gixxer750/94 726 Napisano Avgust 31, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ovu nadjoh, i pireli angel st, ne znam koja je razlika izmedju nje i gt, problem je i sto nemam vulkanizera za motor u gradu pa cu morati da zakazem negde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12545 Napisano Avgust 31, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Z6 je stariji model. Ja vozim Continental RoadAttack 3 i to je guma brutalna ali brutalno i košta. Ako se odlučiš nećeš da pogrešiš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Avgust 31, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno cu angel st , cekam da mi se javi ovaj vulkanizer iz Nisa kod koga sam ranije menjao gume ali 5 dana ne mogu da ga dobijem. Inace TDM za otvoreno odlican, za grad kad nit je za prvu ni za drugu mora malo vise kvacilo da radi, barem za ovo kratko vreme takav mi je utisak, ugasio se par puta, proverio sam nije tps, barem po dijagnostici, ali sam morao da mu malo nastelujem ler gas i za sad je sve ok jedino sto me vreme ne sluzi, stalno kisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 591 Napisano Avgust 31, 2022 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Imas negde po temi modifikacije na tdm-u za niske obrtaje. Javice se vec neko ko je bolje upoznat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Avgust 31, 2022 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, gixxer750/94 je napisao: Verovatno cu angel st , cekam da mi se javi ovaj vulkanizer iz Nisa kod koga sam ranije menjao gume ali 5 dana ne mogu da ga dobijem. Inace TDM za otvoreno odlican, za grad kad nit je za prvu ni za drugu mora malo vise kvacilo da radi, barem za ovo kratko vreme takav mi je utisak, ugasio se par puta, proverio sam nije tps, barem po dijagnostici, ali sam morao da mu malo nastelujem ler gas i za sad je sve ok jedino sto me vreme ne sluzi, stalno kisa Пошаљи ми твој број у пп, да ти пошаљем слику и упуство шта да радиш да ти се не гаси више. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Avgust 31, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan konkretno ovo mi se desilo par puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5969 Napisano Avgust 31, 2022 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Gato je napisao: Kolega, kako radiš tu dekarbonizaciju? Dugi niz godina bavim se mehanikom i održavam svoje, kao i motore nekih prijatelja, ali nisam upoznat s tim postupkom... Masina koja elektrolizom razdvaja vodonik i kiseonik. To se pusti u usis. www.h2e.com , ovde se pisalo vise o tome. Vodonik se vezuje za karbide, sva goriva su ugljovodonici, (goriva su HC jedinjenja, cist H se vezuje za cist C). Time deo garezi predje u gorivo i izlazi kao materija koja je sagorela. Kiseonik znamo cemu sluzi u sagorevanju. Vrlo prosto i jednostavno, bitno je da je masina koja radi elektrolizu kvalitetna i da je motor na kom se radi tretman ispravan. U smislu da radi termostat/ventilator, jer 15ak min mora da radi u mestu dok se radi tretman. Ne greje se vise nego inace kad radi u mestu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 1, 2022 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, abarth_maniac said: Masina koja elektrolizom razdvaja vodonik i kiseonik. To se pusti u usis. www.h2e.com , ovde se pisalo vise o tome. Zanimljivo i moram priznati da prvi put čujem za to. Ti imaš tu mašinu...? Gdje i pošto si ju nabavio? Hvala na info ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5602 Napisano Septembar 1, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Z6 je stariji model. Ja vozim Continental RoadAttack 3 i to je guma brutalna ali brutalno i košta. Ako se odlučiš nećeš da pogrešiš.I brutalno se i trošiPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 1, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, gixxer750/94 said: Ovu nadjoh, i pireli angel st, ne znam koja je razlika izmedju nje i gt, GT je nasljednik ST i osnovna razlika je što nešto duže traje i ima nešto bolji grip po mokrome. Znači ako biraš između ta dva modela, radije uzmi GT. Nećeš nimalo pogriješiti ni sa Metz Z6 ako si ih našao jeftino, jer iako dosta star model, još uvijek je to odlična guma, samo obrati pažnju da nije star DOT. Promenio Septembar 1, 2022 član Gato 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 1, 2022 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, gixxer750/94 said: Inace TDM za otvoreno odlican, za grad kad nit je za prvu ni za drugu mora malo vise kvacilo da radi, barem za ovo kratko vreme takav mi je utisak, ugasio se par puta, proverio sam nije tps, barem po dijagnostici, ali sam morao da mu malo nastelujem ler gas i za sad je sve ok Jesi li odradio onu blokadu klapne na airboxu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Septembar 1, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam, planiram to za vikend ako stignem, pusti neki link ako imas, nisam bas nešto vičan majstor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 1, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, gixxer750/94 said: Nisam, planiram to za vikend ako stignem, pusti neki link ako imas, nisam bas nešto vičan majstor Inside the TDM by JBX / Air intake flap TDM-YAMAHA.HELIOHOST.ORG Nije komplicirano, sve je tu objašnjeno, uz malu napomenu da se meni dogodilo na jednom TDM, kad sam to odradio najjednostavnijim putem, (iskopčavanjem te smeđe žice) da mi izbacuje "Error" na LCD-u. Po meni bolje rješenje je ovo mehaničko blokiranje klapne. Promenio Septembar 1, 2022 član Gato 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 796 Napisano Septembar 1, 2022 Zainteresovan, 492 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Gato je napisao: Zanimljivo i moram priznati da prvi put čujem za to. Ti imaš tu mašinu...? Gdje i pošto si ju nabavio? Hvala na info ! Bilo je u emisiji sat jedno od najvalidnijih domacih testiranja(i valjci i izduvni gasovi pre i posle). Tek ce biti popularno kad krenu da se mere gasovi na tehnickom. U sustini povratili su par konja dekarbonizacijom, ali izduvne gasove poboljsali visestruko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Septembar 1, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, Gato je napisao: Inside the TDM by JBX / Air intake flap TDM-YAMAHA.HELIOHOST.ORG Nije komplicirano, sve je tu objašnjeno, uz malu napomenu da se meni dogodilo na jednom TDM, kad sam to odradio najjednostavnijim putem, (iskopčavanjem te smeđe žice) da mi izbacuje "Error" na LCD-u. Po meni bolje rješenje je ovo mehaničko blokiranje klapne. Videcu u subotu, vulkanizer je i bajker i vozio je tdm 900, poprilicno se razume, probacemo jedan pa drugi nacin pa cu videti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Septembar 1, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 31.8.2022. at 16:52, Немања je napisao: Пошаљи ми твој број у пп, да ти пошаљем слику и упуство шта да радиш да ти се не гаси више. Uradio malopre, kisa me sprecila za neku vecu probu ali pokusavao da ga ugasim na milimetar, dva gasa radi lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Septembar 2, 2022 Zainteresovan, 679 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 31.8.2022. at 6:51, Alekre je napisao: Saug sredi sam. Nikad ne crkava nego se samo zaprlja. Idi kod Vuka. Pustiću ti broj na pp. Moze broj na pp? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Septembar 3, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Namontirana mischelin pilot power 3 nazad, test voznja 100km otvoreno i 20ak po gradu, od kada sam otkacio onu braon crnu zicu, nema gasenja a motor barem mi se cini lepse radi i bolje se ponasa prilikom oduzimanja gasa, definitivno ce mi trebati deflektor jer ovako povisen vizir mi baca vazduh pravo u kacigu. Slike kad ga operem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 5, 2022 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/3/2022 at 1:13 PM, gixxer750/94 said: Namontirana mischelin pilot power 3 nazad, test voznja 100km otvoreno i 20ak po gradu, od kada sam otkacio onu braon crnu zicu, nema gasenja a motor barem mi se cini lepse radi i bolje se ponasa prilikom oduzimanja gasa, definitivno ce mi trebati deflektor jer ovako povisen vizir mi baca vazduh pravo u kacigu. Slike kad ga operem. Ako je sve O.K. i po pitanju ispisivanja greške na displeju, onda si riješio problem. Inače, ja sam isto imao problema s nekim povišenim vizirima, bolje mi je sa originalnim, ali sve je stvar visine. Kao što jednom rekoh, ja sam gabarita prosječnog Japanca pa mi vizir, ogibljenje i sve drugo na TDM sasvim odgovara u originalu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 726 Napisano Septembar 6, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Probacu sa deflektorom, ako ne uspe jurim neku bolju kacigu , Scorpion je malo bucnija, bar mi se cini tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Septembar 6, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan Da li može neko da uporedi 850 i 900 ccm po pitanju položaja vozača i visine istog. Naime, juče sam išao da probam jednog TDM 850, nisam se uopšte lepo smestio na njemu, a visine sam 193 cm i 100 kg. Da li neko ima sličnu muku što se tiče visine? Pozdrav. Promenio Septembar 6, 2022 član goshy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano Septembar 6, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan @goshy mozes videti na ovom sajtu polozaj sedenja na odredjenim motorima naspram svoje visine https://cycle-ergo.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Septembar 6, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da li može neko da uporedi 850 i 900 ccm po pitanju položaja vozača i visine istog. Naime, juče sam išao da probam jednog TDM 850, nisam se uopšte lepo smestio na njemu, a visine sam 193 cm i 100 kg. Da li ima slučnu muku što se tiče visine? Pozdrav.Sličan je položaj, možda čak i isti, ja sam imao 850 a sedeo sam na 900 i nema neke razlike. Meni je bio udoban motor , visok sam190cm i 100kg +/- 7kg.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12545 Napisano Septembar 6, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tako i ja, za nijansu veći sam od Vidaka. Dobra stvar kod TDM je što ima takvo sedište da možeš da ga modifikuješ kako hoćeš i da se premeštaš napred nazad. Ja kad vozim brzo odem skroz uz rezervoar a kad kruziram onda kako hoćeš. Drugi upravljač obavezno. Širi sa manjim uglom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KLINJA 60 Napisano Septembar 6, 2022 izrazit konj, 36 postova Lokacija: Temerin Motocikl: VFR bio CBR sad Prijavi odgovor kao problematičan Kolege,dali je neko menjao gumice na klestima i glavnom kocionom cilindru,Tdm 900 2002god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...