Jump to content

Moto Zajednica

6. Moto GP, Catalunya, Španija 2026

Recommended Posts

• Drug član, 2933 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...
Pre 6 sati, Desmo je napisao:

Ja sam se krknuo na TDu 20x slabije pa nisam mogao da kinem 42 dana i spavao sam 3 nedelje sa fiksatorima vrata i kičme u sedećem položaju... A motor je bio spakovan ponovo bez mnogo novih delova.

Ovi ljudi su od čelika.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6333 postova

Pa ti kupi ako mislis da ti treba nije to 100k eur. Za manje od 2000 imas top odelo sa air bag-om.

Samo odelo ti nece nadoknaditi sate, dane, mesece i godine provedene u teretani, na biciklu i na svim ostalim treninzima koje ovi momci upraznjavaju da bi izmedju ostalog sebi i u ovakvim situacijama povecali sanse da prodju sa sto manje povreda

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Integrisan, 14145 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750
9 hours ago, abarth_maniac said:

Ovi ljudi su od čelika

Meni pre deluje da su od gume, bem li ga.

• Ne silazi, 4028 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

...ne znam za vas, ali meni je u nedelju na kraju dana bilo muka od trka i svega... Jedva sam čekao da se završi, a kad se završilo sam psovao i trkanje i sve.. A obožavam taj sport. 

Prvo mi je preselo šta se desilo, taj osećaj u stomaku, i gledam i čekam kraj.. Umorio sam se. 

Potom useravanje sa kaznama, dodele pehare pa posle odnesu pehar Peku... 

Serem im se na trkanje i pravila. Izgubilo je smisao gledati junaštvo i hrabrost kad na kraju ništa ne vredi. A vozači doslovce ginu pred publikom. Poslednji gladijatori. 

UBILI SU F1, sad su na dobrom putu da i ovde ubiju trkanje. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 8001 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

E stvarno, ono dodeljivanje pa oduzimanje pehara je vhunac idiotizma, pa jebemu lebac zašto im treba 3 dana da vide jeli neko prekršio pritisak ili nije, neka najpre to reše pa onda proglašenje i podela pehara, bar toliko poštovanja zaslužuju ti vozači koji bukvalno ginu tamo na stazi.

Mada i dalje je to s merenjem pritiscima teška glupost...

• Podržavam 1

• Drug član, 847 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X
pre 40 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

...ne znam za vas, ali meni je u nedelju na kraju dana bilo muka od trka i svega... Jedva sam čekao da se završi, a kad se završilo sam psovao i trkanje i sve.. A obožavam taj sport. 

Prvo mi je preselo šta se desilo, taj osećaj u stomaku, i gledam i čekam kraj.. Umorio sam se. 

Potom useravanje sa kaznama, dodele pehare pa posle odnesu pehar Peku... 

Serem im se na trkanje i pravila. Izgubilo je smisao gledati junaštvo i hrabrost kad na kraju ništa ne vredi. A vozači doslovce ginu pred publikom. Poslednji gladijatori. 

UBILI SU F1, sad su na dobrom putu da i ovde ubiju trkanje. 

A zamisli tek njima kako je u tim momentima teško je zamisliti no ko ih *ebe, sami dozvoljavaju da ih tovare kako hoće. Kaže Peko da je na sastanku udruženja vozača pre ovog vikenda prisustvovalo njih trojica, ostali su bili nezainteresovani

• Tužan 1

To sa pritiscima je ok mada deluje glupo. Ne znam da li za visestruke prestupe ima neka ozbiljnija kazna ali ja bih je svakako uveo. Ipak su tamo svi ljudi spremni zarad par stotih ili desetih da ozbiljno ugroze i svoje i tudje zivote tako da neko mora da vodi racuna o svima njima.

Sada da li je moguce na primer propisati minimalan pritisak na startu trke i na recimo pola trke i ukoliko je neko u prekrsaju odmah na pola trke ga sankcionisati kako ne bi bez potrebe lomio vrat a kasnije ce biti kaznjen, s tim da naravno ukoliko je vremenska kazna to ostavlja i dalje mogucnost da neko kalkulise da pokusa da napravi dovoljnu vremensku razliku da kazna ne utice na njegov cilj.

Ja bih recimo uveo ta dva merenja i ukoliko je na bilo kom pritisak ispod minimalnog automatski u box i nema bodova nikakvih 

• Podržavam 1

• Drug član, 2829 postova

Ja bih samo sankcionisao Michelin.

Nema ništa od insta bana u nekom n-tom krugu zbog razlike pritiska usled vožnje u grupi vs solo vožnje i zbog činjenice da oštećena felna može da rezultuje kaznom za koju vozač nije kriv. Svakako svima se toleriše manje od 30% krugova u kojima mogu da budu ispod minimuma u GP trci, a 70% u Sprint trci.

Pritisak se nadgleda svake sekunde svakog kruga, uzima se srednja vrednost da bi se krug proglasio ok - not ok.

Kazne su fiksne - 16 sec za GP, 8 sec za Sprint.

@easy naked kako je tacno Michelin kriv ako kazu minimalan pritisak za nasu gumu je 2.0 bar a tim ili vozac odluci da vozi na 1.8?

Razlika u pritisku solo vs grupa i dalje ne sme ispod minimuma od recimo 2.0 bara koje su izmerene na startu kada je motor stojao na gridu.

Kod te tolerancije i nastaje problem nema tolerancije nema muljanja. Cim tolerises 30% neko ce da pokusa da uskoci u toleranciju sto znaci da svesno mulja.

Znam kako se nadgleda pritisak i znam da se racuna srednja vrednost jer jelte ima tolerancije. Ako ukines toleranciju ukinuo si problem.

Ovako samo potvrdjuju ono sto svi manje vise ovde i pisemo, pravilo napisano da bi ostavljalo velike sumnje u regularnost postupka a na kraju i ovakve idiotske scene gde nekom uzimas pehar posle xy vremena

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 5365 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

On Tuesday 19th May, Johann Zarco visited doctor Bertrand Sonnery-Cottet in Lyon, a world-renowned consultant Orthopaedic Surgeon at the Centre Orthopédique Santyin Lyon, France, specializing in the management of knee ligament injuries and sports trauma, to further assess his physical condition.

Following a thorough examination, it is estimated that he will need to wait a couple of weeks before undergoing surgery for the damage to his ligaments, allowing the initial trauma and other injuries to his knee some time to heal before the procedure.

Following the surgery, a detailed recovery plan will be established, allowing the medical team to evaluate a possible timeline for his return.

The whole Castrol Honda LCR team is in close contact with Johann Zarco and will continue to provide updates as the date gets closer.

• Drug član, 2829 postova
4 hours ago, dvlns said:

@easy naked kako je tacno Michelin kriv ako kazu minimalan pritisak za nasu gumu je 2.0 bar a tim ili vozac odluci da vozi na 1.8?

Razlika u pritisku solo vs grupa i dalje ne sme ispod minimuma od recimo 2.0 bara koje su izmerene na startu kada je motor stojao na gridu.

Kod te tolerancije i nastaje problem nema tolerancije nema muljanja. Cim tolerises 30% neko ce da pokusa da uskoci u toleranciju sto znaci da svesno mulja.

Znam kako se nadgleda pritisak i znam da se racuna srednja vrednost jer jelte ima tolerancije. Ako ukines toleranciju ukinuo si problem.

Ovako samo potvrdjuju ono sto svi manje vise ovde i pisemo, pravilo napisano da bi ostavljalo velike sumnje u regularnost postupka a na kraju i ovakve idiotske scene gde nekom uzimas pehar posle xy vremena

Zato što prave gumu koja nema optimalan grip u neophodnom prozoru podešavanja.

• Andragog, 5834 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450

Videcemo Pirelli kako ce napraviti gumu za 300ks. Mozda ce biti i gore od Michelina !

1 hour ago, easy naked said:

Zato što prave gumu koja nema optimalan grip u neophodnom prozoru podešavanja.

Slozicemo se da se ne slazemo. Oni su napravili gumu koja zahteva odredjene preduslove da bi radila. Temperatura, pritisak... neko se oglusi o preporuke i to je to.

Spustanjem pritiska neko zeli da ostvari odredjenu prednost u odnosu na ostale i iz mog ugla treba da snosi posledice. Bolje kazna nego spadanje ili pucanje gume svakako

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2856 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , ZZR 1400
19 hours ago, srbac said:

Videcemo Pirelli kako ce napraviti gumu za 300ks. Mozda ce biti i gore od Michelina !

Uveliko se testira Pirelli, samo zabranjeno komentarisati.

A.Esp kaze da su 850 laksi oko 10kg, jako zabavni za voznju, da ce biti puno vise obilazenja i da je Pirelli super grippy.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja