Due 23076 Napisano Utorak u 08:58 Ne silazi, 1409 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je poslednja šansa. I detinjasto bi bilo da mi uz sav trud i zalaganje dočekamo bolje sutra. Možda za 50 godina neka deca naslede uređeno društvo. To je zaostavština ovih razbojnika. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5226 Napisano Utorak u 09:02 Drug član, 3194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Marko05 je napisao: Шта после...? Само да ми дође то после и све ћу лакше. Свако у свом домену, у складу са својим могућностима... на локалу и шире. По мени је битно да ова група људи успостави неке системе вредности, норме, правила у свим сферама. Лично сам спреман наредних десет година да живим на води и хлебу, ако ће нам те једанаесте бити иоле боље. Ми, Ужичани, се на локалу озбиљно спремамо за све што доносе ове промене. Ради се на плановима, идејама, лустрацији, одговорности... идеја постоји а и људи за реализацију. Мислим да је кључно да свако своје своје двориште на локалу почисти да би се покренули даље као народ и држава. Mare moj...ja kad bih krenuo samo od svoje mesne zajednice...2/3 ljudi ne bi ostalo nakon lustracije. Ako uspemo uopšte lustraciju da pokrenemo bićemo na konju. Ali mene brine drugi deo...pljuvanje po ulici, bacanje pikavaca iz automobila, maloletnici koji drogirani ubijaju po ulicama uz odrasle, ukorenjeno ponašanje koje je destruktivno do te mere da ako nekog pogledaš kako mu se ne svidi možeš završiti mrtav. To je suština...ta promena je prvenstveno potrebna. Evo ti primera...jutros spremam ćerku za vrtić, ona sedne sa me sačeka da se obučem, upali TV i gleda RTS 3 (program za kulturu i umetnost)...dete nakon par minuta dotrčava do mene istraumirano. Kaže uplašila sam se....pazi ovo...u 7:20h ujutru na Trećem jebenom kanalu RTS-a puštaju ovo: Pa šta da kažem??? Za ovako nešto je potreban bukvalno reset nacije... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5226 Napisano Utorak u 09:06 Drug član, 3194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Due je napisao: Ovo je poslednja šansa. I detinjasto bi bilo da mi uz sav trud i zalaganje dočekamo bolje sutra. Možda za 50 godina neka deca naslede uređeno društvo. To je zaostavština ovih razbojnika. O tome pričam...i brinem se jer mislim da nema ko da pokrene tu priču a ona je tako potrebna svima. Mene ne zanima moja generacija već generacije dece mog deteta...neću doživeti da to vidim ali bih voleo da ugasim svetlo sa saznanjem da se ide ka tome i da ima opipljivih pomaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DigitalShaman 74 Napisano Utorak u 09:11 U prolazu, 38 postova Lokacija: Vladimirci Motocikl: Moto Morini Atrhike 450 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, mick je napisao: i brinem se jer mislim da nema ko da pokrene tu priču a ona je tako potrebna svima. Tu priču treba da pokrenemo svi. Ponavljam ne treba nam jebeni MESIJA! Svi smo odgovoroni kako za vaspitanje svoje dece i svoje lično ponašanje tako isto i za osudu i društvenu neprihvatljivost svih tih ponašanja koja karekterišu naše društvo u poslednjih X godina. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 7833 Napisano Utorak u 09:13 (promenjeno) Drug član, 1698 postova Lokacija: Ужице Motocikl: CF Moto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, mick said: Mare moj...ja kad bih krenuo samo od svoje mesne zajednice...2/3 ljudi ne bi ostalo nakon lustracije. Ako uspemo uopšte lustraciju da pokrenemo bićemo na konju. Ali mene brine drugi deo...pljuvanje po ulici, bacanje pikavaca iz automobila, maloletnici koji drogirani ubijaju po ulicama uz odrasle, ukorenjeno ponašanje koje je destruktivno do te mere da ako nekog pogledaš kako mu se ne svidi možeš završiti mrtav. To je suština...ta promena je prvenstveno potrebna. Evo ti primera...jutros spremam ćerku za vrtić, ona sedne sa me sačeka da se obučem, upali TV i gleda RTS 3 (program za kulturu i umetnost)...dete nakon par minuta dotrčava do mene istraumirano. Kaže uplašila sam se....pazi ovo...u 7:20h ujutru na Trećem jebenom kanalu RTS-a puštaju ovo: Pa šta da kažem??? Za ovako nešto je potreban bukvalno reset nacije... Мире, како је до овога дошло знамо, како из овога изаћи, има доста начина. Решења нису брза и инстант ефикасна, али дефинитивно их има. Овај народ се деценијама заглупљује на сваком кораку, од телевизијског садржаја, новина... медија уопште... школе, улице... сервирају му се "шокантне" тренутне информације, подаци од којих живи од данас до сутра. Уништили смо породицу као основну јединицу друштва, самим тим и сваког поједница. Слажем се, тотални ресет, на сваком могућем пољу. Имао бих много тога да напишем по питању тога шта и како, али за почетак 26.10. у 00:01h урадити ово: Мислим да се то са овим оствареним људима може, тј. надам се. Ово нису политичари каријаристи већ успешни људи у својим областима. Једнаки. И није све на њима, много је и на нама, сваком појединачно. Promenio Utorak u 09:15 član Marko05 4 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5226 Napisano Utorak u 09:17 (promenjeno) Drug član, 3194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Marko05 je napisao: Имао бих много тога да напишем по питању тога шта и како, али за почетак 26.10. у 00:01h урадити ово: Znači vanredno stanje objaviti....drugi način ne vidim da se ovo gore odradi efikasno. Ali hajde da okrenemo malo na vedriji duh! Nadamo se najboljem!!! Promenio Utorak u 09:19 član mick 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 11130 Napisano Utorak u 09:24 BJB Maxi Scooter Club, 6851 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan Reset nacije počinje sa krupnim stvarima i ide koncetrično prema manjim. Kad dobijemo na vlasti ljude koji shvate i usvoje da su službenici ovog naroda a ne vladari reset ide dosta brzo. Kad se najumniji ljudi ove zemlje, svako u svojoj oblasti zauzme i krenu da se sagledavaju problemi, nalaze uzroci i rešavaju posledice, počinje se od najmladjih - iz jaslica! Nastavlja se sa nižim razredima osnovne škole i ide dalje prema višim. Za 20 godina imate neuporedivo zdravije društvo, čitave generacije mladih obrazovanih ljudi koji su pre svega kulturni pa tek onda obrazovani. Takvi tada postaju uzori i oblikuju društvene norme i oblike ponašanja a ne današnji krimosi, stalete, kojekakvi influenseri. Na takve se onda i stariji ugledaju i slede ih. Od Obrazovanja počinje sve, pogotovo kad sa njim ide uporedo i kultura. Narod lako usvaja poboljšanja, kad na red dodju forme zdravog patriotizma - da voleti svoju zemlju znači čuvati je od svakog zagadjivača, poštovati SVE njene gradjane kao i komšijske narode, da je patriota onaj ko je kulturan, pošten, pomaže drugima kad god i koliko može, ko se javi na ulici, propusti te u saobraćaju, reaguje na nepravdu a ne da je patriota onaj koji slavi tudju nesreću, želi zlo svakom ko drugačije misli... 7 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 688 Napisano Utorak u 09:29 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan 24 minutes ago, alexanto said: Ubedjen sam da Srbija ulazi u novo, bolje i svetlije poglavlje svoje istorije! Neka sam naivan, to je moje pravo... Nadam se tome. Toliko puta pomislim na tu temu i malo osetim stid i sramotu prema svojim precima. Naš narod je svašta preživeo, možda nismo najviše stradali na svetu, ali nije to ni suština, svakako nije bilo lako. Moj otac ume da kaže lako je englezima da budu "moćni" kad desetinama kolena nasleđuju jedni od drugih, a kod nas svaka generacija maltene mora da obnavlja barem jednom u životu jer smo bili u nekom ratu. Smatram da iako umemo da profitiramo od inata i da se snađemo u zajebanim situacijama isto tako nismo baš pametni na duže staze. Dozvolili smo da se unište pravoslavlje i porodica kao osnova društva, a verujem da nas je to održalo u svim tim nedaćama ranije. U svakom slučaju mislim da je jedini način da se nešto ozbiljno napravi da svako od nas uzme stvari u svoje ruke i uradi što više može u svojoj kući. Da uspe da urazumi svoje starije članove porodica, da ispravno vaspita decu itd.. I to na svim poljima, ne samo trenutno politički. Nije normalno izbaciti smeće kako to mnogi rade po celoj našoj lepoj zemlji. Nije normalno puno stvari koje mnogi od nas rade pod prividom da tako treba.. Niko nam neće ništa čuvati ako to ne budemo uzeli sami da uradimo. Ja se tako i trudim da utičem na svoje okruženje. Što se tiče politike, definitvno je zadatak da se smakne žvalavi, a posle toga je realno sve bolje. I ako bude neko loš, bunićemo se opet. Znam nekoliko ljudi sa spiska i raduje me da vidim ta imena. Moje iskustvo sa njima je prilično pozitivno i nadam se da neće pokleknuti pod pritiskom već da se vratim na prvu rečenicu, da nas čeka težak period pred to svetlije poglavlje naše istorije/budućnosti 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 23657 Napisano Utorak u 09:31 Integrisan, 9161 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znate šta, kada pogledam (evo samo među nama) ko se sve i koliko ujedinio, jer ovako ZAISTA više ne može i nema smisla, prosto ne mogu da verujem kako nemamo šansu. Imamo. Ali, moramo i da se menjamo i da najpre rizikujemo. Ono što bi se u matematici reklo, potreban ali ne i dovoljan uslov. Bez rizika, spremnosti na isti kod svakog, neće ići ni ovaj prvi korak. A, onda drugi deo uslova... Da se menjamo. I tek onda nam treba i malo sreće (situacije u okruženju i globalno)... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 23076 Napisano Utorak u 09:33 Ne silazi, 1409 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Rizik ne postoji. Nema šta da se izgubi. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DigitalShaman 74 Napisano Utorak u 09:36 U prolazu, 38 postova Lokacija: Vladimirci Motocikl: Moto Morini Atrhike 450 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Due je napisao: Rizik ne postoji. Nema šta da se izgubi. Potpuno se slažem, meni su ovi ološi otkinuli dobar deo mladosti. Ako nastavi ovako mom detetu će otkinuti budućnost ili ga naterati da traži svoje "parče leba" negde preko. Bukvalno nema šta da se izgubi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 23657 Napisano Utorak u 09:37 Integrisan, 9161 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Due je napisao: Rizik ne postoji. Nema šta da se izgubi. Ah... A ja se toga najviše bojim. Pokazalo se da narod hoće da se pokrene. Da glasa. Hoće i da izađe na ulicu. Ali, velika većina neće iz zone komfora u rizik. Neće štrajk, neće neposlušnost. A bez mirnog, ali ODLUČNOG, otpora meni deluje kako neće ići. Zaista želim svim srcem da si ti u pravu, a ja u krivu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DigitalShaman 74 Napisano Utorak u 09:40 U prolazu, 38 postova Lokacija: Vladimirci Motocikl: Moto Morini Atrhike 450 Prijavi odgovor kao problematičan Mirni protesti su isto što i seks preko interneta. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 23076 Napisano Utorak u 09:45 Ne silazi, 1409 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, severian je napisao: bez mirnog, ali ODLUČNOG, otpora meni deluje kako neće ići. Da citiram maršala Foša:"Desno krilo mi stagnira, centar se povlači, situacija je izvrsna - ja napadam!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 23657 Napisano Utorak u 09:45 Integrisan, 9161 postova Prijavi odgovor kao problematičan U nemirnim gubimo. Ne zanosite se glupostima. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 7833 Napisano Utorak u 09:51 Drug član, 1698 postova Lokacija: Ужице Motocikl: CF Moto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Кад смо код протеста, ја се надам да ће неко контактирати часне и поштене људе из војске, полиције, служби (неколицина) који су због исте те части и поштења отерани у превремене пензије, премештени на ниже позиције... Ти људи су нам потребни за дане што долазе. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DigitalShaman 74 Napisano Utorak u 09:53 (promenjeno) U prolazu, 38 postova Lokacija: Vladimirci Motocikl: Moto Morini Atrhike 450 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, severian je napisao: U nemirnim gubimo. Ne zanosite se glupostima. Ovo govorim već 10+ godina, ponoviću opet, a najviše bih voleo da grešim. Izaći ću na izbre iako sam 100% siguran da su izbori u ovoj zemlji samo predstava i da žvalavu pizdurinu zabole paja za izbornu volju naroda. Bez ozbiljnih okršaja i dok ne shvati da mu je glava u torbi on vlast predati neće, čuvaće fotelju i vojskom i policijom i crnokapuljašima ali je mirno predati neće. Nadajmo se da grešim. Promenio Utorak u 09:56 član DigitalShaman 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 23657 Napisano Utorak u 09:57 Integrisan, 9161 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije isto kod te vojske, policije, a naročito sudova, protest pre i posle dobijenih izbora. Zato su uverljivi podaci iz zapisnika i agregacija istih ključni. Kao i spremnost naroda da preplavi ulice i kada je gusto i, ako treba, zaustavi Srbiju štrajkom. Ako mene pitaš, jedini put. Ledena odlučnost i spremnost na rizik. Bez sukoba. Jer, što reče jedan, na barikadama su uvek najglasniji, a ne i najpametniji. Dosta toga. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DigitalShaman 74 Napisano Utorak u 10:07 U prolazu, 38 postova Lokacija: Vladimirci Motocikl: Moto Morini Atrhike 450 Prijavi odgovor kao problematičan Sve bi to bilo super da mi imamo posla sa nekim ko ima bar malo empatije, skrupula i morala... do sukoba će uvek doći (sa njihove strane) dokle god narod puši tu priču o mirnim protestima. Jer šta, to im je idealna fora, narodu prodaj foru o mirnim okupljanjima a kad ti dosadi pošalji 10 kretena da naprave sranje i narod se raziđe... Vuci siti, ovce na broju.... Što bi rekao ćale moga kuma "Nema od toj ni go kur". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DigitalShaman 74 Napisano Utorak u 10:19 (promenjeno) U prolazu, 38 postova Lokacija: Vladimirci Motocikl: Moto Morini Atrhike 450 Prijavi odgovor kao problematičan @severian Nemoj pogrešno da me shvatiš, ne napadam te, niti se svađam, na istoj smo strani. Niti pokušavam da ispadnem pametan (kasno je za to). Samo iznosim svoje stavove kao neko ko je bio na skoro svim protestima (od vremena pa do danas) i video šta se dešava i koliko su benigno shvaćeni svi ti mirni protesti što od strane onih protiv kojih su upućeni tako i do strane onih koji ih organizuju. Promenio Utorak u 10:20 član DigitalShaman Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 5075 Napisano Utorak u 10:46 BJB Maxi Scooter Club, 1476 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan To ne znači da mi treba da budemo isti kao oni, upravo tu je i problem. Meni na sreću nije (cela) mladost prošla u ovome i sa ovima, nadam se i da neće, živi bili pa videli. Iskreno sam ponosan na sve u prethodne 2 godine, i mislim da je sve prošlo baš onako kako treba i vodilo tamo gde treba. I taj 15. Mart kao nešto što se najviše spominje, završeno je kad i kako je trebalo, i dovelo do ovoga. Ne mislim da je početak boljeg sutra nasilan u bilo kom smislu. I da, druga strana svega ovoga - spajanje generacija i ljudi generalno. Otkad je ovo počelo, imam više novih drugara 40-50-60+ iz cele Srbije nego svojih godina iz okoline Izvukla borba protiv OKG pozitivu iz naroda koja je potonula, ako neko kaže da je očekivao ovo pre 3-4 -5 godina u onoj distopiji - laže 4 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1948 Napisano Utorak u 10:53 Drug član, 1721 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Gde se može videti ili pročitati izborni program i plan kako dalje od "studenti pobeđuju"? Na internetu nema ničega ili bar ja ne nalazim, pa ako ima neko neki link, bio bih zahvalan..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25305 Napisano Utorak u 11:01 Integrisan, 8233 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, bmw said: Gde se može videti ili pročitati izborni program i plan kako dalje od "studenti pobeđuju"? Na internetu nema ničega ili bar ja ne nalazim, pa ako ima neko neki link, bio bih zahvalan..... Ne moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5226 Napisano Utorak u 11:02 Drug član, 3194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, severian je napisao: Kao i spremnost naroda da preplavi ulice i kada je gusto i, ako treba, zaustavi Srbiju štrajkom. Vidiš...meni je to ok priča ali nije za mene. Zašto...zato što kad bih ja i moji tako izašli na ulicu ušli bi u opasan problem sa profesijom koju obavljamo. Pitaj bilo kog zdravstvenog radnika koji kršteno i revnosno radi posao koji uključuje direktno rad sa bolesnim ljudima da li bi u sred radnog vremena ustao i izašao napolje na štrajk. Svi do jednog bi se postideli i rekli ne. Prosto to za mene nije opcija jer nam je obaveza suprotno od toga, mislim na profesionalni deo koji se često ukršta sa privatnim. I onda kreće priča zdravstvo se ne uključuje i td...ne nego nam je potpuno drugačiji pogled u glavama, mi brinemo o nekom u svakom trenutku i to je prioritet. Zato se i ćuti, zato se i ne radi ništa u tom sektoru a ima nas 300.000. Potpuno pogrešno shvaćeni...a naravno to drugoj strani dođe kao laganica za manipulaciju i upliv morona. Baš čupava situacija sa Gordijevim čvorom u sredini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5226 Napisano Utorak u 11:05 Drug član, 3194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, bmw je napisao: Gde se može videti ili pročitati izborni program i plan kako dalje od "studenti pobeđuju"? Na internetu nema ničega ili bar ja ne nalazim, pa ako ima neko neki link, bio bih zahvalan..... Укључи се! STUDENTI.ORG.RS Студентски покрет у Србији данас функционише као широка мрежа која се шири кроз факултете, градове и друштвене мреже, без централног вођства. Организација... I Viber grupa... ПОДРШКА СТУДЕНТИМА on Viber INVITE.VIBER.COM Куд на протест? https://kudanaprotest.rs/ Коме донирати? https://blokadnedonacije.rs/ Правовремене и тачне информације Група вођена од стране студената лично... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...