Jump to content

Moto Zajednica

NASTAVAK CRNE SERIJE

Recommended Posts

• Ne silazi, 5278 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

U Aadi (Vojvodina) pre desetak dana dogodio se udes, poginuo motociklista. Vozač auta je iz svoje trake sasvim uredno skretao u pekaru. Na njega je naleteo GS. Među prvima sam se igrom slučaja zatekao na mestu udesa, sa jednim saobraćajnim policajcem kojeg znam, isto vozi motore.

Elem, lik sa GS-om (nije bitno koji je motor) prema proceni sa uviđaja i kamera išao je minimum 160 km/h. U naseljenom, mestu, neposredno posle škole gde je kroz zonu škole projurio ogromnom brzinom.

Jadni vozač auta nije ni mogao da ga vidi. Od siline udarca umalo nije prevrnuo taj pikup. Udario je tačno u "T" sredinu pikupa. Od silinde udarca, GS se okrenuo za 180 stepeni, motociklista udardio glavom prvo kod krova auta, zatim preleto preko i odleteo desetak metara iako ga je i pikup mnogo usporio i zaustavio.

Iako je još disao, preminuo je na putu do bolnice.

Ovo pišem zato što ovih dana od kako je počela sezona viđam puno vozača motocikala kako divljaju kroz naseljena mesta. Grad i bilo koje naseljeno mesto je prvo na spisku gde ne treba da se juri.

• Sviđa mi se 3
  • Tužan 5
  • Podržavam 14

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1277 postova
  • Motocikl: Lep
40 minutes ago, Jovan Ristic said:

Ovo pišem zato što ovih dana od kako je počela sezona viđam puno vozača motocikala kako divljaju kroz naseljena mesta. Grad i bilo koje naseljeno mesto je prvo na spisku gde ne treba da se juri.

Ne mogu reci da mi je zao onih koji ovaj deo ne mogu ukapirati.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 484 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Povećan je broj motociklista to je definitivno, motor je postao dostupniji nego ranije, a realno je i potreba za skuterima recimo zbog gradskih gužvi.

Ono što je primetno da dosta "mejnstrim" ljudi kupuje motore koji uopšte nemaju svest o tome šta je motocikl niti su ga ikada vozili u realnom saobraćaju.

Imao sam par susreta sa takvima i kad im u kratkim crtama ispričam tamnu stranu motora koju sam iskusio par puta uglavnom zbog mojih grešaka iz mladosti , ludačkog temperamenta za 30 godina vožnje, nije im jasno jednostavno ili misle da previše kenjam i preterujem.

Evo ga moj komša sa 55 položio i kupio 368 G.
Čovek je normalan , tako i vozi.

Nažalost ima i ovih drugih , nenormalnih.

To je isti profil ljudi koji voze automobile bembare, audije i crne škode koji obilazi svuda i sa desne strane velikim brzinama , bahato se nabija u dupe itd.

Kakav degenerik moraš biti da voziš blizu škole i u naseljenom mestu 160kmh ?
Ne bih nekoga da vređajm ali to je tako.

Sve je više takvih primera nažalost.

Motor je postao dostupan i mejnstrim hobi , nasušna potreba ,nije više rezervisan samo za nas zaluđenike i zaljublenjike, otud i ova dešavanja.

Promenio član uketic
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

• Hronični Motociklopata, 7873 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

160 u naseljenom mestu, i tako malom kao što je Ada, totalno odsustvo logike i instinkta za preživljavanjem, puka sreća da nije još neko nastradao.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1473 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

U poslednje vreme svaki put kad sam vozio zalepi mi se za guzicu bmw 320 ili 520 iz 2002 i okvirno godista. I to je dimcina iza, gascina samo da bi obisao motor. Debilana na kvadrat

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1473 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Voze , naravno da voze. Nije poenta da li se brzo vozi nego gde i kako. Moze se i brzo voziti al pametno. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 180 postova
  • Motocikl: on two wheels

Zato se i gine ovoliko….BRZINA UBIJA!!! Kada bi ljudi čitali ovu hroniku možda bi se i malo smirili. Mnogi vrv ne znaju za ovu zajednicu ili su već sve doktorirali i nemaju ništa pametno i novo da ovde nauče-pročitaju. 

Promenio član DAR'C NS

• Ne silazi, 5278 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Retko se oglavašam u ovim temama iz sledećeg razloga:

Kada je udes (bilo sa smrtnim ishodom ili ne) u pitanju i da se jasno i nedvosmisleno vidi da je brzina kretanja motocikla veća od dozvoljene (i to ne u maloj meri) svi krivicu svale na ono vozilo koje je oduzelo pravo prvenstva, a mali broj članova foruma ukaže i da se udes možda mogao izbeći ili proći sa daleko manjim posledicama da je brzina kretanja bila prilagođena.

Na taj mali broj članova koji se vode logikom da treba da uradimo sve što je do nas i da ukažemo na greške koje pravimo, ospe se drvlje i kamenje.

*Niko od nas nije svetac ni bezgrešak. Prvi skoro svaki motor na testu testiram maksimalnu brzinu, ali biram vreme i mesto (otvoren put, ravan, prav, dugačak i pregledan, pokošena vegetacija sa strane, da na vidiku nema vozila ispred mene).

* u naseljenom mestu ne prelazim 65 km/h iz više razloga:

a.) Satovi uglavnom lažu + 5 km/h te sam na oko 60 km/h realinih i pri toj brzini smatram da mogu da blagovremeno uočim i izbegnem prepreke ili u najgorem slučaju svedem potencijalni udes na minimalan rizik.

b.) u mogućnosti sam da platim kaznu za prekoračenje do 10 km/h.

c.) u zoni škole ili gde ima puno parkiranih automobila blizu kolovoza ili ako se iz bilo kog razloga ne osećam prijatno, dodatno smanjim brzinu

• Sviđa mi se 15
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi
Pre 14 sati, Motorcyclist je napisao:

Jel to porastao broj vozaca motocikala, upliv novih motociklista zbog povoljnih kineza ili nesto trece?

Sve zajedno, em su dostupniji i polovni i novi, em je porasla i kupovna moć (ne svima al ima ih dosta, što preko kredita što ovako). Veliki je problem, što nove kolege ne počinju postupno, od manjih snaga ka većim, već, često, kreću sa motociklima prevelike snage za njihov nivo vladanja istim. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Никад не једи жути снег!, 971 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)

Верујем да има подоста Валентино факин Маркез моторџија и да умеју да возе и брзо и сигурно. Проблем је када то раде на улици. Иди брате на навак или негде и излуди се за све паре у контролисаним условима. Овако угрожаваш мене, у колима, на мотору, на тротоару, угрожаваш све друге генерално. Е ту проблем њихове лудости постаје мој проблем. Ту може да настрада и кад стане.

Promenio član Влајко
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Cool tip, 3246 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady

Zakon treba ispraviti. Izlazim na put sa prvenstvom, i nalece brat sa 250 na sat i ja sam mu oduzeo prvenstvo...vazii. I ja kriv?

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

• Drug član, 1471 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08

I mene masa motorista preteče sad skoro kad sam bila na Vlasinu. Alo ljudi, polako. Uživajte u prirodi, udahnite čist vazduh, zašto žurba? Ja kao budala neka stajem pomeram kamenje koje se odronilo sa stene da ne zaginu.

• Sviđa mi se 6

• Ne silazi, 1332 postova
  • Motocikl: Hornet 600

Kad u državi manjka svaki vid kulture od opšte preko kulture življenja i stanovanja pa do saobraćajne koja je prerasla u divljaštvo ostaje nam da se pridržavamo propisa.

Ma kako to izgledalo najvažnije je da čovek bude miran pred sobom. Ako se nešto desi, desilo se zato što je moralo. 

Ja ne bih voleo da se preispitujem da li sam trebao sporije ili opreznije kad bude kasno.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Integrisan, 8516 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sve nekako mislim da se nešto izdešavalo do te mere da više ni policija nije dovoljna. 

Pukovnik saobraćajne policije kaže da helikopterom nadleću saobraćajnice. Presretači stalno aktivni, patrole su po gradu non stop. Pa ispade podatak da je od 30.4 do 1.5 policija je kontrolisala 42.000 vozača od toga 24.000 je kažnjeno. Od toga preko 1000 pijano, 50 drogirano, ovo ostalo prekoračenje brzine što ovako što u zoni pešačkih prelaza. To je 57% vozača kažnjeno od ukupnog broja kontrolisanih. Ovo su NENORMALNE CIFRE, ne znam kako da opišem, ovde treba medicinski fakultet da se uključi i psihijatri da rade zajedno sa policijom. U 2025 je poginulo 484 ljudi i 18500 je povređeno. Manje je civila stradalo kada je Rusija 2022 krenula na Kijev nego mi u saobraćaju. Ispade da je na našim putevim ratno stanje.

Ovaj narod kolektivno nije normalan posle korone i kolektivnih tragedija koje su se desila poslednjih par godina. Niko ništa ne poštuje, ni policije se više neko ne plaši. Na IG strancii MUP-a neko vozio 240 na autoputu, zaustavili ga. Kažu biće podneta prekršajna prijava... Kakva prekršajna, baci mu auto u presu.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Ne silazi, 3326 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ne znam od koje su zemlje skinuli podatke, svaki dan sam po gradu i predjem oko 80km, nigde patrolu nisam video a ono neki dan kad bilo za radar da ce da mere svuda to bilo jedan dan i to je to.
Problem je sto narod nekako bas postao bahat i samoziv, gleda samo kako ce da stigne do te svoje tacke i to je to, pa i da te pregazi, jutros gospodja ide pored mene i samo je resila da skrene levo, sreca sto pratim pa sam video da ce nesto da uradi, 
Juce idem Obrenovackim, 80 je tamo, lik mozda vozi 60 sto je ok za taj deo puta, nema ko ga nije obisao i ko je nekog isekao, voze desnom i kako vide da je ovaj spor samo namotaju levo bez da vide jel ko vec u desnoj brzi.
Na sve to onda neka nedojebana sa c3 glumi sumahera, upalila duga i vozi na branik i nesto mase rukama.

• Ne silazi, 1332 postova
  • Motocikl: Hornet 600

Sve to je potvrda da ono sad već poslovično "pa šta"?; dolazi na naplatu.

Srediće to kum, završiće advokat, stranka ili ko zna ko dovelo je do ove situacije iz koje nema izlaska par decenija kad bi počelo odmah da se radi na prevenciji, edukaciji, sankcionisanju itd...

Ja svakako ni biološki ne mogu doživeti neki boljitak pa činim što je do mene sada.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 287 postova
  • Motocikl: U potrazi

Jednostavno kazne nisu primerene i mnogi se izvuku.

Zamisli da ti za vožnju 50+ preko ograničenja na licu mesta oduzmu vozilo na par meseci za koje moraš da platiš transport i ležarinu i oduzmu ti vozačku i da plaćaš osiguranje 5-6 puta skuplje godinama i platiš kaznu. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 1277 postova
  • Motocikl: Lep
1 hour ago, petarjebivetar said:

Jednostavno kazne nisu primerene i mnogi se izvuku.

Zamisli da ti za vožnju 50+ preko ograničenja na licu mesta oduzmu vozilo na par meseci za koje moraš da platiš transport i ležarinu i oduzmu ti vozačku i da plaćaš osiguranje 5-6 puta skuplje godinama i platiš kaznu. 

Nema veze sa kaznama nego sa selektivnim sprovodjenjem zakona. Koliko u poslednje vreme je klinaca divljalo (NS pogotovu) i napravili sranje, pozvali mamu/tatu i nikom nista. Jel skoro onaj ubio onog taksistu i devojku. Pa onaj degenericni dal u Nisu ono dete i coveka i zavrse sa nanogicama. Onda ostale ovce kada to vide misle da ce se i one tako izvuci, pa prave sranja. Proveo sam dosta godina van u vise zemalja, daleko su svi od savrsenog, ali saobracajna kultura postoji, verovali ili ne - postoji. Kod nas je bahatost na maksimumu i to je to i to samo sto rece Due kada bi pocelo da se radi na promeni svesti bi mooozda urodilo plodom za jedno 20-tak godina.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja