Jump to content

Moto Zajednica

NASTAVAK CRNE SERIJE

Recommended Posts

• Zainteresovan, 181 postova
  • Motocikl: TBD
Pre 5 sati, Alekre je napisao:

Misliš nenormalni. Nije bez razloga što u EU može da se završi i kod psihologa za velika prekoračenja.

Vidiš da u nekim temama možeš lepo da pišeš 🙃

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1276 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.
10 hours ago, RankoBg87 said:

Oticicu jednom cisto eto da mi bude opisteno da nema onih ludaka sto ima po putu.

Bio jednom na pola sata na stazi, bilo mi neprijatno od "ludaka" koji su vozili oko mene. Preticali me kao da sam pešak. I ovo ne kažem da su oni nenormalni, već da i kad odeš na stazu bez nekog predznanja nije to baš tako da možeš da uživaš kao da nema saobraćaja. Kad krenu ovi brzi da zuje oko tebe, a ti em si sporiji em tebi izgleda da ih usporavaš, pa gledaš da se neko ne zakuca u tebe (znam da je odgovornost na onom iza na stazi), nije ni to baš skroz savršeno iskustvo. S druge strane, kad dođe tvojih nekoliko krivina da ti niko ne diše za vratom, vidiš gde si i koliko si dobar, da ne kažem loš :D 

Ovo moje iskustvo je bilo pre nekoliko godina, sad bih voleo da odem sa ovim znanjem na stazu, ali skupa rabota. Termin + računaj da je najbolje ići sa gumama koje su pred kraj, jer je velika šansa da ih dokusuriš - naravno, ako si amater koji ide na svom svakodnevnom motoru. Plus, dodaj na sve to da znaš i sam da nemaš pravu opremu za stazu (pre svega mislim na gume), pa samim tim verovatno je da ćeš imati frku da ga teraš do kraja, itd. 

Moj utisak je da je staza super investicija kao neki stalan hobi koji možeš da finansiraš. što u vidu opreme za sebe i motor, što u vidu samog motora u slučaju da proklizaš. 

Lepo zvuči "idi na stazu", ali jbg, nije baš pristupačno. 

Što i dalje ne znači da podržavam divljanje po javnim putevima. 

• Sviđa mi se 6

• Ne silazi, 3333 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

A znam al znas da nema ludaka da ce ti izleti i kaze nisam te video. 

Na stazi se bar neka pravila znaju, jes napeto to stoji a nije ni jeftino kad se sve sabere. 

Bio sa autom dva puta i znam kako je, uvek ima jaci i brzi koji hoce da iskoristi svoj termin max. 

• Zainteresovan, 544 postova
  • Motocikl: k9

Kolko vidim, ostaje mi samo karting na Adi Huji. 1800 din- 10min. Ne treba ni oprema, i nema ludaka, mozes da izletis, mozes da se cuknes...

• Haha 8

• Drug član, 1533 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr
pre 32 minuta, ske je napisao:

Kolko vidim, ostaje mi samo karting na Adi Huji. 1800 din- 10min. Ne treba ni oprema, i nema ludaka, mozes da izletis, mozes da se cuknes...

Ја био на картингу неко вече, први пут, ватрено крштење.. погодила се група неких клинаца од двадесетак година да возе самном.. кад су кренули да ме чукају и гурају са стазе... рекох само да преживим ово и никад више :)

На стази има интро( почетничка група) ту нико не вози брзо, тако да нема чега да се плашиш, док на овом картингу где сам био, нису разврставали, свако ко плати 20€ може да тера 12 минута..

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

1 hour ago, Gajo Sevojno said:

На стази има интро( почетничка група) ту нико не вози брзо, тако да нема чега да се плашиш, док на овом картингу где сам био, нису разврставали, свако ко плати 20€ може да тера 12 минута..

Ja sam bio u tom intro terminu i šili su me kao da sam juče seo na motor :D doduše, jeste bilo davno i iz ove perspektive lošije sam vozio, ali daleko od toga da niko ne vozi brzo :) 

Pre 11 sati, Forsberg je napisao:

Ja sam bio u tom intro terminu i šili su me kao da sam juče seo na motor :D doduše, jeste bilo davno i iz ove perspektive lošije sam vozio, ali daleko od toga da niko ne vozi brzo :) 

Не знам код нас на Новаку каква је ситуација, никад нисам возио, могуће да се се искуснији пријављивали у интро групу због недостатка места у другим групама.. У Белгији и Француској где већином возим ако неко много одскаче по брзини одмах га следећу вожњу шаљу у одговарајућу групу. Овде у интро групи баш возе споро обично пар вожњи иду сви иза инструктора и уче путање. 

5 minutes ago, Gajo Sevojno said:

Овде у интро групи баш возе споро обично пар вожњи иду сви иза инструктора и уче путање. 

Šta ti je standard :) 

• Podržavam 1

Јбг, зато и наплате папрено. Ја сам почео да идем ма стазу у 2020, тада је дан на мојој локалној стази Меттет ( стаза тип Навак) био 100€ сада је 165€ а викендом зна да иде и на 180€. Золдер стаза почиње од 200€ па надаље, Спа од 300€ па навише ( нисам никад је возио баш због цене, мораш да резервишеш месецима унапред ако хоћеш место и онда да гледаш у пасуљ хоће ли бити кише.. а већином хоће:) ) Па на све то урачунај гориво, гуме, плочице, сервисе.. оде дан на стази лагано на 300-400€, скупа забава. 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2659 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

A i, sto bi isao na stazu , kad imas ralja ring, imas rudnik ...imas Kotu 555 ( tu je spektakl ) , par hrabrisa gasiraju, tockiraju , a ostali slikaju snimaju, pruzaju podrsku...

Kakvih 300,400e kad sve to moze za 15ak ?! 

I , isti si baja kao taj na stazi...mozda i veci !!! 

Na stazi te niko nije video , a ovde si popularan ..

Idi bre...

• Sviđa mi se 3
  • Haha 8
  • Podržavam 1

• Drug član, 934 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Рудник је само за избегавање, прво асфалт, друго све Росијевци са тренеркама и патикама…стварно ми није јасно да толико мало цене живот….

• Zbunjen 1

Ма има тога свуда, једном приликом сам у Немачкој у регији Харц на популарном превоју видео лика без таблица и на сликовима, вози горе, доле. На врху превоја га питам, како се не плаши полиције, каже ма они стоје доле на правцу, не залазе овде у брда. А возио је профи морам признати. Али јбг, улица је улица..

• Drug član, 934 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 3 minuta, Gajo Sevojno je napisao:

Ма има тога свуда, једном приликом сам у Немачкој у регији Харц на популарном превоју видео лика без таблица и на сликовима, вози горе, доле. На врху превоја га питам, како се не плаши полиције, каже ма они стоје доле на правцу, не залазе овде у брда. А возио је профи морам признати. Али јбг, улица је улица..

И ови на Руднику имају слик дот је можда 92-93, чак им се и жице виде, боље загребу…

• Haha 7

pre 38 minuta, DAR'C NS je napisao:

E moji ADMINI….ode empatija u ku.ac…..

Мислим да грешиш. Ако је поента ове теме изјава саучешћа онда си управу. Али мислим да је поента да сутра нека млада усијана глава прочита ово што паламудимо, па са каже, аха стаза је добра, на улици није добро гасирати, нико ми се неће дивити већ ће ме исмевати, тренерка и патике нису за мотор... ако бар један због овог писања преживи мислим да је успех. 

• Sviđa mi se 14
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 2659 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 46 minuta, DAR'C NS je napisao:

Ode ode , kao sto rekoh, kad bilmez u 2 nocu projuri sa k5 sa otvorenim akrapom kroz ulicu sa 160kmh...

Eto tad ode...

Ili onda ako sam poslao klinca u prodaviicu , a isti taj prodje i pokosi ga , vozeci 200+

Ode , pazi , instant

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

• Ne silazi, 3776 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

Ja živim na motoru, spavam, jedem i dišem... Ali brate... Sve jedna ta peda 125cc, xmax sa AliExpress akrapom, neki jbni bmw sa pups n beng modom - sve te imbecile što mi prolaze kroz ulicu - svima vanredni tehnički i mrš i ti i saobraćajna. Ne možeš živeti od njih. 

2 kuće od mene je neka kafana za slave i proslave, svakih par dana muzika, raja - okrenem se i žmurim jače, vesele se ljudi... Ali ove što prave BUKU iz obesti.. Ne podnosim. 

• Podržavam 10

• Hronični Motociklopata, 7874 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Treba tim pajserima uraditi onu foru kad rulja u Indiji popizdi, navata ih i nabije im glavu u auspuh i turiraju u blokadu, i sve se snima i ide na tiktok, insta, fb... :jee:

Promenio član Disko Nindža
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Svrati ponekad, 369 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650
On 4/23/2026 at 9:20 PM, ske said:

Kolko vidim, ostaje mi samo karting na Adi Huji. 1800 din- 10min. 

Nekada je bilo 1200 🥲

• Ne silazi, 2204 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
On 24. 4. 2026. at 12:17, DAR'C NS je napisao:

Ako misliš za Bojana , uopšte ovde nije reč o njemu, bar ja nisam pisao bilo šta zbog njega nego zbog gomile ljudi što izginu ili ostade debelo osakaćeno. 

Evo, uskoro će 4 godine kako je naš drugar stradao. Luda glava (možda i prvi put, tako luda, zbog okruženja u kojem se tada našao), luda vožnja ( pre neki dan će se ispostaviti da se baš jurio tada oko Vilusa sa Bojanom). Milos nije imao dece, ali i danas mi pred očima majka, brat, sestra, njihovi izgubljeni pogledi, nadrogirani lekovima, buncaju..  Kako je Bojanovoj porodici, ne smem da pomislim. 

Ako treba stvari nazvati pravim imenom, iako se to nekima ne sviđa, a da makar jedan sin, otac, muž, uveče stigne kući, nije velika cena.

Promenio član ProMaster
  • Sviđa mi se 6
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

• Cool tip, 3246 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady

Ništa što mi ovde napišemo, neće uticati na to da li će neko stradati. Luda glava je luda glava, i to je tako jbg. Komentarišemo, eto ništa više. Možda da uvedemo temu čitulje, pa da samo pišemo saučešća. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Vest od 3.5.:

"Alarmantan je podatak da je od početka godine poginulo 18 motociklista, u poređenju sa 5 u istom periodu prošle godine. "

• Tužan 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja