Mario Simic 0 Napisano pre 23 sati U prolazu, 1 post Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: Honda hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, potrebna mi je pomoc oko ove hromirane cevi na viljusci ima ostecenje da zapinje nokat, pa me interesuje vase misljenje dal da repariram ako ima majstora i gde , ili da kupim drugi deo nov/polovan. Semerinzi su procureli jos pre tog ostecenja pa me i zanima dal bi semering stigo do tog reza. Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4764 Napisano pre 15 sati Ne silazi, 6934 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim, to je up side down viljuška i semering prelazi preko tog oštećenja, vidi se jasno trag. Dok se ne vidi, nije moguće proceniti da li može da se sanira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 1592 Napisano pre 14 sati (promenjeno) Zainteresovan, 321 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Siguran sam da kolega @đuntaima mnogo vise iskustva, ja kod mene na poslu kad radim reparaciju hidraulicnih klipova, ako ima sitnih i blagih ostecenja, pre same montaze semeringa ja poliram nauljenom smirglom da smanjim ili uklonim ostecenje. Neznam da li to smes da uradis na vilama na motoru. Promenio pre 14 sati član Vujka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4941 Napisano pre 14 sati motoras, 2642 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa moze da proba,ali dok ne namontira neće znati da li je uspešno ili ne. Ne vidimo na slici tačno koliko je duboko oštećenje. Može da se smirgla, polira i izravna da ne cepa semering,ali da li će zaptivati videće tek kad sklopi. Pravo rešenje je brušenje cele tube do zdravog,a zatim nanošenje materijala u plusu. Zatim se ponovo obrusi na meru,polira i sklapa. Taj ceo rad je verovatno skuplji od nove tube tako da i nije bas neka preporuka. Po meni probati sa finim smirglanjem i poliranjem,a ako to ne uspe tražiti novu ili polovnu tubu. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4764 Napisano pre 1 sat Ne silazi, 6934 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja saniram samo to mesto prvo, znači ne u krug, pa kad zaključim da ne sme više da ne bi ušao u slojeve galvanizacije, onda rotiram cevku i ugladim sve. Neki štapovi imaju direktan hrom, neke bakar, nikl i hrom, neke samo nikl, neke meki hrom, tako da vrlo pažljivo. To što je rekao Roker je sve tačno, oštećenje neće da cepa semering i on neće puštati stalno, već samo kad to oštećenje uđe u štap pa kad izađe, tad zagrabi malko ulja, dok se ne proba, ne može se sa sigurnošću znati rezultat. Da se sad radi galvanska revitalizacija, može tvrdo hromiranje, ne obično dekorativno. Mora da se prebrusi cevka, ne cela već samo deo koji gazi, nanese materijal i posle ponovo prebrusi na meru, dobro brušenje bude bolje nego fabričko, ali naravno da može da se dopolra, ja završavam sa 6.000 pa onda tek pastom, bude skoro ogledalo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...