Jump to content

Moto Zajednica

Zx9r strujni problem

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki ZZR 250, Yamaha YZF600R Thundercat, Ninja ZX9R

Parkirah se malopre u dvorište nakon vožnje, kad ono pišti nešto i miris kiseline. Brzo skinuo sedišta i akumulator a on se naduo, samo što nije explodirao. Stavih drugi akumulator, premerih napon, kad ono punjenje oko 17.2V. 

Pretpostavljam da je regler. Da li da sumnjam na nešto drugo ili je ipak regler vrisnuo? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1999 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Regler najverovatnije. Dobro da nije vrisnulo još nešto zbog većeg napona punjenja. Naš kolega sa foruma @zika56 popravlja reglere i može da ispita ispravnost tvog. Napiši mu pp.

Na dosadnoj Diverziji 900 si imao neuništivi alternator...

• Sviđa mi se 3

• Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki ZZR 250, Yamaha YZF600R Thundercat, Ninja ZX9R

Znam, mada dosadna Diverzija je i dalje tu, u pravu si milion %

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 1702 postova
  • Motocikl: SMC 300

Imao sam zx12r i pao je na deklu pa je precvikao zice na statoru. I meni se smuci da ovi vikleri zezaju, iako tad nisu mnogo zezali kao sad. I navucem koznu rukavicu i zicom fi 1mm premotam sam trofazni stator. 

Possle odnesem vikleru da ga zatopi u lak, a ono ko da je krecom mazao sve ispucalo pa se ljusti.

Stavim ja to upalim  i merim ac napon na fazama. NA 4000rpm 125v sve tri kombinacije. U leru nesto isto vise, ali ne smanjuje svetla na leru i to oba fara. Ni ventiltor kad upali. Kontam namoto sam vise il manje krugova po kalemima, pa pipam regler koliko se greje. Mogao si jaje na njemu isprziti i nikad nije crkao. Pole sam regler donirao vmax 1200 ciji je regler smesan u odnosu na Kawin. Nijem ogao fizicki da stane u vmax p je nabudzen negde sa strane, ne secam se bilo je pre 15 godina. I radio je tamo, tako vmax prodat.

Posle shvatim da je original zica  na statoru  mozda bila 0,9mm. Nema veze po spec od 80-120vac na 4000 rpm za zx12r.

Sta je pisac hteo da kaze 🤣

Promenio član Bor-i-slave

Ma sve normalno radilo, nije mi pao niti išta... Sad gledam service manual, piše kako proveriti regler sa aku i sijalicom. Razmišljam, ako puni aku na oko 17.2V, onda mora da je regler, jel... 

• Ne silazi, 6842 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ne pali to više!

Regleru svakako nije dobro, ali može da se desi da je on nesretnik bio prva žrtva spaljenih namotaja. Prava je sreća da nije knorio "mozak"....zato ga nemoj više pokretati.

• Sviđa mi se 2

Ne palim nikako dok ne vidim šta je. Svakako je akumulator van motora jer je vrisnuo. 

Ne verujem da su spaljeni namotaji, pre desetak dana sam merio punjenje, čisto da proverim, bilo je oko 14.4v, nakon toga nije vožen do juče. Jedino što sam u međuvremenu uradio je zamenio relej žmigavaca, jer su napred led pa zbog onog brzog treperenja. Ne znam da li je to imalo uticaja. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja