Jump to content

Moto Zajednica

Hellas Rally Raid 2026, Srbija ima 4 takmičara

Recommended Posts

• Drug član, 1061 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Dragi moji,  :)

Želim da vas obavestim da su poslednje pripreme u toku pred ovogodišnji Hellas Rally, koji se vozi poslednje nedelje maja u Grčkoj.

U narednih nekoliko dana polako krećemo dole zajedno sa ATV & Nautikom i CTC Unit timom, a ove godine nastupam na novom Voge 800 Rally motociklu koji je ATV Nautika obezbedila za mene. Imamo i otvorenu temu gde možete pročitati i koje su sve modifikacije napravljene za Rally Ready pripremu. Mogu slobodno da kažem da ove godine praktično nastupamo gotovo kao fabrički tim Voge Rally Europe gde pored mog učešća imaćemo i mog prijatelja #93 Petrana iz Grčke i #514 Maria iz Španije. Mario je izuzetno poznat vozač u Španiji i vozio je Dakar 2025/2026 što celu priču podiže na jedan potpuno novi nivo.

Ali ono što je možda još važnije i zanimljivije za nas ovde jeste činjenica da Srbija ove godine po prvi put ima čak četiri predstavnika na Hellas Rally-ju. Dva vozača nastupaju u Rally kategoriji, a dva u Adventure kategoriji. I iskreno, meni je to posebno drago, jer to direktno predstavlja i moj lični uspeh o promociji ovog sporta koji sam naveo i jačanje Rally Team Serbia scene.  Dakle učesnici ovogodišnjeg Hellasa 2026:

- #439 Ristić Ivan, KTM 640 u M4 

- #818 Spajić Nemanja, Yamahom T7 u Raid kategoriji

- #819 Radić Miloš,  Yamahom T7 u Raid kategoriji

- #92  Miloš Dišković, Voge 800 Rally FIM M5

Kada sam 2023. godine prvi put otišao na Hellas, praktično sam preuzeo neku ličnu misiju kao ambasador ovog sporta u Srbiji, da pokušam da približim rally raid sport ljudima u Srbiji. Da prenesem iskustva, pomognem ljudima oko priprema, organizacije, navigacije, opreme, treninga i generalno da pokažem kako zapravo izgleda voziti jedan sedmodnevni rally raid. To je do sada zabeleženo kroz ADV Summit u Crnoj Gori, SORE na Tari i poslednje kod Vladimira Jevtića na SMART Moto radionici.

Zbog toga mi je posebno drago što danas vidim da se neke stvari menjaju i da polako raste interesovanje za rally raid i kod nas, jer imati četiri predstavnika iz Srbije na najvećem rally raid događaju u Evropi, gde se očekuje skoro 400 takmičara, zaista jeste velika stvar za naš motosport.

Takođe, ove godine prvi put nastupam i u FIM kategoriji. Uz podršku Moto saveza Srbije i Auto-moto saveza Srbije obezbeđena mi je FIM licenca, što za mene predstavlja veliko priznanje, ali istovremeno i veliku odgovornost. To praktično znači da ćemo biti rame uz rame sa fabričkim i profesionalnim vozačima, gde se automatski podiže i nivo očekivanja, ali i kompletan nivo takmičenja.

U svakom slučaju, želeo sam da otvorim ovu temu ovde na forumu, jer znam koliko podrška ljudi znači kada si dole posle 5-6 dana vožnje, umora, problema i svega što jedan reli nosi sa sobom. Tako da slobodno pišite komentare, pitanja ako imate jer znam da meni lično znači, a verujem da će i momcima koji prvi put nastupaju značiti da vide da imaju vašu podršku  :)

Live rezultate i sve ostale informacije možete pratiti preko applikacije Sportity , Event password: hrr2026

WWW.SPORTITY.COM

Sportity mobile app

Naravno, kao i svih ovih godina ja ću biti u kontaktu sa @Jovan Ristic koji će vam prenositi informacije ali eto ako želiteda budete uvek u toku sa informacijama instalirajte app da imate Live. Mislim da je važno da polako podižemo svest i promociju rally raid sporta u Srbiji i nadam se da je ovo samo početak jedne uspešne sezone :) 

Hvala vam puno unapred na promociji ovog sporta i hajde da vidimo šta će ovog puta Hellas doneti 🙂

Miloš Dišković

• Sviđa mi se 17

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja