Boban EN 754 Napisano Jun 9 Pažljivo prati, 710 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan On 6/7/2026 at 1:05 AM, baltrekk said: Radić i Spaja su malo vozili , malo odmarali. Ivan je završio Rally sa KTM 640. Nisu zapinjali ali su ipak završili Spajina medalja, Radić svoju uramio 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 1387 Napisano Jun 9 Drug član, 1095 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Boban EN said: Nisu zapinjali ali su ipak završili Spajina medalja, Radić svoju uramio Bitno je da su probali i sada znaju šta da očekuju Dogovaramo se da svi zajedno nastavimo dalje na ovogodišnjem Dinaricu, te se nadam da ćemo ostati u istom sastavu ali ovog puta vrlo sam siguran da će i Spaja i Radić želeti da se oprobaju kao takmičari a ne rekreativci. Videćemo u sledećih par nedelja ali se iskreno nadam da ostanemo svi zajedno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 1387 Napisano Jun 9 Drug član, 1095 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Inače, ako neko može neka dodje makar turistički DINARIC Rally DINARICRALLY.COM Ride the Dinaric! Premier rally raid event in the Balkans. Join us on an adrenaline-fueled journey through the breathtaking landscapes 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 4142 Napisano Jun 11 (promenjeno) Drug član, 1330 postova Lokacija: New Now Motocikl: B King Prijavi odgovor kao problematičan Generacijo - kapa dole Ja sa malo (mnogo) zakašnjenja ispratih sve ovo, al' znaš kako kažu - nikad nije kasno , a to važi i za treću ženu i za peto dete Nego, ovaj deo mi se posebno dopao i drago mi je što u ozbiljnim trkačkim uslovima postoji prostora i razumevanja za stari dobri osećaj, i staru dobru mehaniku...: On 6/2/2026 at 12:23 PM, baltrekk said: ...Prva stvar koja me je iznenadila na Voge 800 Rally je agregat. Motor ima ozbiljnu snagu, ali još važnije, ima snagu koja je kontrolisana na točku. Gas je na sajlu, ne ride-by-wire. Znam da će neko reći da je to staromodno, ali ja taj osećaj volim. Probao sam više ride-by-wire motora i jednostavno mi ne prija taj filter između ruke i zadnjeg točka. Verovatno je to posledica motora na kojima sam vozio zadnjih 15-20 godina DR500, XT600, DRZ 400E sada Tenere i Voge 800.... volim kada direktno osećam šta zadnji točak radi i kad ima što manje elektronskih pomagala... Još jednom svaka čast i samo napred u nove rally raid pobede ! Promenio Jun 11 član PremieRacing 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 1387 Napisano Jun 12 (promenjeno) Drug član, 1095 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, PremieRacing said: Generacijo - kapa dole Ja sa malo (mnogo) zakašnjenja ispratih sve ovo, al' znaš kako kažu - nikad nije kasno , a to važi i za treću ženu i za peto dete Nego, ovaj deo mi se posebno dopao i drago mi je što u ozbiljnim trkačkim uslovima postoji prostora i razumevanja za stari dobri osećaj, i staru dobru mehaniku...: Još jednom svaka čast i samo napred u nove rally raid pobede ! Kakvi kasno, na motoru još ima grčkog blata! Znaš kako kažu: Najviše se voli prvo dete, druga žena i treća rakija! ''Nego, ovaj deo mi se posebno dopao i drago mi je što u ozbiljnim trkačkim uslovima postoji prostora i razumevanja za stari dobri osećaj, i staru dobru mehaniku...'' Pa da, nisam uspeo da se skontam sa tim ako mogu da kažem ''novijim tehnologijama''....navikao sam da imam svu raspoloživu snagu motora odmah i sad, a ne došla je situacija npr da propneš motor na zadnji točak ili ti treba odmah sva raspoloživa snaga da proklizaš ti kažeš : čekaj da isključim Level 5 rally-mod i prebacim na nešto drugo i usput isključim anti-wheely control ili da smanjim nivo proklizavanja zadnjeg točka! Stvar je meni nekako prosta - ako motor ima toliko snage npr 150-160ks on nije predviđen za ono što je meni potrebno na terenu u offroad vožnji. Nije problem napraviti jak motor, problem je maksimalno iskoristiti njegove sposobnosti i imati što bolju kontrolu. Primera, izvučemo mi na pravcima 140-150km/h ali to je izuzezno kratko i izuzetno rizično na makadamu i rastresitom kamenju...prošle godine Mike Widemann je izvukao na makadamskom pravcu 170km/h na Dinaricu sa Tenerom (Race control recorded) koja ima jedva preko 70ks ako se dobro sećam tako da snaga je najmanji problem na offroad-u ali kontrola je apsolutno sve. Takođe, možda ljudi ne znaju koje su prosečne brzine na jednom Hellasu ili Dinaricu na specijalu od 250-300km Iznenadili bi se kad čuju da je to između 35-40km/h. Ako je Stage vožen i prosek brzine je preko 50km/h to je bio baš brz specijal i teško je verovatno da je imao toliku kilometražu već je verovatnije da je 100-150km specijal. Ono što me je najviše izenadilo na Voge 800 Rally , a ujedno me je i najviše nekako plašilo pre trke, je kako će da se kontroliše ta njegova snaga od cca 80-90ks, ali je ispalo da je MotoDoktor uradio odličan re-map ECU-a, dobro je upeglao snagu agregata, a ja sam sa druge strane dodatno dobro izabrao prenos od 50 zuba koji je maltene bio idealan da možeš da traktorišeš hard-enduro deonice (bukvalno!), a opet da možeš da proklizaš na 80-90km/h na pravcu ili u driftu. Takođe izbor guma i mousseva su ovde od presudnog značaja u tom smislu X-Grip više ne menjam ako je moguće ni na jednoj daljoj trci i veliko hvala Oliveru iz MRG Motoshopa na apsolutno velikoj podršci! I prosto moram da podelim ovu fotku ovde jer odlično prikazuje to o čemu pričam Hellas Rally, Stage 6: U sred trke negde po planinama i apsolutna kontrola proklizavanja na širem izlazu iz krivine (No electronic assistance – only full driver control) Promenio Jun 12 član baltrekk 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 1387 Napisano Jun 17 Drug član, 1095 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Danas smo snimili podcast na temu održane Hellas trke , pa se nadam da ćemo koliko danas / sutra već imati on-line na YT 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 1387 Napisano Jun 20 Drug član, 1095 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan On 6/18/2026 at 1:07 AM, baltrekk said: Danas smo snimili podcast na temu održane Hellas trke , pa se nadam da ćemo koliko danas / sutra već imati on-line na YT Nadam se da ćete uživati u informacijama koje možda niste znali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...