ZeljaYZF 180 Napisano Jun 16, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Gledam sve ove erove i batalio sam to, bolje malo da se sklonim sa usijanog betona i da se usmerim ka livadama, sumama i nekim kracim turicama...A i visina mi odgovora krosaljki, e sad koju uzeti 2005+god...Gledam svakakve modele od ovog kawasakija klx250s, al mi se honda crf250r najvise svidja, i crf450r..Sad me zanima da li se na njih mogu staviti neke streetfighter maske, farovi i migavci, da mogu i po gradu a i po brdu malo da opletem...Sta jos ima tako u klasi, da je oko 120kila i do 500kuba i da ima kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Jun 16, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Samo sam jednom u zivotu probao cistog krosa i to dvotaktnu Huskvarnu 250, i to mi je dosta. Volim jake motore ali ovo se ne poredi ni sa cim poznatim,ovo je kao da sednes na poludelog bika na sopstvenu odgovornost. Tako da ako ti znaci moj savet uzmi nesto od 250ccm i bices zadovoljan i sa tim. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Jun 16, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan mhm, ovaj kawasaki klx250s ima alnaser ali zato mu je sedisto moglo biti malo vislje. Neznam da li ima neki tipa crf250, -znaci ta visina sedista ali da ima alnaser i far.??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 2999 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan mhm, ovaj kawasaki klx250s ima alnaser ali zato mu je sedisto moglo biti malo vislje. Neznam da li ima neki tipa crf250, -znaci ta visina sedista ali da ima alnaser i far.??? Kros motori nemaju farove, poneki KTM taknicarski ima elektro starter... Hard enduro imaju signalizaciju i elektro starter, pa gledaj u tdom pravcu neki 4T, KTM EXC, YAMAHA wr, HONDA CRF---X....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dobra tema, i ja bih hteo nesto `za po njivi` ;D godiste i nije toliko vazno ionako ga necu puno voziti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jun 16, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan ... da mogu i po gradu a i po brdu malo da opletem... Kros motori ti nisu za ovo , pa ni hard enduro ... od dvonamenskih ( "dual purpose" ) motora tu su ti oni vec pominjani u drugoj temi : KLX250S , WR250R , DRZ400S ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Jun 16, 2009 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Samo sam jednom u zivotu probao cistog krosa i to dvotaktnu Huskvarnu 250, i to mi je dosta. Volim jake motore ali ovo se ne poredi ni sa cim poznatim,ovo je kao da sednes na poludelog bika na sopstvenu odgovornost. Tako da ako ti znaci moj savet uzmi nesto od 250ccm i bices zadovoljan i sa tim. Pozdrav Bio sam u nedelju popodne na kros stazi u Raci, lokalni bajkeri su na svom terenu napravili stazu za kros voznju. Kako smo ja i Mata16v bili njihovi gosti, pristali smo posle dugog ubedjivanja da probamo te makine. Potpuno se slazem sa Dodom, vozio sam RM450, naravno samo prvom i drugom i zaista je osecaj kao da ste uzjahali pobesnelog bika. Momci na toj stazi prave vreme od 1,21 do minut i po po krugu, a ja i Mata smo ga izvozili za nepunih 8 minuta ;D Ruke nisam osecao dva sata posle voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Jun 16, 2009 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Honda CRF250/450X; Yamaha WR250/450F; Suzuki DRZ400E; Kawasaki KLX450R; Husqvarna TE250/450; KTM EXC250F/400/450; XC-W400/450; Biraj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Jun 16, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Raspitaj se i na koliko sati se menja klip i ulje? Odrzavanje takvih motora nije ni jednostavno ni jeftino. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Jun 16, 2009 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan E da...ovo nisu cross motori... Iako u naslovu stoji da zelis cross motor,iz tvojih postova sam zakljucio da zelis enduro motor(far,stopaljka,drugaciji prenos,mekse ogibljenje)... Takodje,svi nabrojani modeli su 4t-mnogo bolja varijanta za nekoga ko nema iskustva u voznji po terenu... XC-W/EXC 400 bi bio moj izbor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan zaboravi da ces voziti motor po asfaltu i sumi sa istim gumama , tako da jedino da imas dva para tockova pa da stalno menjas . obrati paznju da razmislis zasta ti treba jel nisu crosi enduro motori isto . to jest nije im isto ogibljenje i menjac . cisti cross zaboravi teskoga je naci , akan je na kros stazi , nema farove migavce i nemogu da se ugrade jer obicno im nisu altenatori predvidjeni za to . uzmu neki enduro jednosed gledaj da lici na cros da nije od serija za ulice i mekane puteve u off-u . ako uzmes 2t nejvise 125ccm netreba ti vise pogotovo ako je ktm . Raspitaj se i na koliko sati se menja klip i ulje? Odrzavanje takvih motora nije ni jednostavno ni jeftino. kod dvotaktnih se ranije menja klip ali nema drugih stelovanja , jeftiniji je i trosi vise goriva . ako gledas ktm obrati paznju da ima imedju hladnjaka i rezervoara na levoj strani jedan ogrugli djek koji mu sluzi za smanjivanje jacine motora . kod drugih neznam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Jun 16, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Aham, ne uzeo bih 4t svakako Ovaj klx250 mi deluje kao ok motoric, ima sve sto mi se dopada samo sto mu je sediste 890mm sto se plasim da mi ne bude knap(ima takav oblik sedista da klizis prema napred). Neznam da li je ovo pravi odnos, ja sam prilagodjavao ali po velicini zadnjeg tocka mislim da jeste.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6390 Napisano Jun 16, 2009 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je za to sto ti treba DRZ400E pravi izbor. Hard enduro, 50ks 130kg vrlo sposoban za terensku voznju, pa i onu ekstremniju, mala potrosnja, jeftino odrzavanje. Mozes da mu nabavis tockove od SM modela, sa dva kompleta tockova zadovoljava sve tvoje prohteve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Aham, ne uzeo bih 4t svakako Ovaj klx250 mi deluje kao ok motoric, ima sve sto mi se dopada samo sto mu je sediste 890mm sto se plasim da mi ne bude knap(ima takav oblik sedista da klizis prema napred). Neznam da li je ovo pravi odnos, ja sam prilagodjavao ali po velicini zadnjeg tocka mislim da jeste.... Na cross motoru se koristi sve, samo sedište - ne! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalina 50 Napisano Jun 17, 2009 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Cope, sve si rekao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Jun 17, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije baš najjasnije Gledam sve ove erove i batalio sam to, bolje malo da se sklonim sa usijanog betona i da se usmerim ka livadama, sumama i nekim kracim turicama...A i visina mi odgovora krosaljki, e sad koju uzeti 2005+god...Gledam svakakve modele od ovog kawasakija klx250s, al mi se honda crf250r najvise svidja, i crf450r..Sad me zanima da li se na njih mogu staviti neke streetfighter maske, farovi i migavci, da mogu i po gradu a i po brdu malo da opletem...Sta jos ima tako u klasi, da je oko 120kila i do 500kuba i da ima kod nas. zar 2 motora koja stoje u tvom potpisu (Yamaha XT125X & Yamaha XT660R) ne zadovoljavaju sve što želiš? Ili planiraš da menjaš..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Jun 17, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije baš najjasnije Gledam sve ove erove i batalio sam to, bolje malo da se sklonim sa usijanog betona i da se usmerim ka livadama, sumama i nekim kracim turicama...A i visina mi odgovora krosaljki, e sad koju uzeti 2005+god...Gledam svakakve modele od ovog kawasakija klx250s, al mi se honda crf250r najvise svidja, i crf450r..Sad me zanima da li se na njih mogu staviti neke streetfighter maske, farovi i migavci, da mogu i po gradu a i po brdu malo da opletem...Sta jos ima tako u klasi, da je oko 120kila i do 500kuba i da ima kod nas. zar 2 motora koja stoje u tvom potpisu (Yamaha XT125X & Yamaha XT660R) ne zadovoljavaju sve što želiš? Ili planiraš da menjaš..? 1250-ica mi postaje knap a 660 mi je tezak za svakodnevnu voznju i zezanje po njivama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano Jun 17, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan sacekaj neko kros takmicenje pa pravac tamo i pogledaj ih uzivo . neznam dali kawa ima nize sediste meni se nije ucinilo kad se vidi uzivo . a i ako si namenio motor za teen to ti nije bitno mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DJ_MY_SOUL 6 Napisano Jun 18, 2009 U prolazu, 82 postova Lokacija: Mladenovac, Medjuluzje Prijavi odgovor kao problematičan Kros za svakodnevnu voznju nema sanse! Zbog kramponki. Jedino neki Hard enduro, i dobro se zapitaj imas li para za izdrzavanje cvaje. Kada bih ja uzimao krosa samo za njive defintivno neki ktm od 250< ccm 2t, mogu jeftino da se nadju neregistrovani. Kada bih uzimao motor za svaki dan i vikendom u njivu Suzuki DRZ 400 SM a sa gumama za kross. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Jun 18, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 2t no!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Jun 18, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan A da nije malo uska guma na klx-u ? Front Tyre 80/100-21 Rear Tyre 100/100-18 :-[ Jel moze to nekako da se promeni ?? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Jun 18, 2009 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Na cross-hard enduro idu takve gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ja da si se ti malo pogubio izmedju želja i potreba, čim te uhvatila manija da meriš gume i sedišta.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Jun 18, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Heh a sta da mu radim, moram da se raspitam malo oko svega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Jun 19, 2009 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A jel moze pitanje, zasto ne uzmes ovu 125-icu koju vec imash, stavis druge felne (nazad 18 napred 21) to ce ga podici za 1.5cm cirka, stavis neke enduro gume i imas motorce prva liga i za put i za njive i livade, a ono cisto lagano? Mozda jos samo da malo opustis vesanje, a i ne moras. Cisto pitam, mozda i nije najbolje resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...