punisa 16 3719 Napisano Novembar 13, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Da se malo iskupim u ovoj rubrici. Voznja koja je kratka i destinacina koju sam vise puta vozio je Goč. Pisano je sigurno puno puta ali mene ta planina bolje reći široko brdo, uvek odusevljava. Goč nekako spaja centralnu i juznu srbiju ,uspnes se na njega kod Kraljeva sidjes sa njega podno Kopaonika blizu Aleksandrovca ,malo preterujem ali ne mnogo. Priroda je prelepa ,put uglavnom dobar po negde prihvatljiv i tek po negde odlican. Svakako je to suma i nije mesto za trkace na 2 tocka, uvek rizle,lisca,vlage. Baza mi je Vrnjacka Banja ,tako da je voznja jednodnevna uvek. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3719 Napisano Novembar 13, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo Goča i okoline... 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3719 Napisano Novembar 13, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Tu bi svakako trebalo posetiti manastir Ljubostinju u samoj blizini Trstenika, veoma impresivan spomenik Popinskim borcima i naravno Vrnjacku Banju koja se poslednjih godina devastira... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ognjen_Nbg 186 Napisano Novembar 14, 2021 (promenjeno) U prolazu, 61 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson Street Glide, Ducati Supersport S Prijavi odgovor kao problematičan Otišao poslom do Mađarske, pa iskoristio povratak da obiđem par destinacija. Još jednom hvala @yogibearna sjajnim putopisima koje besramno koristim. Nisam uspeo da priđem kaštelu Fernbah zbog čopora od 7-8 pasa koji su me jurili čim bih prišao, a banja u Pačiru i nije ostavila neki utisak na mene. Zato je tvrđava Baš sjajna i svakome bih je preporučio. Sretoh i kolegu iz Beča u poseti tamo na R1. Promenio Novembar 14, 2021 član Ognjen_Nbg 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 171 Napisano Novembar 14, 2021 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, punisa 16 je napisao: Tu bi svakako trebalo posetiti manastir Ljubostinju u samoj blizini Trstenika, veoma impresivan spomenik Popinskim borcima i naravno Vrnjacku Banju koja se poslednjih godina devastira... Da li si bio a nisi se javio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Novembar 14, 2021 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Ognjen_Nbg je napisao: Otišao poslom do Mađarske, pa iskoristio povratak da obiđem par destinacija. Još jednom hvala @yogibearna sjajnim putopisima koje besramno koristim. Nisam uspeo da priđem kaštelu Fernbah zbog čopora od 7-8 pasa koji su me jurili čim bih prišao, a banja u Pačiru i nije ostavila neki utisak na mene. Zato je tvrđava Ram sjajna i svakome bih je preporučio. Sretoh i kolegu iz Beča u poseti tamo na R1. Da, da..top destinacija za obilazak jos ako dodas jezero provala uzivancija! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Novembar 14, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Ognjen_Nbg je napisao: tvrđava Ram Bač, lapsus tastaturis :D 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3719 Napisano Novembar 14, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, DuleTs je napisao: Da li si bio a nisi se javio? Nisam Dule,to je bilo letos u avgustu. Sada pisem jer mi se vozi, pa evociram uspomene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 15, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Juče napravio mali krug do Niške Banje,preko Gadžinog Hana, vreme sunčano i vedro, ali ipak hladno. Nisam mogao da odolim, planirao da se brzo vratim, ali znate kako to ide s planovima..... Poslednjih pola sata voznje u povratku sam se smrzo.. Čim zađe sunce, temperatura drastično pada.. Ovakvu poruku do sada nisam video na nekom putu, prosto me zainteresovala, pa sam morao malo da istražim taj fenomen. Znao sam od ranije da je Branko Miljković rođen u Nišu, ali otkud njegova pesma oko Gadžinog Hana? Da se razmemo, nisam ja neki veliki poznavalac domaće poezije, ali za njega znam jer su nekoliko naših rok bendova koristili njegove stihove u svojim pesmama: Partibrejkersi, Zabranjeno pušenje, Bijelo Dugme, i još poneki..... a tu jesam poznavalac i ljubitelj... Ali, ko nema u u vugla, ima u gugla.. Danas sam naučio da mu je otac poreklom i G. Hana, i da mu je familija iz Zaplanjskog kraja, odakle su se preselili u NIš.. Ali, to nije razlog da se ne pohvalim da, kad sam stigao u Nišku Banju, tamo sam obušio čak dva Best Oreo sladoleda na neverovanom sniženju od 50%... Kako tome odoleti, iako sam posle proklinjao tu odluku u povratku, kad je zašlo sunce. Usput sam sreo kolegu od @zika56, a možda je čak bio i on lično, jer valjda beše iz Niša... Pratio sam ga neko vreme, dok nije sleteo kod kružnog toka prema Nišu. Promenio Novembar 15, 2021 član Predator016 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1781 Napisano Novembar 15, 2021 Zainteresovan, 616 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan Lepo (ponestalo mi plusica). U poslednje vreme nesto razradjujem trasu u okolini Pirot-Nis pa me interesuje u kakvom je stanju put Pirot-Vlasinsko jezero preko G. Hana? Inace ti prevod na engleski nije bas bas (izvini za off). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 15, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Gadžin Han baš i nije usput kad ideš Pirot-Vlasninsko jezero. Za Pirot se sa Vlasine ide preko Svođa i Babušnce. U principu put je skroz dobar, asfalt zdrav, osim par deonica od po nekoliko km, gde je asfalt stariji i oštećen. Lepe su i krivine, a o predelima da ne pričam. Često vozim tuda, nema mnogo saobraćaja, milina... Kad idem na taj kraj, obično napravim krug kroz Grdeličku klisuru, preko Surdulice do Vlasine, pa s druge strane, preko Crne Trave i Vlasotinca do Leskovca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15476 Napisano Novembar 15, 2021 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan On 14.11.2021. at 3:20, Ognjen_Nbg je napisao: Otišao poslom do Mađarske, pa iskoristio povratak da obiđem par destinacija. Još jednom hvala @yogibearna sjajnim putopisima koje besramno koristim. Nisam uspeo da priđem kaštelu Fernbah zbog čopora od 7-8 pasa koji su me jurili čim bih prišao, a banja u Pačiru i nije ostavila neki utisak na mene. Zato je tvrđava Baš sjajna i svakome bih je preporučio. Sretoh i kolegu iz Beča u poseti tamo na R1. Nema na čemu, to i jeste poenta. Drago mi je što ti je moje pisanje bar malo od koristi. Šteta što nisi uspeo da obiđeš dvorac zbog kucova raspoloženih za jurnjavu... ali eto, bar si osetio delić atmosfere sa kojom se skoro pa redovno srećem. I u potpunosti se slažem sa tobom u vezi tvrđave Bač, sjajna je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4575 Napisano Novembar 23, 2021 Drug član, 1174 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan I mi malo vremena ulovili u subotu da odemo do Brestovačkog jezera. Ruta: Google Maps WWW.GOOGLE.COM Proveravamo pritisak u gumama pred polazak, kažu ko je najsporiji ide prvi, ja sam vodila prvi deo puta. Onda je nastupilo Đinđuško brdo koje mi je zadalo muke, ipak sam tu do sada samo kolima prolazila, za motor treba mnogo više mozganja... Posle sela Crkvice (iza Bojnika) do Gornjeg Brestovca ide još jedan zahtevni deo puta, uzani put, oštre krivine... Ali vredi sve za ovaj pogled... Uživajte u fotkama. 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 579 Napisano Novembar 28, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo vi je snijeg drugovi, na pola puta od Majdanpeka ka D. Milanovcu.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Novembar 28, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Zimske gume i udriii zimski dan do podne Sent from my M2002J9G using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 30, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan I ovog vikenda, tradicionalno obilazimo prirodne lepote južne nam Srbije.. I pored vremena koje baš i ne obećava, teško je izdržati ceo vikend bez vožnje, pa makar i nešto preko 150km. Destinacija-zapadni obronci Suve planine i takmičenje za mesto sa najboljim pogledom na planinu.. Da, pričamo o ovoj planini.. 1. Kandidat broj jedan: Mali brežuljak kod sela Stupnice.. Neverovatan pogled i na podnožje, a i na samu planinu.. Slika ne može da dočara ni blizu kako to lepo izgleda uživo, ali barem da pokuša..... Bilo mi je neprijatno da samo ja uživam u ovom prizoru, pa sam okrenuo i mog vernog partnera da baci koji pogled... Sve je ovo super, al razmišljam, mogu li uhvatiti neki drugi ugao, a i prići malo bliže planini. I dolazimo do kandidata broj 2: Put kod sela Ličje, niža pozicija gledanja, ali dosta bliže planini. I ovaj pogled je lep na svoj način.. Hteo sam da slikam samo pogled na planinu, ali mi je smetao motor, nije hteo da se pomeri, a ja, kao dobar drug, nisam insistirao previše.. nisam želeo svađu, ipak mi od njega zavisi glava na ramenima.. Izgleda da je ovaj kraj popularan i za lovce, video sam nekoliko grupica sa kerovima, a i čulo se kao da je Nova Godina... Naišao sam čak i na jednog mrtvog krvavog fazana pored puta, mrsko mi bilo da slikam.. Idemo dalje... Kandidat broj 3: Odvajanje za selo Mali Vrtop, gde i zvanično počinje rezervat prirode Suva planina. Pokušao sam i da pridjem malo bliže, ali ne je odvratio loš put.. I na kraju, zadnji, ali ne i najlošiji, kandidat broj 4: put ka Ravnoj Dubravi, mesto koje je i na Google maps označeno kao Vidikovac Suva planina. Kažu da je to mesto gde počinje priroda. Nisam ja to rekao, nego neko pametniji od mene...a i tako piše ovde... I to je taj pogled.... Naravno, podsetnik da smo ipak u Srbiji- vandalizovan znak, zato što smo tako u mogućnosti... Predstavljanje kandidata je završeno, dvočlana komisija za odlučivanje zaseda, uz Twix i vodu... lokacija - letnjikovac na Kutinskoj reci.. I pored detaljne analize, nismo mogli da se usaglasimo, falio je treći član... Stigli kući, živi i zdravi, umorni, da bi me kući sačekao odbor za doček: Šta vam je ljubav, ćera mi organizovala žurku za povratak kući... Za mene, ovo je pobednik za najlepši pogled..... 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8007 Napisano Novembar 30, 2021 Drug član, 1698 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Sve slike su lepe, ali ova poslednja - nema cenu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Novembar 30, 2021 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Predator016 je napisao: I ovog vikenda, tradicionalno obilazimo prirodne lepote južne nam Srbije.. I pored vremena koje baš i ne obećava, teško je izdržati ceo vikend bez vožnje, pa makar i nešto preko 150km. Destinacija-zapadni obronci Suve planine i takmičenje za mesto sa najboljim pogledom na planinu.. Da, pričamo o ovoj planini.. 1. Kandidat broj jedan: Mali brežuljak kod sela Stupnice.. Neverovatan pogled i na podnožje, a i na samu planinu.. Slika ne može da dočara ni blizu kako to lepo izgleda uživo, ali barem da pokuša..... Bilo mi je neprijatno da samo ja uživam u ovom prizoru, pa sam okrenuo i mog vernog partnera da baci koji pogled... Sve je ovo super, al razmišljam, mogu li uhvatiti neki drugi ugao, a i prići malo bliže planini. I dolazimo do kandidata broj 2: Put kod sela Ličje, niža pozicija gledanja, ali dosta bliže planini. I ovaj pogled je lep na svoj način.. Hteo sam da slikam samo pogled na planinu, ali mi je smetao motor, nije hteo da se pomeri, a ja, kao dobar drug, nisam insistirao previše.. nisam želeo svađu, ipak mi od njega zavisi glava na ramenima.. Izgleda da je ovaj kraj popularan i za lovce, video sam nekoliko grupica sa kerovima, a i čulo se kao da je Nova Godina... Naišao sam čak i na jednog mrtvog krvavog fazana pored puta, mrsko mi bilo da slikam.. Idemo dalje... Kandidat broj 3: Odvajanje za selo Mali Vrtop, gde i zvanično počinje rezervat prirode Suva planina. Pokušao sam i da pridjem malo bliže, ali ne je odvratio loš put.. I na kraju, zadnji, ali ne i najlošiji, kandidat broj 4: put ka Ravnoj Dubravi, mesto koje je i na Google maps označeno kao Vidikovac Suva planina. Kažu da je to mesto gde počinje priroda. Nisam ja to rekao, nego neko pametniji od mene...a i tako piše ovde... I to je taj pogled.... Naravno, podsetnik da smo ipak u Srbiji- vandalizovan znak, zato što smo tako u mogućnosti... Predstavljanje kandidata je završeno, dvočlana komisija za odlučivanje zaseda, uz Twix i vodu... lokacija - letnjikovac na Kutinskoj reci.. I pored detaljne analize, nismo mogli da se usaglasimo, falio je treći član... Stigli kući, živi i zdravi, umorni, da bi me kući sačekao odbor za doček: Šta vam je ljubav, ćera mi organizovala žurku za povratak kući... Za mene, ovo je pobednik za najlepši pogled..... Prelepo. Samo nastavi, taj deo Srbije je prelep i drago mi je sto si to podelio sa nama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano Decembar 13, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postoji jedno maleno planinsko selo u blizini Vranja, mesto u kome sam proveo prvih 6 meseci po rodjenju, kupali me lepom planinskom vodom, i zveli smo onda neki drugi zivot. Majka je prvi posao kao uciteljica dobila bas u tom selu, posto nam se kuca tek pravila, taj jedan period proveli smo u jednom preuredjenom delu skole. Nikada od onda nismo krocili tamo, sve dok nisam kupio svoj prvi motor, prvi pa enduro, zelja mi je vec dugo bila da posetim to mesto Iskoristio sam jedno lepo popodne za pokusaj da pronadjem to selo i tu skolu, Vozio asfaltnim putem bez znakova, spore i brze krivine, uzbrdice i nizbrdice, dinamika voznje fina, posto vidim da sam od poslednjeg naseljenog mesta prosao ohohoo stajem pored neke kuce, skidam kacigu da pitam nekoga gde se uopste nalazim.. Ni manje ni vise izlazi seldzuk (seoska dzukela). Vidno kivan na mene krece, ja hvatam duplu D kopcu od neogrebane hjc rpha kacige kad eto gazde i razjuri psa. Gostoprimiv covek hteo da me svrati na po jednu, posle mog predstavljanja, sin od nekadašnje uciteljica, onda sam bio beba, pitaju za caleta i majku pozdravljaju me i upucuju na pravi put. Pravi put bas i nije pravi, prelazim na off roud, prelepi predeli, dolazim do zgrade koja bi mozda mogla da se nazove skolom, medjutim vidim da je odmah pored, stala sa kravama. Upitam baku koju srecem za skolu, i tek onda dodjem do skole u kojoj sam nekad ziveo sa roditeljima, prvi put dolazim tu, posle 25 godina.. Prilazi mi komisija sav bojazljiv, stariji covek, predstavim se, on verovatno na blef mi spomene pogrešno ime mog dede. Verovatno radi potvrde da li sam stvarno ja iz te porodice... Ispravim ga ja rekavsi mu pravo ime dede i raspricasmo se. Usamljeni zivot vode tamo... Jako malo ljudi, nigde mladog coveka, tuzno. Bese ovo za mene dragocena moto avanturica. Promenio Decembar 13, 2021 član Darkoniii 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Staman 714 Napisano Decembar 16, 2021 Svrati ponekad, 480 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: CF MOTO 150NK Prijavi odgovor kao problematičan starim, kako mi je danas utrnula g... na svega 300km 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7643 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 2921 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ubacio si tu dramaticnu muziku, sve vrijeme ocekujem invaziju morskih jezeva, a ono nista Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Staman 714 Napisano Decembar 16, 2021 Svrati ponekad, 480 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: CF MOTO 150NK Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Bigor je napisao: Ubacio si tu dramaticnu muziku, sve vrijeme ocekujem invaziju morskih jezeva, a ono nista Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока veli zena ocekujem cijelo vrijeme da si bio sa nekom, da si me prevario Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7643 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 2921 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan E to bi tek bila drama Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8007 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 1698 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, Staman je napisao: veli zena ocekujem cijelo vrijeme da si bio sa nekom, da si me prevario Što se kaže: daj Bože šta mi žena sluti, ne daj Bože šta mi majka sluti! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5840 Napisano Januar 2, 2022 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Taorska vrela 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...