Jump to content

Moto Zajednica

nov v-strom ili novija afrika za rookie-a ili nesto trece?

Recommended Posts

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Uly

odlično pitanje..!

sad će ti svaki forumaš dati genijalan savet kao je motor koji on vozi upravo najbolji, te je kako takav idealan i za tebe i tvoje prohteve.. ::)

a onda će tema da preraste u besomučni rat ideologija... ;D

Ovo mi je jedino jasno. Jos prvog dana je momak rekao sta ce i kako ce biti, i tako bi! Sujeta je jebena stvar...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1942 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Koji je to deo ili delovi koji su na stromu plasticni a na africi nisu?

Posebno bi voleo da to kazu ljudi koji su ovde napljuvali stroma a toliko velicaju afriku.

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

Koji je to deo ili delovi koji su na stromu plasticni a na africi nisu?

Posebno bi voleo da to kazu ljudi koji su ovde napljuvali stroma a toliko velicaju afriku.

bash-plate iliti stitnik motora  ;D

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Napisah vec za sta je Strom pa prema tome i felne su takve.Imao sam bajk sa zicanim i nikada vise.

Oko plastike:Plastici na Stromu nista ne fali.Ono sto je kod njega "truba" je sto 650-icu dobijas bez skid plate-a i stitnika ruku.

• U prolazu, 7 postova

Za 7000e koliko planiraš da odvojiš za motor možeš da kupiš tri(manje više)afrike!

Tri afrike su bolje od jednog stroma.

da kupi tri afrike sa pol miliona kilometara i po cijele dane leži pod njom i šerafi umjesto da vozi

čovječe ostavi se stari raga kad imaš pare za novo,najmanje dvije godine se voziš i tu i tamo ulje promjeniš,a ne servis sa razvodnilm lancem,pogonskim lancem pločicama,itd itd

kolika je cijena stroma ,versisa  u trgovinama kod vas

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

da kupi tri afrike sa pol miliona kilometara i po cijele dane leži pod njom i šerafi umjesto da vozi

Vise ces ti lezati ispod te hit konfekcije za sezonu 2008 sto si kupio, nego on ispod Africe!

• U prolazu, 7 postova

Vise ces ti lezati ispod te hit konfekcije za sezonu 2008 sto si kupio, nego on ispod Africe!

afriku cijenim kao kultni motor i jedan od najboljih hondinih strojeva ikad napravljenih,a ima ih zaista mnogo

nije da pljujem i blatim afriku,ali nemojte čovjeka nagovarat na nešto

prvo nek sebi kaže u glqavi šta i kako bi se vozio,sa putnikom,sam,polako ,makadam,asvaltiranu prometnicu,auto-put pa onda što mu se sviđa i što bi želio imat a u granicama njegove novčane mogućnosti

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Za ovo si u pravu, sto se saputnika tice. Afrika po mom misljenju ima jako lose sediste za dva putnika. Sediste je jako kratko i dva odrasla putnika, ako je kofer na motoru, nemaju sanse da se smeste udobno. Sem sto je kratko, jako je nagnuto unapred, pa je saputnik, i bez kocenja, stalno na ledjima vozacu.

Ima trenutaka kada je to prednost :)

Za ovo si u pravu, sto se saputnika tice. Afrika po mom misljenju ima jako lose sediste za dva putnika. Sediste je jako kratko i dva odrasla putnika, ako je kofer na motoru, nemaju sanse da se smeste udobno. Sem sto je kratko, jako je nagnuto unapred, pa je saputnik, i bez kocenja, stalno na ledjima vozacu.

Ima trenutaka kada je to prednost :)

Taj problem se resava prepravkom sedita, ali i posle toga ne moze imati dobro i udobno sedenje kao na Stromu.

Taj problem se resava prepravkom sedita, ali i posle toga ne moze imati dobro i udobno sedenje kao na Stromu.

Slazem se. Nedavno sam povezao drugara do kuce, i namucio se, nikad vise. A zamisli da treba da predjem par stotina km! Na Africi, saputnik mx 55kg.

• Integrisan, 8313 postova

Covece... 5 strana ;)

Moje skromno iskustvo: Afriku sam probao, ipak nedovoljno za potpuni stav.

Strom vozim, po svim terenima ;).

Zaista, to su dva sveta. Strom je nov, neuporedivo moderniji motor. Postoji verzija sa ABS-om, sto posle raznih dogadjaja smatram neobicno vaznim i vise nikada necu kupiti motor bez abs-a. Strom je udobniji, veoma vozan, pouzdaniji za prosecnog vozaca samim tim sto je nov, manje trosi, jaci je i startniji.

Africa je super motor za malo para. Daje puno zabave i pristup raznolikom terenu, za zaista malo para. Ipak, ja sam Strom terao zaista svuda, polako, pazljivo, ali Boga mi, gde sam naumio tu sam i prosao. Znaci - moze...

Bukvalno dva sveta. Moje skromno misljenje ukratko: ako mozes da platis Stroma, kupi Stroma (i to abs, nemoj na tome da stedis). Ako nemas za Stroma u ovom trenutku (ili moras da se zaduzujes), Africa je apsolutno best-buy za veoma razumne pare.

EDIT: da ne navedem na pogresan zakljucak - Strom nema sta da trazi na dugim potezima sa dubokim blatom i na sumskim stazama. Ali to nije okruzenje ni za Afriku. Za bilo koji oblik makadama, zemljanog puta, kamenjara, cak i na vlaznoj i rastresitoj podlozi - moze. Pazljivo, ali moze ;)

Slazem se. Nedavno sam povezao drugara do kuce, i namucio se, nikad vise. A zamisli da treba da predjem par stotina km! Na Africi, saputnik mx 55kg.

Ipak ti kupuj bendzamina  ;D  ti + saputnik + prtljag = provala oblaka    ;)

Uh koliko lupetanja na jednom mestu... :o

Ko ide po principu "svaki ciga svog konja hvali" bolje da ne obmanjuje coveka i lupeta ovde.

Da je Strom katastrofa los motor pa da mu nudite matoru Afriku i kazete :"bolja je od novog Stroma",ja bih razumeo.Ali Suzuki V-strom je odlican motor i samo ludak bi kupovao istrosenog polovnjaka a mogao je kupiti odlican nov bajk.Tako da je ovo samo  jedno proseravanje dokonasa na netu."Svaki ciga svoh konja hvali" cesto dovodi neiskusne u dilemu.Tema je odavno iscrpljena a covek je izvukao zakljucak.To je bio i zadatak ove teme.Toliko od mene u ovoj temi.

Uh koliko lupetanja na jednom mestu... :o

Ko ide po principu "svaki ciga svog konja hvali" bolje da ne obmanjuje coveka i lupeta ovde.

Da je Strom katastrofa los motor pa da mu nudite matoru Afriku i kazete :"bolja je od novog Stroma",ja bih razumeo.Ali Suzuki V-strom je odlican motor i samo ludak bi kupovao istrosenog polovnjaka a mogao je kupiti odlican nov bajk.Tako da je ovo samo  jedno proseravanje dokonasa na netu."Svaki ciga svoh konja hvali" cesto dovodi neiskusne u dilemu.Tema je odavno iscrpljena a covek je izvukao zakljucak.To je bio i zadatak ove teme.Toliko od mene u ovoj temi.

Dobro, ja bih ipak koristio malo slabiju retoriku. Niko ne lupeta i niko nije ludak. Razliciti smo ljudi i imamo razlicite potrebe i poglede na stvari. Afrika RD07 recimo 2000 godiste je nesto sto je daleko, daleko od istrosenog i sigurno moze da predje uzasno mnogo, mnogo vise nego sto ce neko odavde preci za sledecih 10 godina. Ja bih verovatno kupio Stroma da zelim nov motor, slazem se da je sjajan izbor, ali za asfalt. Ali za onoga ko na putu zeli da vidi i poseti neke vukojebine, Afrika je... pa recimo daleko od toga da je pogresan izbor. Ako bih u nesto imao poverenja za duzi put, onda je to Afrika!

Odluku ce ipak morati da donese pokretac teme, on najbolje zna kakva je struktura puteva kojima ce voziti.

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ima jedan generalni problem...

AT i ST su se godinama dokazivale na nekim ne-putevima, stigle do na kraj sveta i nazad.

Strom se jos nije dokazao na taj nacin.

Ne znaci da je svaki stariji motor krs, niti da je svaki novi za ono sto fabrika pise u svojim reklamama. Samo vreme to moze da dokaze, a dotle ce i sadasnji Stromovi biti istorija, pa ce, mozda, neko opet da pise da je nesto novo bas izmisljeno za putesestvije po i van asfalta.

• Svrati ponekad, 153 postova

Neko pomenu da smo dokoni forumasi!Istina!Jbg,dovoljno je pogledati napolje i sve je jasno ;D

Decko kupuje prvi motor i to je sjajan povod da se prokomentarise sta je pametno kupiti(ne samo u ovom konkretnom slucaju nego uopste).

E sad,da novi Strom kosta 3000e bilo bi logicno-Strom.

Ako razlika u ceni ( 4000-4500e)nije bitna onda je logican izbor ponovo Strom.

A ako cifra igra ulogu,dakle ako se odvajas od 2500-3500e tek onda imas milion kombinacija!Naravno,Afrika je jedna od njih ali ima laksih,jacih,lepsih endura od nje.Pominjem ovo jer imam na umu da ti je ovo prvi motor.

Sve u svemu porediti ova dva motora ili se dvoumiti u smislu nabavke izmedju njih je jako nezahvalno.

Moj je misljenje da treba ici napred,cast svakome ali zelim da verujem da oni koji projektuju motore ne misle samo na povecanje prodaje nego i na poboljsanje kvaliteta istih ;)

Ima jedan generalni problem...

AT i ST su se godinama dokazivale na nekim ne-putevima, stigle do na kraj sveta i nazad.

Strom se jos nije dokazao na taj nacin.

Ne znaci da je svaki stariji motor krs, niti da je svaki novi za ono sto fabrika pise u svojim reklamama. Samo vreme to moze da dokaze, a dotle ce i sadasnji Stromovi biti istorija, pa ce, mozda, neko opet da pise da je nesto novo bas izmisljeno za putesestvije po i van asfalta.

V-strom je do sada toliko puta obisao svet da me cudi da to nisi video ;D.Cak je i ovde jedan forumas o tome pisao.Doduse nije eo svet ali "Koma" je isao Stromom preko Mongolije, ako se secam/A Imas i sajt tipa koje je Stromom obisao svet.Bilo je linkova ovde o tome.To je tourer koji je tata-mata za svoju svrhu.

Evo ti par linkova:

http://www.bikingforbarnardos.com/route.html

http://travellingstrom.com/

• U prolazu, 46 postova

Citajuci vase,i iskljucivo vase, postove duduk kao ja dolazi do sledecih zakljucaka:

1.Afrika je naj,naj sto postoji na svetu-ali u proslom veku!

2.Strom je pravi motor za pacere-moze kao pola Afrike(kad je baba bila devojka)

3.GS je za nemce i gastarbajtere

4.Varadero je debeli mladji Afrikin brat na steroidima-koji je usput sklon istom polu,ili je meteroseksualac!

5.Italijane svi merkaju, ali niko nema mu.a da ih kupi-sam Bog zna hoce li izdrzati do prvog coska...

6.KTM je mutant-genetski inzenjering (pola Afrika-pola BMW)uspesno razbija kamen u bubregu, vadi stare plombe .

;D ;D ;D

Sta da vam kazem ljudi,mislio sam da ste davno zaboravili ovu temu... :-\ :-\

P.S. Nadam se da niko nece zameriti malo sale ;) ;)

• Svrati ponekad, 153 postova

Citajuci vase,i iskljucivo vase, postove duduk kao ja dolazi do sledecih zakljucaka:

1.Afrika je naj,naj sto postoji na svetu-ali u proslom veku!

2.Strom je pravi motor za pacere-moze kao pola Afrike(kad je baba bila devojka)

3.GS je za nemce i gastarbajtere

4.Varadero je debeli mladji Afrikin brat na steroidima-koji je usput sklon istom polu,ili je meteroseksualac!

5.Italijane svi merkaju, ali niko nema mu.a da ih kupi-sam Bog zna hoce li izdrzati do prvog coska...

6.KTM je mutant-genetski inzenjering (pola Afrika-pola BMW)uspesno razbija kamen u bubregu, vadi stare plombe .

;D ;D ;D

Sta da vam kazem ljudi,mislio sam da ste davno zaboravili ovu temu... :-\ :-\

P.S. Nadam se da niko nece zameriti malo sale ;) ;)

Rekao bih da si pogrešno protumačio postove ili ih nisi čitao na pravi način ili ne čitamo iste strane ili ti je(kao i svima nama)pomalo dosadno ili...

• Svrati ponekad, 132 postova

Ako covek ima na raspolaganju fond od 7000, onda, ako bas ne nesto novo, onda do dve godine staro.

Novo je novo, ako si covek moze vec priustiti.

Obzirom da se radi o prvom motoru, to malo komplikuje stvar, mozda bi tebalo malo postepenije sa kubikazom i snagom, pa i sa novcem dok se malo ne uhvati fazon.

Na tebi je da odlucis.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja