Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 3 minuta, Alekre je napisao:

Jedno pranje na brzinu pre zamene ulja.

20241016-141509.jpg

Posle keramike milina za pranje. Samo crevce, meka četka. Malo šampona i ko nov.

Gde si radio keramiku ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 784 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 2 minuta, ProMaster je napisao:

Gde si radio keramiku ?

И колико је по квадратy?

• Haha 1

• Ne silazi, 7306 postova
  • Motocikl: TDM 900

Lepak, pločice, krstiću, fugovanje, 25€. :D

Šalu na stranu, radio drugar koji radi detailing profi. Ako treba dajem kontakt.

Jedno pitanje:

Na TDM pašu migavci od Trejsera. Mislim da bi izgledali lepo ali sam odustao. Nego da umesto narandžastih stavim bele?

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
Pre 1 sat, Alekre je napisao:

Lepak, pločice, krstiću, fugovanje, 25€. :D

Šalu na stranu, radio drugar koji radi detailing profi. Ako treba dajem kontakt.

Jedno pitanje:

Na TDM pašu migavci od Trejsera. Mislim da bi izgledali lepo ali sam odustao. Nego da umesto narandžastih stavim bele?

Imam dva zadnja negde, da ti dam ako ces da stavljas.. 

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt)
On 9/15/2024 at 10:16 AM, Alekre said:

Kako brate nema to je običan O ring. Imaš ga u gvožđarama. Nije to ništa specifično za Yamahu niti ne znam ni ja šta. Imaš čak i da kupiš tipa za 15 20 evra celu garnituru.

Koja je dimenzija manjeg O-ringa?

Kupio sam juče uljni filter i set gumica u Luisu, al' uleteo 5 minuta pred zatvaranje, samo zgrabio i bež'. Uz'o sad da zamenim, a ono samo veliki O-ring u "setu".

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM850 '97
pre 3 minuta, stoka je napisao:

Koja je dimenzija manjeg O-ringa?

Kupio sam juče uljni filter i set gumica u Luisu, al' uleteo 5 minuta pred zatvaranje, samo zgrabio i bež'. Uz'o sad da zamenim, a ono samo veliki O-ring u "setu".

И мене занима димензија оринга мањег а и већег 

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

Pozdrav TDM-aši. Izvinite, post će biti malo duži. Treba mi vaša pomoć oko kupovine motora. Živim u Sloveniji i planiram vrlo skoro kupovinu motora. Sad ponovo polažem A kategoriju u Sloveniji jer eto,šleper znam da vozim,to mi priznaju iz BiH uz kodu 95 ali motor ne znam po njihovom. E sad,to je popriličan trošak a prije par mjeseci se preselio u Kopar, zamijenio posao i iskreno finansijski sam prilično iscrpljen ali neću više da  čekam da život prolazi bez motora. Budžet mi je dakle jako ograničen a TDM 900 se može naći po dobroj cijeni. Zbog mojih gabarita TDM je skoro jedini izbor,bar u okviru mog budžeta. Zanima me na šta da obratim pažnju kad budem gledao TDM-ove,da li zaista troše ulje kako se ovde priča,koja pređena kilometraža nije previše za taj motor(naravno znam da treba gledati stanje a ne km)?. Evo za početak jedan oglas,jednog u lošijem stanju ali sa dobrom cijenom. Prodavac kaže da je vlasnik bio neki deda koji je umro,inače njegov komšija i da je za uslugu udovici uzeo taj motor po bagatela cijeni(stvarno originalna priča,nema šta).Vidim neko oštećenje na rezervoaru i na topovima kao da su izgrebani vjerovatno od padova. Šta vi mislite?

WWW.AVTO.NET

Ovaj drugi mi se više sviđa i ima kofere ali mi izgleda kao da ove bezvezne naljepnice kriju neka oštećenja.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20130706&display=Yamaha%20TDM%20900%203X%20KOV%C8KI%20ODLI%C8NA

Promenio član igogitar

• Drug član, 1930 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Lepo ga je vozio taj deda po krivinama. Zadnja guma još malo pa do kraja zalegala. Ili je deda umro skoro pa tragovi ostali ili je taj komšija koji sada prodaje isto motorista pa je on to lepo terao po krivinama. 

Rezervoar jeste malo ulubljen i pored toga je malo ulubljen deo ispred desnog topa. Ostalo mi izgleda ok. Cena isto ok.

Ovaj plavi je imao pad na desnoj strani. Iako ima kofere nekako mi se sivi više svidja. Kilometraza slična i za tdm 900 to nije nista.

Ps: Imao sam ovakvog plavog i bas sam bio zadovoljan vlasnik.

Promenio član bopk
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Da,vozio je ovaj prodavac sigurno jer vozi motore i ima firmu koja prodaje motore. Nisam ja ni povjerovao u tu njegovu priču o dedi a nije mi ni važno da je vozila baba samo nedeljom na misu :D.  Pokušavam kupiti nešto koliko toliko ok, sa realno niskim budžetom,da se ne kvari previše a izgled mi je manje važan. Nije meni važno ni ako je neko pao ako su oštećenja samo neka estetska( mada koliko sam vidio po oglasima rezervoar je jako skup). Problem je ako je nešto puklo,kriv ram,vile i slično. Bravo za ovaj plavi,ja na prvu nisam vidio oštećenje na slici ali mi je bio sumnjiv zbog naljepnica. Inače, teško naći da nije imao pad a da ne košta kao nov. Svima je "pao sa ćopave,pao u mjestu" i slične bajke. Znam da za te pare ne mogu puno očekivati tako da mi je najvažnije da je mehanički dobar. Inače motor planiram koristiti skoro sve dane u godini jer klima ovde to uglavnom dozvoljava.

Promenio član igogitar

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
Pre 1 sat, igogitar je napisao:

Zbog mojih gabarita TDM je skoro jedini izbor,bar u okviru mog budžeta. Zanima me na šta da obratim pažnju kad budem gledao TDM-ove,da li zaista troše ulje kako se ovde priča,koja pređena kilometraža nije previše za taj motor(naravno znam da treba gledati stanje a ne km)?

TDM je dobar izbor, jer je jako kvalitetno složen motor. Zadnjih 14 godina samo njih vozim. Prvo nekoliko 850, sad već 4. po redu 900 i ni sa jednim nikakvih problema. Zapravo, bio je jedan problem: na jednom TDM 900 su mi izgorili namotaji alternatora. Većina ih je bila iz uvoza, SLO i Austrija, trenutno sam na jednome iz Italije.  Ako je imalo dobar, TDM 900 nebi trebao trošiti ulje. To je bila boljka na 850. Za kilometre ne brini, jer sam ih vidio po forumima i po oglasima sa preko 150 000 km, čak i 200 000 i dalje bez problema voze. Gledaj da nije bio ozbiljnije razbijan (vilice, točkovi, rama) i ako dobro radi-to je to. Modeli godišta od 2002. do 2004. su znali imati problem sa španerom razvodnog lanca na većoj kilometraži, ali je to nakon 2004. tvornički riješeno. Usput, dosta dobrih i povoljnih osim Slovenije se nađe i u Austriji ili Italiji.  

https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/motorrad/yamaha-tdm-twin-900-tourer-1644977963/

Promenio član Gato

Iskreno palo mi je na pamet da pogledam i Italiju ili Austriju ali ne znam kako ovde ide sa uvozom, naročito što nemam državljanstvo a i tzv. stalne papire moram sačekati još bar 6 mjeseci. Zbog toga gledam oglase u SLO.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 678 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre 20 sati, igogitar je napisao:

Da,vozio je ovaj prodavac sigurno jer vozi motore i ima firmu koja prodaje motore. Nisam ja ni povjerovao u tu njegovu priču o dedi a nije mi ni važno da je vozila baba samo nedeljom na misu :D.  Pokušavam kupiti nešto koliko toliko ok, sa realno niskim budžetom,da se ne kvari previše a izgled mi je manje važan. Nije meni važno ni ako je neko pao ako su oštećenja samo neka estetska( mada koliko sam vidio po oglasima rezervoar je jako skup). Problem je ako je nešto puklo,kriv ram,vile i slično. Bravo za ovaj plavi,ja na prvu nisam vidio oštećenje na slici ali mi je bio sumnjiv zbog naljepnica. Inače, teško naći da nije imao pad a da ne košta kao nov. Svima je "pao sa ćopave,pao u mjestu" i slične bajke. Znam da za te pare ne mogu puno očekivati tako da mi je najvažnije da je mehanički dobar. Inače motor planiram koristiti skoro sve dane u godini jer klima ovde to uglavnom dozvoljava.

Ja sam imao pad pri brzini od 70 - 80km/h a steta je mnogo manja nego kada se zena naslonila na motor i nagnula ga taman da se rezervoarom nasloni na ivicu betonskog stuba ispred kuce. 

Na satu pise oko 120.000km a ne znam da li je prava kilometraza. Kupio sam ga sa 70.000 a 18god. star. 

Ulje ne trosi uopste i sa tih predjenih 120.000 i sad vec 21godinu... 

Sve probleme koje sam imao sam ja uzrokovao

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt)
On 10/19/2024 at 11:33 AM, Апис1903 said:

И мене занима димензија оринга мањег а и већег 

Nisam mogao da nađem u temi pa sam pitao brata GBTja. On kaže ovako, za gumice i za bakarne podloške.

Nisam 100% siguran da mu je za verovati. 

Screenshot_20241022_202817_Brave.jpg

Screenshot_20241022_203015_Brave.jpg

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM850 '97

Усро сам мотку скидао сам пластику са леве стране и пробијем резервоар на средњем шрафу не знам искрено како сам успео кад сам вратио исти шраф на своје место да ли ће да реши проблем течни метал ово што мислите јел имао неко сл искуства 

IMG_0164.jpeg

• Zbunjen 1

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
Pre sat vremena, Апис1903 je napisao:

Усро сам мотку скидао сам пластику са леве стране и пробијем резервоар на средњем шрафу не знам искрено како сам успео кад сам вратио исти шраф на своје место да ли ће да реши проблем течни метал ово што мислите јел имао неко сл искуства 

Tekući metal renomiranih proizvođača je otporan na benzin i drži bez problema, provjereno. Dobro pripremi sve po uputstvu na pakiranju i nanesi ga u 2 sloja, s tim da drugi naneseš sat-dva nakon prvoga. Ako se odlučiš na taj način popravka, za svaki slučaj imaj uvijek tekući metal na putovanjima sa sobom, zlu ne trebalo.😉

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Tdm 900A

Je li možda netko spajao maglenke na tdm i da li bi ova shema bila odgovarajuća za sistem da se maglenke mogu uključiti na prekidaču samo kada je uključen kontakt ključom

IMG_20241008_181450.jpg

IMG_20240928_124320.jpg

IMG_20241105_192507.jpg

IMG_20241105_192319.jpg

Promenio član Blanja

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja