bdada 15251 Napisano April 28, 2020 moto merkat °°, 4953 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, shoyyka je napisao: Kupiš jači motor... Da imas TDM (stariji model) iz Ch na 28kw dali bi kupio jaci motor ili skinuo blokadu? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1455 Napisano April 28, 2020 Drug član, 1965 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Danas stigli auspusi za tdm i odmah montirani. Dva sebring topa sa sve krivinama do grana. Zvuk odlican. Kad operem motor slikam i kacim slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 29, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, bopk je napisao: Danas stigli auspusi za tdm i odmah montirani. Dva sebring topa sa sve krivinama do grana. Zvuk odlican. Kad operem motor slikam i kacim slike. ...i neki video, da čujemo tu Sebring simfoniju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano April 29, 2020 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano April 29, 2020 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, bdada je napisao: Da imas TDM (stariji model) iz Ch na 28kw dali bi kupio jaci motor ili skinuo blokadu? Pozz Tdm ekipi..aj jedno blic pitanje kad ste vec pomenuli ch i 28kw..drugar kupio iz ch tdm 850 92 93 god 3vd jamahu sa 28.5kw uradio carinu ali je cuo da ce imati probleme sa amss zbog tih 28.5kw.. jel imao neko slican ptoblem i kako ste resili i da li je taj motor fabricki izasao tako ili je neko smanjio tamo te kw da bi moglo da vozi mladje lice pa je tako i ostalo..hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15251 Napisano April 29, 2020 moto merkat °°, 4953 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Sale-VFR ako dobije od Platnera potvrdu da je tako izasao iz fabrike onda moze mada sumnjam, to je jedini nacin. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale-VFR 457 Napisano April 29, 2020 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Branicevski okrug Motocikl: Honda Hornet 600 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci mora da ima potvrdu da ima 28.5kw. A da li su ti motori stvarno izlazili sa 28.5kw fabricki ili ne? On mi tvrdi da je takav izasao iz fabrike..iskreno meni je to malo kilovata za tu kubikazu da je tako izbacen iz fabrike..mozda gresim i ja. Sta kazete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 853 Napisano April 29, 2020 MK Obrenovac, 572 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Bile su takve verzije TDMa. Sestra moja je pre par godina kupila TDM850 4tx uvezen iz Swice, koji je bio ustrojen imao blokade slabije je isao i vodio se na malo kilovata. Registrovala ga je bez problema i prosao je AMS normalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 598 Napisano April 29, 2020 Zainteresovan, 566 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Moj se vodi na 28.5 Registruje se bez problema, imam onu potvrdu iz AMSS, posto je uvezen pre par godina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15251 Napisano April 29, 2020 moto merkat °°, 4953 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @JoeD ko je radio pregled, bas AMSS ili neko drugi? Pise skroz dole na uverenju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 598 Napisano April 29, 2020 Zainteresovan, 566 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan "AMSS-CMV DOO" Ako gledam sta treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15251 Napisano April 29, 2020 moto merkat °°, 4953 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15251 Napisano April 29, 2020 moto merkat °°, 4953 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Sale-VFR@JoeD kada bude drugar radio pregled neka ide bas na ispitno mesto AMSS jer ga imaju u bazi, onda mu ne treba potvrda, ukoliko bude problema zamolite kolegu @JoeD da vam da broj predmeta da uporede sa bazom i to prolazi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 11001 Napisano April 29, 2020 Drug član, 544 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, bdada je napisao: @Sale-VFR ako dobije od Platnera potvrdu da je tako izasao iz fabrike onda moze mada sumnjam, to je jedini nacin. Drugar pre par godina uvezao TDM iz Italije, za prvu reg. kod nas AMS tražio potvrdu od proizvođača da je motor izašao iz fabrike sa tim brojem agregata i karakteristikama navedenim u saobraćajnoj. U Platneru mu dali tu potvrdu i naplatili 50e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano April 29, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, bopk said: Imam identican problem. Sta mislite o ovom resenju? Pmetno ili ne? Ja sam to kod mene uradio. Osetno stabilnije radi na niskim obrtajima. Nema onog skakanja kad daš gas, razlika je ogromna. Ono što mi se ne sviđa, a vrlo moguće da je to bilo i pre samo se zbog onog skoka nije primećivalo, nikad nisam 100% siguran gde tačno počinje da reaguje gas. Zato planiram da vratim tu žicu/klapnu u funkciju i pokušam da naštelujem na CO taj skok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano April 29, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan On 4/28/2020 at 7:29 PM, Alekre said: Bacio sam pogled danas na dijagnostiku, tj. CO vrednosti. Znam da je motor inače na siromašnijoj smeši jer ima plavičaste boje na izduvima. Na oba cilindra je bilo 9. Podigao sam na 14. To bi trebalo da je minorno jer je raspod -128 do 128. Primetno dublji zvuk iz cevčuga, oštrije reaguje na gas iz lera a i lepše vuče. Čini mi se i da je manje osetljivi sa gasom na niskim obrtajima. Nisam mogao da ga vozim van ulice pa nisam siguran kako se ponaša. Jedva čekam da ga probam sutra. Neuobičajeno mi je to da je na oba cilindra ista vrednost. Čitao sam dosta o tome i u svim primerima je na C2 malo veća nego na C1. Kod mene je npr. 11 i 19. Ono što me zanima, da li je primanje gasa sada linearno od nule, odnosno od lera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13315 Napisano April 29, 2020 Ne silazi, 7513 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Čudno je i meni bilo mada je bilo i takvih slučajeva što je 100% potvrđeno. Razlika mora da postoji jer su usisi različite dužine i naravno, nije svaki deo u sistemu za ubrizgavanje identičan. Danas sam se provozao kroz centar i nazad, mogu reći da se motor bolje ponaša. Vozio sam na primer, 20kmh na 1500 obrtaja u drugoj brzini bez ikakvih anomalija. Doduše ne mogu da kažem ni da sam pre imao problema, valjda se TDM i ja "lepo razumemo" u većini slučajeva. Znam za jedan servis koji ima sonde za CO pa ću pitati da li su raspoloženi da očitaju vrednosti. OPET KAŽEM, nemoguće je korigovati mapu ubrizgavanja jer ECU koristi sasvim druge parametre u različitom opsegu obrtaja i stepenu prenosa. U slučaju naših motocikala sistem ubrizgavanja je "closed loop" što znači da se ubrizgavanje konstantno koriguje sa informacijama koje daju senzori tokom rada. Ako neko ipak želi da dira, najbolje je da zapiše negde zatečene vrednosti i da pri podešavanju zadrži razliku vrednosti između cilindara. Ako je na primer, 9 i 14, podići na 14 i 19. itd. Ne zaboravite da ponašanje u niskim obrtajima pogotovo kod velikih dvocilindraša značajno utiče stanje i podešenost lanca kao i stanje ublaživača udara u glavčini. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Maj 1, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam ustanovio da ja u stvari pojma nemam da vozim motor. Teška srca to priznajem ali tako je. Vozio sam danas, krivudav planinski put, serpentine, još se upoznajem s TDM-om i idem relativno sporo. Obiđu me dvojica, BMW GS i Honda Africa, i ja krećem za njima. Idu ljudi lagano, neopterećeno, slažu krivine k'o kore za gibanicu, a ja se borim sa motorom, sa putem, preteram malo sa zadnjom kočnicom pa mi prokliže zadnji točak, jedva se izvučem. Pratio s ih jedno dvadesetak kilometara, jedva, na prvacu ih stižem zato što forsiram, al' nije to to, po krivina borba, Grčko-Rimski stil rvanja. Gledam zadnju gumu posle, po centimetar sa obe strane nedotaknut. Nisam do sad imao takav osećaj, sa motorima pre ovog. Moram na neki kurs, čim ovo sranje prođe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 1, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, stoka je napisao: Danas sam ustanovio da ja u stvari pojma nemam da vozim motor. Teška srca to priznajem ali tako je. Vozio sam danas, krivudav planinski put, serpentine, još se upoznajem s TDM-om i idem relativno sporo. Obiđu me dvojica, BMW GS i Honda Africa, i ja krećem za njima. Idu ljudi lagano, neopterećeno, slažu krivine k'o kore za gibanicu, a ja se borim sa motorom, sa putem, preteram malo sa zadnjom kočnicom pa mi prokliže zadnji točak, jedva se izvučem. Pratio s ih jedno dvadesetak kilometara, jedva, na prvacu ih stižem zato što forsiram, al' nije to to, po krivina borba, Grčko-Rimski stil rvanja. Gledam zadnju gumu posle, po centimetar sa obe strane nedotaknut. Nisam do sad imao takav osećaj, sa motorima pre ovog. Moram na neki kurs, čim ovo sranje prođe. E tako sam ja jurcao za trojicom ˝ludaka˝ na jednoj od TDM vožnji... @Astral, @bdada i @bocca_bastard, njih trojica dali po gasu, slažu krivine kao da se igraju, a ja za njima sa CB750 - borba za goli opstanak na motoru i nisam mogao da im priđem ni na 100 m... :D 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pevac 273 Napisano Maj 1, 2020 Zainteresovan, 513 postova Lokacija: Donje Konjuvce Motocikl: Caponord 1000 ETV Prijavi odgovor kao problematičan Vozis motor da uzivas a ne da pariras drugima.Mozes da im se divis i nastavis da vozis. Ja se divim Rosiju ali nikada ni jednog sekunda nisam pomislio da mogu i priblizno tako da vozim 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1455 Napisano Maj 1, 2020 Drug član, 1965 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ne opterecuj se, ne forsiraj, sto manje kocnice koristis to tecnija voznja. Cim na pravcu juris do krivine pa kocis jako nema tu voznje. Tako je bar kod mene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6164 Napisano Maj 1, 2020 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi su takvim preforsiravanjem sopstvenih mogućnosti sleteli sa puta a znam neke koji su i poginuli. Vozite u skladu sa svojim mogućnostima, ako već vučete Boga za bradu ne šutirajte ga po mu*ima... 5 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15251 Napisano Maj 1, 2020 moto merkat °°, 4953 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nismo mi preforsirali (ja sam bio sa suprugom) nego @ThePainkiller u tom trenutku nije vozio motor koji moze pratiti TDM-ovu tecnu voznju po krivinama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10545 Napisano Maj 1, 2020 Drug član, 3410 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, bdada je napisao: Nismo mi preforsirali (ja sam bio sa suprugom) nego @ThePainkiller u tom trenutku nije vozio motor koji moze pratiti TDM-ovu tecnu voznju po krivinama. Ih... uživancija... u suštini me apsolutno ne "radi" brzina na pravcu... ali krivinice *ebo motor za "pravo"! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 980 Napisano Maj 1, 2020 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan @stoka to je situacija u kojoj lako nesto krene naopako.Moje misljenje je da je najbolje da se vozis sam ili sa nekim ko je dobar vozac i moze da ti da neki savet i ima razumevanja sto si sporiji od njega(nece juriti a ti da se lomis da drzis njegov tempo).Treba usavrsavati voznju ali postepeno.NIJE BITNO KO VOZI BRZE VEC KO VOZI DUZE. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...