aca-pn 6429 Napisano Februar 17, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Slucajno si jedan sastojak i sam pomenuo Recept je sledeci: malo tog aditiva ( u zavisnosti od kolicine koju pravite), 1/2 ulje za podmazivanje lanca motorne testere i 1/2 obicnog ulja za auto. Ta kombinacija je lepljiva, prosto se rasteze na dodir, a opet dovoljno retka da podmazuje kako treba ceo lanac. Duplo manje leti sa lanca od obicnog ulja i teze se skida kad pada kisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 17, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ti je bilo dovoljno samo ulje za testere... Dobar deo firmi koje prodaju podmazivace lanca za svoje uredjaje preoprucuje Stihl ulje za testere, ne pominju ikakve dodatke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Februar 17, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mozda, ali onda ne bi bio recept, nego samo ulje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 17, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan koji je to aditiv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Februar 17, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Liqui Moly Visco Stabil Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Februar 18, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan @svi koji imaju ugradjen INSIS Otkricu vam i koje je ulje najbolje za ovaj podmazivac, testirano je puno razlicitih, al pod uslovom da sistem zovete kako mu je ime - INSIS Odoh da prepravim post! Bez obzira na ulje, za podmaz, jer autorska prava su autorska prava! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Februar 19, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Ju, ala smarate sa tim skotom, koga to jos interesuje! Pitanje za Acu_pn : Koliko predjes kilometara sa 80ml ulja za podmazivanje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Februar 19, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Oroku, za 80ml ne znam, tek sam ga ugradio na Xl-a. Na Africi je bocica od 125 ml i ona mi traje oko 3500-4000 km. Imaj u vidu da cesto vozim offroad, a onda malo odvrnem protok da ulje skida prasinu i blato sa lanca, sa ovakvom upotrebom nije potrebno nikad prati lanac. Kad bi motor koristio samo za asfalt, verujem da bi trajao bar 1000 km vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Februar 19, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan pregledao sam temu jer sam pristalica DIY resenja! mozda sam propustio u prici ali mislim da bi resenje za aktivaciju ventila bilo takodje bazirano na gasnom sistemu auta! tamo postoji neka elektronika koja prebacuje sa benzina na gas kada prodje cajger 2000 obrtaja. mozda neko zna vise o tome,ali mi je proletelo kroz glavu kao resenje. na istu eletroniku je kolega povezao palenje svetla na autu(vec je imao za gasni uredjaj)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 19, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi ubedljivo najbolje resenje u odnosu na kolicinu novca, bio sistem sa kvalitetnim elektricnim ventilom kojeg bi kontrolisao Joskin Motogadget. Naravno, ukoliko Joska nadje vremena i ulozi trud u softver. Tada bi se za recimo 4000-5000 dinara imalo 90% funkcionalnosti jednog ProOilera. Mozda i vise, jer displej ProOilera ne moze da prikazuje podatke koje Motogadget moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Mart 3, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan na kraju cele price,pitanje?!! zasto ne moze kap da padne kod maloga zupcanika direktno na lanac,po sred srede? sta bi se desavalo ako bi tako bilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6110 Napisano Mart 3, 2010 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A što ne bi moglo? Obično je mali lančanik zatvoren nekom plastikom i ima malo mesta oko njega pa je teže ugraditi kapalicu da lepo podmazuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Mart 3, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moze, ali ce ulje vise da prska sa strane nego sto ce da ostane na lancu. Kad lanac koji ide velikom brzinom udari u kapljicu razbije je, pa pola ostane na lancu, pola se razleti sa strane. Zato se stavlja kapalica na lancanik da bi ga centrifugalnom silom oterao na lanac, nema gubitaka, nema ni prskanja. p.s. i ko kaze da je kraj cele price ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Mart 4, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan izvinjavam se "za kraj price"! procitao sam temu i upitanju su nijanse,samo je bilo pitanje na koje sam dobio ocekujuci odgovor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 29, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Juce se drug boki.64 iscimao do bubnja i kupio mi posudu za ulje kvacila od Lade koja je bas zgodna iako ne preterane zapremine. Posto je nekoliko ljudi koristi, odlucio sam se da je nabavim za svoj podmazivac. Za Ladinu posudu sam se odlucio iskljucivo zbog disuce membrane. Naravno, ocekivao sam veoma tanku gumu da bi sistem radio. Guma je pristojne debljine, odgovarajuca za kvacilo, ali slobodni pad NE MOZE da napravi dovoljan vakum kako bi membrana "radila". Ne znam kako to niko nije prijavio, ili mi je promaklo, ali sa membranom iz kantice nema sanse da izadje ni kap slobodnim padom. Znaci, membrana definitivno ne sluzi svrsi u nasem slucaju i mora napolje. Voleo bih da cujem jos koju od ljudi koji su ugradili vec ovu posudu. Mora da su vam lanci suvi ko barut. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 29, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan kod mene je membrana tanka..... i za sada radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 29, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ali slobodni pad NE MOZE da napravi dovoljan vakum kako bi membrana "radila". mislim da treba da se probuši rupa na čepu, membrani ... nisam siguran al pošto i ja planiram da napravim tako nešto javljam kad nadŽidžim ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 29, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan To nema mnogo smisla. Bolje je onda potpuno izbaciti membranu i bice vise mesta za ulje. Cep svejedno vec ima rupu za izjednacavanje pritiska. Ja planiram da na cep montiram cevku kroz koju moze da iscuri ulje napolje u slucaju izvrtanja motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan nisam siguran da sam skontao zbog cega bi trebalo ulje da iscuri napolje u slucaju prevrtanja?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 30, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan pa ako je začepljeno ništa od slobodnog pada... stvori se vakum i ćao zdravo ;D (možda grešim a i na čepu rezervoara goriva imaš malu rupicu za vazduh...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan da,ali ne kontam zbog cega bi "trebalo" da iscuri ulje u slucaju prevrtanja? zbog toga je membrana da se nebi izlivalo prilikom vibracija! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ako je disuca membrana debela kao sto jeste, onda ne dise, i treba je izbaciti. Na cepu je rupa za odusak kroz koju ulje curi napolje u slucaju prevrtanja motora pa bi bilo pametno na cep montirati jos jedno crevo za odusak(kao kod akumulatora), koje bi islo negde napolje (pozeljno na lanac ) Ne znam da li su iste sve membrane kod Ladinih bocica, ali ova koju ja imam ne radi posao. Wice kaze da je kod njega membrana tanka, ja imam bocicu od kvacila i membrana je prilicno debela i ima astmu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan kod mene je ladina boca i dosta je tanka,ali ako ti pravi problem,uzmu chep od kocione posude od yuga ili keca,bez davaca,znaci samo cep,on unutra ima komoricu koja sprecava izlivanje,a ne pravi vakum,i mislim da je navoj isti i da odgovara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan OK. Potrazicu taj cep od yuga. O kakvoj se komorici radi? Da li to moze da se nadje negde u BG-u ili moram na bubanj? Kad sam trazio bocice po radnjama auto delova ni jedna nije imala nikakve posude za ulje ni za kvacila ni za kocnice. ??? Obisao sam par radnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Mart 30, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre par dana kupio posudu za kocioni cilindar od lade ali bez poklopca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...