam detalje, odnosno da je tu ili odmah "iza ćoška" bilo još zanimljivosti za videti i obići. Danas se trudim da koliko - toliko saznam sve o lokaciji koju posećujem, ukoliko je to moguće naravno. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano Jun 27, 2022 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad ce vi ispricam kako je toj izgledalo iz moju perspektivu. Moj pogled na svet neje mnogo golem, ja kazem da me kaciga ogranicava. Drugi kazu da zena ume da ogranici covekov pogled na svet oko sebe, narocito ako je svet prepunjen finim curama. Dogovor je bio da se nadjemo u Le, rekoh super. Budim se kasnije nego sto je trebalo, psujem sebe, rekoh aj da podjem na brzinu, al sipak. Prethodna voznja ostavila trag da bez rezervne garderobe ne polazim, dakle treba napuniti kofer garderobom. A ta prethodna voznja je izgledala tako da sam na voznju poneo bermude za slucaj da bude toplije, a ko za onu stvar bude 13 stepeni. Pokazem @BataJova i Ivanu da sam poneo bermude sa nadom da izadje sunce, a da se smrzavam na osnovu nesrecnih okolnosti. Bio sam predmet sprdnje, mislim u sebi sad mi ovoj teze pada nego hladnoca, poucen tim iskustvom izgubim jos 7 minuta dragocenog vremena za pakovanje. Ako dete mogu da napravim za 5 minuta, za 7 minuta mogu cudo da ucinim, pomislim, i spakujem se. To pakovanje i jeste cudno kad se zaviri u kofer. Nego aj da se vrnem na ovuj voznju. Napunim beverlija i pravo na autoput, ne radi mi brzinomer, ali je gas maksimalno zavrnut. Stignem u Le na juznu naplatnu rampu, radnik kaze, lele lele ti si za 30 minuta stigja Posle malo vijuganja nadjem ekipu u kafic, gde drugo... Tu su za stolom gospodin Rakic, BataJova (kako ga Alex zove), Profesor, i Aleksandra. U nekom momentu smo krenuli posle kafenisanja, ali zastanemo na svakih 10min da sacekamo jednu personu koja vazda kasni. Ispusi @BataJova po jednu cigaru na svaku pauzu, kad gledamo iza, ide crvena honda, najjaci a najsporiji motor. Necu da kazem ko ga vozi Na jednoj pauzi gledam u telefon, moji me zovu da se vratim kuci, da im pomognem nesto... aa reko ocu nastavimo mi za Pirot, fina deonica, puno krivina za uzivanje. Na neku od 10ak pauza zali se profesor sto ne stanemo da se slikamo negde, ispada kao da nismo ni bili. Kao sa sexom, ako se ne pofalis kao da nije ni bio.. Pomislih lele lele ako je i voznja ucestala kao seks... Prosle godine samo jednom, ove malo redje Uhvatila nas kisa pri trazenju vodopada, i to je dalo posebnu draz ovoj voznji, narocito je bilo zanimljivo poigravanje sa zivcima @Predator016 Deo obilaska crkve i vodopada ste vec procitali od kolega, tako da tu necu zalaziti.. Prilikom susenja osetljivih italijana sledi vracanje u Pirot, onda i klopa, ja vec pregladneo i pravo je cudo kako sam jos uvek ziv. Posle klope u Pirotu, rastajem se sa ekipom i krenem da trazim autoput. Posle par stotina metara zagazim na kruzni tok, primetim zeleni kawasaki. Stajem ja, staje i kawa, meni informacija o putanji do ukljucenja na autoput preko potrebna, dobro ne bas preko potrebna, jer sam vec pitao nekoga usput... Mislim se ohoo vesele boje kolega, gledam u kacigu, a kolega mi nekako lepuskast a i zgodnjikav, aa zensko je ok.. E sad je problem kako zapamtiti sve one korisne informacije o putanji kretanja koje ce mi biti izrecene. Nastup je krajnje dzentlmenski od koleginice Aleksandre, u svrhu pronalazenja autoputa, uz to dobijam i ponudu da popijem pice sa ekipom koja je vec okupljena (uglavnom lepse polovine). Devojka je organizator celog tog skupa inace. Dakle imam dve opcije da odem na pice i upoznam finu ekipicu ili da odleprsam odmah na autoput. Zrtvujem 30ak minuta da provedem u drustvu, vecim procentom zenske ekipe, na drugaciju odluku nisam ni pomisljao da budem iskren. Zaboravih ja brzo na obecanje mojima da stizem ubrzo kuci... Cim smo stigli prepoznam tamo za stolom koleginicu @Alexandra995, upoznajem se sa drustvom za stolom, popijemo pice i gas. Na momenat mi palo na pamet ako u budem slucajno sreo ekipu sa kojom sam se vec bio rastao, kako im objasniti da sam silom prilika odveden na zenski moto skup, ma imali bi oni razumevanja Prelepe utiske poneo sa ove voznje od preko 400km, lepo druzenje, lepa poznanstva. 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Jun 27, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Spicismo jednu kratku od 550km BC prva stanica tankamo se fino, menjamo novce odosmo u komsiluk spicismo polovinu Smenika, al to nam nije cilj cilj je u drugoj polovini Ponton Casa Baraj lepo preko dan jos lepse kad pane noc fin neki svet a mi ....... dobar tuuutanj vatamo ne zbog zenski..... opasno se namrcilo 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Jun 28, 2022 (promenjeno) Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nidza i ja smo u Subotu optimisticno krenuli u pravcu NS, imali smo i dojavu da je kijamet tamo al sta nas briga ... Kisu smo zaobisli al ostatke jok, tako da smo u NS stigli ovako... Pokupismo drugaricu, pa put Odzaka, kazu odlican je sladoled al ja nikad probao nisam... Nema slika sladoleda iz Odzaka, sve sam izeo, odlican je! Samo slicka iz mini baste sladoledzirnice. Mislim se posle, nikad u Somboru bio nisam, a ni u Subotici odavno ajmo na sever, krenusmo al na 30km od Odzaka sivilo nas okruzilo, migavac, prvi kafic da se neigramo jos sa drugaricom, glupo je. E tu se vec sastavilo nebo sa zemljom ... Mi pod trscanim tremom baste, vicu ljudi "udjite unutra" ma reko hvala sta nam fali ovde. 2min pljuska i na sve strane krece trska da curi, hvataj stvari pod misku, uleci u kafic... Mislimo se to je to, ma jok, nije kraj, krece iz lustera kafica da siklja voda. Mrdaj invetar, daj kofu, gasi svetlo da nebude belaja... Odsedesmo sat vremena sa mestanima, plan Sombora i Subotice otpade, dobismo stoljnjak za asistenciju brisanja konja i aj nazad, vratismo drugaricu u NS, aj kuci na pranje, treba skinuti blatiste... Kratko, poucno al bar SAM izeo sladoled! Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Promenio Jun 28, 2022 član Chika Jimi 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4195 Napisano Jun 28, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kada već nema slike sladoleda, stavi sliku drugarice... Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Jun 28, 2022 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Drugarici je bila prva vožnja van NS, biće prilike... a i tema je "Kratke voznje, ne "Drugarice"... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Jun 28, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Sve komunista do komuniste, sve sami drugovi i drugarice 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajja 175 Napisano Jun 29, 2022 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Bela Crkva - Banat Motocikl: MT-09 TRACER Prijavi odgovor kao problematičan On 28.6.2022. at 0:15, Satelis je napisao: Spicismo jednu kratku od 550km BC prva stanica tankamo se fino, menjamo novce odosmo u komsiluk spicismo polovinu Smenika, al to nam nije cilj cilj je u drugoj polovini Ponton Casa Baraj lepo preko dan jos lepse kad pane noc fin neki svet a mi ....... dobar tuuutanj vatamo ne zbog zenski..... opasno se namrcilo znaci, bili smo (nas sest sa pet motora) na istom mestu u isto vreme a mimoisli se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Jun 29, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Videh makine parkirane na ulazu a i mladjani decko koji prodaje ulaznice nam rece kad smo odlazili da su stigli "vasi" . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajja 175 Napisano Jun 29, 2022 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Bela Crkva - Banat Motocikl: MT-09 TRACER Prijavi odgovor kao problematičan eto vozali se malo zicarom i ne da nas je sastavila kisa sa grmljavinom, doduse u vreme rucka pa smo korisno potrosili vreme na "mići" 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 30, 2022 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Za danas planirana poseta Adi, servisu Dragon, da konačno zamenim auspuh. Društvo mi pravi šef/kolega sa X-ADVom, sastanak u Beogradu na OMV Ada, 7:20. Iako sam legao na vreme, naravno da nisam mogao da spavam i naravno da me dete probudilo u 5. Šta da se radi, makar imao vremena za kafu. Spremio dete i odveo je u vrtić i u 7:03 sam na OMV-u i čekam. Nalazimo se u dogovoreno vreme i krećemo, navigacija malo komplikuje jutarnje provlačenje kroz Beograd ali izbijamo na Pupinov most i lagano do Ade. Izbegavamo autoputeve jer ih šef ne podnosi, kao ni moj motor :-D Ceo put korektan, lepo vreme i malo pretoplo iako smo ranom zorom krenuli. Dva izuzetka od korektnog puta i dve važne napomene. Navigacija vodi preko Zrenjanina (radovi na putu u gradu, nije nam trebalo na ovu vrućinu ali prošli smo zrenjanin za cca pola sata) putem ka Kikindi i posle Bašaida skreće na sever i vodi preko Novog Mileševa o Bočara do Ade. E ta deonica kad se skrene sa puta ka Kikindi do Ade ima dve "koske", nisam zapamtio tačno gde su, potražiću. Prva je nadvožnjak od sitne kaldrme ali prilaz sa obe stane nadvožnjaka je od one krupne klizave kaldrme, pa još i fale gromade toga, vrlo nezgodno ali nekako te sam put dovoljno uspori da nije rizično da se tek tako naleti, ali je svejedno jako neprijatno za vožnju preko toga. Srećom je kratko. Druga, a tu sam mogao ozbiljno da stradam, je neki prestanak asfalta u dužini 10-20-30 metara, pojma nema, to mi je nekako došlo iznenada, nisam se nadao, mislio sam da je asfalt svetlije boje. Srećom je u susret išao auto koji je usporio do brzine hoda, što mi delovalo čudno, pa sam i ja usporio, iako ne vidim zbog čeka. Kad sam uleteo... obe kočnice, kvačilo, gas ostao stisnut u panici, skače motor, prednji proklizava u nekom zakošenom položaju, držim se "zubima za vjetar" i nekako umirujem situaciju, prelazim na asfalt i krećem polako da vozim dalje. 5 minuta nisam mogao brzinu da promenim normalno, mislio sam da se nešto pokvarilo. U stvari sam se ja pokvario, skapirao sam da sam trebao da stanem i napravim pauzu. Brzo smo stigli do Ade, našli majstora, koji je promenio adresu, ostavili motore i prošetali do korzoa na kafu. Hteli i da pojedemo nešto ali tipa ništa skoro ne radi pre 3-4 što se hrane tiče. Ada prijatno mestašce, kažu ima neke fine bazene ali šef nije poneo kupaći. Ja imao samo jedan u rancu :-D Dok smo našli nešto da jedemo, majstor nas zvao da dođemo po motor, a pošto je trebalo stići u kancelariju do 3, odlučujemo da batalimo klopu i gricnemo nešto usput. Povratak idemo preko Bečeja i Šajkaša, da izbegnemo pomenute koske. Osim vrućine koja je postala gadna, put do kuće prolazi skoro bez problema. Na silazu sa Mosta na Adi, motor počinje čudno da se ponaša, kao da nema snagu, kontam da je gorivo pri kraju i da bi trebalo prebaciti na rezervu. Dovlačim se do NIS pumpe na Adi i tankam 13 litara, za pređenih 318km, normalne vožnje. Vozilo se većinom 80-100 uz poneko preticanje i tako to. Stari auspuh sam poneo privezan za zadnje sedište, lepo ga upakovao i privezao majstor. To mi je malo samo pravilo problem po Beogradu ali preživelo se i to. U zdravlje. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7750 Napisano Jul 2, 2022 (promenjeno) Drug član, 808 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Ja od jutros obrnuo krug, pa da se utefterim. Start jutros oko 9 s Novog Beograda, prvo stajanje Pančevo, burek sa kolenicom. Sretoh tamo kolegu @bbocko, vozi NC-a, zaboravih nick. Edit: nick Upoznali se. Prozborili par. Iz Pa do Deliblatske peščare, malo kuliranja u prirodi... Presekli preko celog rezervata ka selu Šušara. Lepo ušorene kuće, svugde pokošeni travnjaci, finjak. Tu opalismo pauzu posle mini offroada sa Fazerom po onim dzombama i pesku kroz rezervat. Pored vetroparka, i gomile vetrenjača...nije mi se dalo da stajem da fotkam, ali prelep kraj. Kroz Vladimirce, do Banatskog novog sela kod ortaka iz srednje. Kafa, sok, trač...sve po redu. Laganica do kuće. 186km, utrnula ženi bulja, izmorila se, prilegla odma čim je ušla. Ja sam u fazonu gde dalje Ovako nekako to izgleda na karti. Moram ubuduće više da fotkam, prirodu pogotovo. Do sledećeg pisanja... Promenio Jul 3, 2022 član the_doctor 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8440 Napisano Jul 3, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1877 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @the_doctor Je li put što preseca peščaru i dalje u raspadu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...