Jump to content

Moto Zajednica

Kineski servis

Recommended Posts

• Zainteresovan, 386 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650
23 hours ago, boza_kg said:

Taj PCX se pravi u Vijetnamu, eventualno Tajlandu ili Indoneziji. I tamo bude još upola jeftiniji nego dok stigne kod nas. I za tu (tamošnju) cenu je super.

OK, ali ovde ga prodaje Honda i naplaćuje brend.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• -, 1941 postova
  • Motocikl: /
On 5/15/2026 at 1:31 PM, dejan68 said:

Moj 800 sa koferima (sva 3) placen sa svim popustima 8500e a procena Autoprometa trenutno 5800-6000e, tako da i nije strasno.

Cek, oni ti ga racunaju toliko i da doplatis ostatak za nov?

Ili ti samo dali neku procenu, u fazonu stavi ga u oglase i trazi 6000, a nemoj ispod 5800 da ides?

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: honda cb1 400f,honda vtr 1000, QJ 800 srt sx

Preporuka Autoprometa je da zamenu uradim pre isteka 3. godine jer se tada najvise isplati , a trenutno je sada ova cena (slobodna procena) .

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: QJ MOTOR SRT 700

Ipak nije bio ležaj kao ni disk, pločice su pri kraju pa se malo metal čuje (struže). Pozdrav za ekipu servisa "Guzin" iz Tršića, inače ovlašćeni serviseri za QJ-Zontes.

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: BMW GSA 1250, Yamaha XJ600, Zontes G1-125 X

Što se tiče kineza vozio sam CFMOTO 800MT dve ipo godine bez i jedne mane i greške, kupljen i održavan u Tago Moto NS odnos sa njima odličan. Znači za CF samo reči hvale bar je moje iskustvo takvo. E sad prošle godine naslednik stasao da mu se kupi prva 125ica i posle gledanja razmišljanja (cf 125 nije bio na stanju čekao se jako dugo...) kupimo zontesa G-125X motor prelep, potrošač mali ma sve savršeno ali servis se u NS radi u platneru. Pre prvog servisa procuri prednja viljuška (semering) motor tipa 900km. Na prvom servisu zatezanje kao da treba da urade generalku na motoru na kraju kažu uvažiće reklamaciju vozi tako dok ne stignu delovi pozvaćemo vas. Naravno nikada nisu pozvali u međuvremenu procuri i druga viljuška ja u gužvi ne zovem ih i na žalost sin doživi nesreću padne sa motora početkom Novembra. Desna strana izderana kreš barovi odradili svoje par plastikica puklo... Na sajmu se informišem da za delove samo u Autopromet da se obratim gde dovedem u pitanje i viljuške ali bez uspeha u platneru nisu nigde ni zaveli da smo se žalili na viljuške nikada nisu poručili semeringe... U Autoprometu ljudi skroz korektni i shvatam da ja sad ne mogu dokazati da je to bilo pre prvog servisa pre pada i napravimo dogovor poručimo delove i sada čekam. Tako da sumiram moje iskustvo sa Zontes-om ako ga neko kupi neka ga i održava u Autoprometu, ostali servisi što rade za njih tu su samo da urade mali servis i udare pečat.

• Tužan 2

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: TDM 900

Neka mi ne zamjere kolege koji voze kineske motore,možda ću nekad i ja kupiti Kineza,neki mi se baš sviđaju. Ali opet nije mi jasno zašto kupiti, recimo Zontes703 za 7990 eur kad recimo Suzuki SV-7GX košta 8290e ? Zbog dodatne opreme ili?

Promenio član igogitar

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X, Tracer 9 GT

Verovatno kao i kod većine drugih kineskih marki i modela, ljudi kupuju Zontes 703T jer za iste pare dobijaju skoro 100 KS, trocilindraša i gomilu opreme... Brembo kočnice, potpuno podesivo Marzocchi ogibljenje, quickshifter, TFT, TPMS, tempomat, kamere, radare i ostale gluposti. Suzuki trenutno ne nudi ni blizu toliko opreme za taj novac, ali je verovatno sigurnija i racionalnija kupovina na duže staze. Ima nas raznih, i baš u tome je čar.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Ne silazi, 5122 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ne samo zbog navedenog. X puta je već rečeno - često je to zbog gabarita. Kineski motori znaju da više odgovaraju višim i krupnijim vozačima, a da ne koštaju ko svetog Petra.

Poprilično je to jednostavno, đaba velika četvorka, ako su modeli mahom mali.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8553 postova
  • Motocikl: TDM 900

Znaš Božo zašto je to? Neće da ti prodaju motor iz srednje klase a da se na njemu voze dvoje na primer. Nego ti napravio lestvicu modela da moraš umesto Tracera 7 odeš na Tenere 1200.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja