Jump to content

Moto Zajednica

Viljuske na motoru

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Honda hornet 600

Zdravo, potrebna mi je pomoc oko ove hromirane cevi na viljusci ima ostecenje da zapinje nokat, pa me interesuje vase misljenje dal da repariram ako ima majstora i gde , ili da kupim drugi deo nov/polovan. Semerinzi su procureli jos pre tog ostecenja pa me i zanima dal bi semering stigo do tog reza.

Unapred hvala

IMG_7855.jpeg

IMG_7856.jpeg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6934 postova
  • Motocikl: đački pešački

Koliko vidim, to je up side down viljuška i semering prelazi preko tog oštećenja, vidi se jasno trag. Dok se ne vidi, nije moguće proceniti da li može da se sanira.

• Zainteresovan, 321 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Siguran sam da kolega @đuntaima mnogo vise iskustva, ja kod mene na poslu kad radim reparaciju hidraulicnih klipova, ako ima sitnih i blagih ostecenja, pre same montaze semeringa ja poliram nauljenom smirglom da smanjim ili uklonim ostecenje. Neznam da li to smes da uradis na vilama na motoru. 

Promenio član Vujka

• motoras, 2642 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Pa moze da proba,ali dok ne namontira neće znati da li je uspešno ili ne. Ne vidimo na slici tačno koliko je duboko oštećenje. Može da se smirgla, polira i izravna da ne cepa semering,ali da li će zaptivati videće tek kad sklopi.

Pravo rešenje je brušenje cele tube do zdravog,a zatim nanošenje materijala u plusu. Zatim se ponovo obrusi na meru,polira i sklapa. Taj ceo rad je verovatno skuplji od nove tube tako da i nije bas neka preporuka. 

Po meni probati sa finim smirglanjem i poliranjem,a ako to ne uspe tražiti  novu ili polovnu tubu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 6934 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ja saniram samo to mesto prvo, znači ne u krug, pa kad zaključim da ne sme više da ne bi ušao u slojeve galvanizacije, onda rotiram cevku i ugladim sve.

Neki štapovi imaju direktan hrom, neke bakar, nikl i hrom, neke samo nikl, neke meki hrom, tako da vrlo pažljivo.

To što je rekao Roker je sve tačno, oštećenje neće da cepa semering i on neće puštati stalno, već samo kad to oštećenje uđe u štap pa kad izađe, tad zagrabi malko ulja, dok se ne proba, ne može se sa sigurnošću znati rezultat.

Da se sad radi galvanska revitalizacija, može tvrdo hromiranje, ne obično dekorativno. Mora da se prebrusi cevka, ne cela već samo deo koji gazi, nanese materijal i posle ponovo prebrusi na meru, dobro brušenje bude bolje nego fabričko, ali naravno da može da se dopolra, ja završavam sa 6.000 pa onda tek pastom, bude skoro ogledalo. 

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja